Έναρξη Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στη Βορίνα | Ένας γιγάντιος Σταυρός τάμα από τον κ. Χριστοδουλίδη στο «μικρό Γολγοθά» της Κω

4
12976


Σε ατμόσφαιρα πνευματικής και ψυχικής ανάτασης τελέστηκε το πρωί η πρώτη ακολουθία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ (που εκτελούσε χρέη Ιεροψάλτη) και τον νέο Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Μηνά και Φοβεράς Προστασίας στρατιωτικό Αρχιμανδρίτη π. Σοφρώνιο Βόγκα.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο νέος Διοικητής της 90 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Παύλος Ανδρικόπουλος με επιτελείς του, η Αντιδήμαρχος Ματίνα Βουκελάτου-Χριστοδουλίδη, η νομική σύμβουλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αφροδίτη Μπιλλήρη-Αβρίθη κ.α.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ιεράς Μονής που ανήγειρε ο π. Γεώργιος Παπαθωμάς και η πρεσβυτέρα του Φωτεινή, τις προσπάθειες που έγιναν να παραμείνει ενεργή και επισκέψιμη (μόλις 20λεπτά με το αυτοκίνητο από την πόλη).

Πως επί δημαρχίας Κ. Καΐσερλη έγινε μια προσπάθεια όχι μόνο να φτιαχτεί ο δρόμος, αλλά και να αναλάμβανε ομάδα περιηγητών την προώθηση της διαδρομής Παναγία Τσουκαλαριά, Βορίνα-Άγιο Μηνά και Οσία Μελώ-Κοκκινόνερο (πνευματική-ιαματική μιας και τα δυο πάνε πάντα μαζί όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος), που δυστυχώς δεν προχώρησε, αναφέροντας ότι η ανάδειξή τους και η επισκευή του δρόμου (κατατέθηκε αίτημα και στο στρατό) μόνο οφέλη θα έχει για τον τόπο.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με συγκίνηση στο πως ο π. Σοφρώνιος ο οποίος πέρα από τα στρατιωτικά καθήκοντά του βοηθά με κάθε τρόπο στις ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως δέχθηκε να αναλάβει με αγάπη και χαρά την ηγουμενία της Ιεράς μονής ώστε να αναδειχθεί σε έναν τακτικό τόπο προσκυνήματος και πνευματικής ευφορίας.

Απόψε στην ίδια Μονή τελέστηκε η ακολουθία του Ιερού Αποδείπνου από τον π. Σοφρώνιο.

 

Ταυτόχρονα, μόλις χτες τοποθετήθηκε ως «τάμα» από την οικογένεια του κ. Πάκη Χριστοδουλίδη. του γιου του Μανώλη και της συζύγου του Ματίνας ένας μεγάλος ξύλινος Σταυρός (στις διαστάσεις που είχε και ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου 4,5μΧ2,40) στο ύψωμα της Βορίνας καθιστώντας το ένα μικρό Γολγοθά για να σκέπει και να προστατεύει όλη την Κω (η τελετή της Αποκαθήλωσης τη Μ. Παρασκευή σε αυτό το μέρος που ονομάστηκε μικρός Γολγοθάς, θα είναι μοναδική).

 

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ