Κυριακή της μελλούσης κρίσεως εκοιμήθη και «πέταξε» για το άνω θυσιαστήριο ο παπά-Βαγγέλης Μυλωνάς | Μερακλής και παραδοσιακός Ιερέας της Αντιμάχειας

5
25766

Σήμερα Κυριακή της κρίσεως που η εκκλησία μας ποιεί ανάμνηση της Δευτέρας παρουσίας εκοιμήθη και πέταξε για τους ουρανούς για να ιερουργεί στο άνω θυσιαστήριο, η ψυχή του σεβάσμιου Ιερέα της Αντιμάχειας π. Ευαγγέλου Μυλωνά.

Προερχόμενος από ιερατική οικογένεια, γιος του μακαριστού παπά Νικόλα Μυλωνά και αδελφός του επίσης μακαριστού καλλικέλαδου παπά Γιώργη Μυλωνά, ο παπά Βαγγέλης χειροτονήθηκε Ιερέας σε ηλικία 53 ετών από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αιμιλιανό και διακόνησε για 40 περίπου χρόνια στις ενορίες της Αγίας Τριάδας και στην Κοίμηση της Θεοτόκου την ενορία του, όπου είχε υπηρετήσει και ο πατέρας του, με γνήσιο εκκλησιαστικό φρόνημα, λεβεντιά και ιεροπρέπεια.

Άνθρωπος με λαϊκή σοφία και ευσέβεια, παππάς του χωριού των ζευγάδων και των λεσπέρηδων, όπως ήταν και ο ίδιος, αλλά και της παράδοσης (ήταν χαρακτηριστική η συμμετοχή του στα ντοκιμαντέρ της Προόδου «Άρτος ο επιούσιος», «Αντιμάχεια παράδοση» και «Του πολέμου θυμούμαι) ), με τη στεντόρεια, μελωδική φωνή του στο Θεοτόκου Παρθένε, στα λειτουργικά και τα απολυτίκια. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα που δεν έβλεπε σχεδόν καθόλου τα λεγε όλα απ’ έξω…

Άριστος οικογενειάρχης, πατέρας δύο πολύ αξιόλογων παιδιών του Νίκου (πρ. Δημοτικού συμβούλου) και της Χρυσούλας που μαζί με τον σύζυγό της Ιεροψάλτη Γιώργο Μιαούδη τον γηροκόμησαν υποδειγματικά τα τελευταία χρόνια, αλλά και παππούς με εγγόνια και δισέγγονα.

Μερακλής παππάς και άνθρωπος, με ιδιαίτερη αγάπη για την Αντιμάχεια και την πλούσια παράδοσή της (άριστος χορευτής και τραγουδιστής).

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Δευτέρα 11/03/2024 στις 2μμ στον ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου, Προσκύνημα Αντιμάχειας (η σορός θα εκτεθεί προς προσκύνηση από τις 11πμ).

Ας είναι αιωνία η μνήμη του κι ας έχουμε την ευχούλα του.

«Μακάριοι οι νεκροί οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες  απ’ άρτι (από τώρα). Ναι, λέγει το Πνεύμα, ίνα αναπαύσωνται εκ των κόπων αυτών· τα δε έργα αυτών ακολουθεί μετ’ αυτών (Αποκ. 14,13).

Είναι χαρακτηριστικός ο αποχαιρετισμός από τα παιδιά του (Νίκο-Κοντή και Χρυσούλα-Γιώργο) και τον Ιεροψάλτη και ανιψιό του Μανώλη Σχουλλή που του είχε ιδιαίτερη αδυναμία:

Σήμερα Κυριακή ο αγαπητός σε όλους μας, Παπαβαγγέλης έφυγε από την επίγεια ζωή πλήρης ημερών ,και θα λειτουργεί στο ουράνιο θυσιαστήριο κοντά στόν, πατέρα του, Παπανικόλα, και στόν αδελφό του Παπαγιώργη . Εμείς θα θυμόμαστε την Αγγελική μελωδική φωνή του, την αγάπη του για όλους τους ανθρώπους .

 

(Και στα δύο βίντεο της Προόδου ο π. Βαγγέλης μιλάει στην αρχή)

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άγγελος μεταξύ των Αγγέλων θα ιερουργεί Με τον μακαριστό πατέρα του παπά Νικόλα και τον μακαριστό αδερφό του παπά Γιώργη
    Ο Παράδεισος έγινε πλουσιότερος και εμείς φτωχότεροι σε πεφωτισμένους ιερείς της Εκκλησίας μας. Η ευχή του μαζί μας. Θερμά συλλυπητήρια στους αγαπητούς οικείους του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ