Φεστιβάλ ΜουσιΚώς: Εντυπωσίασε το Quintarco-Κουιντέτο Εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Ρωμαϊκό Ωδείο Κω

8
3645

Φέτος, από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ταξιδεύει…ΜουσιΚώς σε οκτώ νησιά του νοτίου Αιγαίου. Το Φεστιβάλ ΜουσιΚώς συνεχίζεται για έβδομη χρονιά σε συνεργασία με τη Διεθνή Παρέμβαση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και την Ποιότητα Ζωής «Επόμενη Ημέρα-ΑΜΚΕ» και την «P-art of the solution» ΑΜΚΕ.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 10 συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό: τέσσερις συναυλίες στη Ρόδο (20, 25, 30 Σεπτεμβρίου & 1 Οκτωβρίου), ενώ οι υπόλοιπες θα υλοποιηθούν στην Κω (24 Σεπτεμβρίου), την Κάρπαθο (22 Σεπτεμβρίου), την Κάσο (23 Σεπτεμβρίου), τη Νίσυρο (27 Σεπτεμβρίου), την Πάτμο (27 Σεπτεμβρίου) και τους Λειψούς (29 Σεπτεμβρίου). Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί εκπαιδευτικές δράσεις για τους μαθητές των νησιών.

Με ρεπερτόριο που κινείται από την κλασική μουσική και την οπερέτα έως και τη μουσική κινηματογράφου, το Φεστιβάλ ΜουσιΚώς στοχεύει στην παρουσίαση εκδηλώσεων υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, στη συνεργασία μεταξύ τοπικών αρχών, μουσικών και εκπαιδευτικών φορέων, στην ανάπτυξη της περιφέρειας, στην επαφή με ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και σε ένα ευρύτερο άνοιγμα στον πολιτισμό.

Το Φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την αμέριστη υποστήριξη και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του Δήμου Ρόδου-Δ.Ο.Π.Α.Ρ., τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ρόδου, του Δήμου Καρπάθου-Κ.Ο.Π.Α.Π., του Δήμου Κάσου-ΚΟ.ΔΕ.ΔΗ.Κ., του Δήμου Πάτμου, του Δήμου Λειψών, του Δήμου Νισύρου, του Δήμου Κω-Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ και του Δήμου Τήλου και με τη συνδρομή του ΒΑΚΟΥΦ Κω.

Ειδική μνεία οφείλεται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, για την πάντα άψογη συνεργασία.

Πηγή: https://www.kostv.gr

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξεκινώντας να βλέπετε το πιο πάνω βίντεο θα ακούσατε πιστεύω το μικρό παιδάκι να μιλάει κι αυτό. Αυτή λοιπόν η μουσική μυσταγωγία στην οποία είμασταν ακροατές μετατράπηκε πολύ σύντομα σε ένα απίστευτο βασανιστήριο από τα περίπου 10 παιδάκια πολύ μικρής ηλικίας τα οποία -ως απολύτως φυσιολογικό για την ηλικία τους- βαρέθηκαν και άρχισαν να κάνουν ότι πιο φυσιολογικό για την ηλικία τους: θορύβους…… άλλα χορεύοντας και άλλα παραπονούμενα στη μαμά τους ότι βαρέθηκαν και θέλουν να φύγουν. Θα περίμενε κανείς ότι οι γονείς τους θα τα έπαιρναν και θα έφευγαν σεβόμενοι τους γύρω τους. Αμ δε….. Το βασανιστήριο τελικά κατάστρεψε την εμπειρία την οποία θα μπορούσαμε να είχαμε αποκομίσει απο αυτή την σπάνια συναυλία. Σας παρακαλώ λοιπόν αγαπητοί μου γονείς να μην φέρνετε τα παιδάκια σας σε τέτοιου είδους συναυλίες γιατί και αυτά υποφέρουν και εμείς οι υπόλοιποι μαζί τους. Θα πρότεινα επίσης οι φύλακες να μην επιτρέπουν την είσοδο κατά τη διάρκεια της μουσικής αλλά μόνο ανάμεσα στα κομμάτια. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας

  2. Συμφωνώ μαζί σας. Άλλωστε το φεστιβάλ σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών πραγματοποιεί ειδικές εκπαιδευτικές δράσεις σε πολλά σχολεία ώστε τα παιδιά να μην στερηθούν τη χαρά της μουσικής αλλά και να την γνωρίσουν σε χώρο κατάλληλο και «δικό » τους.

  3. Σέβομαι τους γονείς που τα κοίμησαν στην αγκαλιά τους αλλά δεν σέβομαι καθόλου αυτούς που τα άφησαν να χορεύουν μπροστά στην ορχήστρα και να μην σέβονται ούτε εμάς και κυρίως ούτε τους καλλιτέχνες.

  4. Πράγματι μια ευχάριστη μουσική βραδιά. Καιρός ήταν και για μιά σοβαρή μουσική παρένθεση. Μιά στον Ορφέα (Ιταλίδα σοπράνο) και του Ρωμαϊκού Ωδείου. Για τα παιδάκια σωστά, αλλά παιδιά είναι. Δεν φταίνε αυτά. Εκείνο που είναι το χειρότερο εν ώρα παράστασης, μουσική ή θεατρική, το «κουτσομπολιό» των θεατών και τα κινητά.
    Υπάρχουν και οι καφετέριες για να ξεδώστε, κουτσομπολέστε, θάψτε, κλπ. Έχουμε μάθει τα πάντα για την κουμπάρα…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ