Επιτυχημένη η άσκηση διάσωσης στην περιοχή του Αγίου Μάμα στην Κω

11
5158

Με γνώμονα το καλό στις ανάγκες του τόπου, η Πολιτική Προστασία Κω, πραγματοποίησε άλλη μια πρακτική άσκηση, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, το σενάριο της οποίας, αφορούσε στη διαχείριση ενός περιστατικού έρευνας και διάσωσης, δύο μεταναστών (πατέρα και γιού ) στην περιοχή του Αγίου Μάμα (μετά την Τσουκαλαριά, στο δρόμο για τον Άγιο Μηνά της Βουρίννας).
Σκοπός της άσκησης , ήταν η ενίσχυση του συντονισμού μεταξύ των συμμετεχόντων σε συναφούς είδους περιστατικά, η ανταλλαγή των βέλτιστων πρακτικών, καθώς και ο εντοπισμός και επίλυση τυχόν δυσλειτουργιών.
Κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας Κω, της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κω, καταδρομέων και πολλών εθελοντών, συνεργάστηκαν για την ολοκλήρωση αυτής της
Στην σύνθεση της ομάδας Έρευνας και Διάσωσης, εκτός από την Πολιτική Προστασία Κω, συμμετείχε η Λέσχη εφέδρων καταδρομέων Κω και η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς στο νησί μας δεν υφίσταται ειδική μονάδα τύπου ΕΜΑΚ για να συνδράμει σε δύσκολα περιστατικά έρευνας και διάσωσης στο βουνό ή σε δύσβατο περιβάλλον όπου επικρατεί το ορεινό στοιχείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία σύστασης αυτής της διασωστικής ομάδας τύπου ΕΜΑΚ, ανήκει στον Διοικητή Π.Υ. Κω Επιπυραγού Γρ. Μαυρίδη και στον Θοδωρή Τριανταφυλλίδη Πρόεδρο ΛΕΚ Κω., ενώ εκπαιδευτής των συμμετεχόντων εθελοντών αναμένεται να είναι ο Θοδωρής Νικολακόπουλος – πυροσβέστης και εκπαιδευτής Π.Υ. Κω – ΕΜΑΚ
Γενικός στόχος, η ετοιμότητα των εθελοντών μας αλλά και οι συνεργασία μεταξύ των φορέων, επισήμανε ο αντιδήμαρχος Σταμάτης Καμπουράκης, ο οποίος παρευρέθηκε στην άσκηση .

Πηγή: https://www.kostv.gr/nea/topika/26058-agios-mamas

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όπως φαίνεται οι σοβαρές ομάδες του νησιού (Ερυθρός Σταυρός και Ελληνική Ομάδα Διάσωσης) απέχουν από τις πολιτικές ανάγκες προβολής της πολιτικής προστασίας του Δήμου της Κω.
    Τυχαίο?

  2. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας. Τέτοιες ενέργειες αναβαθμίζουν το νησί μας και νιώθουμε πιο ασφαλείς!!!

  3. ΚΑΛΑ…ΑΠΟ ΕΠΙΤΥΧΕΙς ΑΣΚΗΣΗΣ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ….. ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΗΚΑΜΕ…ΣΤΗΝ ΠΛΥΜΗΡΑ ΠΝΙΓΙΚΑΜΕ….

  4. Υπήρχε και υπάρχει ανοικτή πρόσκληση από τον Αντιδήμαρχο και την πυροσβεστικη για όλους τους εθελοντές και τις ομαδες για την εκπαίδευση μην γράφεται αερολογίες, τέτοιες ενέργειεςμόνομπροστάπανε το νησί και καλόείναινα τις ακολουθείτε όλοι.

  5. Όποιος θέλει και πιστεύω ότι μπορεί να κάνει αυτά τα πράγματα Η ομάδα εκεί είναι τον περιμένω να έρθει να δοκιμάσει και αυτός καλό είναι να προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο αυτού του νησιού και να μη γράφουμε ότι θέλουμε

  6. Καποιοι πρέπει να είστε πολύ ηλίθιοι εδώ μέσα.Νομιζετε ότι όλοι πληρώνονται.Ε όχι λοιπόν κάποιοι στερούνται την οικογένεια τους τις Κυριακές για να δουλέψουν εθελοντικά πάνω σε κάτι που αφορά την διάσωση ενός συνανθρώπου μας αφιλοκερδώς.Οταν αυτοί θα βγουν οπουδήποτε χρειαστεί εσείς πάλι θα σχολιάζετε.Ορνια Ε όρνια.Μπραβο στην όρεξη του Θόδωρα και ιδιαίτερα αυτούς που τον ακολουθούν εθελοντικά καθώς και στους αρμόδιους που τον εμπιστεύονται.ΚΟΜΑΝΤΟ ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ

    • Έχεις δίκιο φίλε, αυτά και άλλα πολλά θα μάς τρώνε. Ναστε πάντα καλά και να προσφέρετε. Υγεία σε όλους σας.

  7. Πρέπει να είσαι πολύ «»σωστός «»σε όλα σου ξεροκέφαλε που το μόνο που ξέρεις να κάνεις είναι να κοροϊδεύεις και να είσαι ειρωνικός……αν έχεις λοιπόν τα κοτσια πήγαινε και γίνε και εσύ εθελοντής,αυτοί οι άνθρωποι εκτός από τις δουλειές τους, ξοδεύουν πολύ χρόνο για να καταφέρουν κάτι…. επίσης οι περισσότεροι δεν είναι απ’ το νησί,και σημαίνει πολλά αυτό…..

  8. εκτός της Εμακ και του πυροσβεστικού σώματος απαγορεύεται η συμμετοχή άλλον συλλόγων η συνδρομή του είναι μονο επικουρική και βοηθητική αλλά λείπει ο ομάδα διάσωσης που προσφέρει έργο Πόλα χρόνια η πιστοποιημένη πολιτική προστασίας Δήμου Κω και ο στρατός .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ