Κως: Απόβαση μεταναστών με βάρκες – «Παρατηρητής» το λιμενικό, ασφυκτικά γεμάτο το ΚΥΤ! (εικόνα) | Το Λιμενικό συνέλαβε δύο διακινητές στη θαλάσσια περιοχή της Κω

11
16607

Εποχές διακυβέρνησης… ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικής ανοιχτών συνόρων, εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα στα νησιά, με εκατοντάδες μετανάστες να φτάνουν στα Δωδεκάνησα από τα Τουρκικά παράλια. Ιδιαίτερα η κατάσταση στην Κω, μοιάζει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Το πρωϊ του Σαββάτου (28/10) όπως φαίνεται στις αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε το Law and Order, μια ομάδα μεταναστών, έκανε “απόβαση” σαν… στρατιωτική μονάδα, στην παραλία Θερμά. Συνολικά εκείνο το πρωί, 50 τουλάχιστον μετανάστες αποβιβάστηκαν στην Κω.

Την ίδια ώρα στη Ρόδο, 300 μετανάστες προσπάθησαν να εισβάλουν σε πλοίο της γραμμής για Πειραιά, καθώς διαμένουν στο δρόμο. Σαράντα από αυτούς κατάφεραν να μπουν στο πλοίο και σύμφωνα με πληροφορίες, θα οδηγηθούν στο ΚΥΤ της Μαλακάσας.

Η κυβέρνηση αν δεν λάβει άμεσα μέτρα, θα βρεθεί θα κληθεί να διαχειριστεί μια εφιαλτική κατάσταση που η ίδια θα έχει προκαλέσει. Γιατί καλές οι φωτογραφίες και τα λόγια από τηλεοράσεως, αλλά η πραγματικότητα στο μεταναστευτικό, είναι πολύ σοβαρή και χρειάζεται πράξεις.

 lawandorder.gr

Το Λιμενικό συνέλαβε δύο διακινητές στη θαλάσσια περιοχή της Κω

Στη σύλληψη δύο διακινητών που επέβαιναν σε σκάφος το οποίο έφερε γερμανική σημαία προχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου το Λιμενικό, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της νήσου Κω. Ακολούθησε διενέργεια αστυνομικού ελέγχου από το πλήρωμα του ανωτέρω περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπιστώθηκαν ελλιπή έγγραφα-πιστοποιητικά του εν λόγω σκάφους, απουσία εγγράφων ταυτοποίησης του κυβερνήτη και αναντιστοιχία πιστοποιητικού εθνικότητας.

Οι δύο αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Κω και παραδόθηκαν σε στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι το ανωτέρω ιστιοφόρο, το οποίο είχε ξεκινήσει από την μαρίνα Yalikavak της επαρχίας των Μούγλων, είχε χρησιμοποιηθεί ως μέσο παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι ανωτέρω αλλοδαποί, απογευματινές ώρες την 26/10/2023, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 ¨Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις¨, του άρθρου 306 του Π.Κ. ¨Έκθεση¨, του άρθρου 187 του Π.Κ. ¨Εγκληματική Οργάνωση¨ καθώς και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα¨, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, κατά περίπτωση, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος κατασχέθηκε.

Η Λιμενική Αρχή Κω με την συνδρομή των στελεχών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), σε συνεργασία ως προς την έρευνα με το κινητό γραφείο επιχειρήσεων (Mobile Office) της EUROPOL, από την οποία ζητήθηκε η συνδρομή της στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (ΕΣΕ), αναλύουν και επεξεργάζονται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνούν την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι έγινε ρε παιδιά από τότε που πήγε ο Κούλης στην Τουρκία ,τι ακριβώς συμφώνησε ?? Κ ξανά άνοιξαν τα σύνορα ,ενώ πριν δεν έμπαινε ούτε κουνούπι ?????? Όχι άλλο κάρβουνο ,όχι άλλη προδοσία ,φτάνει .Θα ξεσηκωθεί ο λαός κ θα σας πάρει κ θα σας σηκώσει όλους τους πολιτικούς .

  2. εμείς τα πληρώνουμε όλα οι πολίτες της κω.
    Γιατί ανεχόμαστε να συμβαίνει αυτό στο νησί μας
    Θέλουμε και ποιοτικό τουρισμό
    Όλοι οι κυβερνώντες είναι για κλάματα

  3. γιατί χαλάτε το αφήγημα της Μιράντας;;;αφού γι αυτήν φταίει μόνο αυτός που ήταν κυβέρνηση πριν έξι χρόνια ,φταίει ο Βελόπουλος φταίει το ΚΚΕ οι ναζί και μάλλον οι αζτεκας και οι Ίνκας.αφου το είπε και το λέει,τι να μας κάνει ο Κούλης αφού βρήκε καμμένη γη(ωχ λάθος καμμένη και πνιγμένη γη αυτός θα παραδώσει).Α ρε σουργελα κομματοσκυλα

    • μάλιστα είσαι άσχετος για να ζητάς από ένα βουλευτή της μεγάλης μειονότητας να περάσει κάτι που δεν θα δεχτεί κανένας από την απόλυτη πλειοψηφία της κυβέρνησης,την οποία και προφανώς ψήφισες.Ξυπνατε ζωντανά τις αποφάσεις δεν τις παίρνει κανένα άλλο κόμμα εκτός της νοδουλας.Αρα τα παράπονα σου στον χατζημαρκο στον Παππά στον Υψηλάντη..Κατάλαβες άσχετε που σου δίνουν και ψηφοδέλτιο να ψηφίσεις;;;Εκτός κι αν είσαι η κικιρικου(η γνωστή) με άλλο ένα ψευδωνυμο

  4. ΚΩΟΙ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΑΡΤΑΚΙΔΕΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ
    ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΝΥΦΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΟΤΕ ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ.
    ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ.

    • Δεν πας σε κανένα γιατρό να σε δει;Δεν θα ασχολούμαστε τώρα με τους καθυστερημένους,έχουμε να λύσουμε το πρόβλημα ,προφανώς όχι στήνοντας πολυβόλα στις ακτές να σκοτώνουμε κόσμο.Άσχετο αλλά πολλοί που έχουν έρθει είναι πιο χρήσιμοι από κάποιους φασιστες που μένουν εδώ βρίζοντας την πατρίδα μας.

  5. έτσι να γεμίσετε με αραπαδες και να ψάχνετε τον τουρίστα ξανα με τα κιάλια όπως καποτε, κάποτε που η κως ήταν δικιά μας, ήταν…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ