«Έφυγε» από τη ζωή ο αγαπητός και πολυτάλαντος συμπολίτης μας μουσουργός Χρήστος Κασσιώτης | Παρασκευή 15:30 η εξόδιος ακολουθία στην Ανάληψη

9
77888

«Έφυγε» από τη ζωή ο αγαπητός συμπολίτης μας μουσουργός Χρήστος Κασσιώτης σε ηλικία 71 ετών.

Ένας αεικίνητος, πολυτάλαντος, εργατικός, φιλήσυχος, ευγενικός, διακριτικός και ταπεινός άνθρωπος. Μια πολύπλευρη προσωπικότητα και ευαίσθητη καλλιτεχνική φύση.

Άριστος οικογενειάρχης, σύζυγος και πατέρας πολύ αξιόλογων παιδιών.

Ιδρυτής, δάσκαλος και μουσουργός στη σχολή παραδοσιακής μουσικής «Απόλλων» στο Ζηπάρι.

Διοργάνωσε πολλές συναυλίες με τους μαθητές, αλλά και ταλαντούχους συνεργάτες του, καθώς και με την σύμπραξη ντόπιων παραδοσιακών μουσικών (του αξέχαστου Γαβρίλη Γιαλλίζη, του Μανώλη Κεφαλιανού, του Μάνου Πόγια, του αείμνηστου Ζαχαρία Κασίου, του Σάββα Κεφαλιανού, του Θεοδόση Παπαιωάννου, του Σκεύου Ζερβάνου κ.α.) στα Ιπποκράτεια αλλά και σε εθνικές επετείους.

Άφησε εποχή επίσης το αφιέρωμα και τα δίστιχα που αφιέρωσε ως εξαιρετικός στιχουργός και μαντιναδολόγος, σε όλους τους παλιούς Κώους οργανοπαίχτες.

Οι τελευταίες συναυλίες ήταν πριν τρία χρόνια σε επιτυχημένη σύμπραξη με τον Πολιτιστικό σύλλογο «Θεόκριτο» Ασφενδιού και στον ΔΟΠΑΒΣ: στο Χάνι «Συναυλία Ειρήνης» και στο Πολύκεντρο Πυλίου «Αφιέρωμα στην Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου και στη γενοκτονία των Ποντίων» – Αγαπούσε ιδιαίτερα και την Ποντιακή μουσική και έπαιζε Ποντιακή λύρα, μάλιστα η τελευταία του ανάρτηση στην ομάδα συναδέλφων και φίλων του στο Viber ήταν ανήμερα την Πρωτοχρονιά με Ποντιακά κάλαντα).

Τελευταία εργαζόταν με ιδιαίτερη ευσυνειδησία και συνέπεια στον Παιδικό σταθμό Ζηπαρίου.

Ξεκίνησε από μικρός με τα αδέρφια του στην παλιά «Δροσιά» η οποία άφησε εποχή ως εστιατόριο στην οδό Ναυκλήρου στην Κω και στην συνέχεια στην οικογενειακή βιοτεχνία τροφίμων μέχρι που πήρε το δρόμο της μουσικής με το άνοιγμα της σχολής στο Ζηπάρι,

Παράλληλα, ως φιλόμουσος και φιλακόλουθος παρακολουθούσε μαθήματα Βυζαντινής μουσικής ενώ κάθε Κυριακή διακονούσε όπου υπήρχε ανάγκη στις εκκλησίες των χωριών μας (ειδικά στη Ζιά, αλλά και την Ευαγγελίστρια ως βοηθός του Ιερέα, αλλά και βοηθός Ιεροψάλτης).

Λάτρης πέρα από την παράδοση, της φύσης, της πεζοπορίας και των εξωκκλησιών μας.

Καλό παράδεισο αγαπητέ φίλε Χρήστο, σε ευχαριστούμε για όλα όσα μας δίδαξες αλλά και τη συνολική προσφορά σου στην ανάδειξη της παράδοσης του τόπου μας.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί  την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου και ώρα 3:30μμ στον ΙΝ Αναλήψεως του Κυρίου στο Ζηπάρι (η σορός θα βρίσκεται εντός το ιερού ναού μία ώρα νωρίτερα).

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένεια, τη σύζυγο, τα παιδιά, τα αδέλφια, ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς.

 

 

 

 

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ενας εξαιρετικός άνθρωπος που κοσμούσε την κοινωνία του ορεινού Ασφενδιου.
    Η Ουρανία μουσική παρέα γίνεται πλουσιότερη. Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένεια του.

  2. Καλή ανάπαυση Κύριε Χρήστο…Δεν θα ξεχάσω ποτέ την απίστευτη ευκαιρία που μου έδωσες τραγουδήσω μαζί σου,δίπλα στην αείμνηστη Άννα Καραμπεσινη μας…Δώσε της χαιρετίσματα….Καλή αντάμωση..Θερμά συλλυπητήρια στην Οικογένεια.

  3. Καλό παράδεισο αγαπητέ Χρήστο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και απο τους συγγενείς από την Αυστραλία.

  4. Τα συλλυπητήριά μας Χρύσα, Γιώργο, Στεργία και Βασίλη. Να είστε καλά να τον θυμάστε.

  5. Πολύ καλός άνθρωπος. Χαμηλών τόνων και με σεβασμό για όλους. Καλό παράδεισο και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.

  6. Καλο παραδεισο φιλε μας Χρηστο.Τα θερμα μας συλλυπητηρια στην Χρυσα,στον Γιωργο,στην Στεργια και στον Βασιλη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ