Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

28
8967

Καταψήφισαν129 βουλευτές της αντιπολίτευσης – Παρών 11 – Όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης – Ξεκινά μια μεγάλη ιστορική αλλαγή ανέφερε ο Πιερρακάκης

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την δημιουργία θεσμικού πλαισίου λειτουργίας παραρτημάτων διεθνών μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Επί της αρχής το σχέδιο νόμου και επί των άρθρων που εισάγουν για πρώτη φορά διαδικασίες και προϋποθέσεις αδειοδότησης και ίδρυσης παραρτημάτων μη κρατικών ΑΕΙ ψήφισαν 159 βουλευτές από την Νέα Δημοκρατία ενώ καταψήφισαν129 βουλευτές της αντιπολίτευσης και 11 παρών.

Το ΠΑΣΟΚ μετά από συνεχόμενες μετατοπίσεις και παλινωδίες τελικά αρνήθηκε να στηρίξει τις ρυθμίσεις ενώ καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Με ευρύτερη πλειοψηφία πέρασε η πλειοψηφία των διατάξεων του σχεδίου νόμου για την ενίσχυση των περιφερειακών δημόσιων πανεπιστημίων.

Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία της ψηφοφορίας έγινε με το ηλεκτρονικό σύστημα που διευκόλυνε την επιτάχυνσή της και ενώ το σύνολο σχεδόν των βουλευτών είχαν ήδη ψηφίσει, στην αίθουσα της Ολομέλειας παρέμεινε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με δύο μέλη της ΚΟ του κόμματός της. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και οι Τζώρτζια Κεφαλά και Ελένη Καραγεωργοπούλου διάβαζαν μία προς μία τις 205 διατάξεις του σχεδίου νόμου προκειμένου να αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν. Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ήταν η ψηφοφορία που ξεκίνησε λίγο πριν τις 21.30 να ολοκληρωθεί  στις 11.15 το βράδυ και μετά να ξεκινήσει η διαδικασία της καταμέτρησης.

Πιερρακάκης: Ξεκινά μια μεγάλη ιστορική αλλαγή

Με την ομιλία του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη στην Ολομέλεια της Βουλής ολοκληρώθηκε η τριήμερη διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου για την ενίσχυση του δημοσίου πανεπιστημίου και τη λειτουργία μη κρατικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής και επί των επίμαχων άρθρων για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, την οποία ζήτησαν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΚΚΕ.

Δείτε live

Ο χρόνος διεξαγωγής της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την λειτουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ. Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία γίνεται με το ηλεκτρονικό σύστημα που διευκολύνει την επιτάχυνση της ψηφοφορίας και ενώ το σύνολο σχεδόν των βουλευτών έχουν ήδη ψηφίσει – μιας και το προηγούμενο διάστημα επεξεργάστηκαν τις ρυθμίσεις και γνωρίζουν το περιεχόμενο τους – στην αίθουσα της Ολομέλειας παραμένει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και οι βουλευτές της Τζώρτζια Κεφαλά και Ελένη Καρεγεωργοπούλου διαβάζουν μια προς μία τις 205 διατάξεις του σχεδίου νόμου προκειμένου να αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν. Αν δεν ολοκληρώσει την ψηφοφορία η Πλεύση Ελευθερίας δεν μπορεί να κλείσει το ηλεκτρονικό σύστημα, να ολοκληρωθεί η διαδικασία, να γίνει η καταμέτρηση και να ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα.

vouli_arthrou

Πιερρακάκης: Ξεκινά μια μεγάλη ιστορική αλλαγή

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης στη δευτερολογία του πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής ανέφερε ότι η συζήτηση επί του νομοσχεδίου είχε και ιστορικά χαρακτηριστικά, επειδή ορίζει μία νέα φάση στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας μας».

Σχετικά με την εγκατάσταση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων, ανέφερε πως «μία συζήτηση δεκαετιών, με την ψήφο μας απόψε ξεκινά να γίνεται πραγματικότητα», ενώ δεν παρέλειψε να στείλει τα δικά του μηνύματα: «Η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, όπως φαίνεται σε κάθε δημοσκόπηση, στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία. Σε εκείνους που δεν την υποστηρίζουν σήμερα, δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε, δεν έχετε τίποτε να φοβηθείτε και η ευθύνη είναι πάνω μας στην εφαρμογή για να μπορέσουμε να σας πείσουμε. Και θα το κάνουμε».

Κλείνοντας και καλώντας τους παριστάμενους να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, ο υπουργός δήλωσε: «Η Ελλάδα με αυτή την πράξη, ευθυγραμμίζεται με τον υπόλοιπο πλανήτη εκπαιδευτικά. Κλείνω με μία απλή σκέψη και σύσταση: Μετά από δεκαετίες συζήτησης,απόψε το βράδυ μπαίνει στα βιβλία του νόμου,

γίνεται νόμος του κράτους, εκκινεί αυτή η μεγάλη ιστορική αλλαγή. Σας καλώ να την υπερψηφίσουμε όλοι μαζί».

Η επίθεση Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη – Φάμελλο

Η συζήτηση για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων κινήθηκε σε ιδαίτερα υψηλούς τόνους, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να εξαπολύει σφοδρή επίθεση τόσο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη αλλά και τον Σωκράτη Φάμελλο τοποθετώντας το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις της στασιμότητας, της στείρας αδράνειας και της άρνησης.

Βίντεο από την ομιλία και την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Ο πρωθυπουργός επέκρινε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τις αλλεπάλληλες «πιρουέτες» στο θέμα των πανεπιστημίων που «ζάλισαν» ακόμα και τους δικούς του βουλευτές ενώ υπενθύμισε πως ο κ. Ανδρουλάκης από το «δεν θα σταθεί εμπόδιο για την ψήφιση του νομοσχεδίου» σύρθηκε τελικά στο «όχι σε όλα». Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη να δεσμευτεί πως θα στηρίξει την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και να αποφύγει αντίστοιχες κυβιστήσεις όταν το θέμα έρθει για συζήτηση στη Βουλή.

Βίντεο με την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη:

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, ο πρωθυπουργός μίλησε για υποκρισία. «Εχετε έναν πρόεδρο ο οποίος σπούδασε σε μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο. Σπούδασε σε ένα πανεπιστήμιο σπουδαίο, αμερικανικό, με υποτροφία. Και αυτή την υποτροφία το πανεπιστήμιο είχε τη δυνατότητα να του τη δώσει ακριβώς επειδή το πανεπιστήμιο, το μη κρατικό πανεπιστήμιο, το αμερικανικό, δεν μοιράζει μερίσματα και έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί υπεραξία χτίζοντας καταπιστεύματα τα οποία διευκολύνουν τα πανεπιστήμια αυτά να δίνουν υποτροφίες… Ο κ. Κασσελάκης, λοιπόν, ο οποίος σπούδασε σε ένα τέτοιο πανεπιστήμιο, αν ερχόταν το University of Pennsylvania να φτιάξει παράρτημα στην Ελλάδα, θα έλεγε »όχι, να μην γίνει αυτό». Σε αυτό το οποίο σπούδασε ο ίδιος. Μα πόση υποκρισία πια; Καλά να τα λέει ο κ. Τσίπρας που σπούδασε στο Μετσόβιο, αλλά να τα λέει και ο κ. Κασσελάκης; Νισάφι πια, αρκετά. Πώς εξηγείτε αυτή τη βασική αντίφαση;».

Βίντεο με όσα είπε ο Σωκράτης Φάμελλος στη Βουλή:

Στο στόχαστρο του κ. Μητσοτάκη μπήκε και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τον οποίο κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη για τις αναφορές του που συνέδεσαν φοιτήτριες με suggar daddies.

Δείτε βίντεο με την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα:

Το σκανδιναβικό σταυρόλεξο, η μηχανή του χρόνου και ο Μπέντζαμιν Μπάτον

Τα αιχμηρότερα βέλη του πρωθυπουργού κατευθύνθηκαν προς το ΠΑΣΟΚ καθώς το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι η άρνηση της Χαριλάου Τρικούπη να στηρίξει το νομοσχέδιο μετατρέπει το κόμμα σε «πράσινο ΣΥΡΙΖΑ» και όχι δύναμη του εκσυγχρονιστικού κέντρου.

Στρέφοντας την κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για αναγκαστική υποκρισία από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη καθώς η ηγεσία του κόμματος τον οδηγεί σε αντιφάσεις. «Εχετε έναν πρόεδρο ο οποίος σπούδασε σε μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο. Σπούδασε σε ένα πανεπιστήμιο σπουδαίο, αμερικανικό, με υποτροφία. Και αυτή την υποτροφία το πανεπιστήμιο είχε τη δυνατότητα να του τη δώσει ακριβώς επειδή το πανεπιστήμιο, το μη κρατικό πανεπιστήμιο, το αμερικανικό, δεν μοιράζει μερίσματα και έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί υπεραξία χτίζοντας καταπιστεύματα τα οποία διευκολύνουν τα πανεπιστήμια αυτά να δίνουν υποτροφίες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Αυτό είναι το μοντέλο των μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών αμερικανικών πανεπιστημίων. Σε αυτό σπούδασε ο κ. Κασσελάκης. Ο κ. Κασσελάκης, λοιπόν, ο οποίος σπούδασε σε ένα τέτοιο πανεπιστήμιο, αν ερχόταν το University of Pennsylvania να φτιάξει παράρτημα στην Ελλάδα, θα έλεγε »όχι, να μην γίνει αυτό». Σε αυτό το οποίο σπούδασε ο ίδιος. Μα πόση υποκρισία πια; Καλά να τα λέει ο κ. Τσίπρας που σπούδασε στο Μετσόβιο, αλλά να τα λέει και ο κ. Κασσελάκης; Νισάφι πια, αρκετά.

Επεισόδια στο Σύνταγμα

Οι διαδηλωτές εξεκίνησαν λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή.

Αργότερα, λίγο μετά τις 14:30, ένταση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Σταδίου και Εδουάρδου Λω όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που απάντησε με χρήση χημικών.

Επιπλέον, λίγο πριν τις 16:00, επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ σε αστυνομικές δυνάμεις που με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε χρήση χημικών.

Στη συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος όπου ομάδα ΔΙΑΣ δέχθηκε επίθεση με πέτρες από αγνώστους στην οδό Ερμού, ενώ κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στην συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων, προκαλώντας παράλληλα υλικές ζημίες σε καταστήματα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων 9 φοιτητές τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς». Εκεί υποβλήθηκαν σε ακτινολογικό έλεγχο, καθώς φέρουν τραύματα στο κεφάλι και τα χέρια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Πιερρακάκης-Βορίδης: Απάντησαν με την φωτογραφία των φλεγόμενων αστυνομικών από μολότοφ

Με την επίδειξη της φωτογραφίας που απεικονίζει αστυνομικούς στον ‘Αγνωστο Στρατιώτη να τυλίγονται στις φλόγες από ρίψη μολότωφ εναντίον τους, απάντησαν τόσο ο Κυριάκος Πιερρακάκης όσο και ο Μάκης Βορίδης στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων, οι οποίοι μίλησαν στην Ολομέλεια για «απρόκλητη και αναιτιολόγητη» επίθεση των ΜΑΤ στους φοιτητές.

6143180

«Αυτό, όλοι εδώ, στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας οφείλουμε να το καταδικάσουμε» είπε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ και ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης – μετά τον κύκλο των παρεμβάσεων των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων για το θέμα των επεισοδίων στο Σύνταγμα – διερωτήθηκε πως υιοθετούν ισχυρισμούς περί «απρόκλητης επίθεσης» χωρίς να έχουν δει αυτές τις φωτογραφίες, που δείχνουν ξεκάθαρα τους αστυνομικούς να γίνονται παρανάλωμα του πυρός από μολότωφ που έριξαν εναντίον τους. «Σε αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι, που όλοι επικαλείστε και η κυβέρνηση σέβεται απολύτως, συμπεριλαμβάνεται και η ρίψη μολότωφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων; Και μετά από αυτά πιστεύετε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που προσπαθούν να διατηρήσουν την ευταξία πράττουν κακώς;» είπε ο κ. Βορίδης. Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση σέβεται απολύτως το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και μάλιστα φροντίζει αυτό να ασκείται με τον προσήκοντα τρόπο κάτι που έχει αποδειχτεί σε σειρά συγκεντρώσεων διαφόρων κοινωνικών ομάδων.

Προηγουμένως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, έθεσε στην Ολομέλεια το θέμα λέγοντας: «Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ για την απρόκλητη οργανωμένη και προσχεδιασμένη επίθεση απέναντι στο μεγαλειώδες κίνημα το οποίο συντελείται. Έχετε πνίξει όλο το Σύνταγμα με χημικά. Αν νομίζετε ότι με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπίσετε την οργή και την μαχητικότητα των φοιτητών είστε γελασμένοι. Ότι και να κάνετε το συλλαλητήριο δεν θα το χτυπήσετε. Θα συνεχιστεί παρά τα μέτρα καταστολής και βίας τα οποία παίρνετε».

Ειδήσεις σήμερα:

28 ΣΧΟΛΙΑ

    • Οι επόμενες γενιές.
      Θα λένε μεταξύ τους για τα εγκλήματα.
      Αντί να πολεμήσεις τα φροντιστήρια ,μια ακόμα προσφορά κερδοσκοπίας στις Ελίτ.
      Πανηγύρισε, όσο και να φωνάζεις ,το ξέρεις ότι βρωμάς……το ξέρεις ότι εκπέμπεις μούχλα.
      Η Ελλάδα πάει πίσω, δεν πάει μπροστά, όσες αξιολογήσεις και να γίνουν.
      Αυτό που θα σε καίει μέχρι να πεθάνεις ,είναι το ότι Όσοι επιστήμονες και να βγουν ,θα φεύγουν έξω και συ θα μένεις με τους παράτυπους να υποκλίνεσαι στον κάθε ..εργάτη που σε επιλέγει για παροχή υπηρεσιών.
      Η επιβράβευση της δουλείας σου θα είναι 3 ανεργίες των 400 και τα πουρμπουάρ για τις υποκλίσεις.
      Καλή σου Νύχτα και Ψηλά το κεφάλι, μην σκύβεις τόσο ,φαίνεται η οπίσθια εξάτμιση !!!!

      • Σκεφτήκατε ποτέ πόσοι ΣΚ@Τ@ επιστήμονες!!! βγαίνουνε απο την απλόχερη δωρεάν παιδεία?
        Σκεφτήκατε ότι με την άπλετη!!! κάτω από τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ, ξεμειναμε από Ελληνικά εργατικά χέρια γής και τεχνίτες και μαυρισε ο τόπος από εισαγώμενους με ύποπτα ιστορικά?
        Κάθε μέρα εγκλήματα και ξεκαθαρίσματα κατά κόρον από αλλοδαπά άτομα.
        Τα δωρεάν ΑΕΙ συνέβαλαν στο μαραζωμα της ελληνικής κοινωνίας.
        Αποδυναμώθηκε το κομμάτι των ΜΑΣΤΟΡΩΝ και ΤΕΧΝΙΤΩΝ και ΤΕΧΝΙΚΩΝ Ελλήνων.
        Καλό … ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ αδέλφια.
        Ζωή επάνω μας.

        • ΕΙΣΑΙ ΒΑΘΙΑ ΗΛΗΘΙΟΣ !!!!! ΠΙΟς ΑΠΟ ΤΟΥς ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥς ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙ ΣΕ ΑΕΙ ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΗ??? Η ΜΗΠΩς ΗΘΕΛΕ ΚΑΝΕΝΑΝΑς ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΑΚΟΣ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΣΕ ΗΛΗΘΙΟΥς ????
          ΑΠΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙς …..ΚΑΤΑΡΓΙΣΑΝ ΤΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ (ΒΑΣΗΣς) ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΩΡΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ !!!
          ΟΣΟ ΕΙΧΑΜΕ ΟΡΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΙΠΕΔΟ !!!!

        • Σε ερωτώ ξανά ,οι πτυχιούχοι πιστεύεις θα απορροφηθούν απ την Ελληνική Οικονομία?
          Πιστεύεις ότι οι κατέχοντες διδακτορικό και οποιοδήποτε πτυχίο θα κάτσουν Ελλάδα?
          Απάντησε βλάκα.
          Δεν ξέρεις τι σου γίνεται.
          Μια ζωή παροχή υπηρεσιών θα είναι τα παιδιά μας με τέτοιες νοοτροπίες.

      • Αστονε ο κουλης με τον αγοραστο και τον Καραμανλή ετοιμάζουν νέα εκατόμβη και θάψιμο σε νερολακκους.Αυτη τη φορά στα βοοειδη που τους στηριζουν

        • Βρε αγκραματε μαθε να γραφεις με ωρθγραφηα και ασε τις σκυλοφιλοσοφιες ζωντοβολο που εχεις και αποψη.

    • ο άλλος ο ηλίθιος γράφει για πιθηκια.Δεν το ξέραμε ότι ο Κούλης κάνει και λοβοτομή εκτός από προσυλιτισμο στα άτομα χαμηλής διανοητικής ικανότητας.

  1. Κάποτε υπήρχε το σύνθημα ψωμί παιδεία ελευθερία το ψωμί λιγόστεψε με την ακρίβεια την δωρεάν παιδεία την ξεπούλησαν έμεινε η ελευθερία που την κατέχει η παρακμιακή Ευρώπη και η ιμπεριαλιστική ΗΠΑ.

  2. ΝΔ δεν θέλατε;;;Ετοιμαστείτε σε λίγο έρχεται ψηφοφορία εξπρές για άμεση έξωση όσων χρωστούν τα σπίτια τους.Η απόλυτη εξαθλίωση της μεσαίας τάξης κι όσων οικογενειών τα βγάζουν δύσκολα πέρα.Εσεις συνεχίστε να ψηφίζετε τους δήμιους σας.Ανατιμηση στην ανατίμηση ακρίβεια στην ακρίβεια συγκάλυψη εγκλημάτων, χειραφετηση στην δικαιοσύνη,παρακολούθηση όλων των Ελλήνων εγκληματικότητα Κολομβίας,απελευθέρωση λαθρομεταναστών με δικαιώματα περισσότερα από των Ελλήνων,υγεία απαγορευμένη για τον μέσο Έλληνα,και συμμαχία με τους ομοφυλόφιλους.Κιι έρχονται κι άλλα.

    • Τί ωραίες εποχές που ήταν στις χώρες του υπαρκτού…. Μαμ…αν τις σοσιαλίστριες για ένα καρβέλι ψωμί…
      Έχει λείψει αυτό στις μέρες μας…

  3. επιτέλους γινόμαστε Ευρώπη σιγά σιγά…. Όλα τα παιδιά των αριστερών πολιτικών στο εξωτερικό έχουν σπουδάσει και μας κουνάνε το δάχτυλο…..

  4. Προς τους εναντίων του νομοσχεδίου.Δεν λέει πουθενά ότι θα πάτε υποχρεωτικά σε ιδιωτικό.Κανονικα συνεχίζεται στο δημόσιο.Απλα η οικογένεια που έστελνε το παιδί της στη Ρουμανία,Τσεχία,Αγγλία,Κύπρο,κλπ θα μπορεί να έχει το παιδί κοντά της να σπουδάζει εδώ να ζει εδώ να καταναλώνει εδώ,ακόμα να έρχονται και από άλλες χώρες εδώ.Ξερετε ένας φοιτητής αντιστοιχεί σε 80 τουρίστες.Οσο για την αγορά πτυχίων που λένε.Θα περνατε εσείς στη δουλειά σας κάποιον που αγόρασε πτυχίο ;Αν πέρνει το πτυχίο έξω είναι ένταξη αλλά αν το πάρει από το ίδιο πανεπιστήμιο εδώ δεν είναι ένταξη;Λίγο σοβαρότητα.Ναι κάποιοι καθηγητές θα χασουν από τα φροντιστήρια πολλά εκατομμύρια ,ίσως κάποιοι χάσουν και τις φοιτήτριες που λέει το ΚΚΕ,οι οικογένειες πάντως κερδισμένες είναι.Κατι άλλο.Καταλαβε κανείς τη θέση του ΠΑΣΟΚ;

    • Εσυ Μιραντα απο το πανεπιστημιο δεν πέρασες ουτε απ’ εξω. Το πολύ να εβγαλες δημοτικο…

      • Πράγματι.Δεν πήγα,ποιο είναι το πρόβλημα σου;Εσυ πηγές που δεν έχεις καν το θάρρος η την ικανότητα να βρεις ένα ψευδώνυμο για να σχολιάσεις;

        • Μεγαλο θαρρος χρειαζεται για να βρεις ενα ψευδωνυμο σαν το δικο σου. Και κοφτερο μυαλο. Απορω πως ξεφυγες απο τη nasa. Πες μας τωρα τη γνωμη σου για το πανεπιστημιο, σε ακουμε προσεκτικα.

  5. Μητσοτάκης ο μπαμπάς σας….
    Τέτοια πελατάκια στο Πασοκ και στον Συριζα δύσκολο να χαθούν…
    Καλό είναι οι αριστεροί της Κώ να το βουλώσουν, καθώς τα παιδιά τους έχουν σπουδάσει Κύπρο, Βουλγαρία, Αγγλία, Τσεχία, Ρουμανία, Ελβετία και Γερμανία όλοι σε μη κρατικά πανεπιστήμια.
    Μικρή κοινωνία είμαστε και γνωριζόμαστε…. άντε μην αρχίσουμε και γράφουμε ονόματα…
    Περνόντας από την πύλη του αεροδρομίου θα σας κάνουμε δώρο και ένα σαπούνι, άπλυτοι…

  6. Καλό να γίνονται τέτοια πράγματα. Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν έχουν κομματόσκυλα στα πανεπιστήμια. Δείτε φωτό της ΑΣΟΕ και δείτε φωτό από πανεπιστήμιο στην Μποτσουάνα να δείτε πόση βρωμιά και λίγδα είναι μαζεμένη στα ελληνικά.

  7. ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΤΑ ΣΩ…ΑΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ Κ..ΡΑΔΕΣ ΓΚΑΖΟΖΕΣ Κ ΓΙΑ ΥΠΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ Η ΟΧΙ ΑΛΛΙΩΣ ΩΡΑ ΝΑ ΦΕΥΓΕΤΕ ΓΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Κ Η ΣΗΨΗ Κ…ΡΑΔΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΦΑΤΕ ΤΗΝ Κ ΚΑΤΣΕΤΕ ΠΑΝΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ Κ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ Κ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑ

  8. ΕΝΘΑΔΕ ΚΕΙΤΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΝ ΤΟΠΩ ΧΛΟΕΡΩ ΤΗΝ ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΤΕΘΛΙΜΜΕΝΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ 17Ν ΧΑΜΑΣ ΣΤΑΛΙΝ ΜΑΟ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΚΟΝΤΡΑ ΑΥΡΙΑΝΗ ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΗΣ Κ ΟΙ ΛΟΙΠΕΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ -ΦΑΣΙΣΜΟΣ-ΛΑΣΠΗ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΤΕΜΠΕΛΙΑ-ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ-ΑΠΕΡΓΙΕΣ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΜΟΛΟΤΩΦ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΨΕΜΑ ΤΕΛΟΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Κ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΘΑΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ

  9. Ε ναι μην χάσουν το παραδάκι οι μόνιμοι προφέσορες με τα εξτρά και τα μπόνους. Ας ανταγωνιστούν τα ιδιωτικά να δούμε πόσα απίδια χωρά ο σάκος

  10. Η κατάντια της Ελλάδας!!!Απο το δημοτικό μέχρι το πανεπιστήμιο δεν μαθαίνουν τίποτα αν δεν κάνουν φροντιστήριο τα παιδιά!!!Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι γίνονται εκπαιδευτικοί αφού δεν μπορούν και δεν θέλουν να μάθουν στα παιδιά τίποτα!Εκτος από λίγες εξαιρέσεις!!Εμεις οι πιο παλιοί μάθαμε και κάτι και ας μην σπουδάσαμε!Η σημερινή νεολαία δεν ξέρει τίποτα!Δεν φταίει αυτή!!Φταιει το σύστημα και η εκπαίδευση!!Και σας νοιάζουν τώρα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!!!Εδω ο κόσμος καίγεται!!!Ξυπνηστε!!!

    • Κι εμάς τα παιδιά μας γιατί μαθαίνουν μια χαρά στο σχολείο και είναι άριστοι μαθητές; Μάλλον είσαι από τους γονείς που τα παρατάνε στο playstation για να πάνε για νύχια, botox, καφέ και γνωριμίες…

      • Δωρεάν ????
        Πόσα πληρώνεις σε ιδιωτικές διδακτικές ενισχυτικές διδασκαλίες?
        Πόσα πληρώνει ο μέσος Έλληνας Εργάτης σε ενοίκια και εισιτήρια απ Κω για Παράδειγμα Γιάννενα που σπουδάζει ο γιος μου?
        Φθάνει η ανεργία και η εποχική εργασία για να μορφωθεί ο Έλληνας?
        Πες μας ποια εξίσωση χρησιμοποιείς για να μάθουμε όλοι μας.
        Άσχετοι, καλαμοκαβαλητές ,ηλίθιοι ,άσχετοι γράφουν …και κάνουν τους έξυπνους.
        Χρειάζεσαι απογευματινό χειρουργείο μετάγγισης κυττάρων.

        • Μια χαρά έχουν μάθει τα πάντα στο σχολείο τα δικά μου παιδιά. Τα έμαθα να σέβονται και να προσέχουν και είμαι κοντά τους το απόγευμα αντί να τρέχω στις καφετέριες. Εσύ όσα λεφτά και να δώσεις για να σπουδάσουν στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο, ποτέ δε θα γίνουν κάτι. Απλά θα πληρώσεις για να λες στον καφέ ότι τα παιδια σου σπούδασαν κάτι. Και στην ουσία θα φορτώσεις στην κοινωνία άχρηστους δήθεν επαγγελματίες. Κανείς δε θα τους εμπιστεύεται μόλις μάθαινει ότι σπούδασαν με τα λεφτά του μπαμπά και όχι με το μυαλό τους. Τους χαρακτηρισμούς στους επιστρέφω. Φαίνεται η παιδεία σου.

  11. ΚΚΕ Κ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΕ ΤΕΣΣΑΡΙΑ Κ ΠΕΝΤΑΡΙΑ Κ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ.ΕΠΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Κ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ Κ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ Κ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑ-ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΡΑ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑ-ΛΗΣΤΕΣ Κ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΒΛΑ ΣΑΝ Κ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΠΙΘΗΚΙΑ 200-0

  12. Προς Ελένη …….Μακαρι να μου έμοιαζες !!Δεν έχω κάνει ποτέ μποτοξ δεν το χρειάζομαι άλλωστε ούτε τα νύχια μου νου δεν είμαι από αυτές όχι ότι τις κατηγορώ!!Καλα κάνουν οι κοπέλες και προσέχουν τον εαυτό τους!!!Εσενα σε κόβω να σου διαβάζουν τα παιδιά σου και να παίζει πολύ γλύψιμο στους δασκάλους!!Εγω ποτέ ούτε τα παιδιά μου δεν εγλυψαν κανέναν για βαθμούς!!!Και ήμουν και θα είμαι πάντα δίπλα τους!Που μου γίνατε όλες ξαφνικά τέλειες !!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ