Ιατρικός Σύλλογος Κω: Με αφορμή τα γεγονότα εις βάρος των ιατρών του Νοσοκομείου Κω «Συνεχής άσκηση ψυχολογικής και λεκτικής βίας, συκοφαντιών και υπερβολών δεν αξίζει»

24
31054

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κω, με αφορμή των γεγονότων εις βάρος των ιατρών του Νοσοκομείου Κω, εκφράζει την  συμπαράσταση και υποστήριξή του  προς τους υπηρετούντες σ’ αυτό ιατρούς, καθώς και σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό.

Αντιλαμβανόμαστε τις προκλήσεις, τις αμφισβητήσεις και τους αδικαιολόγητους προπηλακισμούς που υφίστανται καθημερινά στη εργασία τους, καθώς είναι πλέον χρόνιο το πρόβλημα της έλλειψης  εξειδικευμένων ιατρών για την αντιμετώπιση πολλών περιστατικών υγείας, δημιουργώντας ανασφάλεια στον πληθυσμό.

Είναι σημαντικό όμως να αναγνωρίσουμε την αξία της λειτουργίας  των υγειονομικών και την προσπάθειά τους για την υποστήριξη της υγείας των ασθενών, παρά τις γνωστές αντίξοες συνθήκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία η πολιτεία  αδυνατεί ή αδιαφορεί να επιλύσει.

Ο ρόλος των ιατρών στη διατήρηση της υγείας μας είναι ουσιαστικός και ανεκτίμητος.

Η αφοσίωσή τους στην φροντίδα των ασθενών, καθώς και η επιλογή τους να υπηρετήσουν στο Γ.Ν. Κω, δεν πρέπει να υποτιμάται.

Καλούμε όλους τους υπευθύνους, όλους τους φορείς αλλά και κάθε πολίτη να δείξουν σεβασμό και ενδιαφέρον για όλους τους ασθενείς,  προωθώντας  τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας εκεί που μπορούν να δοθούν λύσεις, εκεί που η πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει ως υπόχρεη την ευθύνη της για κάθε ανθρώπινη ζωή, συνάμα δε, να αναγνωρίσουν και να αναδείξουν τον κομβικό, λειτουργικό και υπεύθυνο ρόλο που διαδραματίζουν οι ιατροί.

Συνεχής άσκηση ψυχολογικής και λεκτικής βίας, συκοφαντιών και υπερβολών  σε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή χωρίς όπλα  και δίνουν τα πάντα δεν αξίζει.

Το έργο τους είναι σημαντικό για την διατήρηση και την ενίσχυση μας δημόσιας υγείας και πρέπει να υποστηρίζεται  και να ενισχύεται άμεσα από την πολιτεία και απ’ όλους μας.

 

Για το ΔΣ του ΙΣ Κω

 

Η Πρόεδρος

Κατερίνα Γαβαλά

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξεκινήστε να πατάτε στις εφημερίες εντός κτηρίου…. μέχρι να γίνει αυτό είστε κατηγορούμενοι στην συνείδηση μας…. μέχρι να πάμε στον εισαγγελέα

    • ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΛΕΝΕ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ
      ΟΜΕΡΤΑ Ε ΟΜΕΡΤΑ….

      ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΕΣΤΕ….
      ΠΕΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΣΤΣ ΣΤΚ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑ ΜΕΡΑ ΡΕΠΟ

    • Οι μαϊμούδες, χειροκροτητές των υποσχέσεων του νεοδημοκρατικού αστέρα Μητσοτάκη, για διαγαλαξιακό νοσοκομείο στην Κω με γιατρούς από τον Σείριο, έχουν να πουν κάτι ή μαστουρώνουν κοιτάζοντας τον χάρτη που έγινε γαλάζιος;;;
      Α ρεε χιμπαντήδες !!!

  2. Ασε ρε που σας θηξαμε το επαγγελμα…. χασαπιδες και μπακαλιδες ειστε …η μηπως δεν σας βολευει αυτο το χαλι του νοσοκομειου

  3. Ας παραιτηθούν αυτοί που κατέχουν τις θέσεις και δεν πατάνε ποτέ λόγο πολιτικής θέσης, άλλοι που δεν βρίσκονται καν στο νησί και τα λοιπά με τις λαδιες για συνεχίσει να μπαίνει ο μισθός κανονικά..
    ε
    Επίσης να βγει ο ανθυπολοχαγός και να τα πει όλα αυτά με όνομα και επίθετο ποιος κατέχει την κάθε θέση και που βρίσκεται για να ξέρει ο κόσμος με τι έχει να κάνει και σε τι …. δίνει θέσεις

  4. επειδή τον τελευταίο καιρό ακούγονται και λέγονται πολλά για την εξυπηρέτηση των ασθενών-τραυματιών και αξιολογηση προτεραιοτήτων,καλά θα ήταν μερικοί γιατροί να ξεκαβαλησουν γιατί αυτό το ταλαιπωρημένο νησι δισφημίζεται κάθε χρόνο για ελλειπή και αγενή εξυπηρέτηση ειδικά στα εξωτερικά ιατρεία.Ολοι αντιλαμβανόμαστε το φόρτο εργασίας αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία.Στο κάτω κάτω ας μη τρέχουμε όλοι μας πίσω απ’ τους καρεκλοκενταυρους οπότε έρχονται στο νησί για ψήφους ας ζητήσουμε και τα προβλεπόμενα

  5. είστε απαράδεκτοι ορισμένοι γιατί ξέρετε ότι όλα τα παιδιά που έχουν μείνει κάνουν πράγματα πάνω από της δύναμης τους ….μην ξεχνάτε έχουν να κάνουν με θέματα υγείας και όχι να γεμίζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ!!!

  6. Ο κόσμος δεν ειναι χαζός κύριοι και κυρίες του Ιατρικου Συλλογου Κω. Τηρήσετε το ωράριο εργασιας σας στο νοσοκομειο μας. Τις εφημεριες σας. Τις παρουσίες σας.

  7. Τηρήστε το ωράριο λεει ο καθε κομπλεξικός και άσχετος!

    Τι ωράριο να τηρήσει ένας παθολόγος ο ένας καρδιολόγος η ο ενας παιδίατρός?
    οταν είναι υποχρεωμένος να κάνει 7 εφημερίες ΤΟΝ ΜΗΝΑ και τις επόμενες μερες μπορεί να κλείνει το τηλέφωνο του και όταν το βράδυ πεθαίνει κάποιος να μην άπαντα και να τρέχουν αλλες ειδικότητες να καλύπτουν τα κενά οχι της ειδικότητας με κίνδυνο να πάνε μέσα! και πολλά άλλα, Αλλα για τον λόγο αυτο δεν θέλει κανένας σοβαρός να ελθει στη Κω τόσα χρόνια κλπ κλπ

    • Δεν υπάρχουν οι ειδικότητες αυτές που γράφεις. Άλλες ειδικότητες όμως με 3-4 άτομα δεν εμφανίζονται…..
      Οι ιατροί δεν αναλαμβάνουν την θέση γιατί η υγειονομική περιφέρεια δεν ανοίγει περισσότερες από 2 θέσεις στις ειδικότητες παθολογίας, παιδιατρικής, καρδιολογικής. Αν πιεζόταν η υγειονομική περιφέρεια να αλλάξει αυτό μια χαρά θα υπήρχε πληρότητα ιατρών…. αλλά δεν συμφέρει τους ιδιώτες ιατρούς κλπ κλινικές

  8. Σοβαρός ιατρικός σύλλογος ! Ποτε πήρατε θέση ? Ποτε ! Τα συμφέροντα σας μόνο ! Σα δεν ντρέπεστε !

  9. Λεκτικη βια ειναι οταν η «κυρια» γιατρος μιλαει στους αρρωστους σαν να της χρωστανε με απαραδεκτη συμπεριφορα για γιατρος σε αρρωστους με πολυ σοβαρα προβληματα (καρκινου και αλλα) εμας μας ειχε πει αν εχουμε γιατρο να φερουμε αλλιως να ξερουμε οτι το ασθενοφορο δεν ειναι ταξι…. σε καρκινοπαθη που ειχε παθει πνευμονικη εμβολη στην ουσια μας εβαλε να υπογραψουμε να φυγουμε….ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ !!!!

  10. Κυριε Πλατελλα τουλαχιστον αυτοι που γεμιζουν τα ραφια στο σουπερ μαρκετ ειναι υπεύθυνη για την θεση που εχουν και τηρουν ωραρια και επισης εχουν εκπαιδευτει και βαζουν τ προιοντα με σωστη σειρα σε σχεση με τους γιατρους αυτου του νησιου που να΄ναι καλα η καρεκλες τους και γιατι οπως λετε εχουν να κανουν με θεματα υγειας ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ Ν0ΜΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΦΕΔΕΣ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ!!!!!!!

  11. ΕΤΣΙ ΑΚΡΞΒΩΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΑΣ ΔΕ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΙ ΚΑΝΕΤΣ ΡΕ ΧΑΡΑΠΑΔΕΣ Ε ΧΑΡΑΠΑΔΕΣ

  12. Το Νοσοκομείο ΔΕΝ έχει αρκετούς ιατρούς!! Δεν φτάνουν αυτοί που υπάρχουν ό,τι και να κάνουν! Οπότε και οι υπηρεσίες που προσφέρει ΔΕΝ φτάνουν για το νησί μας! Το Νοσοκομείο χρειάζεται προσωπικό!
    *Αυτά για όσους προσβλήθηκαν από αυτά που λέμε τόσα χρόνια και τόλμησε να πει μία τουρίστρια για να γίνουμε τελικά για άλλη μια φορά ρεζίλι! Και δικαίως!
    *Σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης το παιδί θα είχε όσα χρειαζόταν! Ιατρική περίθαλψη λέγεται! Η τουρίστρια απλά είπε τα αυτονόητα!

  13. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κω Οφείλει, αντί να στέλνει γελοίες επιστολές στήριξης, να παλέψει να διορθωθεί το χάλι του νοσοκομείου μας.
    Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί όποιος νέος γιατρός έρχεται… σηκώνεται και φεύγει? ???
    Κόψτε τις κλίκες εκεί μέσα μπας και δούμε φως.
    Μάθετε να δείχνετε λίγο σεβασμό στους ανθρώπους! στους αρρώστους και τους συγγενείς τους.
    Την πληρωμή σας την θέλετε στην ώρα της και σωστή !! Τότε δώστε και εσείς τις υπηρεσίες σας σωστά!
    Να είστε εκεί στις εφημερίες σας και όχι στο σπιτάκι σας ή και σε ταξίδια!!
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΣΑΣ!! να λειτουργείτε όποτε και όπως θέλετε!
    Είναι το νοσοκομείο ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!
    Σας ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ , εξαντλήσατε όλη την υπομονή μας!!
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!

  14. ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ! ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  15. Αν θέλουν να λέγονται γιατροί πρέπει να βγάζουν σωστές διαγνωσεις,να ξέρουν τι φάρμακα θα δώσουν και να είναι παρόν όταν ο κόσμος τους περιμένει,τον καρκίνο δεν τον λέμε φλεγμονή,για πνευμονία δεν λένε απλός βήχας είναι θα περάσει στην ιδέα σου είναι,υπάρχουν περιστατικά που αν τα διαβάσουν η τα ακούσουν γιατροι σοβαροί θα γελάνε η θα κλενε,μην τους χαϊδεύετε δεν χάσανε και μάνα σε καρότσα ηρεμήσετε ..

  16. ξεφτυλλιστήκαμε διεθνώς αφήστε τις φτηνές δικαιολογίες και κοιτάξτε να διορθώσετε ότι είναι εφικτό

  17. τι την ηθελες κυρία πρόεδρε την διαμαρτυρία;βλέπουν οι άνθρωποι τι γίνεται ,δεν είναι όλοι …τυφλοί!

  18. Η πρόεδρος μίλα εκ του ασφαλούς όταν στην ειδικότητα της υπάρχουν 3 ιατροί και είναι χαλαρά…. Να πιέσει να αυξηθούν οι προβλεπόμενες θέσεις στο παθολογικό, παιδιατρικό, καρδιολογικό. Τα άλλα είναι λόγια εξυπηρέτησης αλλοτριων συμφερόντων

  19. Κύριε Χρυσοχοΐδη , για να φοβούνται καί νά κάνουν σωστά την δουλειά τους , κάθε τόσο, στελνε κάποιο δικό σου νά κάνει το αρρωστο στα νοσοκομεία καί ιδικά στο νησί τού Ιπποκράτη για νά ακούσετε τά χαλια από τά χείλη τού απεσταλμένου σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ