Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου Κεφάλου

0
8979


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εψάλη απόψε ο εσπερινός της μεγάλης για την Κεφαλο εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου στον φερώνυμο ενοριακό Ιερό ναό του χωριού.

Στον εσπερινό χοροστάτησε -όπως κάθε χρόνο- ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ πλαισιωμένος από τους πανοσ. Αρχιμανδρίτες π. Σοφρώνιο και π. Στέφανο, και τους Ιερείς: τον εκτελούντα χρέη Αρχιερατικού επιτρόπου στην περιοχή π. Αντώνιο Κασιώτη, τον π. Ιωάννη Σεβαστάκη Ιερατικό προιστάμενο του ναού, και τον π. Κωνσταντίνο Καματερό από τον Μητροπολιτικό ναό.

Έψαλε χορός Ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη Γιάννη Πεταλά, Γιώργος Μιαούδης, Γιάννης Κουζούκας και Νίκος Τσιφτσής.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, ο πρ. Δήμαρχος και Άρχων του Πατριαρχείου Θεοδόσης Βαρκάς, ο Περιφερειακός σύμβουλος Χαράλαμπος Ναβροζίδης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Μανώλης Ζερβός, Σταματία Κανταρζή, o νεοεκλεγείς Πρόεδρος Κεφάλου Στέφανος Καματερός, εκπαιδευτικοί και μαθητές των σχολείων της περιοχής και πολλοί προσκυνητές.

Οι αντιπροσωπείες των μαθητών με τη σημαία την οποία ύψωσαν τιμητικά όταν έβγαινε η Εικόνα της Παναγίας και όταν ψαλλόταν το απολυτίκιο της εορτής συγκίνησαν τον Σεβασμιώτατο όπως τόνισε στην ομιλία του.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα πολλαπλά μηνύματα της Θεομητορικής εορτής μη παραλείποντας την αναφορά για την παλιά πρωτεύουσα του νησιού όπου έζησε ο Ιπποκράτης.

Η Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Ναό

Ἔνδον τρέφει σε Γαβριὴλ ναοῦ, Κόρη,
Ἥξει δὲ μικρὸν καὶ τὸ Χαῖρέ σοι λέξων.
Βῆ ἱερὸν Μαρίη τέμενος παρὰ εἰκάδι πρώτῃ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ