Σε εγκάρδιο κλίμα η εθιμοτυπική συνάντηση του δημάρχου Κω, με τον νέο Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ Παύλο Ανδρικόπουλο

1
3995
Τον Δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά  επισκέφτηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 ο νέος Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Παύλος Ανδρικόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε θερμό και φιλικό κλίμα, αντάλλαξαν ευχές και εστίασαν σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ο δήμαρχος Κω, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον νέο ταξίαρχο για την ανάληψη των  καθηκόντων του στην 80 ΑΔΤΕ και επεσήμανε την άριστη διαχρονικά συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με την Ταξιαρχία.
Από την πλευρά του ο νέος διοικητής της 80 ΑΔΤΕ ταξίαρχος Παύλος Ανδρικόπουλος διαβεβαίωσε τον δήμαρχο για τη συνέχιση της συνεργασίας τους στο ίδιο επίπεδο.   Η εθιμοτυπική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 80 ΑΔΤΕ
Ο Ταξίαρχος Ανδρικόπουλος Παύλος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Εισήχθη το 1988 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από την οποία αποφοίτησε το 1992 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πυροβολικού.
Φοίτησε με άριστα και διακρίσεις σε όλες τις σχολές και τα σχολεία του Όπλου του, σε διάφορα σχολεία των Ενόπλων Δυνάμεων, στη Σχολή Επιτελών και στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου. Το 2018 αποφοίτησε από την Σχολή Εθνικής Αμύνης. Επιπρόσθετα είναι απόφοιτος Σχολείων της Σχολής Πυροβολικού των Η.Π.Α. και του WHITE SANDS MISSILE RANGE Η.Π.Α., ενώ είναι απόφοιτος των Σχολείων Επιχειρησιακής Σχεδίασης και Διαχείρισης Κρίσεων που διεξάγονται στο NATO School of Oberammergau (NSO).
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε Μονάδες Πυροβολικού Μάχης, έχει διατελέσει Διευθυντής του Γραφείου Μελετών-Ερευνών της Σχολής Πυροβολικού, Αξιωματικός Επιχειρήσεων – Επιτελάρχης σε Διοίκηση Πυροβολικού Μηχανοκίνητης Μεραρχίας, Επιτελής στο ΓΕΕΘΑ/Δ4 (Τμήμα ΝΑΤΟ) και Τμηματάρχης στο ΓΕΣ/Δ2 (Διεύθυνση Αμυντικής Σχεδίασης και Προγραμματισμού). Διετέλεσε Υποδιοικητής και Διοικητής στην 156 Α/Κ ΜΜΠ (PzH 2000GR). Το 2019 ορίσθηκε Διευθυντής στο νεοσύστατο Γραφείο Αμυντικής Διπλωματίας στο Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο οργάνωσε και έθεσε σε λειτουργία κατόπιν σχετικής διϋπουργικής απόφασης, αποκαθιστώντας ένα δομημένο τμήμα συνδέσμου μεταξύ των δύο συναφών Υπουργείων. Το 2021 διετέλεσε Υποδιοικητής στην 79 ΑΔΤΕ.
Έχει υπηρετήσει επί τριετία ως Επικεφαλής Τμήματος Σχεδίων (J5) στο NRDC-ITA, συντελώντας ουσιαστικά στην επίτευξη των ρόλων του υπόψη Στρατηγείου ως Διακλαδική Δύναμη Επιχειρήσεων και ως Τμηματική Διοίκηση Χερσαίων Επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, την ίδια περίοδο ορίσθηκε από την ιταλική Διοίκηση ως κύριος Εκπαιδευτής Επιχειρησιακής Σχεδίασης επί 2 συναπτά έτη στη Σχολή Πολέμου Ιταλίας ενώ αποτελεί μέλος της Κινητής Ομάδος Εκπαιδεύσεως Επιχειρησιακής Σχεδίασης του NATO School of Oberammergau, διεξάγοντας συναφείς εκπαιδεύσεις σε διάφορα Συμμαχικά Στρατηγεία.
Έχει παρακολουθήσει Μεταπτυχιακές Σπουδές στο NPS (Naval Postgraduate School, MONTEREY-Η.Π.Α.) αποκτώντας δύο Μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών με διάκριση, στην Εφηρμοσμένη Φυσική (MSc in Applied Physics) και στη Μηχανολογία Συστημάτων (MSc in Systems Engineering). Ταυτόχρονα με τη φοίτησή του στην ΣΕΘΑ απέκτησε Μεταπτυχιακό στις Στρατηγικές Σπουδές Ασφαλείας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Ως Ανώτατος Αξιωματικός (Ταξίαρχος) προήχθη το έτος 2023 και τοποθετήθηκε ως Διευθυντής στο ΓΕΣ/Α3 (Διεύθυνση Σχεδίων – Ασκήσεων).
Τιμήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.
Ομιλεί την Αγγλική, Γαλλική και Ιταλική. Είναι έγγαμος και έχει 1 τέκνο άρρεν.

πηγή:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ