Ηλίας Σιφάκης: Ήρθε η ώρα να δούμε την αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό του μοντέλου τουριστικής προβολής της Κω

14
5379

ΗΛΙΑΣ ΣΙΦΑΚΗΣ :   ‘’ Ήρθε η ώρα να δούμε την αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό του μοντέλου τουριστικής προβολής της Κω.’’

Την Τετάρτη 10.1.24 το πρωί ξεκινάει η τουριστική έκθεση του Άμστερνταμ για τους τουριστικούς επιχειρηματίες, τους φορείς και τους Δήμους, ενώ την επομένη, Πέμπτη 11 του Μήνα ανοίγει τις πύλες της για το κοινό έως την Κυριακή 14 του μήνα.

Η σημαντικότερη μέρα της έκθεσης η Τετάρτη 10 του μήνα, όπου είναι η ημέρα που οι δραστηριότητες επικεντρώνονται στους ανθρώπους και παράγοντες του τουρισμού, στους tour operators, στους επιχειρηματίες και στους Δήμους – Τουριστικούς Προορισμούς όπως η Κως.

Εκεί  χρειάζεται να είναι παρών και να ρίξει το βάρος του ο Δήμος και όσοι τον εκπροσωπήσουν, συμπεριλαμβανομένων και των εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μάλιστα επειδή θα βρίσκομαι στη Άμστερνταμ από την Τρίτη το βράδυ, δηλώνω έτοιμος να συμμετέχω (όπως έκανα ως εκπρόσωπος της παράταξής μας και στις προηγούμενες εκθέσεις), μαζί με το Δήμαρχο, την Αντιδήμαρχο αλλά και τους τουριστικούς φορείς στις δράσεις που πρέπει να γίνουν την Τετάρτη αφού αυτή , όπως είπα, είναι η ημέρα που στην έκθεση θα βρίσκονται οι άνθρωποι που μας αφορούν και μπορούν να διαμορφώσουν το τουριστικό ρεύμα για το 2024 από την Ολλανδία προς την Κω.

Ιδιαίτερα εφέτος, είναι σημαντική η εντατικοποίηση της παρουσίας μας στην Ολλανδική αγορά αφού η Κως, που φιγουράριζε στις πρώτες θέσεις στην προτίμηση των Ολλανδών, τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα του έγκυρου τουριστικού ιστότοπου www.griekenland.net , η Κως έχει πέσει στην 6η θέση (  https://www.traveldailynews.gr/toyristikes-taseis/i-kriti-to-quot-favori-quot-gia-tis-diakopes-ton-ollandon-to-2024-poia-nisia-tin-akoloythoyn/)  και χρειάζεται να αναπτύξουμε δράσεις για να ξανακερδίσουμε την θέση που μας αξίζει ως τουριστικός προορισμός.

Είναι καιρός , με αφορμή αυτό το γεγονός, να ξαναδούμε το μοντέλο τουριστικής προβολής της Κω.

Θα καλέσω τον Δήμαρχο αλλά και όλους τους συναδέλφους στο δημοτικό συμβούλιο και τους φορείς του τουρισμού στο νησί μας, να ανοίξουμε μια μεγάλη συζήτηση για την αλλαγή του μοντέλου τουριστικής προβολής της Κω.

Οι εποχές αλλάζουν, δεν μπορούμε να λειτουργούμε με μοντέλα και πρακτικές προηγούμενων δεκαετιών.

Σήμερα η τουριστική προβολή γίνεται ψηφιακά, αλλά και με στοχευμένες δράσεις σε κάθε αγορά που μας ενδιαφέρει.

Η Κως χρειάζεται ένα νέο και σύγχρονο τουριστικό ιστότοπο, που θα είναι εμπλουτισμένος με νέο, ποιοτικό, ψηφιακό υλικό.

Η Κως χρειάζεται ένα ενιαίο και ανανεωμένο brand, ψηφιακές υποδομές τουριστικής προβολής. Με διάρκεια, στόχευση και στρατηγικό βάθος, στοιχεία που σήμερα δεν υπάρχουν.

H Κως χρειάζεται μια νέα ψηφιακή και διαδραστική εφαρμογή με ολοκληρωμένη πληροφορία για τον επισκέπτη, προσβάσιμη από κινητά τηλέφωνα.

Κυρίως όμως χρειάζεται συνεννόηση. Η τουριστική προβολή της Κω είναι ένα πεδίο στο οποίο μπορούμε να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε όλοι.

Εμείς έχουμε αυτή τη διάθεση και θα δείξουμε αυτό το νέο δρόμο της συνεργασίας αλλά και μιας νέας αντίληψης για τον τόπο μας.’’

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτοί έχουν ποιο σοβαρα θεματα να ασχοληθουν….. κοβουν βασιλοπιτες κσι χορευουν μες στη καλη χαρα

  2. ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΚΟΥΠΟΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΞΕΧΥΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΟΛΟ ΑΤΑΞΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ? ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΜΑΡΑΝΑΝ ΟΛΟΥΣ!!

  3. Όπως εγράφες και εσύ αυτόν,,, που αντί να βρίσκεσται επί 5 χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο,,αποφεύγετε να συζητήσετε και πίνετε καφέ…. Όταν βρισκόσασταν.. (σπάνια στηλο δημ συμβούλιο.. Εκτός το να βρίζετε προέδρους,,..Ο μόνος ΛΟΓΟΣ που Βρισκοσασταν να ΚΑΤΆ ΨΗΦΊΣΕΤΕ ΚΑΘΕ ΠΡΌΟΔΟ ΚΑΙ ΈΡΓΟ Σ ΣΤΟ ΝΗΣΊ
    ,,,,,ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΑ .. ΤΗΣ ΔΥΝΣΜΗΣ ΑΠΑΛΑΓΗΣ!!!!

  4. Και σε πιάνει ένας καμος,, που δεν εισαι πλέον σε θέση να… Ταξιδέψεις τσάμπα… Με τον κοψιμιο σας….

    • μην μπερδεύεστε ένας ήταν ο κοψιμιος επέστρεψε να κάνει τη μπάζα ,,, και θα ξςνακοψει

  5. πάλι διακοπές θα πάει η δήμαρχαρα μας?βρε αφού είναι άσχετος τι τον στέλνετε και μας στοιχίζει ο κούκος αηδόνι θα πάει πάλι όλος ο συρφετός με δικά μας έξοδα

  6. Θα πρέπει για το καλό του τόπου να τα βρείτε και να υπάρχει συνεννόηση συνέχεια και συνέπεια σέ όλους τους τομείς
    Όραμα και πρόγραμμα σέ όλους τους τομείς και φυσικά πρώτα από όλα σωστή ενημέρωση και όχι πολιτική παραπληροφόρηση
    καλή χρονιά σε όλους τους εμπλεκόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιτέλους προσπάθεια για το καλό του τόπου

  7. όλοι εσείς κλείνετε συμβόλαια 1 χρόνο πριν μπορεί και 2 και πάτε στις εκθέσεις να μας πείτε τι?

  8. Και εκανε τον κυριτση ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ… ναι δεν μπερδευομαστε θα ξαναφυγει ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ… σε καμια 20αρια χρονια… Χαχα.. Μετα απο 3, 4 επιτυχημενες δημαρχιες και εφοσον θα εχει φτιαξει την ΚΩ… Και θα περοαταει με το κεφαλι ψηλα.. Και ο καισερλης εφυγε,, μετα απο 40 χρονια… αλλα.. ΑΥΤΟΣ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΗΝ ΚΩ ΜΕ ΤΙΝ ΝΙΚΗΤΑΡΑ….. Νουμερα πονεμενοι κυρ…δες..Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ – ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ.. …

  9. Έχουν πιο σοβαρά πράγματα να κάνουν και δεν προλαβαίνουν άστους. Κόβουν πίτες και χορευουν..

  10. Και εσύ βλέπω… Δεν έχεις τίποτα να κάνεις.. Και γράφεις μ@..ιες……..οσο για τον Νικηταρά,, ναι έχει πιο σοβαρά πράγματα να κάνει.. Πάρα να ασχολείται με κάποιους που άλλες φορές έρχονται (1 στις 10) και άλλες δεν έρχονται…. (9στις 10)..γενικως με νούμερα,… Σε ανθρώπινη μορφή…. Ψωνισμενους πραγματικά για καρέκλα.. δεν ασχολείται.που ελέγχονται από το πρώην αφεντικό τους,, σαν σκυλάκια…. Γαβ, γαβ… Γαβ….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ