Επίσκεψη αντιπροσωπείας στελεχών του Ιδρύματος Αντενάουερ (Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες) στο Δήμαρχο Κω

1
3011

Επίσκεψη γνωριμίας με το Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, αντιπροσωπεία του «Ιδρύματος Konrad Adenauer» αποτελούμενη από τον Διευθυντή της Αντιπροσωπείας του Ιδρύματος για την Ελλάδα και την Κύπρο κ. Μάριαν Βεντ και τον επιστημονικό συνεργάτη κ. Ελευθέριο Πετρόπουλο.

Η σημερινή συνάντηση περιλαμβάνεται στην προετοιμασία επικείμενης επίσκεψης στην Κω υψηλόβαθμης κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας από το κόμμα CDU (Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα) της Γερμανίας.

Στον μεταξύ τους διάλογο αντάλλαξαν απόψεις για θέματα μείζονος σημασίας που απασχολούν το νησί μας, όπως είναι ο τουρισμός και το μεταναστευτικό.

Ο Δήμαρχος Κω, αναγνωρίζοντας πως το μεταναστευτικό αποτελεί διεθνές ζήτημα, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η Κως κατέχει νευραλγική γεωπολιτική θέση και τόνισε ότι προέχει η ασφάλεια της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, θέση που από την πρώτη στιγμή υπερασπίζεται η δημοτική αρχή.

Στο ίδιο πλαίσιο, σημείωσε πως είναι διαθέσιμος να κουβεντιάσει με τους βουλευτές κατά την επίσκεψή τους στο νησί μας για όλα τα θέματα που επιθυμούν.

Παράλληλα, εξήρε την προτίμηση των Γερμανών πολιτών για διακοπές στην Κω, η οποία αποτελεί διαχρονικά αγαπημένο για αυτούς τουριστικό προορισμό, εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι η σχέση που έχει χτιστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια θα συνεχιστεί.

 

 

Γραφείο Τύπου

Επίσκεψη αντιπροσωπείας στελεχών του Ιδρύματος Αντενάουερ στο Δήμαρχο Κω, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 6 Φεβρουαρίου.
Το ίδρυμα Αντενάουερ είναι το μεγαλύτερο πολιτικό ίδρυμα και βρίσκεται κοντά στους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες, το αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο σκοπός της σημερινής επίσκεψης σύμφωνα με το Γερμανό εκπρόσωπο του ιδρύματος Βεντ Μάριον, είναι να προετοιμάσουν την επίσκεψη μιας αντιπροσωπείας Γερμανών βουλευτών του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας, με τον πρώτο κύκλο επαφών να ξεκινάει σήμερα με το Δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά και διάφορους φορείς του νησιού.
Παράλληλα, ο κ. Βεντ τόνισε πως η Κως είναι ένα αγαπητό και δημοφιλές νησί στους Γερμανούς και πολλοί είναι αυτοί που την επιλέγουν για τις διακοπές τους. Από την άλλη πρόσθεσε, σε πολιτικό επίπεδο, η Κως όπως και άλλα νησιά της Ελλάδος, είναι γνωστά στη Γερμανία λόγω του μεταναστευτικού ζητήματος, επομένως ο σκοπός της επίσκεψης τόσο της δικής του, όσο και των Γερμανών βουλευτών στη συνέχεια, είναι υπάρξει μία ανταλλαγή απόψεων και μία ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.
Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Κω κ. Νικηταράς, καλωσόρισε τα στελέχη του ιδρύματος, ενώ δήλωσε πως έχει συναντηθεί ξανά με αντιπροσωπεία του ιδρύματος καθώς και με Γερμανούς βουλευτές, έχοντας μία ενδιαφέρουσα και χρήσιμη κουβέντα. Δήλωσε επίσης ιδιαίτερα χαρούμενος για το γεγονός πως η Κως είναι γνωστή στη Γερμανία, πολύ πριν αναδειχθεί το θέμα του μεταναστευτικού, προσθέτοντας πως η Κως είναι ένας κορυφαίος προορισμός για τους Γερμανούς, θέλοντας να παραμείνει στα ίδια επίπεδα.
Επιπροσθέτως ο κ. Νικηταράς τόνισε πως το νησί μας έχει να προσφέρει πολλά και σε φυσικές ομορφιές αλλά και σε ιστορία. Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό δήλωσε πως πρόκειται για ένα τεράστιο ζήτημα που απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα τα τελευταία χρόνια με μεγαλύτερη ένταση. Θεωρεί πως η Κως στέκεται με ωριμότητα και σοφία , απέναντι στο ζήτημα και γίνονται προσπάθειες διαχείρισης, πάντα προστατεύοντας και την τοπική κοινωνία αλλά και τα συμφέροντα της τοπικής οικονομίας.
Ο Δήμαρχος Κω δήλωσε πως σε κάθε περίπτωση, η Κως είναι ανοιχτή να συζητήσει όλα τα θέματα που θα έχουν στην ατζέντα τους οι Γερμανοί βουλευτές και όλα όσα αντιλαμβάνεται πως αφορούν την κοινωνία της Γερμανίας αλλά και τους πολιτικούς εκπροσώπους του συγκεκριμένου κράτους, ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως αυτή η σχέση που έχει «χτιστεί» τα προηγούμενα χρόνια, θα συνεχιστεί.

 

πηγή: kostv.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. κάτσε εσύ δήμαρχε και βγάζε φωτογραφίες όσο η Ρόδος διεκδικεί στελέχωση για το κτηματολόγιο. Εσύ φτιάξε τους κανένα κτίριο και όταν θα είναι έτοιμο μετά απο 5 χρόνια θα πάνε οι δύο άνθρωποι (διοικητικοί γιατί μηχανικό δεν έχει) που θα έχουν μείνει εξαιτίας σου.
    ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΉΣΤΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΊΑ ΤΟΥ. Γραμμένους σας έχει όλους και έχει πάει το mind game σε άλλο επίπεδο, γιατί μόνο αυτό ξέρει, να ξεγελά τον Κωακό λαό και να τον γλεντάει Τι ψηφίσαμε είπαμε ??? Έναν καλό άνθρωπο? Που ‘ντος ???

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ