Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τα Θεοφάνεια στην Κω | Τον Σταυρό έπιασε ο Γιάννης Κουρζής

11
24439

Πολύς κόσμος συμμετείχε από το πρωί στον Όρθρο και την Δισαρχιερατική Θεία λειτουργία της μεγάλης δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κω Κω.
Ακολούθησε η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού με τους δύο Αρχιερείς και τον Ιερό κλήρο της πόλης, παρουσία  εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης (ανέγνωσαν τις Προφητείες) και πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια με την Φιλαρμονική Κω να προπορεύεται και τις δέουσες τιμές συνόδεψαν την πομπή διά της οδού Κοραή και την παραλιακή έως την πολεμική σκάλα

Τον Σταυρό φέτος έπιασε ο 27χρονος Γιάννης Κουρζής του Σταματίου.

Πηγή: https://www.kostv.gr

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΥΛΟ ΚΩ

(ρεπορτάζ  Ξανθίππη  Αγρέλλη)   6/1/2024

Με την δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη, έγινε ο Μεγάλος Αγιασμός των Υδάτων στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Κω, από τον εφημέριο Ιερέα, παπά Περικλή Κιάρη. Πλήθος ευλαβών προσκυνητών, παρακολούθησαν την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού των Φώτων και άκουσαν από τους ψαλμωδούς,  τους μελίρρυτους ύμνους της Θείας Βαπτίσεως του Σωτήρα Χριστού. Ακολούθησε μετά το Αντίδωρο, η διανομή του Αγιασμένου Ύδατος.   Τον Μεγάλο Αγιασμό αφού νηστέψουν οι Χριστιανοί, τον πίνουν μόνο εντός του Ιερού Ναού. Εξαιρούνται  οι ασθενείς και όσοι δεν μπορούν να Εκκλησιαστούν. Ακολούθησε  η ρίψης του Τιμίου Σταυρού, στην προβλήτα, από τον Μητροπολίτη κ. κ. Ναθαναήλ, τον Ιερό κλήρο και πλήθους κόσμου.

Ξανθίππη  Αγρέλλη

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μεγάλη αδικία για τους άλλους που περίμεναν μέσα στην θάλασσα μακρυά ενώ κάποιοι περίμεναν δίπλα στον δεσπότη και τον παρακολουθούσαν μόλις τον πέταξε τον σταυρό έπεσαν γι αυτό και ο Δεσπότης φώναζε άστον κάτω μην τον πιάνεις κανονικά δεν έπρεπε …. του χρόνου να πέσετε κανονικά με τους άλλους μαζί.

    • …..ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΠΙΟ ΤΙΜΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΓΩΝΑΣ!
      ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!
      ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!

  2. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΟΣΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

  3. Καλή φώτιση σε όλους, χρόνια πολλά στους εορτάζοντες με υγεία και αγάπη, μπράβο σε όλα τα παληκάρια μας,καλή και δημιουργική χρονιά ότι καλύτερο🥰

  4. υπήρχε κάποιος λόγος πού βούτηξε , πρώτα, ό νεαρός από τήν προβλήτα καί μετά προσέγγισαν οί άλλοι ; εύγε στούς χειμερινούς κολυμβητές.

  5. Προς Ιερατείο! Δεκαετίες οργανώνουν ρίψης τού Σταυρού!!! Αλλά! Από οργάνωση? Πάτος! Κάνει ότι θέλει ο καθένας? Τους κάνουν την τιμή και πέφτουν στα νερά 40 παλικάρια!!! Καμία οργάνωση γειά άμιλλα! Και τάξη! Τον δίνουν όπου θέλουν! Έλεος! Καλή φώτιση! Χρόνια πολλά!

  6. Ο λόγος που έπεσε πρώτος ο νεαρός.. Ήταν γιατι βιαζόταν να πιάσει τον σταυρό…..ευτυχως τουλάχιστον που τον άφησε και έπεσε στην θάλασσα να αγιάσει τα υδατα… Οι άλλοι απλά παρακολοθουσαν σαν τους μ@…..ες…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ