Η λειτουργία της ανακύκλωσης στην Κω | 17χιλ. ευρώ έσοδα το χρόνο έχει ο δήμος

13
12738

Δεκαεπτά χιλιάδες ευρώ, έσοδα το χρόνο, έχει  ο δήμος της Κω από την ανακύκλωση
Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς,  τα ηλεκτρικά είδη εξαπλώνονται ταχύτατα και ως συνέπεια έχουμε την ταχύτατη αύξηση του όγκου των αποβλήτων τους. Η ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών δεν είναι τίποτε άλλο από την μείωση του όγκου των αποβλήτων  αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος από επικίνδυνες ουσίες που περιέχονται στις ηλεκτρικές συσκευές.
Πολλαπλά είναι τα οφέλη της ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών για όλους μας, επισημαίνει η διευθύντρια της υπηρεσίας Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ.Ζέτα Τσιρπανλή , η οποία τονίζει πως πέρα από τα περιβαλλοντικά οφέλη για τον τόπο μας  αλλά και για εμάς τους ίδιους,  ο δήμος της Κω έχει έσοδα περίπου 17χιλ. από την ανακύκλωση.  Επίσης η κ.Τσιρπανλή τονίζει πως η μεταφορά των ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών  που πάνε για ανακύκλωση στην Αθήνα,  γίνεται  περίπου τρεις φορές το χρόνο, ενώ συλλέγονται  συσκευές και λαμπτήρες, όλο το χρόνο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (κοντέινερ και ειδικοί μεταλλικοί κάδοι) στο εργοτάξιο του δήμου της Κω.
Ο αντιδήμαρχος  Σταμάτης Καμπουράκης αναφέρθηκε στην διαδικασία  που ακολουθεί ο δήμος της Κω  και στις προσπάθειες ενημέρωσης και  ευαισθητοποίησης των πολιτών σε πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων στο πλαίσιο της βιώσιμης κυκλικής οικονομίας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το προσωπικό του δήμου και της υπηρεσίας Καθαριότητας, για τις άοκνες προσπάθειες τους .
Στη συνέχεια η κάμερα του kostv ξεναγήθηκε από τον αντιδήμαρχο κ.Καμπουράκη και την κ.Τσιρπανλή, στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ και στο ΚΔΑΥ, βλέποντας από κοντά πως λειτουργεί η ανακύκλωση στην Κω σε όλα τα στάδια, ενώ είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους εργαζόμενους για την όλη διαδικασία.
Αξίζει δε να σημειωθεί  πως  η εναπόθεση σε λανθασμένο κάδο, άλλων συστημάτων ανακύκλωσης αποτελεί ένα σημαντικό «αγκάθι» στη σωστή ανακύκλωση συσκευών και σε αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

Πηγή: https://www.kostv.gr/

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για να μας πείτε οι υπεύθυνοι αφού έχετε τόσα έσοδα από την ανακύκλωση γιατί δεν παίρνετε καινούργια αυτοκίνητα για την αποκομιδή και γιατί υποχρεώνεται το προσωπικό τις αποκομιδής να παίρνει σκουπίδια και ανακύκλωση μαζί ανάμικτα και βρίσκουν τον μπελά τους οι υπάλληλοι;;;

  2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΚΩ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ. Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ. Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΠΑΙΡΝΕΙ (ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Η ΣΥΜΒΑΣΗ) ΕΝΑ 5% ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ. ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΗΡΕ 17 ΕΚ. (ΤΟ ΧΡΟΝΟ; ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ; ) ΤΟΤΕ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΕΒΓΑΛΕ 350 ΕΚ. Ο ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΔΩΡΟ 3 ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ. ΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ. ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΦΟΣΔΑ (= ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ =ΙΔΙΩΤΗΣ) ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ. ΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΜΙΣΗ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ.

  3. Είστε πιο γραφικοί και από το Καστελλόριζο!
    Κάνετε απευθείας ανάθεση 30χιλ € στον ιδιώτη που διαχειρίζεται το ΚΔΑΥ και παίρνετε έσοδα 17χιλ€. Δηλαδή ο Δήμος ζημιώνεται 13χιλ€ +ΦΠΑ.
    Ρε πόσο έξυπνα στελέχη έχει αυτός ο Δήμος ;

  4. 17 χιλιάδες που λέει ο τίτλος ή 17 εκατομμύρια που γράφει στο κείμενο;;; Προσθέστε το βίντεο να δούμε τι λένε. Τα έσοδα είναι από την ανακύκλωση μόνο των ηλεκτρικών συσκευών ή από το σύνολο της ανακύκλωσης (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, γυαλί) ;;;

  5. μαλλον ειστε ξερολες οι σχολισζοντες. 17 χιλ.απο ηλεκτρικες συσκευες . . το κδαυ που σας γρσφουν εινσι Κεντρο διαχειρισης ανακυκλωσιμων .κινητο οχι σταθερο. συμφωνια επι κυριτση. οι καδοι οι μπλε αυτοι ντε της αναξυκκωσης ντε. οταν ριχνουν ιργανικα .κλδθα. λαδια. σακουλες σχισνεβες με κρεατα . κουτες βρεγμενες . οταν τα αδειαζουν στο κδαυ επειδη υποβαθμιζεται το προιον τα ξαναγυρβαβε στο χυτα για αδεθασμα. αμετρητοι μπλε με αυμμεικτα απο ναγαζια. ξενοδ.κκπ. και μιλατε οτι τα παιρνουν μεικτα. τερμα το παραμυθι και το δηθεν. κατα γενικη εικονα και η κατασταση των καδων ειναι αψογη και η συνολικη αποκομιδη. η εικονα σε αλλες πολεις τοσο τραγικη που

  6. κοροϊδεύετε τον κόσμο ρε. σας ξεφτελισε ο Σηφάκης και βγήκατε να απολογηθειτε κοροϊδεύοντας τον κόσμο. ρε πείτε μια φορά την αλήθεια. αναλάβατε μια φορά τις ευθύνες σας.

  7. Στο Μαρματωτό βρίσκω στην διάβα μου τρείς μπλέ κάδους. Όπως γράφουν φίλοι της σελίδας τα υλικά αχταρμάς, χαρτόκουτα ολόκληρα (με δύο γεμίζει ο κάδος) όχι διπλωμένα, πλαστικά και μεταλλικά αντικείμενα, μπουκάλια και σακούλες με τρόφημα (βρωμιά), ψόφια ζώα, ναί, γάτες…….. Ποιά ανακύκλωση βρε………

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ