Ο Σύλλογος Μικρασιατών Κω «Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ» τίμησε τον Μητροπολίτη Κώου & Νισύρου κ. Ναθαναήλ στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στην ΛΕΘ Κω

0
11932


Μέσα σε ένα ευχάριστο και εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Μικρασιατών Κω «Ο Ηρόδοτος» το απόγευμα του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου στον φιλόξενο χώρο της Λέσχης Αξιωματικών Εθνοφυλακής Κω.

Την εκδήλωση -αλλά και τον μικρασιατικό σύλλογο- τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ ευλόγησε από κοινού με τον Μητροπολίτη Αγκύρας κ.κ. Ιερεμία, την βασιλόπιτα και εν συνεχεία έδωσαν πρωτοχρονιάτικες ευχές σε όλον τον κόσμο που έδωσε το παρόν στην εκδήλωση όπως επίσης και στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών της Κω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μικρασιατών Κω «Ο Ηρόδοτος», απονεμήθηκαν 3 τιμητικές διακρίσεις και μία αναγόρευση επίτιμου και ισόβιου Προέδρου, σε πρόσωπα που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην πραγματοποίηση ενός μεγαλόπνοου στόχου του Συλλόγου από ιδρύσεως, αυτόν της αποπεράτωσης τού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, Νέας Αλικαρνασσού.

Μεγάλη χαρά και συγκίνηση για όλους τους παρισταμένους όταν απονεμήθηκε μια ιδιαίτερη τιμητική διάκριση αυτή του ισόβιου επίτιμου Προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών Κω «Ο Ηρόδοτος», στον Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, για την ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά του και την ενεργό συμμετοχή αυτού, διαχρονικά στις δράσεις του Συλλόγου, καθώς και στην καταλυτική του συμβολή στην ανέγερση του νεότευκτου Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νέας Αλικαρνασσού. Την απονομή της τιμητικής διάκρισης έκανε ο τέως Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Κω «Ο Ηρόδοτος» Αλέκος Μαρκόγλου, ο οποίος και τίμησε τον Δεσπότη μας για την προσφορά του, κάνοντας και μία ιδιαίτερη αναφορά στον ίδιο και στα πεπραγμένα του ως Ποιμενάρχης του τόπου μας.

Στη συνέχεια έγινε απονομή τιμητικής διάκρισης από τον συνταξιούχο Καθηγητή Βαγγέλη Χατζημιχάλη, στον Ιερέα πατέρα Αναστάσιο Τσουκνιά, για την σημαντική του συνεισφορά οικοδόμησης του προαναφερθέντος Ιερού Ναού, ενώ τιμήθηκε αμέσως μετά και ο επίτροπος της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, Παναγιώτης Στάκκος στον οποίο απένειμε την τιμητική πλακέτα η κ. Ειρήνη Σβύνου η οποία εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Παναγιώτη Στάκκο, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο για την αγάπη και την στήριξη που έλαβε στις πρόσφατες εκλογές η θυγατέρα της, νέα Έπαρχος Κώου και Νισύρου, Ντίνα Σβύνου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απονομών των τιμητικών διακρίσεων, ακολούθησε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σταμάτη Μαρκόγλου, η κοπή και το μοίρασμα της Βασιλόπιτας, ο οποίος και παρέδωσε εν συνεχεία το αναμνηστικό δώρο στην τυχερή μικρασιάτισσα που κέρδισε το φλουρί.

Την εκδήλωση έκλεισε μουσικά ο μαέστρος Νίκος Γκαναβούρας με την Ανθίππη Παπαηλία σε ένα όμορφο, μελωδικό και χαλαρό μουσικό πρόγραμμα με αρκετά νοσταλγικά τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου.

Πηγή: https://www.kostv.gr/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ