Τον… μισό ποινικό κώδικα παραβίασαν τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών στην Κω

27
25407

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κω, εγκληματική ομάδα που ενέχεται σε διακίνηση κάνναβης στο νησί της Κω.

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, από τα οποία τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός ηλικίας από 17 έως 28 ετών, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη δύο πρόσωπα ένας 27χρονος ημεδαπός και ένας 17χρονος αλλοδαπός.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης-διεύθυνσης-συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, προμήθειας-κατοχής-μεταφοράς-αποθήκευσης-διαμοιρασμού ναρκωτικών ουσιών, βίας κατά υπαλλήλων / δικαστικών προσώπων και οπλοκατοχής.

Όπως διακριβώθηκε, οι δράστες είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους και σκοπό την προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση και περαιτέρω διάθεση ποσοτήτων κάνναβης σε ενδιαφερομένους «πελάτες», αποκομίζοντας παράνομα οικονομικά οφέλη.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επισταμένης έρευνας πεδίου, μεθοδικής και ενδελεχούς αξιολόγησης στοιχείων:

• διαπιστώθηκε η δομή και η σύνθεση της εγκληματικής οργάνωσης,
• διευκρινίστηκε ο ρόλος και η ιεραρχική σχέση των μελών,
• ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους (profile)
• εξακριβώθηκε ο τρόπος δράσης τους (modus operandi).

Αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο 27χρονος, ο οποίος κατεύθυνε τις ενέργειες των υπολοίπων μελών τα οποία είχαν αναλάβει την παραλαβή-αποστολή-μεταφορά-αποθήκευση-διαμοιρασμό των ναρκωτικών.

Για τον τερματισμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας οργανώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κω και υλοποιήθηκε χθες το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε αγροτεμάχιο όπου εντοπίστηκαν οι τέσσερις εκ των δραστών εντός εγκαταλειμμένου κτηρίου, που χρησιμοποιούσαν ως χώρο αποθήκευσης, να περιεργάζονται ποσότητες κάνναβης.

Στην κατοχή των δραστών και στο χώρο που εντοπίσθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Κάνναβη βάρους 3 κιλών και 894 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε επιμέρους συσκευασίες
• 3 ζυγαριές ακριβείας
• Αεροβόλο πιστόλι
• 2 μαχαίρια
• Πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο
• 4 κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.
Η εξιχνίαση της υπόθεσης, η σύλληψη των δραστών και η κατάσχεση σημαντικής ποιότητας κάνναβης πριν διατεθεί στην «αγορά» είναι απότοκος επιχειρησιακού σχεδιασμού και δράσεων των αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

27 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έως πότε θα προστατεύετε αυτά τα ζώα;Γιατί δεν βγάζουν τη φάτσα τους στη δημοσιότητα όπως τους παιδεραστές;Είναι μικρότερο το έγκλημα τους;Το ίδιο κάνουν και σε ανήλικα αυτοί καταστρέφοντας ζωές.Να τους δούμε αν έχουν έρθει σε επαφή με τα παιδιά μας να πάρουμε μέτρα.Αλαξτε το νόμο να τους βλέπουμε ΤΩΡΑ.

  2. Υπάρχει και η λύση των 2 ατομικών γλαστρών κάνναβης στο μπαλκόνι! Ολοι οι έμποροι και τα βαποράκια θα έμεναν…. άνεργα!!
    Αλλά αυτά σε προχωρημένες χώρες. Εδώ, διώκεται η χρήση, η τιμή ανεβαίνει και τα εκατοντάδες εκατομμύρια ξερδη μοιράζονται

  3. Υπάρχει και η λύση των 2 ατομικών γλαστρών κάνναβης στο μπαλκόνι! Ολοι οι έμποροι και τα βαποράκια θα έμεναν…. άνεργα!!
    Αλλά αυτά σε προχωρημένες χώρες. Εδώ, διώκεται η χρήση, ώστε η τιμή αγοράς να ανεβαίνει και τα κέρδη να είναι πολλες εκατοντάδες εκατομμύρια. Κι αυτα μοιράζονται εως πολύ …. ψηλά! Όχι χρυσό μου, ο Διοικητής του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών στον Πειραιά, που ηταν μεγαλέμπορος κοκαινης κλπ, ΔΕΝ είναι το μεγάλο ψάρι..

  4. Συνχαρητηρια στον κ. Διευθυντής και πολλά Μπράβο στον νέο Διοικητή ασφαλείας που μόλις ανέλαβε έβγαλε κατευθείαν λαβράκια. κάτι επιτέλους γίνεται μετά από χρόνια στην ασφάλεια!!!

  5. Αποκλείεται τέτοια πράγματα στο νησί του Ιπποκράτη δεν γίνονται οι Κω πέφτω από τα σύννεφα

  6. Η αστυνομία μια χαρά κάνει τη δουλειά της. Απλά δεν έχει κανένα νόημα που την κάνει, γιατί οι νόμοι είναι υπέρ των αντικοινωνικών στοιχείων, και κατά των μπολιασμένων φορολογημένων κατσικών

  7. Το ότι ο μεγαλύτερος είναι 27 δεν σας προβληματίζει;Το ότι είναι 18 μόλις ετών οι δύο και πάνε ακόμα σχολείο;Το ότι είναι Έλληνες -Κωοι; Γιατί παρεξηγειστε όταν λένε για την Κω; Αλήθεια είναι, ότι βάση πληθυσμού οι χρήστες και ειδικά στις μικρές ηλικίες είναι πάρα πολλοί.Ποναεθ η αλήθεια, αλλά αυτή είναι.Οσιν αφορά αυτούς που θέλουν ονόματα,ας κοιτάξουν τα παιδιά τους, γιατί ενδεχομένως αύριο να δούμε στην λίστα και τα παιδιά τους.Ολοι οι γονείς εκπλήσσονται όταν τους καλεί η αστυνομία ή ο εισαγγελέας.Μην εκτρεφετε, αλλά ανατρεφετε τα παιδιά σας.Ασχοληθειτε μαζί τους.Ειναι θέμα χρόνου να βρεθείτε στην θέση αυτών των γονιών.Ενας αστυνομικός προ λίγων ετών,σε μια μεγάλη επιχείρηση μου είπε ότι: εάν συλλαμβαναμε ή δημοσιοποιουσαμε όλους, αύριο η αγορά της Κω θα ήταν κλειστή γιατί θα ήταν όλοι στον εισαγγελέα.Ξυπνηστε και αφήστε τις εξυπνάδες περί προμαζεματα, αλλοδαποί κλπ Δικά σας παιδιά είναι, παιδιά της Κω.Ντροπη σε εσάς και όχι στα παιδιά αυτά.Εσεις έχετε αποτύχει ως γονείς.Δειτε το λίγο και θα συμφωνήσετε όταν μείνετε μόνοι σας….

  8. πιστεύω ότι τρία άτομα θα χρειαστούν κυάλια, ένας βλάχος ένας βουτυρομπεμπες και ένας γερος

  9. πολλά μπράβο και στα παιδιά που θυσιάζουν ώρες από τις οικογένειες τους και είναι δρόμο καλές οι εντολές από τα γραφεία αλλά στο δρόμο γράφεται η ιστορία!!!

  10. Μουσατε παλι καλα που υπαρχεις εκεί κατω και συλλαμβάνεις ότι οι άλλοι είτε «δεν θέλουν»…….είτε δεν μπορούν

  11. δεκτές όλες οι κατηγορίες για διεύθυνση και συμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αλλά γιατί οπλοκατοχή; αφού το όπλο είναι αεροβόλο ρε παιδιά… μπορείς να αγοράσεις από το ίντερνετ εύκολα….

  12. Κάντε καμία βόλτα και στη κεφαλο, κυκλοφορούν ανάμεσα στα παιδιά, γίνονται αγοραπωλησίες μέρα μεσημέρι σε γειτονιες.

  13. κοινωνικό έργο κάνουνε τα παιδιά. να τους αφήσετε ελεύθερους. να πιάσετε αυτούς που φέρνουν τα κοντέινερ με τη πρέζα .και όταν τους δείτε τρέχετε να τους φιλισετε το χερι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ