Στο πένθος το Εμπορικό Ναυτικό | Η επίσημη ανακοίνωση του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ για το θάνατο της 20χρονης Μαριάννας Τσίγκα | Στυλιανίδης: Συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Άννας

5
32125

Στο πένθος βυθίστηκε το Εμπορικό Ναυτικό μετά τον ξαφνικό θάνατο της 20χρονης Μαριάννας Τσίγκα, δόκιμης πλοιάρχου, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

maria_anna_tsiga_xr
Από λοιμώδη εγκεφαλίτιδα φαίνεται πως έχασε τη ζωή της, όπως δείχνουν τα στοιχεία βάσει της νεκροψίας/νεκροτομής, η 20χρονη δόκιμος του Εμπορικού Ναυτικού, Μαριάννα Τσίγκα, σκορπώντας θλίψη στην οικογένειά της, στο Σώμα αλλά και στον τόπο καταγωγής της.

«Δεν ξέρουμε από τι πέθανε. Περιμένουμε και εμείς να ενημερωθούμε. Θα έρθει το παιδί στο νησί, δεν ξέρω τι άλλο να πω; Περιμένουμε», μετέφερε στο protothema.gr ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας κ. Παναγιώτης Τσίγκας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά και όπως έγραψε νωρίτερα το protothema.gr, το άτυχο κορίτσι έχασε τη ζωή της από λοιμώδη εγκεφαλίτιδα, η οποία πιθανολογείται πως προκλήθηκε μετά από τσίμπημα από κουνούπι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Ινδία.

tsigka-naftiki-dokimos-1__1_

Η 20χρονη προτού διαπιστωθεί ο θάνατός της πέρασε μία «Οδύσσεια» με τους γιατρούς να μην μπορούν να εντοπίσουν τι είναι αυτό που έκαμψε το σθένος του νέου κοριτσιού.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ για το θάνατο της 20χρονης Μαριάννας Τσίγκα:

Ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής την 17-09-2023 από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφορικά με ασθένεια 20χρονης ναυτικού (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου), μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, η οποία είχε ναυτολογηθεί για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού της πλου.

Η ανωτέρω ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου. Η 20χρονη δόκιμος, επαναπατρίστηκε στις 02-09-2023 με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 17-09-2023.

Διενεργείται προανάκριση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr, η Μαριάννα Τσίγκα από την Κω ήταν σπουδάστρια της σχολής Πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου (είχε ολοκληρώσει το 1ο έτος και θα φοιτούσε στο 2ο έτος) και βρισκόταν σε υπερατλαντικό εκπαιδευτικό ταξίδι με δεξαμενόπλοιο.

Ναυτολογήθηκε στις 13 Αυγούστου 2023 και ξεκίνησε από το λιμάνι Φουτζέιρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το ταξίδι, με προορισμό την Ινδία. Στις 22 Αυγούστου 2023 η Μαριάννα ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας. Λόγω της ασθένειας αποβιβάστηκε σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου και στις 2 Σεπτεμβρίου 2023 μέσω Καϊρου, επαναπατρίστηκε με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό και μεταφέρθηκε αρχικά σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία στο νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν”, όπου και απεβίωσε την 17-09-2023.

Συγκλονίζει και γεμίζει θλίψη ολόκληρο το νησί της Κω η είδηση του θανάτου της 20χρονης δόκιμης του Εμπορικού Ναυτικού, Μαριάννας Τσίγκα.

Η δόκιμος ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου και να μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία της πνοή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η υγεία της ενώ αρχικά παρουσίασε βελτίωση και πήγαινε καλύτερα και ήταν έτοιμη να επιστρέψει στην Κω, επιδεινώθηκε ραγδαία και τελικά κατέληξε το πρωί της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου.

Ένας νέος άνθρωπος, γεμάτος όνειρα για τη ζωή, φοιτούσε στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου-Σχολή Πλοιάρχων. Μια νέα κοπέλα γεμάτη καλοσύνη, ευγένεια και πάντα με το χαμόγελο

Η νεκρώσιμος Ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 5.00 το απόγευμα στον ΙΝ Αναλήψεως στο Ζηπάρι Κω.

Επίσης κλειστοί θα είναι αύριο, οι παιδικοί σταθμοί Ζηπαρίου και Πυλίου σε ένδειξη πένθους την ημέρα της κηδείας της Μαριάννας.

Στυλιανίδης: Συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Άννας Τσίγκα,

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε «Συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Άννας Τσίγκα, Δόκιμου Πλοιάρχου, μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου».

«Η σκέψη όλων μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της Μαρίας-Άννας. Ειλικρινή συλλυπητήρια», έγραψε ο κ. Στυλιανίδης.

Ειδήσεις σήμερα

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλό παράδεισο κορίτσι μου. Να μας προσέχεις από εκεί ψηλά μαζί με τα άλλα τα αγγελούδια μας.

  2. Κουράγιο, κουράγιο, κουράγιο στην οικογένειά… Αυτόν τον «σταυρό» τον σηκωσαν και τον σηκώνουν καθημερινά πολλοί συνάνθρωποι…
    Κουράγιο…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ