Όμιλος για την Δημοκρατία: Θέλουμε και άλλα ξενοδοχεία; Θέλουμε να σβήσουν οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι μας; Θέλουμε να μην πολεοδομούνται οι οικισμοί μας και τα χωριά μας;

21
6244

Αγαπητοί φίλοι Με την παρακάτω επιστολή που σας κοινοποιούμε για δημοσίευση σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώσαμε το πρώτο βήμα ενημέρωσης των συμπατριωτών μας στο τομέα του χωροταξικού σχεδιασμού που η σύνταξη του θα προσδιορίσει το μέλλον της Κω, Το επόμενο βήμα προβληματισμού και διαλόγου αφορά το ερώτημα για το που πάει η κοινωνία μας σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα. Σας ευχαριστούμε για την στήριξη και την βοήθεια στην προσπάθεια μας να συμβάλουμε και εμείς στον αναγκαίο διάλογο για την πρόοδο του νησιού μας.

Σεβασμιώτατε, κ.κ. Δήμαρχε, Έπαρχε, Σύμβουλοι, πρόεδροι φορέων, αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι,

Όπως γνωρίζετε ο Όμιλος για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση, ως επίσημα πλέον αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό σωματείο πολιτών της Κω,  δημιουργήθηκε με σκοπό την προώθηση και την διεκδίκηση α) να καταστεί ο Δήμος μας ισχυρός ώστε να παρεμβαίνει και να επιλύει όλες τις τοπικές δημόσιες υποθέσεις, β) η τοπική μας κοινωνία να καθορίζει από μόνη της το μέλλον της και γ) οι υπόλοιπες αρχές να σέβονται την κοινωνία και τον Δήμο ως ισότιμους εταίρους.

Βασικές μας αρχές είναι για μεν την Αυτοδιοίκηση ο Ευρωπαϊκός Χάρτης Τοπικής Αυτονομίας που στην Ελλάδα έχει Συνταγματική ισχύ και δεν εφαρμόζεται, για δε την τοπική μας κοινωνία ο Δημοκρατικός Προγραμματισμός που τα θεμέλια του είναι το δικαίωμα των πολιτών στην γνώση και στην διεκδίκηση της για την συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας στη λήψη των αποφάσεων, δεδομένα και δικαιώματα που αγνοούν επιδεικτικά ακόμα και οι τοπικές αρχές.

Για την επίτευξη αυτών των μεγάλων στόχων ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε το πρώτο θέμα που αφορά το μεγάλο ερώτημα προς τα που θέλουμε να πάει η Κως με εργαλείο τον χωροταξικό σχεδιασμό.

Αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο Δήμος από τότε που στο Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. εδώ και τέσσερα χρόνια εντάχθηκε η χρηματοδότηση των μελετών για την σύνταξη των χωροταξικών σχεδίων το επιχειρήσαμε να το παρουσιάσουμε με τις προτάσεις μας για διάλογο εμείς, αξιοποιώντας δεκάδες μελέτες που είχαν συνταχθεί στο παρελθόν.

ΔΗΛΑΔΗ με συνοπτικό και περιληπτικό τρόπο ενημερώσαμε τους πολίτες και τους φορείς τους για την σοβαρότητα του θέματος και τα αντικείμενα του χωροταξικού σχεδιασμού και τους ζητήσαμε να μελετήσουν και να διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στην σύνταξη του γιατί διαφορετικά θα αποφασίσουν άλλοι για το δικό μας μέλλον και για την δική μας πατρίδα.

Γνωρίζουμε τις αδυναμίες του Δήμου και του Επαρχείου. Γνωρίζουμε ότι σκόπιμα τους έχουν καταστήσει αδύναμους ώστε να ελέγχουν οι μακρινές εξουσίες την  κοινωνία, να την έχουν σε πλήρη άγνοια και υποτελή.

Φυσικά και δεν θέλουμε να κατηγορήσουμε κανέναν.  Όμως απαιτούμε αυτές οι δύο αρχές που είναι δικές μας, είναι της διπλανής μας πόρτας, που μας εκπροσωπούν, να μας ενημερώσουν και να μας πουν που βρίσκεται το θέμα του χωροταξικού. Τι διακυβεύετε εάν δεν γίνει και τι στην περίπτωση που γίνει και η κοινωνία μας δεν συμμετέχει.  Να μας πουν τις δικές τους απόψεις και τι σκέπτονται να κάνουν για να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία και να διεκδικήσει αυτά που της ανήκουν.

Να μας πουν: Θέλουμε και άλλα ξενοδοχεία? Θέλουμε να σβήσουν οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι μας? Θέλουμε να μην πολεοδομούνται οι οικισμοί μας και τα χωριά μας και να υποβαθμίζεται η ζωή και η αξία των ακινήτων μας? Θέλουμε να μην έχουμε νερό, παραλίες και ανθρώπινο περιβάλλον??

Αυτά είναι τα τέσσερα βασικά ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν μέσα από τον χωροταξικό σχεδιασμό. Σας προσκαλούμε να το κάνετε. Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τα μέλη σας, τους φίλους σας, τους συναδέλφους σας. Αξίζει από τον πρώτο πολίτη, τον Δεσπότη και τον Δήμαρχο  μέχρι και τον τελευταίο να αποδείξουμε ότι είμαστε μια ζωντανή κοινωνία που ξέρει να αγωνίζεται. Που δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξεπουλήσουμε την γη και την ιστορία μας.

Είναι ερωτήματα στα οποία ο Δήμος και το Επαρχείο έχουν την ευθύνη να πρωτοστατήσουν και να δώσουν αυτοί, στην  κοινωνία μας και τους φορείς μας καθαρές απαντήσεις για να διεκδικήσουμε το δικό μας αύριο.

Εμείς, ως απλοί πολίτες, με τα λάθη και τις αγωνίες μας, που δεν εποφθαλμιούμε καρέκλες και εξουσίες  κάναμε το καθήκον μας. Μεταφέραμε στην μικρή κοινωνία μας τις γνώσεις μας και τις απόψεις μας. Αυτές που πολλοί άλλοι τις γνώσεις τις κρατούν για τον εαυτό τους, γιατί  ξέρουν ότι η γνώση είναι  δύναμη εξουσίας και η άγνοια δημιουργεί υποτελείς.

Εκ μέρους του Ομίλου Κ.Καϊσερλης πρόεδρος Μ.Φάκκος γραμματέας

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. εσύ καλά τα λες…(άλλο πως τα έκανες)…αυτοί πάντως σε έχουν παντελώς γραμμένο
    Και σε έχουν παντελώς γραμμένο γιατί δεν σε έχουν ανάγκη, γιατί οτι έργο ήταν να κάνεις το έκανες…τώρα πήγαινε να ξεκουραστείς να περάσεις καλά με την οικογενεια σου. Η πολιτική σου πορεία τελείωσε.
    Σειρά παίρνουν οι νέοι και όσοι σιγά σιγά αποκτούν έδαφος ή έχουν γνωστά επίθετα θα τους προσεγγίσει πολλάκις και θα τους καταφέρει να πουν το ΝΑΙ, ώστε να πετύχει τον στόχο του (άκου με που σου λέω…κάτι ξέρω για να στα λέω)…ασ ελπίσουμε να είναι σοβαροί άνθρωποι με ήθος και όμορφες ιδέες για το καλό του τόπου… γιατί μέχρι τώρα όλους τους σοβαρούς και άξιους τους διώχνει με την συμπεριφορά του…Για αυτό σου λέω δεν ακούγεσαι…εδώ αυτός δεν ακούει τους κοντινούς του και βαδίζει προς τον γκρεμό ΕΣΑΣ ΘΑ ΑΚΟΎΣΕΙ….ΚΑΛΆ ΘΑ ΤΑ ΠΆΘΕΙ ΟΜΩΣ ΟΣΑ ΠΑΘΕΙ…. αλλα τότε θα είναι αργά. Ασχημο πράγμα η έπαρση

    • αφου το άτομο είναι κολλημένο, εμμονικο και ψωνισμένο. Αν του αρέσει κάποια πρόταση και δεν καταφέρει να την πλασάρει ως δική του τότε την απορρίπτει

  2. Συγχαρητήρια και μπράβο.Έμμεσα και κεκαλυμμένα αποδεικνύετε ότι

    ..το Νησί είναι αποικία..Τεράστιες ανισότητες, τεράστια εξωχώρια συμφέροντα.
    Σήμερα στην Αιθιοπία οι νέοι πτυχιούχοι ιατροί ορκίστηκαν στον Ιπποκράτη σε Ελληνική Αρχαία διάλεκτο. Ανατριχιάζεις όταν ο όρκος του Ιπποκράτη ακούγεται στην Αιθιοπία από έγχρωμους επιστήμονες και εδώ στην γενέτειρα του δεν έχουμε παθολόγο .
    Αποστολή της ΕΡΤ στην Αντίς Αμπέμπα…κεντρικό Δελτίο Απόψε. Καθηγητές, Γιατροί Ιατρικής Σχολής σε Ελληνικά θυμίζουν ότι εμείς έχουμε ξεχάσει.
    Απορώ αν θα πάρει και το Ασκληπιείο η Κτηματική να λένε τον Όρκο υπάλληλοι της ΑΑΔΕ.
    Τρία Διακόσια ,να το τυλίξω??

    • Αν δεν το ξέρεις είναι στο ταμείο .Το έχει βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με άλλους αρχαιολογικούς χώρους.

      • https://www.capital.gr/agora-akiniton/3775165/nees-ruthmiseis-gia-ektos-sxediou-domisi-megala-parathura-gia-tsimentopoiisi/?.thetoc.gr&utm_medium=Capitalwidget
        Τσιμεντοποίηση παντού..αυτό έχει την Υπογραφή του υιού του αποστάτη.
        Του φιλελεύθερου που στέλνει την Φρεγάτα για την υπεράσπιση των Εφοπλιστικών γραφείων.
        Για τα ελληνόκτητα τάνκερ με ξένη σημαία.
        Μακάρι να έβαζε και μία φρεγάτα να φυλάει τις διαδρομές των διακινητών προς Κω. Κάθε μέρα βγαίνουν και τα παιδάκια που έβαλαν για την επιβολή της τάξης στο Νησί βγαίνουν και τα βάζουν με τους πολίτες.

  3. Για να σας λυθει η απορια, η Κως προοριζεται εχει την ιδια τυχη με την Ibiza ή την Μαγιορκα στην Ισπανια. Δηλαδη θα γινει ενα κεντρο business τουρισμου απο το οποιο θα εξαφανιστουν οι ντοποιοι…Δεν ειναι χρησιμοι στο γενικοτερο πλανο, ισα ισα που λειτουργουν σαν βαριδι στα σχέδιά τους…

    • πολύ φοβάμαι πως έχεις δίκιο….
      Ντροπή τους …σε όλους ντροπή. Θέλουν να έρθουν οι νέοι πίσω και σιγά σιγά θα φύγουν και όσοι ήρθαν…
      ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ.
      Αν αυτο που ακούγεται για την ΚΩΑΝ ειναι αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ. Δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον Κυρίτση (δεν περίμενα να το πω ποτέ)
      Η ΚΩΑΝ θα λειτουργήσει υπερ του τουρισμού…ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ. Το νησί πρέπει να αναπτυχθεί εκ των έσω.
      Κλείστε την ΚΩΑΝ τα πραγματα θα γίνουν χειρότερα…εδώ είστε και εδώ είμαι.

      • Γιατί είναι κακό αυτό;Είσαι γεωργός και θέλεις να βάλεις ντομάτες;Να τις πηγαίνεις στη ΑΒΙΚΩ;Να πηγαίνουμε εκεί με μέσον να περνούμε κανένα μεροκάματο;Ξέρεις αλλάζουν οι εποχές.Οσοι μένουν πίσω τους τρώει η μαρμάγκα.

  4. Ποτέ η «μονοκαλλιέργεια» δεν ωφέλησε έναν τόπο, αλλά ο συνδυασμός όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων. Δεν γίνεται να είναι η ασύδοτη αύξηση κλινών των ξενοδοχειακών μονάδων η μοναδική πηγή εισοδήματος των Κώων, εις βάρος των άλλων οικονομικών πηγών. Η υπέρμετρη αύξηση κατανάλωσης του ρεύματος, του νερού και άλλων φυσικών αγαθών, λειτουργεί πάντα στο τέλος σε μη διαχειρίσημη κατάσταση. Ήδη στα υπάρχοντα καταλύματα υπάρχει έλλειψη εργατικού προσωπικού και δεδομένου του υψηλού κόστους ζωής στο νησί, το πρόβλημα θα διογκώνεται. Όσο για κάποιους που «απαγορεύουν» την έκφραση γνώμης στον Καίσερλη, ως πολίτης και πρώην Δήμαρχος, «υποχρεούται» να τοποθετείται δημόσια, όπως και ο Κυρίτσης, Φάκος, Χατζηγιακουμής, Παπανικολάου, Βαρκάς κλπ

  5. Πόσους κτηνοτρόφους έχουμε στο νησί;Πόσους γεωργούς;Να κλείσουμε τα ξενοδοχεία να γίνουμε γεωργοί και κτηνοτρόφοι;Όπως πρην να αναπτυχθεί ο τουρισμός και όλοι έφευγαν από το νησί για Αυστραλίες και Αμερικές;Τότε είχαμε πολλούς κτηνοτρόφους κσι γεωργούς φαντάζομαι ξέρετε.Που είχαν όνειρο να φύγουν μακριά τα παιδιά τους ακόμα και στα καράβια να ζήσουν καλύτερα.Ειστε σε ηλικία που μάλλον τα προλάβατε.Αυτο προτείνετε;Ξέρετε δεν είμαστε όλοι παιδιά,δημάρχων η αυτών που χάρη του επαγγέλματος τους μάζευαν όλα τα χωράφια.Ουτε φίλο Ιταλοί που τους άφησαν κτήματα φεύγοντας.Η Κως είναι μικρό μέρος δεν μπορεί να τα έχει όλα.Μια χαρά προόδευσε και προοδεύει με τον τουρισμό.Ελεος με τις τρομερές ιδέες σας .Ουτε το απλό δεν σκέφτεστε;Η Κως από εκεί που έφευγαν όλοι από εδώ ,έχει γίνει τόπος που έρχονται από παντού εδώ.Λεει κάτι αυτό;Μάλλον σας χαλάει που ο πλούτος μοιράζεται.Κριμα αλλά ανήκετε σε άλλη εποχή ,δεν χρειάζεται πατροναρίσματα ο κόσμος.Ζει και κρίνει από μόνος του.

    • Ποιά ντόπια παραγωγή;
      Πριν αρκετά χρόνια, εργαζόμενος ακόμη, αρχές της σαιζόν μιλούσαμε με ντόπιους παραγωγούς για αγορά κάποιων τόνων καρπουζιών όλο το καλοκαίρι. Οι προσφορές έστεκαν τότε περίπου στα 0,60 ευρώ το κιλό. Σοκ…….
      Τελικά φέραμε απο την ΚΛΑ (Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών) με 0.19 ευρώ!!! Τα συμπεράσματα δικά σας.

      • Μα τα πιο πολλά All Inclussive παράγουν δικά τους καρπούζια και οπωροκηπευτικά μέσα στον χώρο

        Ποιος τους ελέγχει?Οι ράμπο που τρώνε αστακομακαρονάδες? Μέχρι και θερμοκήπια έχουν στήσει.. ντομάτες, σταφύλια, μελιντζάνες, αγγούρια κ.λπ. αντί ν απορροφήσουν τις ντόπιες παραγωγές.
        Σου υπενθυμίζω ότι τα ντουβάρια δεν καταλαβαίνουν από επιχειρήματα..
        Βοοειδή είναι το επόμενο βήμα,όπου θα εξάγουν κιόλας με τα φθηνά εργατικά χέρια που έχουν κλείσει εδώ και μήνες.
        Αν έχεις απορία πως χασμουριέται Βοοειδές, ρίξε μια ακόμα ματιά στο ποστάρισμα της ηλίθιας.

    • Βρε αγάπη, σου είπε κανένας να εξαλειφθεί ο τουρισμός;Όχι,απλως δεν μπορει να είναι μονόδρομος. Αν θέλουμε να ειμαστε κι απόλυτα ειλικρινείς όλη η παρακμή προήλθε απ τον συγχρωτισμό και το εύκολο χρήμα.Το νησάκι μας εκμεταλευόμενο τουρισμο ,γεωργία και κτηνοτροφία μπορεί να είναι αύταρκες:πόλη-κρατος.Λυπάμαι που θα στο πω αλλά η δε σαρξ του κόμματος σου…αδύναμη,ασθενής.Δεν το λέω εγώ, μόνοι τους το παραδέχονται.Γι’αυτό Μιράντα μου δες λίγο πιο μακριά,όχι φέτος και του χρόνου!

  6. Συνοπτικά να αναφέρω σαν εργολάβος μου έχουν αναθέσει γνωστοί ξενοδόχοι για το 2025 αλλά 3 νέα ξενοδοχεία, συμπέρασμα που θέλω να καταλήξω τα ξενοδοχεία συνεχίζονται με αμείωτο Ρυθμό , 30 χρόνια σαν εργολάβος αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί, έχουμε δουλειά ασταμάτητα αλλά το τονίζω θα γίνουν πάρα πολλά ακόμη και θα βουλιάξει το νησί σε λίγο.
    Ναι μεν κοιτάω την εργασία μου αλλά είναι τεράστιο λάθος. Ξεφυτρώνουν ξενοδοχεία καινούργια κάθε τρεις και λίγο. οι κτηνοτρόφοι και οι γεωργοί όπως λέτε στο άρθρο έχουν απόλυτο δίκαιο!

  7. θέλετε να αδειάσει το νησί από νερό; ;; Πόσο θα αντέξει η δεξαμενή; ;;
    Ήδη φαίνεται η λειψυδρία !

  8. Οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι τρώγανε ευρωπαικό παραδάκι σε μεζονέτες, αμάξια και μπουζούκια και τώρα μυξοκλαίγονται. Καμία λύπηση, να φέρουν τα φαγωμένα πίσω ειδάλλως καλό ΟΑΕΔ

    • Απάντηση στον Ανώνυμο, Επειδή έχω το θάρρος της γνώμης μου , ονομάζομαι Αγογλωσσάκη Μαρία, σύζυγος κτηνοτρόφου, α) δεν έχω μεζονέτα ( ουτε κάν σπίτι) το αμάξι μου ειναι 15ετίας κουβαδάκι, το αγροτικό του άντρα μου 20ετίας, στα μπουζούκια δεν πάμε ( εδώ δεν έχει) αλλά και να είχε θα πηγαίναμε με φειδώ (μια φορα το χρόνο) Είναι άδικο να τσουβαλιάζετε όλους τους επαγγελματίες ενός κλαδου, είστε αγρότης; είστε κτηνοτρόφος; Και σε τελική ανάλυση βρε παιδιά όταν έχετε τα κάκαλα να σχολιάσετε αρνητικά να μειώσετε και να εξευτεελίσετε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να λέτε και ποίοί είστε όπως εγώ , αλλιώς είστε όλοι ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ..εμπρός λοιπον! Να απαντάτε με ονοματεπώνυμο αν τολμάτε βέβαια, γιατί πίσω απο ένα ψευδώνυμο ο καθένας μπορεί να λεει ότι του καπνίσει. για να σας δω….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ