Πλήθος κόσμου στον πανηγυρικό εσπερινό και στο μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι της Παναγίας στο Λαγούδι

7
33317

Με εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό προσκυνητών για άλλη μια χρονιά, από νωρίς το απόγευμα έως αργά το βράδυ πραγματοποιήθηκε απόψε το πατροπαράδοτο παραδοσιακό πανηγύρι της Παναγίας (Γενεσίου της Θεοτόκου) στο Λαγούδι.

 

Στον εσπερινό προεξήρχε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π Ιωακείμ Οικονομικος ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο συμπαραστατουμενος από τους ιερείς π. Κυριάκο Παρασκευαδακη επί 45 χρόνια εφημέριο του Ιερού Ναού π. Ιωάννη Σταυρόπουλο και π. Ιωάννη Καραγιάννη.

Έψαλλαν χοροί Ιεροψαλτών: Γιώργος Ελένης, Μιχάλης Ανδρέου, Τρύφων Γεωργίου, Ηλίας Παπατερπου εκ Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Δανελλάκης, Γιάννης Κουζούκας, Νίκος Διαμαντής, Θέμος Κουκούλας και Γιάννης Κιάρης.

Ο π. Ιωακείμ  μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου ημών Ποιμενάρχου αναφερόμενος στην ομιλία του στο χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης της Θεοτόκου, αναλύοντας πολύ γλαφυρά το θεολογικό περιεχόμενο της εορτής.

Ακολούθησε το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι με πολλούς παλιούς και νέους μερακλήδες μεταξύ των οποίων πολλοί απόδημοι.

 

Στην παραδοσιακή ορχήστρα ήταν οι Δημήτρης Κεφαλιανος βιολί, Νίκος Μαμμης λαούτο τραγούδι, Στέφανος Κωστογλου λύρα και Παναγιώτης Χατζηχριστοδούλου τουμπελεκι.

Το πρωί εψάλη ο Όρθρος της εορτής και τελέστηκε η θεία Λειτουργία της μεγάλης Θεομητορικής εορτής με προεξάρχοντα τον Πανοσιολογιώτατο στρατιωτικό Αρχιμανδρίτη π. Σοφρώνιο και συλλειτουργούς τον  π. Κυριάκο Παρασκευαδάκη, τον π. Ιωάννη Σταυρόπουλο και τον π. Ιωάννη Καραγιάννη.

Παρόντες ήταν μεταξύ των ευλαβών προσκυνητών ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Αριστείδης Καβαρλίγκος (η έδρα της Ταξιαρχίας σε περίπτωση επιστράτευσης βρίσκεται στην περιοχή και είναι υπό την σκέπη της Παναγίας, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο π. Σοφρώνιος), ο Διοικητής του Πυροβολικού Παναγιώτης Σμυρνής και ο Διοικητής της 148 Παναγιώτης Σταυράκης.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ισως κάποιος περιορισμός στα πανηγύρια σαν ενδειξη σεβασμού στους νεκρούς της κακοκαιρίας θα βοηθούσε σαν ενδειξη πολιτισμού κ σεβασμού του νησιού μας προς ολους τους δεινοπαθούντες !

    • Μήπως γνωρίζεις πόσοι κάθε μέρα πεθαίνουν τα τελευταία 3 χιλιάδες χρόνια?
      Πάψτε πια αυτές τις ελλεϊνές επιθεσεις «ανθρωπισμού».
      Απλά για την ιστορία εγώ δεν ήμουν εκεί για να πεις ότι δικαιολογώ και εγώ την πράξη μου.
      Έλεος πιά.
      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους.
      Η ΠΑΝΑΓΙΑ ευλογεί και να μας προσέχει.

  2. Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, βοήθεια μας η Παναγιά μας στο Λαγουδι, η ενορία μας. Πολλά πολλά συγχαρητήρια στον Παπά Κυριάκο μας και στην Εκκλησιαστική επιτροπή της Εκκλησίας καθώς και σε όλο τον κόσμο που δούλεψαν ακούραστα όλες αυτές τις μέρες ώστε να πραγματοποιηθεί και φέτος αυτό το υπέροχο πανηγυρι.Να είστε όλοι καλά και η Παναγιά μας να σας Σκεπάζει πάντα.

  3. Πολυ όμορφα όλα. Και του χρονου να ειστε καλα. Συγχαρητηρια στον παπά Κυριάκο και την επιτροπη του

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ