Την χρηματοδότηση σημαντικών έργων διεκδικεί η ΔΕΥΑΚ

7
7986

Πρόταση χρηματοδότησης δύο σημαντικών έργων μείζονος σημασίας για τις υποδομές ύδρευσης της Κω και της Καρδάμαινας κατέθεσε η ΔΕΥΑ Κω, προκειμένου να ενταχθούν στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το οποίο διαχειρίζεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία ανακοίνωσε την σχετική Πρόσκληση.

Η πρόταση αφορά στη Δράση «Δ.2.6- Κατασκευή, επέκταση ή / και αντικατάσταση παλαιών δικτύων ύδρευσης, μονάδων αφαλάτωσης και διύλισης τοπικής κλίμακας, δεξαμενές αποθήκευσης νερού και ανάπτυξη συστημάτων ελέγχου διαρροών».

Οι προτάσεις της ΔΕΥΑΚ αφορούν σε:

  • «Αναβάθμιση δικτύου διανομής ύδρευσης πόλης Κω».

Πρόκειται για νέο έργο που αφορά την αντικατάσταση πεπαλαιωμένων τμημάτων από αμιαντοτσιμέντο των βασικών δικτύων ύδρευσης στη πόλη της Κω, που εμφανίζουν συνεχείς θραύσεις, με προϋπολογισμό 700.000€ χωρίς ΦΠΑ και περιλαμβάνει δύο τμήματα:

  • Το τμήμα Α αφορά στην αντικατάσταση υφιστάμενου κεντρικού αγωγού από αμιαντοτσιμέντο Φ200 στην Οδό Εθνικής Αντίστασης (από διασταύρωση με οδό Αργυροκάστρου) ακολούθως στην οδό Φιλίνου (έως διασταύρωση με οδό Αβέρωφ), συνολικού μήκους 1300ων μέτρων.
  • Το τμήμα Β αφορά στην αντικατάσταση υφιστάμενου κεντρικού αγωγού από αμιαντοτσιμέντο Φ355 στην οδό Κορυτσάς (από διασταύρωση με οδό Ιακώβου Ζαράφτου), στην οδό Κλεοβούλου και ακολούθως στην οδό Μανδηλαρά (έως τη διασταύρωση με οδό Κανάρη), συνολικού μήκους 1000ων μέτρων.

 

  • «Κατασκευή νέας δεξαμενής στην Καρδάμαινα»

Αφορά την κατασκευή νέας δεξαμενής, χωρητικότητας 2000 m3, με συνολική δαπάνη 668.340,17€ χωρίς ΦΠΑ.

Η νέα δεξαμενή έχει σχεδιαστεί με μεγάλη χωρητικότητα, ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες τις περιοχής ακόμη και σε περιόδους αυξημένης ζήτησης.

Μπορεί να παρέχει ημερησίως ποσότητες της τάξης των 6.000μ3 και την ώρα αιχμής περίπου 400μ3.

Η νέα δεξαμενή κατασκευάζεται ήδη με ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΚ.

Η επιχείρηση διεκδικεί τη χρηματοδότηση της από το προαναφερόμενο πρόγραμμα, ως σημαντικό έργο υποδομής για την ύδρευση της Καρδάμαινας, προκειμένου να διαθέσει τα ίδια κεφάλαια σε άλλα έργα που έχει ανάγκη η υδροδότηση της Δ.Ε. Ηρακλειδών.

 

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώστα Ζαχαρός, αναφερόμενος στην πρόταση της επιχείρησης  δήλωσε ότι, «πρόκειται για σημαντικά έργα που εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό περιβαλλοντικών παρεμβάσεων της ΔΕΥΑΚ, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας. Ειδικά στην περίπτωση αντικατάστασης των παλαιών δικτύων ύδρευσης από αμιαντοσωλήνες η υλοποίηση των έργων διασφαλίζει την ποιότητα νερού και την καλή λειτουργία του δικτύου μειώνοντας διαρροές και ζημιές που συμβαίνουν στο παλαιό δίκτυο».

 

Γραφείο Τύπου

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τώρα μάλιστα σωθηκαμε βρε εδώ δεν μπορείτε να φτιάξετε τα βασικά άχρηστοι πάλι για όσα θαααααα κάνετε μας λέτε …

  2. Ότι θα έχουμε νερό,γιατί με την αναβροχιά, την ξηρασία των τελευταίων ετών και την ανεξέλεκτη κατασκευή παράνομων γεωτρήσεων τα πράγματα οδηγούν ολοταχώς στο να πούμε το νερό νεράκι.Κάντε κάποιο έργο για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα του νησιού.

  3. Μην διαγραψεις οσα εταξες και παρε πισω οσα εδωσες προεκλογικα, και θα κανεις οσα εργα θες

  4. Τα τηλεφωνα να σηκωνεις και να κανεις οσα εταξες. Τα πεντε χρονια θα περασουν γρηγορα και θαρθει ο λογαριασμος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ