Ένωση Κώων Αθηνών «Ο Ιπποκράτης» – «Βάρβαρα και λουκουμάδες»: Τιμήθηκε ο Κώος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βετεράνων Στίβου Κων/νος Χατζηεμμανουήλ

2
9300

Ρεπορτάζ: Στέργιος Χατζηστέργου 

Μια όμορφη εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Κώων Αθηνών » Ο Ιπποκράτης», την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 , στο ξενοδοχείο «Αμαλία » στην Αθήνα . Πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή  ετήσια εκδήλωση » Βάρβαρα και Λουκουμάδες » όπου και τιμήθηκε ο Κώος Διαχρονικός Παγκόσμιος πρωταθλητής στίβου,  ο Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Λουκία Ζερβάνου, ο αντιπρόεδρος κύριος Νίκος Φλυτζάνης και η Γενική Γραμματέας κυρία Ελένη Σοφού, καλωσόρισαν τους συμπατριώτες Κώους και Κώες που ζουν στην Αθήνα  και  τίμησαν με  την παρουσία τους την  εκδήλωση, αναφερόμενοι στην αποψινή βραδιά και για το τιμημένο πρόσωπο της ,τον κύριο Κωνσταντίνο Χατζηεμμανουήλ τον Κώο Παγκόσμιο Πρωταθλητή , ο οποίος τιμάει με τις επιτυχίες του αλλά και με το ήθος και την ευγένεια ψυχής του την πατρίδα μας την Ελλάδα, τα Δωδεκάνησα και την Κω σε όλο τον κόσμο ως ο κορυφαίος των κορυφαίων.
Χαιρέτησαν την βράβευση του παγκόσμιου πρωταθλητή Κωνσταντίνου Χατζηεμμανουήλ,  ο δήμαρχος Κω κύριος Θεοδόσης Νικηταράς μέσω επιστολής που απέστειλε και διάβασε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Κώων Αθηνών κύριος Νίκος Φλυτζάνης.
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου κύριος Γιώργος Νικητιάδης.
Ο Τοπικός σύμβουλος κύριος Παναγιώτης Βασιλείου εκ μέρους του Δήμου Κω και του Δημάρχου Θ. Νικηταρά.
Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Κώων Αθηνών και Αντιπρόεδρος του ΔΙΙΚ κύριος Νικόλαος Μανούσης.
Η επίτιμη Πρόεδρος της Ένωσης Κώων Αθηνών κυρία Ευαγγελία Μπούρα.
Ο πρόεδρος Δωδεκανησιακών σωματείων  κύριος Γιάννης Φραγκούλης.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ροδίων Αθηνών κύριος Κολεζάκης.
Ο Πρόεδρος των Απανταχού Καρπαθίων ο κύριος Ιωάννης  Καραϊτιανός.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι καθηγητές κ.κ Γεώργιος Πέρος και Παναγιώτης Νούτσος,  ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Κώων Αθηνών ο κύριος Φίλιππος Καλούδης , η κυρία Γιαννικουρή Παυλίδη και παρά πολλοί Κώοι και Κώες που ζουν στην Αθήνα και όλοι μαζί τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Η βραδιά είχε πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα από την χορευτική ομάδα του κυρίου Γιάννη Μαστόρου που ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους Κώους και οι οποίοι χόρεψαν παραδοσιακούς χώρους της Δωδεκάνησου μάς.
  Ανήμερα της Μεγάλης εορτής της Αγίας Βαρβάρας.
H Αγία Βαρβάρα, που τιμάται στις 4 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με μελετητή του βίου της, είναι «μία των δημοφιλεστέρων Aγίων της Eκκλησίας».

Χαιρετισμός τού Νικολάου Σ. Μανούση Αντιπροέδρου του ΔΙΙΚ στην εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Χατζηεμμανουήλ

 

Αγαπητοί επίσημοι προσκεκλημένοι,

Κυρία Πρόεδρε και αγαπητά μέλη του ΔΣ της ένωσης ΚΩΩΝ Αθηνών

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι,

 

Θα ήθελα να χαιρετίσω την σημερινή εκδήλωση εκ μέρους του Προέδρου κυρίου Νίκου Παπαντωνίου και των υπόλοιπων μελών του ΔΣ ΔΙΙΚΩ και να σας συγχαρώ για την συμβολή σας στην διατήρηση της λαογραφικής μας κληρονομιάς, τιμώντας για ακόμα μια χρονιά τα ήθη και τα έθιμα του νησιού.

 

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την εξωστρέφεια της Ένωσης καθώς αφιερώνεται η σημερινή εθιμοτυπική εορτή σε έναν ξεχωριστό άνθρωπο, από πολλές απόψεις.

 

Στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω, όπως θα γνωρίζετε πραγματοποιήθηκαν από τις 16-23 Οκτωβρίου 2023 οι καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις Ιπποκρατικής Εβδομάδας, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού τελειόφοιτων Ιατρικής – Ερευνητών Ιατρικών Σχολών Ελληνικών και Ξένων Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο , Καθηγητών διεθνούς επιπέδου και Προέδρων Ιατρικών Σχολών αλλά Ακαδημαϊκών. Συμμετείχαν  περισσότεροι από 90 Απόφοιτοι Ιατρικών Σχολών και από τις 5 Ηπείρους.

 

Μεταξύ άλλων  διεξήχθη  και αγώνας δρόμου προς τιμήν του Ιπποκράτη σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. Κω με τη συμμετοχή αθλητών του  ειδικού σχολείου, των Special Olympics Hellas Κω και Καλύμνου καθώς και την παρουσία του Προέδρου τους κυρίου Διονύση Κοδέλη πρέσβη επί τιμή. Μετά τους αγώνες απονεμήθηκαν βραβεία από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔIIK στους πρώτους των ειδικών κατηγοριών.

Από την εν λόγω πρωτοβουλία  παρών  με ενεργό συμμετοχή ήταν και ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

Ο αιώνιος έφηβος ,ο παγκόσμια πρώτος στην κατηγορία του,που τιμούμε σήμερα!  Η συγκίνηση ήταν μεγάλη και τα χαμόγελα διάπλατα παντού.

 

Ο Ιπποκράτης έλεγε χαρακτηριστικά ότι από την ηρεμία και την τεμπελιά αυξάνεται η δειλία, από τις κακουχίες και τον πόνο, η ανδρεία. Και φαίνεται ότι όλη η ζωή του κυρίου Χατζηεμμανουήλ αποτελεί παράδειγμα αξιοσύνης, προσπάθειας και ανδρείας γιατί όπως δήλωσε και ο ίδιος  έχει εργαστεί σκληρά στη ζωή του από παιδί και οι διακρίσεις που μετρά δεν αφορούν μόνο στον αθλητικό στίβο αλλά και στον επαγγελματικό.

 

Θα ήθελα από καρδιάς να συγχαρώ τον κύριο Χατζηεμμανούηλ για την επιμονή του, για την μεθοδικότητα του, την υπομονή του και το πείσμα του.

 

Αποδεικνύει περίτρανα ότι η προσπάθεια και ο κόπος ανταμείβονται και ότι η αγάπη για την ίδια την ζωή και τις ομορφιές της είναι το κίνητρο για να μην σταματάς ποτέ…Γηράσκω αεί διδασκόμενος. Είστε παράδειγμα προς μίμηση.

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

 

 

 

 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αρχαίο πνεύμα αθάνατο αγνέ πατέρα του ωραίου του μεγάλου κ τ´αληθινού……
    (Ολυμπιακός ύμνος )

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ