Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ο εσπερινός των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Αμανιού

0
8936


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου στον φερώνυμο Ιερό ενοριακό ναό της Παναγίας στο Αμανιού.

Τον εσπερινό τέλεσαν ο Γεν. Αρχιερατικός Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Διακοπαναγιώτης και οι ιερείς π. Κωνσταντίνος Κουκούλας, π. Ηρακλής Ζωγραφάκης. π. Αναστάσιος Τσουκνιάς, π. Βαγιανός-Ιωάννης Κώστογλου και ο εφημέριος του ΙΝ π. Ιωάννης Καραγιάννης.

Έψαλλαν χοροί ιεροψαλτών: Μιχάλης Ανδρέου, Γρηγόρης Καστελλοριζιός, Βασίλης Καστελλοριζιός, Μανώλης Κυπραίος, Αναστάσιος Γιακουμής, Γιώργος Κανδήλης, Γιώργος Σανιδάς, Παναγιώτης Βασιλείου και Γιάννης Κιάρης.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: η Αντιδήμαρχος Γεωργία Κασιώτη, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Πυλίου Νεκτάριος Χατζησεβαστός, η Περιφερειακή σύμβουλος Φιονυσία Κασιώτη, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής διεύθυνσης Αντώνης Κυδωνάκης κ.α.

Τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου  μετέφερε ο γενικός Αρχιερατικός π. Ιωάννης ο οποίος και κήρυξε τον Θείο λόγοαναφερόμενος στην μεγάλη και ιερή σημασία της σημερινής εορτής που ξεχωρίζει για τον πλούσιο συμβολισμό της.

Το πρωί  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα προεξάρχει της Θείας λειτουργίας.

Η Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Ναό

Ἔνδον τρέφει σε Γαβριὴλ ναοῦ, Κόρη,
Ἥξει δὲ μικρὸν καὶ τὸ Χαῖρέ σοι λέξων.
Βῆ ἱερὸν Μαρίη τέμενος παρὰ εἰκάδι πρώτῃ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ