«Άγριο» ξεκίνημα & κόντρες στο Δημ. Συμβούλιο Κω Live – Με ψήφους ΔΑ & Ανεξάρτητων η στήριξη προσφυγής κατά του Προαναχωρησιακού…Αν & «πολύ αργά για δάκρυα…»

100
3696

ΔΕΙΤΕ τη

συνεδρίαση του  (hot) Δημοτικού Συμβουλίου Live .

Με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της Δημ. Αρχής και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, υπερψηφίστηκε τελικά η πρόταση του δημάρχου (ο οποίος ανέγνωσε τη θετική νομική γνωμοδότηση του δικηγορικού συλλόγου Χίου για το ίδιο θέμα), να στηριχθεί η όποια προσφυγή φορέων ή πολιτών της Κω κατά του Προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης μεταναστών. Το Όραμα ψήφισε την πρόταση της παράταξης για τροποποίηση του ΦΕΚ για το Προαναχωρησιακό ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα να δεχτεί μετανάστες από τα άλλη νησιά (η Ι. Ρούφα χαρακτήρισε απαράδεκτες πολιτικά τις τοποθετήσεις Κυβερνητικών παραγόντων «ότι λιάζονται», ή «εξαφανίζονται» οι μετανάστες), ο Γ. Ζερβός απείχε θεωρώντας κοροϊδία τη δυνατότητα διερεύνησης νομικής προσφυγής.. και η Κ. Μακρή ψήφισε τη δική της πρόταση να κλείσουν άμεσα τα κλειστά κέντρα και να πάνε οι μετανάστες στις χώρες προορισμού τους. Ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Ν. Μυλωνάς δεν ψήφισε την πρόταση της δημ. αρχής δηλώνοντας αποχή (Δείτε την ονομαστική ψηφοφορία στα τελευταία λεπτά του βίντεο)

Το κλίμα της συνεδρίασης δόθηκε από το πρώτο κιόλας λεπτό με την «άγρια» κόντρα για την «τηλεφωνική» συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Πυλίου όπως κατήγγειλε η Ι. Ρούφα ζητώντας να διαβαστεί η επιστολή της τοπ. συμβούλου Π. Κάννη προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Κω ο οποίος κατηγόρησε την κ. Ρούφα για σκόπιμη κωλυσιεργεία.

Ο Δήμαρχος Κω στην εισήγηση του επανέλαβε τα περί «τοίχου» στις όποιες συνομιλίες με την κυβέρνηση, ενώ έκανε λόγω για εξαπάτηση στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ο οποίος του απέκρυψε ότι το Προαναχωρησιακό σχεδιαζόταν να γίνει στην Κω και έκανε λόγο για εχθρική ενέργεια κατά της Κω τη στιγμή που οι κρατήσεις ξεπέρασαν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Τέλος, ενημέρωσε για τις διαδικασίες προσφυγής σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο και τους φορείς «που έχουν συναίσθηση ευθύνης».

Ι. Ρούφα δεν εμπιστευόμαστε αυτή τη δημοτική αρχή, καμία εξουσιοδότηση, δεν θα γίνουμε κολυμβήθρα του σιλωάμ.

Επικρότησε δε την υπεύθυνη θέση του ΣΕΠΕΚΩ, ενώ για την προσφυγή επικαλούμενη απόψεις νομικών τόνισε ότι δεν θα έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας.

Η πρόταση του Οράματος είναι η τροποποίηση του ΦΕΚ (για το hotspot είπε ότι δεν υπάρχει ΦΕΚ) για το Προαναχωρησιακό με την πρόβλεψη να μην υπάρχει η δυνατότητα να δεχτεί μετανάστες από τα άλλα νησιά.

Ο Γ. Ζερβός κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για λανθασμένους χειρισμούς στο θέμα του μεταναστευτικού χρεώνωντας της τις επιπτώσεις του 2015. «Μας διέλυσε κυριολεκτικά με τις ακρότητες της και το κάθετο Όχι». Αλλάξτε ατζέντα και αν δεν μπορείτε συνταχθείτε με τη δική μας. Η Χίος -όπως τόνισε και ο Πρόεδρος του ΔΣ- πέτυχε την ίδρυση τουριστικής σχολής, εμείς τι θέλουμε να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και να ξαναρχίσουν οι ροές; διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Η Κ. Μακρή τόνισε ότι όλοι όσοι φαινομενικά δείχνουν να έχουν αντιθέσεις στο Δημ. Συμβούλιο είναι υπέρ της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας με το «ζεστό» χρήμα για να κρατηθούν οι πρόσφυγες-μετανάστες στα νησιά.

Έκανε λόγο για συγκεκριμένη τακτική της δημ. Αρχής να «ρίχνει τη μπάλα στην εξέδρα» και αν κάτι πάει στραβά με την προσφυγή να ρίξει εύκολα την ευθύνη στους φορείς. Τόνισε δε ότι στο όνομα του τουρισμού καλούν το λαό να μην ξεσηκωθεί για να διεκδικήσει.

Για την ανάγκη διοργάνωσης λαϊκών συνελεύσεων στα χωριά ωστε να ξεσηκωθεί ο κόσμος και να κατέβουν στο λιμάνι έκανε λόγο ο δημ. σύμβουλος Γ. Κρητικός. Μίλησε ακόμη για τρεις ομάδες συμπολιτών τους νοικοκυραίους, κάποιους που είναι στον κόσμο τους και κυνηγούν πόκεμον και κάποιους πονηρούς που συναντιούνται στα κρυφά με ανθρώπους του συστήματος για ίδιο όφελος. » Αυτούς θα τους βγάζουμε στη σέντρα και παρακαλώ τον κόσμο να μας δίνει στοιχεία», κατέληξε (με τον Πρόεδρο του ΔΣ να σχολιάζει ότι μίλησε ως εκπρόσωπος κόμματος…)

O αντιδήμαρχος Η. Σιφάκης τόνισε ότι πρέπει να βγει από το κάδρο ο δήμος και να μπούνε μπροστά οι φορείς με τον δικηγορικό σύλλογο και να κάνουν την προσφυγή, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τους μέχρι τώρα χειρισμούς της.

Ο Νίκος Κανταρζής τόνισε ότι είμαστε απέναντι σε μια κυβέρνηση ερασιτεχνών που δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει, ενώ και τα υπόλοιπα κόμματα (όλοι έχουν ενιαία γραμμή για το μεταναστευτικό πλην ΚΚΕ) -όπως πρόσθεσε- έχουν στοχοποιήσει την Κω, αλλά και τα υπόλοιπα τέσσερα νησιά. Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να διαχειριστούμε το πρόβλημα με σοβαρότητα και με τη μικρότερη δυνατή ζημιά.

Ο Αντώνης Γιωργαράς άσκησε δριμεία κριτική τόσο στην κυβέρνηση («όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος») , όσο και στη δημοτική αρχή για τους χειρισμούς τους στο μεταναστευτικό. Το ένα λάθος πίσω από το άλλο, ακόμα και η σημερινή συνεδρίαση, ως προς το θέμα και το χρόνο της μιας και το προαναχωρησιακό έχει ήδη ολοκληρωθεί. Ο δήμαρχος αντί να επιδιώκει την ενότητα κάνει ακριβώς το αντίθετο, τόνισε ο κ. Γιωργαράς. «Οι φορείς ακούγονται, αλλά και οι πολίτες του Αμανιού πρέπει να ακουστούν εδώ», καταλήγοντας τόνισε ότι «το καράβι άρχισε και βουλιάζει. (Ενώ είχε και μία μίνι κόντρα με τον Πρόεδρο Ν. Μυλωνά για τη λειτουργία του με τον δεύτερο να του απαντά «ακόμα δεν καταλάβατε γιατί χάσατε»)

Ο Σ. Πης επεσήμανε τις ευθύνες της δημ. αρχής και του δημάρχου προσωπικά «όταν καίγεται το σπίτι σου ο πατέρας πάει μπροστά. Ο ηγέτης πέφτει πρώτος… Του φταίει η κ. Ρούφα, η κ. Ρούφα δεν έγινε ακόμα δήμαρχος άμα γίνει να της τα πεις.. (με τον Η. Σιφάκη να παρεμβαίνει λέγοντας «με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι»). Ο κ. Πης συνέστησε ψυχραιμία «μακριά από επεισόδια και από εφημερίδες που θα μας δυσφημίσουν».

Ο Σ. Βασιλειάδης (ο οποίος προηγουμένως είχε μια κόντρα και σε επίπεδο ερώτησης με τον Γ. Κυρίτση) τόνισε ότι η ΕΕ άκουσε τον δήμαρχο του «όχι», είδε τις κινήσεις του και του επέβαλε το hot spot πέρσι και τώρα το προαναχωρησιακό.Καλά κάνατε και πήγατε στην Ευρώπη και διαλαλήσατε το clean and safe. Σήμερα μας ζητάει εξουσιοδότηση για να διαχειριστεί το θέμα για να βγάλει την ευθύνη από πάνω του κρύβοντας την ανυπαρξία του για να διαχειριστεί το θέμα, φυσικά και δεν θα του δώσουμε». Στη γενική συνέλευση Πυλίου είπε ο κ. Κυρίτσης ότι ζητάει εγγυήσεις για το πως θα λειτουργήσει και τα δύο άρα γνώριζε. Έκανε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τα έχει συμφωνήσει για να έρθει το «παραδάκι». Ο κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι άλλα λέει πάνω ο δήμαρχος και άλλα εδώ. «Γιατί δεν έκανε ασφαλιστικά μέτρα στις 9 Φεβρουαρίου γιατί το καθυστερήσατε; Γεκλοιοποιείται το δημ. συμβούλιο. Ο κόσμος θέλει ήρεμη σαιζόν μην κάνετε άλλο κακό, πιο μεγάλο κακό κάνετε εσείς με τη λειτουργία σας παρά οι μετανάστες».

Ο Θ. Μουζουράκης είπε ότι πρέπει να ντρέπονται όσοι μιλάνε για λεφτά. Η θέση της δημ. αρχής είναι υπέρ του τουριστικού προορισμού και όχι της αποθήκης ψυχών. «Τα Ελληνόπουλα γίνονται οικονομικοί μετανάστες και εμείς χαρίζουμε σπίτια… Ομαδούλες, μόνο και μόνο για να πάνε κόντρα στη δημ. αρχή στηρίζουν διαφορετικές θέσεις μόνο και μόνο να πάνε κόντρα. Τα 70 σπιτάκια που φέραν μέχρι τώρα από 8 άτομα το καθένα μας κάνουν 560 τι να πιστέψουμε τους 150 που είπε η κ. Τσιριγώτη! Στη Μόρια δεν γνωρίζεται τι έγινε πορνεία ναρκωτικά και aids προσεχώς κοντά σας, όπως και στη Χίο που σκοτώνονται Μαροκινοί και πακιστανοί.

Η Βάσω Πη δήλωσε θυμωμένη όταν όλο αυτό γίνεται από μια κυβέρνηση της αριστεράς, χωρίς καμία διαβούλευση . Σήμερα εντολή άνωθεν δεν μιλάνε πλέον για πρόσφυγες αλλά για παράνομους μετανάστες. Γιατί η Κως; Που είναι τα δικαιώματα του Κώου πολίτη με όλα αυτά που του επιβάλλονται; Μπορεί να μας απαντήσει κανείς από τους υπέρμαχους όλων αυτών των δομών; διερωτήθηκε η Β. Πη, κάνοντας λόγο για την ανάγκη σύμπνοιας και συνεργασίας που δεν αποδέχονται με πολιτική αλαζονεία παρατάξεις της μειοψηφίας, επιλέγοντας να κινούνται στο φαύλο κύκλο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Τσιμουδιά για τον κίνδυνο να χαρακτηριστεί η Κως «πλωτή φυλακή του Αιγαίου. Να μην ρίχνουμε άλλο νερό στο μύλο της ακροδεξιάς ιδεολογίας».

Ο ανεξάρτητος δημ. σύμβουλος Γ. Καλλούδης ζήτησε να υπάρξει τεκμηριωμένη θέση κατά του Προαναχωρησιακού κέντρου με επιχειρήματα και όχι με φωνές, με κάθε νόμιμη ενέργεια, είτε από το δήμο, είτε από τους φορείς. Οι τοπικοί βουλευτές αγνόησαν τη θέληση της κοινωνίας μας.

Ο Σ. Μαρκόγλου, τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα κείμενο ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε απόφαση άμεσα και να υπογράψουμε, όπως ρώτησα τον κ. δήμαρχο, το αφήνουμε στους φορείς. Εδώ έχουμε μαζέψει όλους τους παράνομους μετανάστες χωρίς απτά αποτελέσματα επαναπροώθησης, γι’ αυτό με προβληματίζει το πως θα λειτουργήσει το προαναχωρησιακό με νέα προβλήματα για τον τουρισμό και την κοινωνία μας. Εξέφρασε δε το φόβο μήπως υπάρξει «παραθυράκι» και για παράνομους εργαζόμενους στον τουρισμό από την πλευρά των μεταναστών που υπάρχουν εδώ.

Ο Σωτήρης Μαραγκός, τόνισε ότι διαβλέπει ανησυχία στα μάτια όλων των δημοτικών συμβούλων και ο ίδιος φοβάται μην επαναληφθούν αυτά που ζήσαμε το 2015, τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι θα έχουμε μια πολύ καλή σαιζόν. Ο ίδιος ως γνώστης του αντικειμένου «μιας και συμμετέχω σε αυτό’ δήλωσε ότι προβληματίζεται για το γεγονός ότι έρχονται διαρκώς μετανάστες από τα γύρω νησιά στην Κω. Αυτή τη στιγμή στο νησί υπάρχουν 2.250 άνθρωποι (σε όλες τις δομές Πυλί- Μαρμάρι-Κω) που είναι όπως τόνισε ο κ. Μαραγκός ανησυχητικός αριθμός ζητώντας να υπάρξει άμεση απόφαση αντίδρασης σε αυτά που πάνε να γίνουν.

Ο Θ. Σταματάκης, τόνισε ότι μια ομόφωνη απόφαση θα λειτουργήσει ως ανάχωμα για να μην γίνουμε Λέσβος ή Χίος. Η ανάκαμψη οφείλεται μόνο σε μας και τις κινήσεις που έκανε η δημοτική αρχή, πρόσθεσε., ζητώντας να αφήσουν τους εγωισμούς και να λάβουν μια ομόφωνη απόφαση.

Ο δημ. σύμβουλος  Ν. Μυλωνάς τόνισε ότι κάποιοι έχουν πρόβλημα μεγάλο με τον Κυρίτση και αυτό φαίνεται. Ούτε τα έργα που έχουμε κάνει ως δημ. αρχή, δεν εγκρίνουν θα ακολουθήσουν τώρα; διερωτήθηκε ζητώντας να αφήσουν αντιπαραθέσεις και διχασμό «όλοι μαζί, όπως το μαντρί με τον βοσκό», κατέληξε κι ας μας κρίνει ο Κωακός λαός.

Ο Μ. Ζερβός, τόνισε ότι το προαναχωρησιακό στην Κω είναι ήττα της κυβέρνησης. Ας μας εκπλήξουν ευχάριστα με αντισταθμιστικά πρόσθεσε φέρνοντας ως παράδειγμα συγκοινωνίες, ΦΠΑ, υγεία, ΕΚΑΒ, υποδομές. Πάνω απ’ όλα όμως κατέληξε πρέπει να βγούμε από το κάδρο της αρνητικής επικαιρότητας.

Ο Σεβαστιανός Μαραγκός, παρατήρησε ότι κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι τοποθετήθηκαν ως εκπρόσωποι των κομμάτων. Για την συνάντηση που είχε με τον κ. Εσδρά του ΔΟΜ διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να διαστρεβλώνεται τόσο πολύ η αλήθεια, σε αυτό έχει πράγματι ειδικό ταλέντο η κ. Ρούφα.

Ο Μ. Κιάρης ανέφερε ότι ούτε το hot spot ούτε το προαναχωρησιακό δεχτήκαμε και πολλοί από μας είμασταν εκεί και φάγαμε τα χημικά. Το Όραμα αντιθέτως συμφωνεί με το προαναχωρησιακό, υπό όρους όπως θέλανε και το hot spot. Η Κως έχει στοχοποιηθεί οποιαδήποτε συγκατάθεση θα φέρει και τρίτη και τέταρτη και πέμπτη δομή. Το Πυλί δεν αντέχει άλλο ούτε θα το δεχτεί, όποια κι αν είναι τα αντισταθμιστικά.

Ο αντιδήμαρχος Α. Κρητικός επεσήμανε ότι κάποιοι εγκαλούν την δημ. αρχ΄λη για το καλοκαίρι του 2015 λέτε κι αν βρίσκαμε οικόπεδα θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε 15χιλ. ανθρώπους. Επικαλέστηκε δε τις δηλώσεις Πανούση «ότι 15χιλ. άτομα δεν είναι διαχειρίσιμα», αλλά και ΑΒραμόπουλου – Τίμερμανς για χοτ σποτ στον Πειραιά. Δεν θέλουμε μόνιμη δομή στο νησί, αυτή είναι η θέση μας.

Ο Δ. Γερασκλής, τόνισε ότι  και οι δήμαρχοι των άλλων νησιών κάνοντας στροφή 180 μοιρών υιοθετούν τώρα τις απόψεις και τις ανησυχίες του δήμου της Κω. Θέλουμε άλλη μια τέτοια δομή με βάση την εμπειρία του τελευταίου έτους; Μέλος του ΕΒΕΔ κατηγόρησε το δήμο Κω ακόμα και για τον πόλεμο στη Συρία… τόνισε χαρακτηριστικά Δεν υπάρχουν ψύγματα αξιοπιστίας, ο ίδιος ο Φιλιππάκος απάντησε «δεν μπορώ να δεσμευθώ για τίποτα…»

Ο Μ. Χατζηκαλύμνιος, δήλωσε ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση, ούτε τους κρατικούς υπαλλήλους που έστειλε και οι οποίοι εκτελούν εντολές. Ότι διαβεβαιώσεις και να δώσουν θα μείνει η λέξη «φυλακή», αν λοιπόν δέχετστε να στιγματιστεί ο τόπος μας, όπως στιγματίστηκε η Λέσβος ή τα άλλα νησιά, τότε ψηφίστε υπέρ του Προαναχωρησιακού. Σας καλώ να βάλετε πάνω απ’ όλα το νησί μας.

Εκ μέρους της Κοινότητας Πυλίου η Αντιπρόεδρος Βάσω Σοφού, ζήτησε την ομόφωνη αντίδραση όλου του Δημοτικού συμβουλίου γιατί το Πυλί δεν αντέχει άλλο, πόσο μάλλον να δεχτεί και μια φυλακή. Αν καταστραφεί τουριστικά η Κως θα συμπαρασύρει και τα γύρω νησιά, συμπλήρωσε. Αναφέρθηκε τέλος στην απόφαση του Τοπικού συμβουλίου Πυλίου κατά του Προαναχωρησιακού κέντρου που δεν αφορά μόνο το Πυλί αλλά όλο το νησί.

Εκ μέρους των ενεργών πολιτών ο Μ. Γιωργαλλής τόνισε ότι προσωπικά ως Κώος δεν δέχεται «ανταλλαγές» ή οφέλη για το δήμο και το νησί για να συμφωνήσει στις δομές. Κουμάντο στη χώρα πρέπει να κάνει η κάθε κυβέρνηση και όχι η ΕΕ. Τόνισε ότι η κ. Μακρή εξέφρασε την πιο σωστή και ξεκάθαρη θέση σήμερα κατά του Προαναχωρησιακού κέντρου. Στόχος τους είναι η υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος κατέληξε για να συζητάνε οι τουρ οπερέιτορ μετά από δύο τρία χρόνια με διαφορετικούς όρους.

Ο Αντιπρόεδρος της Έν. ξενοδόχων και μέλος της ΠΟΞ, όπως και του ΞΕΕ Μ. Χατζημιχαήλ, τόνισε ότι τον λύπησε η επιφανειακή τοποθέτηση δημοτικών συμβούλων που ήρθαν να γάλουν εδώ τα εσώψυχά τους «μου δημιούργησε κόμπο στο στομάχι». Δεν θα πέσουμε αμαχητί. Αρνούμε να πιστέψω ότι θα χάσω μια μάχη χωρίς να σηκώσω δόρυ και ασπίδα», συμπλήρωσε επικαλούμενος απόψεις νομικών υπέρ της προσφυγής. «Όλα μπορούν να ανατραπούν. Το είδαμε το ΣτΕ τι έκανε με τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε αυτή την κυβέρνηση. Έχουμε δεν να γκρεμίζονται ολόκληρα παράνομα κτήρια, δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτά τα παράνομα σπιτάκια δεν μπορούν να γκρεμιστούν. 48ώρες και πίσω.. ή  όπου θέλουν ας τους πάνε. Εδώ είναι τουριστικό νησί δεν είναι όπως η Χίος ,  Λέσβος, ή ακόμα μκαι η Λέρος. Αυτή τη στιγμή δεν περιμένουμε καμία αρνητική ψήφο από τους δημοτικούς συμβούλους, γιατί αλλιώς θα έχουν τις συνέπειες που πρέπει να έχουν δημοκρατικά…» κατέληξε ο κ. Χατζημιχαήλ (ενώ δέχθηκε την προτροπή του δημάρχου Κω αμέσως μετά να ανακαλέσει κάποιες εκφράσεις που ίσως έθιγαν τους συμβούλους της μειοψηφίας).
Εισήγηση Δημάρχου Κω στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Φεβρουαρίου 2017

Kυρίες και Κύριοι,

Γνωρίζετε όλοι τις θέσεις μου για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Η Κως στοχοποιήθηκε.
Aπό την πρώτη στιγμή αυτοί που είχαν την ευθύνη του σχεδιασμού και των αποφάσεων είχαν σαν στόχο να μετατρέψουν την Κω σε χώρο εγκλωβισμού προσφύγων και παράνομων μεταναστών πλέον.

Γιατί όσοι έρχονται πια, δεν είναι πρόσφυγες, προέρχονται από το Πακιστάν και άλλες χώρες.

Είναι παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι δεν πρόκειται να πάρουν άσυλο με την ιδιότητα του πρόσφυγα.

Από την πρώτη στιγμή είχα προειδοποιήσει για το πως θα εξελισσόταν το hot spot.

Eίχα προειδοποιήσει για την απροθυμία της Ευρώπης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αλλά και για το κλείσιμο των συνόρων.
Εγώ θα αποδεχθώ ότι μεταξύ αυτών που δεν συμμερίζονταν τις ανησυχίες μου, ήταν και καλόπιστοι άνθρωποι.

Άνθρωποι που εξαπατήθηκαν από τις ψευδείς διαβεβαιώσεις ότι η παραμονή στο hot spot θα ήταν για 24 και 48 ώρες.
Σήμερα όμως κανείς δεν μπορεί να λέει ότι εξαπατήθηκε.
Φίλες και Φίλοι,

Είμαστε μόνοι μας.
Η Πολιτεία αδιαφορούσε και αδιαφορεί για τις επιπτώσεις στον τουρισμό μας από το μεταναστευτικό.
Επέβαλλε με τη βία και τα ΜΑΤ τη δημιουργία του hot spot.
Έφερε ξανά τα ΜΑΤ για να επιβάλλει και τη δημιουργία του κλειστού κέντρου, που θα αποτελεί μια νέα δομή.

Μην έχετε ψευδαισθήσεις, επιδιώκουν επεισόδια, αδιαφορούν και για την Κω και για τον τουρισμό μας.

Για αυτό και δεν πρέπει να πέσουμε σε αυτή την παγίδα, τη στιγμή μάλιστα που με πολύ μεγάλο κόπο και προσπάθεια, καταφέραμε όχι απλά να αποκαταστήσουμε την εικόνα της Κω ως τουριστικού προορισμού αλλά να πετύχουμε την απόλυτη ολική επαναφορά.

Οι κρατήσεις για το 2017, δεν είναι απλά θετικές.

Ξεπερνούν και τις πιο συντηρητικές προβλέψεις και εκτιμήσεις.

‘Ολα αυτά δεν λένε τίποτα στο Αθηνοκεντρικό Κράτος.
Δεν τους ενδιαφέρει ο τουρισμός, δεν τους ενδιαφέρει η Κως.

Μπορεί κάποιος να διαφωνεί μαζί μου αλλά πιστεύω ότι δεν μπορεί κάποιος να μου καταλογίσει έλλειμμα πολιτικής εμπειρίας και αντίληψης.

Με την εμπειρία που διαθέτω, σας λέω ότι δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοιας μορφής αντιμετώπιση από την κεντρική εξουσία.

Συζητούσα με τον Πρωθυπουργό, παρουσία και των άλλων δημάρχων και διατύπωσα καθαρά την αντίθεση μου στη δημιουργία κλειστού κέντρου στην Κω στον τρίτο κορυφαίο προορισμό της χώρας.

Ζήτησα να μην υπάρξουν μονομερείς κινήσεις, είχαμε όλοι την αίσθηση ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις και αυτό άφησε να εννοηθεί ο κ. Πρωθυπουργός.

Θα με ρωτήσετε αν το πίστεψα.

Σας απαντώ: Όχι, είχα επιφυλάξεις.

Αυτό όμως που δεν μπορούσα να πιστέψω είναι ότι την ώρα που ο Δήμαρχος Κω συζητούσε με τον Πρωθυπουργό, ήταν έτοιμο το ΦΕΚ για την δημιουργία κλειστού κέντρου κράτησης στην Κω.

Στην Κω και όχι αλλού.
Τι άλλο θα μπορούσα να φανταστώ πέρα από το ότι γίνεται χωρίς λογική, με μια ανεξήγητη κυνικότητα και δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει και δόση εκδικητικότητας.

Είπα ξανά ότι στις συζητήσεις αισθάνομαι ότι απευθυνόμαστε σε τοίχο.
Είναι σαν να έχουν αποφασίσει ότι η Κως πρέπει να έχει πρόβλημα με οποιοδήποτε τίμημα για την Κω.

Για να έχουν την ησυχία τους οι ίδιοι αλλά και άλλες περιοχές.
Ακόμα δεν έχουν ανακαλέσει το ΦΕΚ για το Λινοπότι, δεν έχει ανακληθεί η απόφαση για την παραχώρηση του ακινήτου του Βακούφ.
Γιατί άραγε;

Αυτό δεν λέει τίποτα σε κανέναν;

Πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί , από εδώ και πέρα, να λέει ότι εξαπατήθηκε.
Το κλειστό κέντρο είναι μια νέα δομή, ένα ακόμα βάρος στις πλάτες μας.

Σας λένε και μας λένε ότι είναι απαραίτητο για να πηγαίνουν εκεί όλοι όσοι δεν δικαιούνται άσυλο και για να επαναπροωθούνται.

Σας λένε και μας λένε πάλι ψέματα.

Γιατί το 90% όσων βρίσκονται στην Κω, δεν είναι πρόσφυγες ούτε πρόκειται να πάρουν άσυλο.

Όλοι τους όμως, καθοδηγούμενοι καταλλήλως, υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου για να διασφαλίσουν για κάποιους μήνες την παραμονή τους εδώ.

Πόσοι χωράνε στο κλειστό κέντρο;
Η κυρία Τσιριγώτη σε συνέντευξη της στο ¨ΣΤΑΘΜΟ¨ μίλησε για 150 άτομα όταν στο ΦΕΚ προβλέπονται 500!!
Η ίδια στο ¨Ράδιο Πρώτο¨ είπε για το 2015 ότι ήρθε στην Κω με ενημέρωση για 2000 άτομα και βρήκε 15000!!
Ποιος την ενημέρωσε; Πάντως όχι εγώ.
Στην ίδια συνέντευξη αναφέρεται και στη συνεργασία μας και δίνει ηχηρή απάντηση σε όλους εκείνους που κατηγορούν το δήμαρχο Κω και την Τ.Α.

Και το πιο σημαντικό: εδώ και ένα χρόνο λειτουργεί στην Κω το hot spot και υπάρχει και η συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας.
Πόσους επαναπροώθησαν στην Τουρκία από την Κω;
Τους προκαλώ να μας πουν τον αριθμό.

Για να αποκαλυφθεί η αλήθεια αλλά και ο φαύλος κύκλος στον οποίο μας έχουν εμπλέξει.

Γιατί δεν γίνονται επαναπροωθήσεις ή γίνονται ελάχιστες.

Άλλωστε έχουν φροντίσει να μην λειτουργεί η υπηρεσία ασύλου με τις ταχύτητες που πρέπει.

Υβρίζουν όμως και συκοφαντούν το νησί μας σε χρόνο μηδέν.
Και αν αντιδράσουμε δυναμικά, θα είμαστε ρατσιστές, θα μας στείλουν τα ΜΑΤ.

Θα δυσφημίσουν το νησί μας, θα πλήξουν τον τουρισμό μας.

Κυρίες και κύριοι,

Από την αρχή, η θέση μου ήταν ξεκάθαρη.

Η θέση μου παραμένει σταθερή: η Κως ήταν και θα παραμείνει τουριστικός προορισμός.

Δεν θα γίνουμε αποθήκη.

Προτείναμε δέκα ακίνητα, προκειμένου να επιλεγεί ένα όχι για hot spot αλλά ως χώρος καταγραφής και 24ωρης παραμονής όσων έρχονταν στην Κω.

Τα ακίνητα αυτά ήταν μικρής έκτασης και σε περιοχές που δεν δημιουργούσαν πρόβλημα.

Για αυτό δεν τα ήθελαν.

Ήθελαν τεράστιες εκτάσεις γιατί ήθελαν να δημιουργήσουν μόνιμες υποδομές, ήθελαν από την πρώτη στιγμή να γίνει η Κως αποθήκη.

Θέλατε να αποδεχθώ αυτή την κατάσταση;

Θέλατε να σκύψω το κεφάλι;

Θέλατε να μπω στη λογική της αντιπαροχής, του στυλ δώστε μου ένα μεγάλο έργο ή ένα ΤΕΙ για να σιωπήσω;
Εγώ σε αυτές τις λογικές δεν θα μπω ποτέ.
Εγώ αυτές τις ακραίες και μονομερείς ενέργειες της Πολιτείας εις βάρος της Κω, δεν θα τις αποδεχθώ ποτέ.
Γιατί είμαι πρώτα Κώος και μετά Δήμαρχος.
Δήμαρχος θα σταματήσω κάποια στιγμή να είμαι. Πολίτης της Κω όμως και Κώος θα είμαι μέχρι το τέλος της ζωής μου,θα είμαι για πάντα.
Θέλω να κοιτάζω τους συμπατριώτες μου στα μάτια.
Και θα αγωνίζομαι μέχρι τέλους για να βγει η Κως έξω από τον χάρτη των hot spot.

Έστω και αν είμαι ή ήμουν μόνος μου.

Μόνος μου όμως δεν είμαι, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Κω έχει την ίδια άποψη, υπερασπίζεται μαζί μου την τουριστική ταυτότητα και προοπτική του νησιού μας.

Η Κως πρέπει να αντιδράσει με νόμιμο τρόπο.

Χωρίς ακρότητες, χωρίς βία.

Γιατί δεν θέλουμε να υπονομεύσουμε τον τουρισμό μας, για τον οποίο άλλοι δεν δίνουν δεκάρα.

Γιατί αυτό θέλουν αυτοί που έφεραν ξανά τα ΜΑΤ στην Κω.

Η Κως πρέπει να εξετάσει αν μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Η δική μας απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για να αναληφθούν νομικές ενέργειες πρέπει να εγκριθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση και από τον επίτροπο.
Αυτό προϋποθέτει χρόνο και διαδικασίες που μπορεί να μην τελεσφορήσουν.

Ο Δήμος θα στηρίξει την προσφυγή στη Δικαιοσύνη των φορέων που θα το αποφασίσουν, θα είναι μαζί τους.

Μαζί με αυτούς τους φορείς που έχουν συναίσθηση ευθύνης και αίσθημα ενότητας.

Αυτή είναι η δική μου πρόταση.

Όλοι μας πρέπει να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση, μια υπερήφανη απάντηση.
Θα μας νικήσουν μόνο αν εμείς αποδεχθούμε τη δημιουργία του hot spot και του κλειστού κέντρου.

Αν ως κοινωνία διευκολύνουμε τη λειτουργία τους.

Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας.

Είναι ώρα να αισθανθούμε υπερήφανοι ως Κώοι.
Να απομονώσουμε αυτούς που υπονομεύουν το νησί με τις επιλογές τους, αλλά και τις ακραίες φωνές.

Να προστατεύσουμε τον τόπο μας, την τουριστική μας ταυτότητα, το μέλλον των παιδιών μας.
Ο Δήμαρχος Κω
Γιώργος I. Κυρίτσης

100 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ουτε και σημερα εδειξε την απαιτουμενη σοβαροτητα, σε ενα τοσο σοβαρο θεμα.

  • Τζάμπα κάνεις Δ.Σ. Κυρίτση, την κοινή απόφαση των φορέων θα την πουλήσουν ΣΒΥΝΟΥ, ΡΟΥΦΑ, ΕΒΕΔ, ΣΕΠΕ που θέλουν 2ο στρατόπεδο…

   24 Φεβ 2017 at 15:46:40 23 Φεβ 2017 at 13:16:59 Και καλά καταλαβαίνω ότι κάποιους ξενοδόχους τους βολεύει το προσφυγικό, αλλά την ΡΟΥΦΑ; Λες να πιστεύει ότι θα πουλήσει αγγουράκια, ντοματούλες και αλόη στους ΛΑΘΡΟ ή την βολεύουν τα φτηνά μεροκάματα των Πακιστανών με 10 Ευρώ στα χωράφια και το αντιπολιτευτικό μένος που έχει φωλιάσει μέσα της για τον Κυρίτση;;;;

   • ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΑ 10 ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΚΥΡΙΤΣΕΝ????Και μαλιστα καποια ητα ρουσφετικα οικόπεδα.αιντε χαιβανι………

    • τα σκ@τωνετ@ και τωρα.Ποιους στηριξε ο κοσμος.Αντε ξεκουμπιδια απο τον δημο να υσηχασει το νησι.

    • Αυτή είναι η κατάντια μας, αυτά τα ΖΩΑ μας εκπροσωπούν στο Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ..

     ΑΣΠΡΟ ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ, ΜΑΥΡΟ ΣΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ Η ΡΟΥΦΑ. Δεν βλέπουν το συμφέρον του νησιού και για στείρα μόνο αντιπολίτευση παπαρολογούν και κατά βάθος θέλουν το 2ο στρατόπεδο παραβατικών ΛΑΘΡΟ πιστεύοντας ότι την ζημιά που θα φέρει στον τουρισμό του νησιού θα την πληρώσει μόνο ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ… Ανάξια λόγου ανθρωπάκια.

    • Ο φακιστας εχει συμβουλιο γιαυτο δεν εχει ουτε ενα μηνυμα υπερ του

     Τωρα θα βγει εξω απο την αιθουσα και θα αρχισει να γραφει.Ξεκινα γεωργιο να γραφεις.

    • Έγραψες την παπάρα σου, έγινες μεγάλος.

    • ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ παντός καιρού, κομμάτια να γίνει το νησί, εκτελούν εντολές οι άχρηστοι. ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΟΥΡΑ ...

     Να στηρίζει τον ΣφΥΡΙΖΑ με τις κομματικές παρωπίδες που φορά ο τεμπέλης του ΑΡΑΧΤΟΥ ΦΡΑΠΕ ο #ΓΙΑΝΑΚΗΣ# μπορώ να το καταλάβω, να στηρίζει όμως μόνο από αντιπολιτευτικό μένος το κόμμα του ΣΟΥΡΑ (που ελπίζει ακόμα να γλύψει κανένα κοκαλάκι) η σαλεμένη αγρότισσα του ΑΜΑΝΙΟΥ είναι σκέτη κατάντια μιας σαλεμένης που από τις πολλές κολωτούμπες από παράταξη σε παράταξη ΣΑΛΕΨΕ…

    • Την χειρότερη ΛΑΓΑΝΑ, ΑΝΟΣΤΗ ΣΑΝ ΠΑΤΤΙΚΟΜΕΝΟ ΨΩΜΙ με 2,5 € μας ταΐσαν οι φούρνοι.

     Χωρίς καμιά γεύση κοπανιστό ψωμί. Πήρα από τρις φούρνους, τα ίδια άχυρα. Αυτό που μας πούλησαν δεν ήταν ΛΑΓΑΝΑ, ήταν καθαρή κλεψιά χωρίς καμιά παραδοσιακή συνταγή που οι παλιοί απολάμβαναν.

    • ΒΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ Η ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΤΑ ΜΕΡΟΙ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΥ 48 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΕΙ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ..8

   • ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ: ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΛΕΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΑ ΚΟΤΟΥΛΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ. ΠΟΣΟ ΓΕΛΕΙΟΣ ΕΙΝΑΙ; ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΣΥΜΠΑΤΡΙΟΤΕΣ ΜΟΥ;

    • Με μια αστεία αντιπρόταση η ΡΟΥΦΑ, υπακούει στις εντολές του ΣΟΥΡΑ και γλύφει τον ΣφΥΡΙΖΑ

     Δεν έχει όρια η βλακεία …… Εκτελεί τις εντολές του ΣΟΥΡΑ και στηρίζει με την απόφαση της ΣΟΥΡΩΜΈΝΗΣ ΚΟΜΠΑΝΙΑΣ τον ΣφΥΡΙΖΑ όπως έκανε στηρίζοντας στις εκλογές το «ΨΗΛΟ» υπόλοιπο μιας χρήσης, τον Κάπτεν Ηλία που γέμισε το χωριό της με στρατόπεδα..

    • Είναι ξεκάθαρη η θέση της TZOBANA, θέλει και το ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΝ στο Αμανιού. Γέμισε ο κάμπος του Πυλιού με Πακιστανάκια των 10€.

     ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΤΟΛΗ ΣΟΥΡΑ, αλλά… Φτηνά εργατικά χέρια στα χωράφια και 2.500 λαθρομετανάστες που όλο και κάποια ντομάτα και αγγουράκι θα τους ταΐζουν στα στρατόπεδα που ποτέ δεν είπε ότι δεν τα θέλει στο χωριό της. Πρώτα το οικονομικό συμφέρον, οι θέσεις της πάντα αντίθετες με την λογική και ποτέ δεν κάνει πρόταση.

    • Πάντα θα υπάρχουν εφιάλτες που για το προσωπικά τους οικονομικά, πολιτικά συμφέροντα θα πουλήσουν την συνολική προσπάθεια ....

     Το είδαμε στο πρώτο στρατόπεδο με το ΕΒΕΔ που ήθελαν στρατόπεδο στον σκουπιδότοπο, την πρόεδρο των ξενοδόχων που παρά την απόφαση του κλάδου της παζάρευε στρατόπεδο και οικονομικά οφέλη, την Ρούφα που για να κάνει αντιπολίτευση στον Κυρίτση δέχτηκε στρατόπεδο δίπλα στο σπίτι της και τους φωστήρες του ΣΕΠΕ που μύρισαν παραδάκι με την σίτιση των ΛΑΘΡΟ…. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας…

    • ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ παντός καιρού, κομμάτια να γίνει το νησί, εκτελούν εντολές οι άχρηστοι. ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΟΥΡΑ ...

     Να στηρίζει τον ΣφΥΡΙΖΑ με τις κομματικές παρωπίδες που φορά ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ #ΓΙΑΝΑΚΗΣ# ΤΟΥ ΑΡΑΧΤΟΥ ΦΡΑΠΈ μπορώ να το καταλάβω, να στηρίζει μόνο από αντιπολιτευτικό μένος το κόμμα του ΣΟΥΡΑ (που ελπίζει ακόμα να γλύψει κανένα κοκαλάκι) η σαλεμένη αγρότισσα του ΑΜΑΝΙΟΥ είναι σκέτη κατάντια …

    • Τζάμπα ΤΟ Δ.Σ. Κυρίτση, την κοινή απόφαση των φορέων θα την πουλήσουν ΡΟΥΦΑ, #ΦΡΑΠΕδάκης# ΣΒΥΝΟΥ, ΕΒΕΔ, ΣΑΠΙΕ, θέλουν 2ο στρατόπεδο…

     Και καλά καταλαβαίνω ότι κάποιους ξενοδόχους τους βολεύει το προσφυγικό, αλλά την ΡΟΥΦΑ; Λες να πιστεύει ότι θα πουλήσει αγγουράκια, ντοματούλες και αλόη στους ΛΑΘΡΟ ή την βολεύουν τα φτηνά μεροκάματα των Πακιστανών με 10 Ευρώ στα χωράφια και το αντιπολιτευτικό μένος που έχει φωλιάσει μέσα της για τον Κυρίτση;;;;

    • Ο "ΨΗΛΟΥΛΗΣ» ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΩ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ να φτιάξει και το 2ο ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΛΑΘΡΟ...

     ΤΑ 2 ΣΤΡΑΤΟΠΑΙΔΑ ΤΑ ΜΟΝΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ της πολιτικής… Ο μιας χρήσης Βολευτής, «Ο ΦΑΣΙΣΤΙΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΨΕΥΤΗΣ ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣφΥΡΙΖΑ» στα τέσσερα ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ και τα ΝΕΑ ΚΑΖΙΚΙΑ, τις μειώσεις συντάξεων κάθε δύο μήνες … Ο βολεμένος βουλευτής που απειλεί με παραίτηση κάθε τόσο και μετά ψηφίζει ναι σε όλα είναι ο κύριος υπεύθυνος για ότι έγινε και θα γίνει με τα στρατόπεδα που με δική του προτροπή δημιούργησε ο ΣφΥΡΙΖΑ. Τώρα δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με το πρόβλημα, ετοιμάζεται να ψηφίσει ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΑ ΤΈΣΣΕΡΑ…

    • Kαλημερα. Tο οχι σε ‘ολα ειναι μια σταση εντελως χαζη και επικινδυνη.
     η ρουφα ειχε πει ξεκαθαρα να γινει κεντρο πρωτης υποδοχης απο το 2015.
     τοτε 10 φορεις προτειναν τον ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΚΩ. αλλα ο κυριτσης τους αγνοησε ηθελε να το φερει στο πυλι.

    • Τι ακριβως δεν καταλαβαινετε μερικοι αν ο κυριτσης ασκηση ενδικα μεσα ο χρονος που θα χρειαστει θα ειναι ο διπλασιος απο αυτον που θα χρειαστει αν το κανουν οι φορεις αν θελετε να μας παρει κανα δυο χρονια ολο αυτο καλο ειναι να το πειτε μερικοι

   • ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΝΑ.ΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΝΑ ΔΟΥΝ ΣΕ ΤΙ ΒΡΩΜΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ,ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ.ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ.ΜΑ ΤΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.

   • ΟΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ, ΚΑΛΕΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΖΑΠΑ ΜΑΓΚΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΠΑΣΕΙ (ΒΛΕΠΕ ΠΩΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

   • Βγεικε παλι .... και μιλησε για 5 λεπτα και δεν καταλαβα τι ειπε

    Με αυτους τους δημοτικους συμβουλους το νησι καταστρεφετε.Μεγαλο κριμα.

    • το νησι τα καλοκαιρια παιρνει φωτια,και ο υπευθυνος πυροπροστασιας μαραγκος μας τσαμπουναει οτι ειναι ολα καλα.Ποσο ψευτες ειστε ολοι εκει στο δημο.

   • Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    • ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, η Περιφέρεια, το ΕΒΕΔ και οι Φορείς της Κω έσωσαν το τουρισμό της Κω που κόντεψε να καταστρέψει ο Κυρίτσης με τις ηλιθιότητές του. Αν δεν είχε γίνει το hot spot δε θα μιλάγαμε σήμερα για τουρισμό. Επιπλέον το προαναχωρησιακό είναι ο μόνος τρόπος να φεύγουν για Τουρκία. Δεν κατάλαβα γιατί φωνάζουν πάλι, τι θέλουν επιτέλους, να μας καταστρέψουν, στα σύνορα είμαστε δε το ξέρουν;

  • ΤΟ ΑΠΟΛΗΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΕΧΤΗΚΕ Η ΚΩΣ.Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΖΑΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ!

  • ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ .ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ.ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ 2015.ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΠΟΤΑ

  • ο Κυρίτσης είναι ο μόνος υπεύθυνος για τη κατάντια του τουρισμού και τη φτώχεια μας απο τον Αύγουστο του 2015. Ξεχάσατε τι εγινε; Αυτός κατέστρεψε τη φήμη του νησιού μας σε όλο το κόσμο και μετά πέρσι έβγαινε και πανηγύριζε όταν φάνηκε να αντιστρέφεται το κλίμα με το που φτιάχτηκε το hot spot. Από τη μια προτείνει 10 οικόπεδα για hot spot κι από την άλλη το παίζει επαναστάτης. Από τη μια ξεσηκώνει το κόσμο και από την άλλη τα βρίσκει με τον Αβραμόπουλο, το Τσίπρα και το Μητσοτάκη. Μας κοροϊδεύει ασύστολα. Τώρα έβγαλε το κουταβάκι του το κρητικό να γαυγίσει για να μπερδευτεί ο κόσμος πάλι

 2. Πάντα θα υπάρχουν εφιάλτες που για το προσωπικά τους οικονομικά, πολιτικά συμφέροντα θα πουλήσουν την συνολική προσπάθεια ....

  Το είδαμε στο πρώτο στρατόπεδο με το ΕΒΕΔ που ήθελαν στρατόπεδο στον σκουπιδότοπο, την πρόεδρο των ξενοδόχων που παρά την απόφαση του κλάδου της παζάρευε στρατόπεδο και οικονομικά οφέλη, την Ρούφα που για να κάνει αντιπολίτευση στον Κυρίτση δέχτηκε στρατόπεδο δίπλα στο σπίτι της και τους φωστήρες του ΣΕΠΕ που μύρισαν παραδάκι με την σίτιση των ΛΑΘΡΟ…. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας…

 3. Ψάχνουν δικαιολογίες οι ντόπιοι ΕΦΙΆΛΤΕΣ, φοβούνται την αντίδραση του κόσμου και την διαπόμπευση. Θα πέσει βούρδουλας...

  Δεν τους παίρνει γιατί οι αλανιάρες πούλες άρχισαν να γεννάνε αυγά και στα σκαλοπάτια της Δημαρχίας θα τους κάνουν ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ. Δεν έχουν κότσια, ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ θα τους ξεβρακώσει πάνω στα νεύρα του, δεν θα πει μόνο ότι κάποιοι τα οικονομάνε από το προσφυγικό… Θα δώσει ονόματα και νούμερα.

 4. πολύ δημοκρατικες αντιληψεις του δημαρχου μας.θυμιζουν την μαυρη 7ετια…..
  Ε[ιβαλει στον προεδρο να αφαιρει τον λογο από τους επικεφαλεις.κριμα για το νησι μας.

 5. συνεργασια δημου αστυνομιας χρειαζεται για την καλυτερη αντιμετωπιση του

  μεταναστευτικου για να διασωθει ο τουρισμος.ο κυριτσης μονο βλακειες και αρλουμπες λεει και κανει.ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ.

 6. ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2017. ΔΗΜΑΡΧΕ ΡΟΥΦΑ ΚΑΜΑΤΕΡΕ .ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ.

  ΑΡΚΕΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ . ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΚΩ.ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .ΟΣΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ .ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΛΙ ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΧΩΡΙΑ ΡΑΚΕΝΔΥΤΟΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΙΛΛΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

 7. 3 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΚΥΡΙΤΣΗς ΤΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ

  • ΤΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ….Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ …ΓΙΑ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ,ΝΑ ΣΕ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ.

   • Καλα πρωτη φορα βλεπω καποιον να απανταει στον εαυτο του.Εχεις ξεφυγει τελειως φιλε.Πως να σε διοριζε ο ανθρωπος βρε αφου εισαι στοκος.χαχαχα

    • Βλακα.Μαθε οτι ο κοσμος ειναι απογοητευμενος απο δαυτην την δημοτικη αρχη

     και αυτοι που τους τα σερνουν ειναι διαφορετικοι.ΓΚΕ-ΓΚΕ,ΒΛΑΚΑ.

 8. μονο ταξιδια στις βρυξελες!!!!!!! ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ!!!!!ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ.

  Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ!!ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ SECYRITY ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ .ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ-ΜΕΛΙ.!.ΜΟΝΟ ΜΕΛΙ.ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.ΚΑΙ 650.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΔΛΤ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ !!!!!!! 3.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!!! ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟ ΔΛΤ !!!! …ΚΑΙ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ!!!! ΔΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!! ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ. 300.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!!!!ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ!! ΑΛΛΕΣ 300.000 ΧΙΛΑΔΕΣ!!!ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΙΑΤΣΑ ΡΟΤΟΝΤΑ!!!ΑΛΛΕΣ 500.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΙΧΙΟ ΤΗΣ Β.ΓΕΩΡΓΙΟΥ!!!!ριξε τσιμεντο γεωργιε ΡΟΥΦΑ ΜΕΛΙ!!!.ΠΩΠΩ!! ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ!!!ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ Ο ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΚΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΚΟΥΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.6 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΚΟΥΠΕΣ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ.ΜΟΝΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΑΘΗΝΑ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΚΑΘΕ ΤΑΞΙΔΙ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ 2.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ.

 9. ΠΑΡΑΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΑΡΧΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΛΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΛΕΥΤΗ-ΕΥΡΟΒΟΛΕΥΤΗ.ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ….Ο ΨΕΥΤΗΣ.Ο ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗΣ Ο ΤΡΕΝΑΚΙΑΣ.ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ.

 10. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΡΚΟΥ.ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.ΠΑΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΓΕΩΡΓΙΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.

 11. o κυριτσης εδιωξε την RYANAIR τα κρουαζιεροπλοια ερημωσε την πολι εσπειρε την καταστροφη

  εριξε φορους στα μαγαζια στα νοικοκυρια .μονο καταστροφη εφερε στο νησι.μονο το συμφερον του.

  • Κάνεις λάθος, ο φελλός με την μπιγιαντίνη στην κεφάλα γράφει με κεφαλαία.

   Ξέρει και ορθογραφία, μόνο στο …..δεν τα πάει καλά…

 12. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

  ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ.η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν εχει σχεση με πολιτικαντηδες του δημοκρατικου κλεπτοκρατικου ληστρικου τοξου. η χρυση αυγη εχει καθαρες θεσεις για την λαθρομεταναστευση.οι δημαρχοι εξαπατουν τους δημοτες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.http://www.xryshaygh.com/kinima/thesis

 13. ΜΥΛΩΝΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ;μονο λυπη για σενα αξιοθρήνητε

 14. ΕΧΕΙΣ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.

 15. ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ,ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΕΠΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ?ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ,ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ ΤΑΧΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.ΚΑΙ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΨΕΥΤΗ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ?ΡΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΖΗΤΑΤΕ? ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ?ΡΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ?ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΛΕΙΠΕΣ ΤΑΧΑ ΤΑΞΙΔΙ?ΠΡΟΔΟΤΗ ΙΟΥΔΑ ΠΡΟΔΩΣΕΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.

 16. ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΛΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.

  ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΕΡΟΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΕ ΜΑΘΑΜΕ.ΜΟΝΟ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ.ΕΜΠΡΑΚΤΟ ΑΓΩΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ.ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.

 17. o δημαρχος ενδιαφερεται μονο για τα μεγαλα ξενοδοχεια inclucive για αυτο εδιωξε την ryanair με αποτελεσμα

  να εξοντωσει τα μικρα ξενοδοχεια επιχειρησεις εστιατορια κλπ ολες τις μικρες επιχειρησεις.επι πλεον επεβαλε φορους στις επιχειρησεις!!!μετα με την βασω ξεχαρβαλωσαν την ΚΕΑΣ και δεν ερχονται τουριστες στην πολι.κρανιου τοπος το καλοκαιρι το κεντρο.εδιωξε και τα κρουαζιεροπλοια και αποτελειωσε την αγορα.ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΟΧΙ ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΛΗΤΗΡΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ.

 18. ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

  ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΟΣ ΧΟΤ ΣΠΟΤ.ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΜΟΝΟ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ.ΣΚΕΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΡΑΔΙΟΥΡΓΟΣ.ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΣΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.Δημαρχε διωξε τους λαθραιους διωξε τις μκο ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ.
  ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΒΡΕΣ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΒΟΛΕΥΤΗΣ!!!!!!ΜΕ ΒΟΛΤΕΣ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΑΣ.ΘΑ ΦΑΤΕ ΜΑΥΡΟ ΚΥΡΙΤΣΗΣ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ.

 19. οραμα και διεση μυημενοι στο ψεμα και την υποκρισια του συριζα

  μια απατη και οι δυο τους. αναξιοι για κωοι

  • μπραβο δημαρχε αφου εγινε το προαναχωρησιακο θα πας σε ασφαλιστικα μετρα?τι να πω εισαι πολλα χρονια πισω.λιγος και ανίκανος.

  • σωστα!!!!!!!!!!! μονο που το προαναχωρησιακο φτιαχτηκε! πηγαινε σε ασφαλιστικα μετρα που θα ξεκινησουν μετα από 2 χρονια.κουρκιαβιαλε

 20. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΜΙΣΟΣ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ, ΑΔΙΚΟΣ Ο ΚΟΠΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ.

  • ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ

   ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΧΟΛΗ ΤΩΝ ΚΩΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΓΚΡΕΜΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΡΕ.

 21. Ο ενας υποστηριζει το Συριζα χωρις να ενδιαφερεται για το νησι.Η αλλη εχει αποθημενα να γινει αρχηγος ,δεν κοιταει διπλα της που εχουν φυγει ολοι και στις εκλογες θα την κανουν περα ,μονο απλα μιλαει για να πει κατι εναντια χωρις να ενδιαφερεται για το νησι.Ειστε παλαιων αρχων,Ζερβε και Ρουφα,Πηγεντα σπιτια σας και αφηστε ησυχο το νησι μας μπας και καταφερει να παει μπροστα.Οσο για τους ξενοδοχους ειναι αυτοι που σε τελικη καποια μελη τους δεν εχασαν αντιθετα κερδισαν νοικιαζοντας τα ξενοδοχεια τους που δεν βλεποντε σε ΜΚΟ και λαθρομεταναστες.

 22. Το νησι βρωμαει απο την μια ακρη του νησιου μεχρι την αλη.Τα μηχανηματα του δημου σκουριασαν,και εσυ δεν κανεις τιποτα.Μα να μου μπορεις κιολας να κανεις τιποτα.Αχρηστοι ειστε στον δημο.

  • Φιλε εχεις ξεφυγει.Οτι θεμα να ειναι γραφεις εναντιων ενος συμβουλου επειδη δεν σε διορισε.Αφου δεν εχεις τα προσοντα χαλαρωσε.

   • Βρε τραχανα μαγαζατορας ειμαι που με εχει καταστρεχει ο μαραγκος με τον κυριτση

    οταν το 2014 δεν γνωριζαν πως να χειριστουν τους λαθραιους,και κατεστρεψαν οχι μονο το λιμανι,αλα ολο το νησι.Ξυπνα μοσχαρι απο τον λυθαργο που βρισκεσαι.Μας κουμανταρουν ανθρωποι που δεν γνωριζουν τιποτα απο τουριστικη αναπτυξη.Αντε παλιο-ζωον.

    • Μια χαρα εκαναν το 2014 και τους παρατησαν στο λιμανι και ας χαθηκε μια σεζον γιατι εαν ανοιγαν τα ποδια τους απο την αρχη και ελεγαν εδω ειμαστε καντε οτι θελετε δεν θα ειμασταν τωρα σε αυτο το σημειο στον τουρισμο που για φετος οπως ολα δειχνουν παει γαμιοντας.. αλλα θα ειμασταν χειροτερα απο λεσβο και χιο ακομα και οι ιδιοι οι δημαρχοι αυτον των νησιων το παραδεχτηκαν οτι ηταν λαθος η σταση που κρατησαν και ηταν καλυτερη του δημαρχου της κω.Αυτο δεν το εχεις ακουσει η διαβασει πουθενα η κανεις πως δεν το ξερεις για να πεις την μαλακια σου..
     Οσο για τα μηχανηματα που γραφεις και ξαναγραφεις χρειαζετε παρα πολυ χρημα και μαλιστα ρευστο το οποιο δεν υπαρχει..Και για να στο κανω πιο απλο τα συνεργεια τα οποια πανε τα μηχανηματα του δημου για φτιαξιμο επειδη τους χρωστανε πολλα απο προηγουμενα χρονια τωρα θελουν το ρευστο μπροστα πραγμα που δεν μπορει να γινει γιατι τοσο χρημα οπως σου ειπα δεν υπαρχει..

 23. ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΞΕΣΚΙΣΕΙ.ο κοσμος στο νησι σε γουσταρει,γιατι το φασισταριο το στελεις αδιαβαστο.Και τα συμβουλακια του εχεις αρωστησει σε μεγαλο βαθμο.Προχωρα πυλιωτινα μου και οι κωοι ειναι μαζι σου.

  • Γειά σου ρε ψώνιο της παλώμενης τσουτσούνας, σου εύχομαι να δεις στον ύπνο σου την .... με μπικουτί..

   Να την ονειρευόσουν κάθε τόσο να σου φύγουν οι ορέξεις, θα καταντήσεις φραγκόσυκο…

 24. THN MIA MAS LETE NA KSESIKOTHOYME KAI FAGAME KSYLO KAI KAPNOGONA,KAI APO THN ALH EXETE KANEI KRYFES SYMFONIES.BRE POIOYS KOROIDEYETE.SAN DEN NTREPESTE DIXASMENES PROSOPIKOTHTES.THELATE KAI DIMOTIKH ARXH.ALA POY THA PAEI EXETE NA FATE MAYRO.

 25. ΧΑΤΖΙΜΙΧΑΗΛ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ

  ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΝΑ ΠΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΤΕ.ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΟΚΚΑΣ.ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ

 26. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΙΤΑ.ΒΓΑΛΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ …..ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ .ΟΤΑΝ ΓΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!!

 27. γιαννακι και ρουφιτσα ΝΑΙ στο προαναχωρισιακο. μαυροοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

 28. Με Βασιλιά Καρνάβαλο ,Άρματα παντός είδους,μεγάλη παρέλαση..ούτε της Πάτρας,ούτε του Ρίου,ούτε της Βενετίας…όλα τα έχει ο μπαξές φέτος,από γελωτοποιούς,Κινούμενα καρτούν,καραγκιόζηδες,φιλεύσπλαχνους με μπλοκ επιταγών,πατριώτες φαντάσματα,τοπικιστές,τραγέλαφους,Ποιητές της Αλληλεγγύης,σωτήρες με γράσο ….,επαναστάτες της φασολάδας,κολλητήρια,ρουφιανοκοπρήτες,μπακαλόγατους,φευγάτους κολωμπαρογυπαετούς,φυστικοπλανόδιους..πως να μην κοιμάσαι ήσυχος με τέτοιο συρφετό…και το κυριότερο είναι ότι κανονίζουν από απόσταση την μοίρα του νησιού που θα αποκτήσει και άλλη ιδιότητα απ αυτήν που είχε με το ζόρι,αλλά και τους ψευτοεπαναστάτες που γαβγίζουν σαν δεμένοι φύλακες!!!!!!

 29. Λυπηρά όλα!ο διχασμός στο απόγειο του!εχουμε πολλά να περιμένουμε…δυστυχώς αν και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…στην περίπτωση μας έχει πεθάνει προ πολλού….

 30. Τελικά τι καταλάβατε; ο δήμος θα κάνει την προσφυγή ή οι φορείς;

  • Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ.
   ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΦΟΡΤΩΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ.

  • Εγώ κατάλαβα πως ο δήμος θα κάνει πάλι δημοψήφισμα,οι φορείς προσφυγή και η κυβέρνηση ένα ακόμα χοτ-σποτ στη Καρδάμαινα…..Παραμύθι θέλει ο λαός…παραμύθι έχει….Τέλος….

 31. Η ρουφα λει την αληθεια κι ας μην αρέσει σε καποιους . δε το παιζει θεατρο σκιων σαν τον κυριτση.

  Α ΡΕ ΚΟΥΤΟΡΝΙΘΙΑ ΚΩΟΙ ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.
  ΒΡΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΤΑΞΕ;

  • ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΙΦΑΚΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΡΟΥΦΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΧΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΡΑΔΙΑ ΖΕΙ ΛΟΓΙΑ ΑΝΟΥΣΙΑ ..
   ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟΙ ΨΗΦΗΣΟΥΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΤΕΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΤΥΛΑ

 32. Το οτι υπαρχουν ανθρωποι εδω μεσα που υποστηριζουν της φαμφαρες της Ρουφας και τις ιδεοληψιες του Ζερβου είναι να απορεις! Η γυναικα διαβασε ενα λογιδριο χωρις αρχη μεση και τελος, το οποιο εγραψε σπιτι της χωρις να μπορει να ακολουθησει την πορεια της συζητησης. Το ιδιο και ο Ζερβος μιλησε για μεγαλα συμφεροντα που επληγησαν, χωρις να μας πει ποιος περα απο τα μεγαλοκεφάλαια παρεχει θεσεις εργασιας. Οσον αφορα το ποσο σφαιρα παει η σεζον, αυτο ειναι μεγα ψεμα, καθως το νησι το αποχαιρετησαν ήδη οι τουριστες υψηλου εισοδηματικου επιπεδου χαριν στα hot spot.

 33. Ντροπη και μονο ντροπη ο κυριτσης τουλαχιστον εχει μια θεση στο θεμα αυτο εσεις ΤΙ??ΤΙΠΟΤΑ

  Ηθελα να ‘ξερα κυρια Ρουφα πως θα εμφανιστεις μπροστα στους χωριανους σου και τι θα τους πεις οταν σου πουνε αν εισαι υπερ η κατα ολων αυτων που γινονται, γιατι το μονο που σε νοιαζει σε ενα τοσο σημαντικο θεμα ειναι να κανεις αντιπολιτευση στον κυριτση

  • Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΠΥΛΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΚΑΙ ΣΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΤΕ.

 34. Μια κοινωνία μ π ά χ α λ ο , σκορποχώρι κ μία βουλή μπάχαλο κ σκορποχώρι. Το μεγαλύτερο κ σοβαρότερο πρόβλημά μας είναι η βουλή των Ελλήνων που αποφασίζει να πουλήσει τα σύνορα της πατρίδας μας κ την ελευθερία των Ελλήνων. Αυτοί που μας δ η μ ι ο υ ρ γ ο ύ ν το πρόβλημα είναι οι επικίνδυνοι κ όχι το πρόβλημα αυτό καθε αυτό. Ομοφωνία κ σύμπνοια για το καλό του τόπου δεν βλέπω κύριοι μιας κ οι Έλληνες χρόνια τώρα έχουν διαλέξει για θεό τους το χρήμα. Πλησιάζει ο καιρός που κ αυτός ο θεός θα καταποντιστεί για να βάλουν οι Ελληνες πρώτα την ψ υ χ ή τους κ μετά το νου. Θα έρθει ο καιρός που θα πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στις οικογένειές μας ή τις δουλειές μας…

 35. ….Αυτό που πρέπει να γίνει στο νησί σύμφωνα κ με το άρθρο 120 του συντάγματος , όσο ισχύει ακόμα, ε ν ω μ έ ν ο ι οι Κώοι να στήλουν φιρμάνι στην βουλή των ΞΕΝΩΝ πως ό π ο ι ο ς πατήσει το πόδι του στο ευλογημένο αυτό νησί θα συλλαμβάνετε κ θα φυλακίζετε μέχρι να ελευθερωθεί αυτός ο τόπος απο τον ε γ ω ι σ μ ό μας. Τότε θα δικαστούν δίκαια κ δημοκρατικά απο την κοινωνία των αληθινών Ελλήνων. Ποιος όμως θα ενώσει τους ανθρώπους σε τούτο το νησί…; Πρώτα θα μετανοήσουν κ οι π έ τ ρ ε ς….κ μετά η αλήθεια.

 36. * Οσον αφορά τους ρέμπελους που μπαίνουν παράνομα στην πατρίδα μας πρέπει πρώτα κ κύρια να καταργηθεί ο αντιρατσιστικός νόμος του αίσχους των απάτριδων κ άθεων πολιτικάντηδων, δεύτερον , δεν γίνετε να σεργιανίζουν στο νησί ανεξέλεγκτοι δηλαδή πρέπει όλοι να μαντρωθούν ανάλογα με την εθνικότητά τους κ την κοινωνική τους ταυτότητα, τρίτο κ σημαντικότερο, σε εμάς έλαχε ο κλήρος να τους κάνουμε ανθρώπους δηλ. να τους διδάξουμε τον πολιτισμό μας κ την πίστη μας για να μπορέσουν κ αυτοί να διεκδικήσουν τις πατρίδες τους ξανά αφού πρώτα καταλάβουν το τι είναι ΠΑΤΡΙΔΑ.
  *** Για να γίνουν όλα αυτά όμως κύριοι πρέπει απο ανθρωπάκια να γίνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Πρέπει να πιστέψουμε πως ο άνθρωπος είναι θ ε ϊ κ ό δημιούργημα με αποστολή να γίνει κ αυτός ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ γιαυτό κ δεν του αξίζουν αυτά τα πολύχρωμα ανθρωπάκια της βουλής τα οποία έχουν προσκυνήσει λάθος θεό. 10 με 15 χρόνια ακόμα είναι πολλά ….;

 37. Στο βρε αγραμματο ζωο τι θιαφορα εχεισ εσγ απο το σταβρολεξσο / το σταβρολεξσο ειναι ια λισιμο !εσυ εισαι ια δεσιμο ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΑΣ ΒΑΡΑΝΕ/ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ