«Ταξίδι στην Ιθάκη»: Υπέροχο το Ελληνικό μουσικό ταξίδι από την αρχαιότητα έως σήμερα με τον Πέτρο Γαϊτάνο στην Κω

27
18282
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

Ένα Ελληνικό μουσικό ταξίδι από την αρχαιότητα έως σήμερα , με τη Φιλαρμονική ΔΕ Ηρακλειδών υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Γκαναβούρα  και την υποστήριξη του ΔΟΠΑΒΣ Κω, προσέφερε ο Πέτρος Γαϊτάνος, σε μία βραδιά γεμάτη γνωστά ακούσματα και ποιοτική μουσική, στο κατάμεστο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω.
Την επιμέλεια της ορχήστρας είχε ο Τσαμπίκος Καματερός, ενώ συμμετείχε και το μουσικό σύνολο ΛύρΑυλος, όπου μύησε το κοινό στην Αρχαία Ελληνική μουσική και τα μουσικά όργανα.
Η συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Κω και Καρδάμαινας, έδωσε στην εκδήλωση μία άλλη καλλιτεχνική νότα , με τον Πέτρο Γαϊτάνο να απολαμβάνει την παρουσία των χορευτών στη σκηνή.
Την εκδήλωση προλόγισε η συγγραφέας και δημοσιογράφος Ξανθίππη Αγρέλλη.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέβη Βλάχου, προχώρησαν σε τιμητική βράβευση του καλλιτέχνη, ο οποίος ζεστός και εγκάρδιος με το κοινό, ανανέωσε το ραντεβού του για το μέλλον, δίδοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Δήμαρχο κ.Νικηταρά.

Πηγή: https://www.kostv.gr

Στον κατάμεστο υπαίθριο χώρο, του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος, πραγματοποιήθηκε η μεγαλειώδης συναυλία, του ταλαντούχου μουσικοσυνθέτη, Πέτρου Γαϊτάνου και της ορχήστρας του. Το  βράδυ της Κυριακής, οι θεατές παρόντων των θρησκευτικών και πολιτικών αρχών, απήλαυσαν τραγούδια όλων των ειδών, ταξίδεψαν μέχρι την Ιθάκη και άκουσαν  μέχρι και μελίρρυτους,  Θρησκευτικούς ύμνους.                   Στην  επιτυχημένη συναυλία, με το όνομα ‘ταξίδι στην Ιθάκη’ συνέβαλλαν ο ΔΟΠΑΒΣ  και ο μαέστρος κ. Τσαμπίκος Καματερός, στην επιμέλεια της ορχήστρας.  Επίσης  το συγκρότημα,  ΛυρΑυλος.                                          Την όλη  διοργάνωση διεύθυνε, ο μαέστρος κ. Νίκος Γκαναβούρας με τη φιλαρμονική Ηρακλειδών Κω. Συμμετείχαν  στα χορευτικά το Λύκειο Ελληνίδων Κω και το Λύκειο Ελληνιδων της Καρδάμαινας.  Χαιρετισμό  απεύθυνε, το μέλος του  ΔΙΙΚ, ο γιατρός κ. Γιώργος Τάλλαρος. Επίσης   την παρουσίαση έκανε η δημοσιογράφος, Ξανθίππη Αγρέλλη.  Η ευχάριστη μουσική βραδιά έκλεισε με τον φιλικό  κ. Πέτρο Γαϊτάνο, να μοιράζει  αυτόγραφα, στους πολυπληθείς θαυμαστές του.

Ρεπορτάζ  Ξανθίππη Αγρέλλη  -10/9/2023-

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

27 ΣΧΟΛΙΑ

  1. πήγαν να το μετατρέψουν σε προεκλογική φιέστα
    Το ΔΙΙΚ απο χώρος συνεδρίων κ επιστημονικης Ιπποκρατικής Σκέψης το επέβαλαν να γινη χώρος συναυλιών διαφόρων
    Δεν υπάρχουν άλλοι χώροι στην Πόλη ;
    Πλατεία Διαγόρα ,τα γήπεδα ,η Μαρινα;
    Πρέπει να το σκεφθεί σοβαρά η Δημοτική αρχή κ η Διοίκηση του ΔΙΙΚ
    Οπου εμπλέκονται οι πολιτικοί τα πραγματα δεν πάνε καλά !

    • Ήταν μια πολύ καλή συναυλία. Και ο χώρος ήταν εξαιρετικος για αυτην.Ηταν η μοναδική αξιολογη εκδήλωση των φετινών Ιπποκρατειων, τα οποία τα τελευταία χρόνια είναι άθλια . Ήταν λίγο παραπάνω τα θρησκευτικά, αλλά δεν ακυρώνουν την πολύ καλή δουλειά που έγινε. Του Ξαρχάκου ήταν επίσης εξαιρετική, αλλά δεν ήταν του Δήμου ήταν του Ιπποκρατειου Ιδρύματος. Ο Δήμος Νίσυρου τους έβαλε τα γυαλιά όλων, και όλα χωρίς εισιτήριο.

  2. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ 2 ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΕΣΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ?? ΔΕΝ ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ…..

    • Εντάξει, το κατηχητικό σε πείραξε εσένα μασόνα του αφορεσμένου γκαντέμη. Αύριο μεθαύριο που θα παρακαλάς να γίνεις καλά να δούμε ποιος θα κάνει κατηχητικό σε ποιον……..

  3. Προσέξτε τους αδιάφορους και τους αδιάφθορους και άσε τις εξυπνάδες για μικρότερα άι κιου

  4. ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΛΑΘΟΣ ,ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΑΙΤΑΝΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΜΑΕΣΤΡΟ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ ….ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΚΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΑ ΒΛΑΧΟΥ?????

  5. ΜΟΝΟ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ,….. ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ……ΤΟ ΥΠΕΡΜΑΧΩ,ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ,ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΤΕ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑ???????

  6. ΑΝΙΔΗΜΑΡΧΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ 2 ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΩ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΕΛΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΑΣΕΙΠΟΤΕ

  7. Μιχάλης Ζουλουφος μπράβο μπράβο . Συγχαρητήρια ήσουν ο καλυτερος στους ενισχυτές στην ρύθμιση ήχους μπράβο

  8. ..ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΕΡΓΙΑ..ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΡΟΠΑΡΙΑ….ΣΑΝ ΜΑΣΩΝΟΙ

    • Στην αποβλάκωση έχω αλεργία.Πάντα πιστεύω στο Δικαιομα του άλλου να πιστεύει ότι θέλει.Είμαι ενάντια στο φανατισμό και φασισμό.Αριστερό και δεξιό.Εσυ;

    • Λάθος κάνεις η φιλαρμονική του τριγώνου δεν έχει καμία δουλειά με την φιλαρμονική της κω κανένας από την Κω δεν βοήθησε να στηθεί αυτή η φιλαρμονική ανικη εξ ολοκλήρου στο τρίγωνο

  9. ήταν μια ωραία συναυλία με πραγματικά πολύ κόσμο το μέρος ήταν το ποιο κατάλληλο για αυτές τις μουσικές μες την πόλη δεν μπορούσε να γεινει γιατί όλοι σας κάνετε την μάχη της τζαπα μπύρας. Τώρα όσο για τις φιλαρμονικές ας βρει την λύση ο αρμόδιος

  10. ΤΕΛΕΙΟΣ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΙΤΑΝΟΣ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΡΘΙΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΣΤΟΝ ΥΜΝΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΚΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΟΛΟΣ ΟΚΟΣΜΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΗΤΑΝ ΟΡΘΙΑ …….

  11. Ούτε στον Ακάθιστο Ύμνο σηκώθηκαν δηλ στο Υερμαχω στρατηγώ τα νικητήρια. ύμνος προς στην Παναγία μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ