Με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του Ιδρύματος, η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΔΙΙΚ στο Ιπποκράτειο Μέλαθρο

1
8278


Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του ΔΙΙΚ, η ετήσια γενική απολογιστική συνέλευση, του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος, ενώ ακολούθησε στην συνέχεια και η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Ιπποκράτειο Μέλαθρο.

Με την παρουσία αρκετών φίλων, μελών και ευεργετών του Ιδρύματος αλλά και σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου, έγινε ο γενικός απολογισμός του ιδρύματος, ο οικονομικός προϋπολογισμός για το 2024, αλλά και ο προγραμματισμός των δράσεων και των δραστηριοτήτων για τη νέα χρονιά που τρέχει, με τον πρόεδρο κ. Νικόλαο Παπαντωνίου να προβαίνει σε μια αναλυτική παρουσίαση, απευθυνόμενος στα μέλη και στους φίλους του ιδρύματος. Ο κ. Παπαντωνίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί συμπληρωματικά και στις δραστηριότητες της περασμένης χρονιάς, ενώ επισήμανε την ανάγκη αύξησης της επισκεψιμότητας του Ιδρύματος ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς παρά την παρουσία χιλιάδων επισκεπτών στο νησί, το ΔΙΙΚ δεν υποδέχεται πάνω από 3 χιλιάδες επισκέπτες ετησίως.
Επιγραμματικά οι βασικοί στόχοι του Ιδρύματος που τέθηκαν από το Δ.Σ. για το 2024:
– Ανακαίνιση Ιπποκράτειου Μελάθρου
– Πυρασφάλεια – Δασοπυρόσβεση
– Βοτανικός Κήπος
– Μεταπτυχιακό Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
– Πρόσληψη Γεωπόνου
– Ανάπτυξη – Δενδροφύτευση του περιβάλλοντα χώρου του ιδρύματος
– Υπαίθριο Περιβαλλοντικό Πάρκο Ιστορίας Ιατρικής
– Προγραμματική σύμβαση Π.Ν.Α. και Δ.Ι.Ι.Κ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στην γενική συνέλευση πέραν του Δημάρχου Κω Θ. Νικηταρά, του Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Υψηλάντη, του Γενικού Γραμματέα απόδημου Ελληνισμού και διπλωματίας Γιάννη Χρυσουλάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Ανάπτυξης Μ.Ναβροζίδη (για τον οποίο έγινε ειδική μνεία αναφορικά με την συνεισφορά του στην φιλοτέχνηση και τοποθέτηση του αγάλματος του Ιπποκράτη και της Επάρχου Κω-Νισύρου Ν. Σβύνου η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Διονυσία Τελλή, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη, η Αντιδήμαρχος Πρόνοιας Στ. Κανταρζή, ο Αντιδήμαρχος Πολ. Προστασίας Στ. Καμπουράκης, όπως επίσης και αιρετοί του Α’ και Β’ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τοπικοί, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, τοπικών συλλόγων και οργανισμών αλλά και αρκετοί πολίτες – φίλοι του ιδρύματος.
Να αναφερθεί τέλος ότι, τυχερή της εκδήλωσης ήταν η Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Κω κ. Ειρήνη Παναγιωτοπούλου η οποία και κέρδισε το φλουρί της Βασιλόπιτας του ΔΙΙΚ.

πηγή: https://www.kostv.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αδυνατω να καταλάβω την συνεισφορά του επονομαζόμενου ΔΙΙΚ(!) στην τοπική κοινωνία . όσο για το λεγόμενο άγαλμα θα υπενθύμιζα το: Κρυπτειν αμαθ ιην κρεσον, ή ες το μεσον φέρειν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ