Απολογισμός δράσεων ΔΙΙΚ από τον Αντιπρόεδρο Νίκο Σταμ. Μανούση στην Ετήσια Γενική απολογιστική συνέλευση

0
7468

Γενική Συνέλευση ΔΙΙΚ

Σεβασμιώτατε

κ κοσμήτορα της Βουλής κ Γενικε Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού κ Δημόσιας διοίκησης του Υπ Εξωτετικων κ Αντιπεριφερειάρχη κα Έπαρχε κ Δήμαρχε κα πρόεδρε του ΔΣ Δήμου Κω ταξίαρχε κ Διευθυντά της Αστυνομίας  κ προεδρε του ΙΣΚΩ κ Καλύμνου  κυριες κ κύριοι

 Καλημέρα σας,

Σας εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου καλή χρονιά γόνιμη με υγεία.

Αρχικά θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα ιστορικό γεγονός  για τη σύγχρονη ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως Κω και Νισύρου. Την επέτειο από την εκλογή του τότε Αρχιμανδρίτη Ναθαναήλ Διακοπαναγιώτη σε νέο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου. 23/02/2009. Μοιάζει σαν χθες αλλά Σεβασμιώτατε πέρασαν κι όλας 15 χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων η παρουσία και το έργο σας μετά από πρόταση του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κΒαρθολομαίου και με την ομόφωνη ψήφο της Ιεράς Συνόδου επιβραβεύεται. Σας εύχομαι υγεία και μακροημέρευση. Την ευλογία σας.

Αγαπητά μέλη του ΔΙΙΚΩ αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Έφθασε και πάλι η ημέρα της Γενικής Συνέλευσης, ημέρα απολογισμού για την πορεία του Ιδρύματος. Με την παρουσία μου  στο νυν διοικητικό συμβούλιο επί 16 μήνες ήδη  θα ήθελα ενώπιον σας να μοιραστώ τις δράσεις μου  στις οποίες εκπροσώπησα το Ίδρυμα, ως μια προσωπική λογοδοσία για αυτό τον χρόνο που μεσολάβησε.

Μέσα σε αυτό τον ενάμιση σχεδόν χρόνο συνεχίσαμε να υπηρετούμε με συνέπεια τον σκοπό του Ιδρύματος, δηλαδή την διάδοση των ιπποκρατικών αξιών και του ιπποκρατικού ιδεώδους.

Στο πλαίσιο αυτό, εκπροσώπησα με ομιλία-χαιρετισμό το ΔΙΙΚ στη Διεθνή Ημερίδα Τουρισμού Υγείας που διοργανώθηκε από  το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας – ΕΛΙΤΟΥΡ και το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτου Ιατρών στην Λάρισα, το Σάββατο, 6 Μαΐου 2023, με τη συνεργασία του ΙΣΑ, των Ιατρικών Συλλόγων Λάρισας και Φθιώτιδος, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και του Διεθνές Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κως, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Υγείας, της Περιφέρειας Αττικής και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Υγείας.

Επίσης, συμμετείχα την 1η Οκτώβριου στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Ιπποκράτη.

Ενώ στις κορυφαίες ετήσιες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο ΔΙΙΚ κατά τη διάρκεια της Ιπποκρατικής Εβδομάδας, από 16 έως και 23 Οκτωβρίου 2023, με την παρουσία μεγάλου αριθμού τελειόφοιτων Ιατρικής – ερευνητών Ιατρικών Σχολών Ελληνικών και Ξένων πανεπιστημίων, καθηγητών διεθνούς επιπέδου και προέδρων ιατρικών σχολών αλλά και ακαδημαϊκών, είχα την ευκαιρία κ τη τιμή  να ομιλήσω στο φετινό συνέδριο ανάμεσα σε κορυφαιους παγκόσμια επιστημονεσ κ να αναπτύξω σε ομιλία την Ιπποκρατική Ψυχιατρική: Από την Θεοκρατία στην Επιστήμη. Μου δόθηκε επίσης η ευκαιρία σε άλλη εκδήλωση της Ιπποκρατικής Εβδομάδας να αναφερθώ σύντομα στην άνοια και την κατάθλιψη, που άπτονται της ειδικότητας μου.

Με γραπτό χαιρετισμό εκπροσώπησα το ΔΙΙΚ, αντί του Πρόεδρου, στις 2 εκδηλώσεις της Ένωσης ΚώωνΑθηνών, στα Βάρβαρα τον Δεκέμβριου του 2023, στα οποία τιμήθηκε ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ καθώς και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην οποία τιμήθηκε το εργαστήρι ψηφιδωτού της Ιεράς Μητροπόλεως Κω και Νισύρου.

Επίσης, παρευρέθηκα από κοινού με τον Πρόεδρο το ΔΙΙΚ, στο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού Υγείας, αφιερωμένο στην ανάδειξη και προβολή στο εξωτερικό της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ελλάδα (IVF), το οποίο διοργάνωσε το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας – Ελιτούρ στις 14 & 15 Δεκεμβρίου 2023, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Πρόεδρο της Ελιτούρ, Πρόεδρο ΙΣΑ και πρώην Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη και με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, του πρώτου cluster Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής και έφερε την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού, Υγείας και της Περιφέρειας Αττικής.

Τέλος, στις 12 Ιανουαρίου 2024, παρευρέθηκα ως εκπρόσωπος του ΔΙΙΚ και απέστειλα γραπτή παρέμβαση, στην τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας συνεδρίων του ΙΣΑ, η οποία αφιερώθηκε στην μνήμη ενός εξαίρετου ιατρού και πρώην προέδρου του ΠΙΣ Μιχάλη Βλασταράκου.

Όλες αυτές οι δράσεις είναι ενδεικτικές της προσπάθειας να συστηματοποιήσουμε την εξωστρέφεια του Ιδρύματος και μας κάνουν να βάζουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.

Αντλώ δύναμη ως γιατρός από το ιπποκρατικό ιδεώδες και στόχος μου είναι να συνεχίσουμε ακόμα πιο ενεργά και ουσιαστικά παρ ´ολα τα καθημερινά εμπόδια που αντιμετωπίζω

Αντλώ δύναμη για τα περισσότερα που μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε!

Σας ευχαριστώ πολύ!

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ