Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου χρηματοδοτεί το Νοσοκομείο Κω με εξοπλισμό για επεμβάσεις καταρράκτη

12
9451

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί το Νοσοκομείο Κω με εξοπλισμό για επεμβάσεις καταρράκτη

Γ. Χατζημάρκος προς Κ. Γαβαλά: Η δέσμευσή μας για τη χρηματοδότηση του νέου Νοσοκομείου Κω παραμένει ισχυρή

Την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κω, Κατερίνα Γαβαλά συνάντησε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, όπου είχαν μια εκτενή συζήτηση για όλα τα θέματα δημόσιας υγείας στα νησιά και ειδικότερα στην Κω.

Με μία νέα χρηματοδότηση προς το νοσοκομείο του νησιού αποχώρησε από την συνάντηση η κ. Γαβαλά, αφού άμεση ήταν η πρόταση του Περιφερειάρχη να διαθέσει η Περιφέρεια τα κονδύλια για τον εξοπλισμό που απαιτείται για την διεξαγωγή επεμβάσεων καταρράκτη εντός του νοσοκομείου, εκφράζοντας τη δέσμευση να εισαχθεί προς ψήφιση στην περιφερειακή επιτροπή, αμέσως μόλις η διοίκηση του νοσοκομείου προωθήσει το σχετικό αίτημα.

Βασικός ωστόσο σκοπός της επίσκεψης της κ. Γαβαλά ήταν να παραδώσει στον Περιφερειάρχη το υπόμνημα με τις προτάσεις 8 ιατρικών συλλόγων αναφορικά με το μείζον ζήτημα της στελέχωσης των υγειονομικών μονάδων και της αναδιαμόρφωσης των οργανισμών τους. Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω, κ. Γαβαλά ζήτησε τη συνδρομή του Περιφερειάρχη σε μια κοινή πορεία διεκδίκησης για μία ορθολογικότερη κατανομή του ιατρικού προσωπικού στα νησιά. Αναγνωρίζοντας ότι ούτε η στελέχωση ούτε η αναδιαμόρφωση των οργανισμών των νοσοκομείων είναι θέματα που υπόκεινται στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας, απευθύνθηκε εντούτοις στον Περιφερειάρχη, καθώς αυτή η περιφερειακή αρχή έχει θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα τα θέματα της υγείας, στην οποία διοχετεύει και το υψηλότερο ποσοστό των πόρων της, ενώ είναι η μόνη στην επικράτεια που χρηματοδοτεί τη δημόσια υγεία μέσα από όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της.

Το νέο νοσοκομείο της Κω δεν γινόταν να λείψει από τη συζήτησή τους, για το οποίο ο Περιφερειάρχης επανέλαβε την αταλάντευτη δέσμευσή του να χρηματοδοτήσει, με την κάλυψη της δημόσιας συμμετοχής του έργου με πρόγραμμα ΣΔΙΤ, τονίζοντας ωστόσο: «Ελπίζω οι έχοντες αναλάβει την προετοιμασία του σχετικού φακέλου να μας τον καταθέσουν το συντομότερο δυνατόν, αφού οι χρηματοδοτήσεις, τη σημερινή εποχή, έχουν, όπως είναι γνωστό, ημερομηνία λήξης».

Τέλος, διαπιστώθηκε η κοινή τους θέση αναφορικά με τον υγειονομικό χάρτη της χώρας, αφού και η κ. Γαβαλά υιοθετεί την πρόταση του Περιφερειάρχη η διοίκηση των θεμάτων δημόσιας υγείας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου να αποσυνδεθεί από αυτή της ηπειρωτικής Ελλάδας και του Πειραιά, με τον οποίο σήμερα αποτελούν μια κοινή υγειονομική περιφέρεια, καθώς η αποσύνδεση αυτή μπορεί να επιτύχει μεγαλύτερη ευελιξία, σεβασμό στις ιδιαιτερότητες των νησιών και εν τέλει καλύτερες υπηρεσίες προς τον πολίτη.

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΑ ΓΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΓΕ ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΤΟ 2028

 2. Πιστεύω να μη χαθούν τα «ανταλλακτικα» πάλι!!! Γιατρέ τα μάτια σου χίλια.
  Ρε παιδιά τι έγινσν τα άλλα «ανταλλακτικά» του Ουρολόγου;

  • Το οτι έχουμε τρεις οφθαλμίατρους κυρια Αργυρω στο νοσοκομείο μας οφείλεται στο γεγονός του οτι οπως πολύ σωστά εχει προβλεφθεί απο πλευρας της κυβέρνησης ,με την πολιτική την οποία ασκεί, θα μας πετάξει τα μάτια εξω!

  • Το πρωτοκολο ορίζει οτι οταν δεν υπάρχουν παθολογοι πρέπει να εχουμε οφθαλμίατρους γιατί απο τους πόνους θα μας πεταχτούν τα μάτια έξω!!!

 3. κέντρο αποτοξίνωσης και πλύσης στομάχων,εντέρων,σπλάχνων και πρωκτού.
  Οι γιατροί που θα κάνουν τις πλύσεις στομάχων, θα παίρνουν αυτόματα και Μαύρο Σκούφο.

 4. Να φροντίσει ο Περιφερειάρχης να φέρει γιατρούς πρώτα, ευτυχώς που έχουμε καλούς οφθαλμίατρους έξω και με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

 5. ο ΛΑΚΟΎΒΑς ξεθαρεψε πάλι!και δίνει ψυχουλα στους καταδικασμένους ιθαγενείς! Σωθηκαμαι και πάλι!

 6. Λύση στο θέμα του παθολόγου θέλουμε κ όχι μηχανήματα σε ένα ερειπωμένο κτίριο γιατί αυτό είναι κτίριο κ όχι νοσοκομείο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ