Ιστορικό γεγονός για την υδροδότηση του τριγώνου Η ΔΕΥΑΚ δημοπρατεί τη μελέτη του ταμιευτήρα “ΜΙΑ”

24
12270

Ιστορικό γεγονός για την υδροδότηση του τριγώνου

Η ΔΕΥΑΚ δημοπρατεί τη μελέτη του ταμιευτήρα “ΜΙΑ”  

 

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του σχεδιασμού της ΔΕΥΑΚ για την ενίσχυση των υποδομών ύδρευσης της Κω και την αλλαγή του μοντέλου υδροδότησης, με επίκεντρο την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ηρακλειδών.

Η κατασκευή του ταμιευτήρα στην λεκάνη απορροής του «ΜΙΑ» ποταμού και του εργοστασίου νερού, εκτός από την διασφάλιση επαρκούς και ποιοτικής υδροδότησης, θα επιδράσει καταλυτικά στην προστασία του περιβάλλοντος αφού θα αποσυρθούν, με την ολοκλήρωση του έργου, γεωτρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑΚ το τελευταίο τετράμηνο έχει δημοπρατήσει έργα που φτάνουν στα 10.000.000 €.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Κω προκήρυξε Δημόσιο Ανοιχτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκπόνησης της μελέτης,  «Οριστική μελέτη για το έργο με τίτλο: Ενίσχυση υδροδότησης Δημοτικής Κοινότητας Καρδάμαινας από ταμιευτήρα “ΜΙΑ”», προϋπολογισμού 1.205.232,46 Ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%), με ημερομηνία υποβολής των προσφορών έως την 25/1/2024, με προθεσμία ολοκλήρωσης της μελέτης 16 μήνες.

Με την ολοκλήρωση των μελετών θα κατασκευαστούν τα παρακάτω έργα:

  • ταμιευτήρας επιφάνειας 170.000 μ2 με ωφέλιμη χωρητικότητα 1.240.000μ3,
  • διϋλιστήριο 5000μ3/ημέρα,
  • αντλιοστάσιο διϋλισμένου νερού 250m3/ώρα,
  • δεξαμενή αποθήκευσης διϋλισμένου νερού χωρητικότητας 1500-2000μ3, και
  • αγωγοί αδιύλιστου, διϋλισμένου μέχρι την καινούρια δεξαμενή Καρδάμαινας, Φ400 σε συνολικό μήκος 5 χλμ..

 

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώστα Ζαχαρός, αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη δήλωσε ότι, «συνεχίζουμε το έργο μας όπως το έχουμε σχεδιάσει και έχουμε ενημερώσει τους συνδημότες μας. Η περιοχή του τριγώνου, της Δημοτικής Ενότητας Ηρακλειδών, είναι γνωστό ότι δεν διαθέτει επαρκή και ποιοτικά αποθέματα νερού. Με την κατασκευή του φράγματος θα αντιμετωπιστούν ριζικά αυτά τα προβλήματα, προστατεύοντας ταυτόχρονα τον υπόγειο υδροφορέα και το περιβάλλον του νησιού μας. Στόχος μας η βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών. Συνεχίζουμε ακούραστα στην ίδια πορεία».

 

Γραφείο Τύπου

24 ΣΧΟΛΙΑ

    • με την ανικανότητα που σας φέρνει δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσετε στο τέλος. άχρηστοι.

  1. Εννοείς του σιφακη.. Σαν νέος πρόεδρος,, δεν βλεπω άλλες στημένες.. Μόνο του κυριτση έχω καμία 500αρια,, όταν ήταν δήμαρχος,.. Και με διαφορετικη κολεξιόν. Καθε φορά,, .. Μαζί με το τσιράκι του το Τσιφακη… σαν τους λόρδους στα ταξίδια τους…
    Υποσημείωση :ακόμα σας πονάει η ήττα….. Διπλή ήττα αποχώρησης,, φασίστα

    • Ρε μπαγλαμά άντε τραβά κάνε κανένα μπάνιο βρωμιαρη που θα με πεις εμένα φασιστα… παλιό καρακιοζι

  2. από ανίκανους, για μια επιχείρηση με ημερομηνία λήξης. η δευακ περνά στους ιδιώτες. και καλά κάνει. να μην πληρώνουν πια οι δημότες τα ρουσφέτια κανενός.

  3. τα τύμπανα αλλού γίνεται ο γάμος.
    μα γιατί δεν τους λέει κανείς ότι η ΔΕΥΑ πάει σε ιδιώτες…αυτό από μόνο του θα τα διορθώσει όλα.

      • να με δεις να με δεις…λες και τώρα δεν σε στηνουν εσένα με παραμύθια για να τρωνε…ή για το ότι προσπαθούν ΝΑ ΜΗΝ γίνουν ιδιωτικά ενώ έχουν συμφωνήσει…το θες το παραμυθάκι σου

  4. αφήστε τους κιτρινισμους. την ιστορική στιγμή θα την κρίνει η ΙΣΤΟΡΙΑ και θα φανεί αν είναι…που δεν είναι απλώς βλογατε τα γενιά σας τώρα…χρειάζεστε καλύτερο σύμβουλο επικοινωνιακης πολιτικής

    • Δηλαδή εσυ λες μπράβο τώρα γιατί;Ο Ζαχαρος είσαι;Αν ναι οκ.Αλλιως λες μπράβο επειδή μετά από 5 χρόνια δεν έχουμε νερό αλλά θα κάνει μελέτες;Ακόμα το απλό που χρειάζεται η πόλη ,λιμνοδεξαμενές,να μην χάνεται σταγόνα νερού από τις βροχές,με τόσους επισκέπτες να ποτίζουν οι άνθρωποι μην χάνοντας νερό από τον υδροφόρο ορίζοντα.Εγω συνήθως λέω μπράβο σε κάτι που γίνεται,όχι σε κάτι που θα προγραμματιστεί.

      • εσύ μπορεί να μην έχεις νερό εμείς έχουμε Η απλυσια σε βαρεσε στον εγκέφαλο κακομοίρα. Μέση ψηφοφόρος Κυρίτση Σιφακη ΓΙΔΙ με πέταλα. πάενε κάνε κανένα μπάνιο τώρα που προλαβαίνεις γιατί δεν έχεις νερό βόδι!

        • Εσεις τωρα εκπροσωπειται εμας;;;;
          Να χειροκροτησει το 60% παρακαλω….

  5. Όταν δεν είσθε ικανοί να λειτουργήσετε σωστά το φράγμα του Αγίου Νεκταρίου στην Κω,όταν δεν μπορείτε ή δεν ξέρετε να επικευάσετε τις τομές που κάνει ΔΕΥΑΚ σε κεντρικούς δρόμους του νησιού για τις οποίες προπληρώνει ο καταναλωτής,τότε προς τι τα μεγάλα λόγια.

  6. νεα δεξαμενη καρδαμενα 800 χιλιαρικα, μελετη φραγματος 1,2 εκατομυρια ευρω , κατασκευη φραγματος 17 εκκατομμυρια ευρω νεα δικτυα υδρευσης 3 εκκατομυρια ευρω! νικηταρας ζαχαρος δεν λεω τιποτε αλλο! που πας κακομοιρε Σιφαλιο μια πετρα πανω στην αλλη δεν βαλατε τοσα χρονια

    • ή πήρε δώρο θερμοσίφωνας ή είσαι ο ίδιος. δε γίνεται διαφορετικά. Η …..ευφυΐα σας είναι γνωστή. Από πότε έμαθαν να κάνουν μελέτες οι ανύπαρκτοι?????

    • εντωμεταξύ ο πρώτος που βγάζει ο νυν φωτιγραφιες μετά την Βλαχου είναι ο Ζαχαρος… ουδεν σχόλιο για το αθορυβα κ το δουλευει…πόσα σε μια πρόταση επίσης ΠΟΣΑ για αυτή την πρόταση οεο ;

      • έχει φωτογένεια και σου κοπανησε και 2500 ψήφους στο κεφάλι χατε πάενε για ύπνο τώρα. πέσε και άσε τα πολλά τώρα merry christmas and a happy new year πονεμένε ho ho ho

        • Αλλο αποδοχή απο τον κοσμο και 2500 ψηφοι οπως του Γ.Μπαλαλη που δεν ειχε χαρτοφυλάκιο ενεργο.
          και αλλο του Ζαχάρου με τα εκατονταδες ρουσφετια και την μετατροπη της δευακ σε εταιρεία ασφαλτοστρωσεων. Ελεος δηλαδη ,εδω ζουμε. Δεν μπορουσαν να κλεισουν τρύπες στους δρομους αλλα την ιδια στιγμη ασφαλτος επεφτε σε ιδιωτικά δρομακια.

        • ο πονεμένος θα είσαι εσυ και πολύ σύντομα και οχι μόνο εσυ ΟΛΟ το νησί αλλά δεν πειράζει…φανατίσουν με παντελή έλειψη κριτικής σκέψης. Φαε το σανό που σου δίνουν φαίνεται μέχρι εκεί φτάνεις…εκτός αν εισαι εκ των εσω . Εισαι?

  7. Ποιός π@π@ρ@ς χαρακτηρίζει ιστορικό γεγονός τη συγκεκριμένη π@π@ρολογι@ ? Το ότι κάποιοι συμπολίτες μας θα καταφέρουν να πιουν νερό είναι ιστορικό γεγονός? Προφανώς εκεί καταντησαμε!!! Εάν θέλετε ιστορικό γεγονός να σας πω μερικά διάσημα …………………..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ