Πόπη Κιαπόκα: ‘’Ας μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα: Έρχεται ένα νέο μεταναστευτικό που απειλεί την Κω, τι θα κάνουμε;’’

44
20975

ΠΟΠΗ ΚΙΑΠΟΚΑ:   ‘’ Ας μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα: έρχεται ένα νέο μεταναστευτικό που απειλεί την Κω, τι θα κάνουμε;’’

Οι εκλογές τελείωσαν αλλά στην Κω θα πρέπει να μάθουμε να συζητάμε για τα πραγματικά προβλήματα.

Ένα από τα προβλήματα που θα βρούμε μπροστά μας είναι ένα νέο μεταναστευτικό, όποιος δεν το βλέπει, εθελοτυφλεί.

Οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και η τάση μιας γενικότερης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή, οδηγούν στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται τι θα συμβεί αν υπάρξει εμπλοκή στο Λίβανο, όπου ήδη ζουν 2,5 εκ , μετανάστες από τη Συρία και την Παλαιστίνη.

Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει σε ισχύ συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας για το μεταναστευτικό ενώ η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα παρέμβασης στο περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας.

Ήδη καταγράφεται αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Βλέπουμε παράτυπους μετανάστες που αποβιβάζονται ή διασώζονται σε άλλες περιοχές να μεταφέρονται στην Κω.

Η εύκολη λύση είναι η μεταφορά στην Κω.

Αποδεικνύεται λάθος η επιλογή δημιουργίας δομής αλλά όταν αντιδρούσαμε κάποιοι αντί να δουν τις πραγματικές επιπτώσεις, έβλεπαν την ευκαιρία να πάνε κόντρα στη δημοτική αρχή.

Δεν θα μιλήσουμε όμως για το παρελθόν, θα μιλήσουμε για το μέλλον.

Για την πραγματικότητα που έρχεται και θα την βρούμε μπροστά μας.

Τα ζητήματα και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι απόλυτα συγκεκριμένα:

1ον) Θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε τη μεταφορά προσφύγων και  παράτυπων μεταναστών στην Κω από άλλες περιοχές, χωρίς να αντιδρούμε; Αυτά τα φαινόμενα θα πολλαπλασιάζονται τις επόμενες μέρες, τους επόμενους μήνες…

2ον) Αντιλαμβανόμαστε ότι αυξημένες μεταναστευτικές ροές οδηγούν νομοτελειακά σε συζητήσεις και επιλογές για την επέκταση της δομής στο Πυλί, για να χωράει περισσότερους; Με ποιο τρόπο θα αντιδράσουμε;

3ον) Έχουμε αντιληφθεί τις επιπτώσεις που έχουν στον τουρισμό μας για το 2024 οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας και στη Μέση Ανατολή; Πόσο προετοιμασμένοι είμαστε για να τις αντιμετωπίσουμε; Έχουμε αναλύσει τα δεδομένα; Έχουμε στρατηγική;

4ον) Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δομές όπως στο Πυλί μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπτώσεις για την ασφάλεια και τη σταθερότητα μέσα σε αυτές τις συνθήκες; Την περασμένη Παρασκευή δεν επέστρεψαν από έξοδο  123 διαμένοντες στη δομή της Λέρου με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η  προσωρινή αναστολή της δυνατότητας εξόδου των διαμενόντων. Που βέβαια δεν είναι λύση.

Παρέθεσα 4 σημεία για να ξεκινήσει επιτέλους μια συζήτηση στην Κω. Γιατί πρέπει να μάθουμε να συζητάμε σε αυτό το νησί .

Καιρός να το κάνουμε χωρίς παραταξιακές ή κομματικές σκοπιμότητες. Να δούμε ένα πρόβλημα που μας απειλεί, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι για να το αντιμετωπίσουμε.

Ας κάνει την αρχή η δημοτική αρχή. Σε αυτή τη συζήτηση θα είμαστε όλοι παρόντες.’’

44 ΣΧΟΛΙΑ

    • ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΚΕΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ, ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΑΙ,ΠΑΡΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΛΛΟΙ. ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
      ΝΤΡΟΠΗ!!

  1. Όσο ψηφίζουν και ασχολούνται όλοι με τον Κασσελάκη μην φοβάσαι τίποτα Πόπη μου … Όλα καλά..

  2. σσσ μη φωνάζεις θα τους ξυπνήσεις.Αλλωστε ο Κούλης κι ο χατζημαρκος κλείδωσαν τα σύνορα και δεν περνάει μύγα.Ρωτα και τη Μιράντα να σου πει.Κι αν ξεχειλίζει το χοτ σποτ στο Πυλί απ’ αυτούς που μας φορτώνει ο χατζημαρκος(66%δοσιλογοι ψήφοι)θα φτιάξουν κάνα δυο τρία ακόμη και θα διώξουν όλους τους κωους απ’ το νησί.Ετσι απλά.

  3. Αλλά βλέπετε αυτό το νησί επιβράβευσε ένα περιφερειάρχη που υπερασπίστηκε την δημιουργία της δομής στην ΚΩ αντί της Ρόδου, γιατί εκεί είναι η μεγάλη δεξαμενή των ψήφων. Η κοινή λογική λέει οτι μια τετοια δομή θα έπρεπε (αφου το κράτος προκρίνει την δημιουργία δομών στα νησια, λογω της περιβόητης συμφωνίας ΕΕ με την Τουρκία που δε δούλεψε ποτέ) να γίνει τουλάχιστον στο μεγαλύτερο πληθυσμιακά νησί, για λόγους ασφάλειας. Εμάς εδω μας έγραψαν και εμεις του τιμήσαμε με την ψήφο μας , αντί να τους στείλουμε απο έκει που ήρθαν! Τώρα όχι μόνο η Ρόδος αλλά ακόμα και η Σάμος στελνει τους μετανάστες στη Δομή της ΚΩ. Η δομή ήδη έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής. Σημερα ήρθαν καμια 50αρια ανδρες με μια και μόνο γυναίκα. Προφανώς για ξεκάρφωμα. Καλά πάμε! Δωστε απλόχερα ψήφους!

  4. …θα πάρετε μερικούς σπίτι σας και θα βάλετε ένα λιθαράκι σε κάτι που λείπει απο όλους.
    Στην Ανθρωπιά.

  5. Α πάρουμένε δάνειο με την τράπεζα
    α φκιάξουμένε κόμη ενα όροφο πο πάνω σολέττα
    α τους βάλουμένε. Και ενα δεκάρικο το πρωινό, άμα θέλουνε
    αλλιώς χοτ σποτ…

  6. ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ.ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ,ΤΡΑΒΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΛΥΣΗ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ.ΤΡΑΤΖΙΚ.

  7. Δεν μας λες όμως τι προτείνεις;
    Τότε έφταιγε Ο ΣΥΡΙΖΑ που τους καλούσε όπως λέγατε εσύ και οι δικοί σας.,και θέλατε να τους πνιγουμε . Τώρα τι

  8. Ας δούμε τι θα φέρει ο χειμώνας στην Κω και τα γύρω νησιά περισσότερους μετανάστες που διασχίζουν επικίνδυνα τις θάλασσες, ασκώντας πίεση στους πόρους της ελληνικής ακτοφυλακής και άλλων υπηρεσιών. Εθελοτυφλούν εδώ και χρόνια οι δήμοι του παρελθόντος και του παρόντος. Η Λέρος έχει επίσης μεγάλα προβλήματα μαζί με την Κω. Θυμηθείτε το 2015, το 2016 μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και μετά στην Ευρώπη όπου επιθυμούν να πάνε. Αλλά τώρα κρατούνται στην Κω και το νησί μας βρίσκεται στο έλεος.

  9. Την εξωτερική πολιτική την καθορίζει η ελληνική κυβέρνηση κ. Κιαπόκα!!!!Από πότε ο δήμαρχος θα ξεκινήσει να μιλάει για μετανάστες και σε τι θα συμβάλει;Το 2015 δεν είναι μακρυά και ο νοών νοείτω!!!Ο δήμαρχος δεν μπορεί να προετοιμάσει τίποτα για την πιθανή αύξηση ροών από μετανάστες και πρόσφυγες πολέμου!!!Λάθος θέμα επέλεξες για να φανείς!!!!!

    • Βερος Ασφενδιανος δεν εισαι!!!!
      Αν ησουν δεν θα ψηφιζες για Δημαρχο εναν τιποτα…. που ουτε φωνη ουτε μια κουβεντα για αυτους που ερχονται!!!
      Κοτα λειρατη και πλουμιστη την θελατε…να την χαιρεστε!!!!

    • ο Δήμαρχος Σύμης και άλλων νησιών αντιστάθηκε τότε και βγήκε σε κανάλια και φώναζε!Και τα κατάφερε. Όσοι βγαίνουν εκεί τους στέλνουν αμέσως Κω .Ο δικός μας κοιμάται όρθιος

  10. ποπη μου για αρχη να μαθουμε.τροπους. το ειρωνικο υφακι,το αυταρχικο,η τοξικοτητα δεν αντιπροσωπευει τους ψηφοφόρους της Δύναμης Αλλαγής. αλλαξτε τροπάριο, δειτε τα λαθη σας αν και οπως λεει ο λαος ο ανθρωπος δεν αλαζει.

    • Που τα διέκρινες όλα αυτα ρε Ακη! Ψυχολόγος είσαι. Και παρεμπιπτόντως, το ΑΚΗΣ βγαίνει απο απο το ΘΕΟΔΟΣΑΚΗΣ? Αντε απο εδώ, γίνανε τώρα όλοι τοξικοί για εσάς τους δυσλειτουργικούς και αψυχολόγητους. Μην σας βγαίνει ο Συριζαϊκός εαυτός σας. Γάμους έχετε σήμερα!

    • Γεια σου ρε Ακη!!
      Ειδες ποτε σου Δημοτικο συμβουλιο;;
      Ειδες κλεισιμο των μικροφωνων;;;;
      Ειδες το βλεμμα του δικου σου ιδιο με
      Το βλεμμα της Μεδουσας;;;Μπρρρρρ
      Σαν δεν ντρεπεστε να μιλατε για τοξικοτητα και διχονοια …..ποιοι εσεις πιου το κουβαλατε εκ γενετης!

  11. αντί να εξεγειροντσι οι Παλαιστίνιοι που την έκαναν απ τα μέρη τους και διαμαρτυροντσι για την κατάσταση που εξελίσσεται, ας τους βάλουμε σε ένα καράβι να πάνε να πολεμήσουν, κοντά είναι, εδώ γιατί μας τα σπάνε με τα αλαχουακμπαρ τους,

  12. ….. ξεχασες οτι ο δικος σου αρχηγος προτεινε τη θεση του χοτσποτ στο πυλι;
    γιατι τοτε δεν καλεσε τον λαο να αντιδρασει ωστε να γινουν δομες και στα αλλα νησια για μετριασμο του προβληματος;
    να γνωριζεις οτι το τεραστιο θεμα των μεταναστευτικων ροων θα ενταθει στο μελλον για πολλους λογους, και για αυτο προφανως δεν θα φταιει ο δημαρχος.

  13. ΘΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΡΟΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΚΩ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

  14. Αφησαμε τα του Δημου μετα την συντριβη και ΞΑΦΝΙΚΑ ασχολουμαστε με το μεταναστευτικο. Αχ βρε Ποπη μου, δειτε και λιγο το παλαιστηνιακο!

  15. και γιατί δεν τους παίρνεις εσύ να δώσεις και το καλό παράδειγμα;;πάρε μόνο και μια μηχανή του κιμά να τους γλύτωσεις απ’ τον κόπο να σε πετσοκοψουνε ,βλημα

  16. Πόπη ας μιλήσουμε για προβλήματα…
    Εσύ τι λές..
    Τι θα έκανες εσύ σήμερα?
    Αν είχατε εκλεγεί μη γένοιτο θα κλείνατε το λιμάνι?
    Θα έκανε το πρώτο του ταξίδι ο Δήμαρχος στην Αθήνσ?
    Θα λέγατε αερολογίες τύπου να φύγουν, να μη ξανάρθουν κ.λ.π.
    πες μας..

  17. Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει σε ισχύ συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας για το μεταναστευτικό ενώ η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα παρέμβασης στο περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας.
    Ε. πόπη πήγαινε τώρα εσύ ο ηλίας και η βάσω να να θέσετε σε ισχύ τη συμφωνία.
    Βρε ποπίτσα δεν μας λές για το τι θα κάμετε τώρα σαν αντιπολίτευση…θα διαλύσετε, θα ηγηθεί ο ηλίας.. εσύ…ο γερασκλής..
    Θα πηγαίνετε στα δημοτικά συμβούλια? θα βαράτε μύγες?
    θα μείνει ο κυρίτσης? θα συνεχίσετε για άλλα πέντε χρόνια να μην ασχολείστε με τα θέματα που απασχολούν τούς πολίτες? αυτά πες μας κι άσε τα μεταναστευτικά

  18. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΘΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΤΙ ΦΟΡΟ ΜΠΟΡΟΥΝ.
    ΕΑΝ ΜΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ .
    ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΑΘΡΟ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΣ.
    ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΖΝΑ.
    ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
    ΕΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ.
    ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ…..

  19. ΝΔ Η ΣΥΡΙΖΑ…??? η λυση του δημογραφικου και για τους δυο… Η ενταξη 400 χιλιδ παρανομων κοπριτων…. Στην ελλαδα…

  20. Και δε μου λές, ποιοί διαμαρτύρονται, για νάχουμε καλό ρώτημα.
    Οι ντόπιοι ή οι έποικοι απο ειλικρινή και άνευ συμφερόντων αγάπη για το νησί;
    Και οι δυό; Σαν Έλληνες, που θεωρούν χρέος τους την μή αλλοίωση του ύφους και τού χαρακτήρα του νησιού ως αμιγώς Ελληνικού και χωρίς ίχνος διαφορετικότητας, λόγω ισλάμ π.χ. ή άλλων πιστεύω.
    Ξυπνάτε όσο είναι καιρός, που δέν είναι…
    Η κατανομή πληθυσμών έχει προβλεφτεί στο ακέραιο. Το μόνο που μας παίρνει είναι να φωνάζουμε γιατί πονάμε…αλλά μας αρέσειιιιιιιι.

  21. Υπάρχει σχέδιο να δημιουργηθεί Hotspot στην Κεφαλο, εκεί θα εγκλειστουν όλοι οι ντόπιοι. Ταυτόχρονα θα στερηθούν τά πολιτικά τους δικαιώματα. Το χωριό θα περάσει στα χέρια των μεταναστών και τη διοίκηση θα ασκήσει η υποψήφια που πήρε 0 ψήφους από την ισχυρή… Το σχέδιο όμως σκοντάφτει στους μετανάστες που δεν δέχονται…..

  22. Η πιο μεγάλη πλάκα απ’ όλες ξέρετε ποια είναι;;;ότι αυτοί που λιποτακτησαν απ’ την χώρα τους για να σωθούν μπήκαν σε ξένες χώρες και κάνουν φασαρίες για τον πόλεμο στην χώρα τους.Ενιοτε δημιουργούν και καταστροφές φόνους λεηλασίες στο όνομα του Αλλάχ.Μαλιστα

  23. καλό θα ήταν να αποσυρθείτε σαν την……κάτι είχε καταλαβει σαφώς…..!!! ….. άντε βαρύς να ναι ο καφές μπας και αντιληφθείτε την κατασταση σας επιτέλους και τη χωνέψετε!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ