Ο Αρχιερατικός εσπερινός και το παραδοσιακό πανηγύρι του Προφήτη Ζαχαρία σε ένα πανέμορφο τοπίο πίσω από το βουνό στην Κω

1
16633


Μοναδικής εμπειρίας και ομορφιάς για όσους  Εσπερινό και το Πανηγύρι του Προφήτη Ζαχαρία, στην ομώνυμη περιοχή πίσω από το βουνό στην Κω (κάτω από την περιοχή «Χαλκίπετρα») η οποία μεταμορφώθηκε κυριολεκτικά από το 2009 από μια ερημική και άγρια περιοχή σε μια εντυπωσιακή όαση προσκυνήματος και αναψυχής.

 

Στον εσπερινό χοροστάτησε -όπως κάθε χρόνο- ο Σεβασμιώτατος πλαισιωμένος από  τον π. Ιωάννη Κουτάντο, τον π. Περικλή Κιάρη, τον π. Αναστάσιο Τσουκνιά και τον π. Βαγιανό Ιωάννη Κώστογλου.

Έψαλλαν ο Γιώργος Σανιδάς,  ο Γιώργος Κιάρης,  ο π. Αναστάσιος και ο π. Βαγιανός – Ιωάννης.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: εκπρόσωπος της 80 ΑΔΤΕ, ο υποψήφιος Δ΄ήμαρχος Γιώργος Κυρίτσης με τα στελέχη της παράταξής του Μιχάλη Γιωργαλλή και Δημήτρη Καραματζιάνη, ο Σεβαστιανός Παρβέρης από την ισχυρή Κω και μεγάλος αριθμός προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στον θαυμαστό τρόπο της σύλληψης του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και στην δυσπιστία του Προφήτη Ζαχαρία όταν του το αποκάλυψε Άγγελος Κυρίου που είχε ως συνέπεια να καταστεί άφωνος έως ότου γεννήθηκε το παιδί και στην ενάτη μέρα έπρεπε να του δοθεί το όνομα, οπότε ο Ζαχαρίας ζήτησε μια πλάκα από κεραμίδι στην οποία έγραψε τη λέξη Ιωάννης και απέκτησε ξανά τη φωνή του.

Μίλησε ακόμα για την ομώνυμη περιοχή του Αγίου Ζαχαρία με το παλιό εξωκλήσι που υπήρχε στο απέναντι ρέμα του Χαβάρου, όπου λόγω του δύσβατο της περιοχής ήταν αδύνατο να ανακατασκευαστεί κι έτσι επελέγη το νέο σημείο.

Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους παριστάμενους, συμβουλεύοντας πάντα στο κακό να ανταποδίδουμε το καλό που είναι και η εντολή του Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος ο οποίος δέχτηκε ευχές μεταξύ άλλων και για τα γενέθλιά του που ήταν χτες, διανυκτέρευσε στην περιοχή και χοροστάτησε το πρωί στον Ορθρο και την Θεία λειτουργία της εορτής με τον π. Ιωάννη και αρκετούς προσκυνητές.

 

Αμέσως μετά τον εσπερινό ακολούθησε το μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι με πλούσια τράπεζα, μουσική και χορό, με την παραδοσιακή ορχήστρα με τους: Δημήτρη Κεφαλιανό (βιολί), Νίκο Μάμμη (λαούτο-τραγούδι) και Στέφανο Κώστογλου (λύρα).’

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, η Χάρη Του Προφητη Ζαχαρία να μας Σκεπάζει πάντοτε. Παπά Γιάννη μου χρόνια πολλά με υγεία,οι μαντιναδες σου ΤΕΛΕΙΕΣ!!!👍👍👍👍👍👍👍👍👍👏👏👏👏👏

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ