Με εντυπωσιακό αριθμό προσκυνητών, αμέτρητες φανουρόπιτες ο εσπερινός με κ. Ναθαναήλ και το πανηγύρι του Αγίου Φανουρίου στο Μαστιχάρι Κω

7
23835
Συνεργάτης aegeanews.


Με εντυπωσιακό αριθμό προσκυνητών και αμέτρητες φανουρόπιτες για άλλη μια χρονιά

Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, εψάλη απόψε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του εν τη Ρόδω, του νεοφανούς, στο φερώνυμο Ιερό εξωκλήσιο του Αγίου στο Μαστιχάρι.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Παριάρος, ο εφημέριος της Ευαγγελιστρίας Μαστιχαρίου όπου υπάγεται το Ιερό εξωκλήσι π. Νικόλαος Γρύλλης, ο π. Αντώνιος Κασσιώτης, ο π. Αναστάσιος Τσουκνιάς και ο π. Περικλής Πουλέντσης.

Τους ύμνους απέδωσε χορός ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη Ηλία Σαράγια, Βασιλης Συνεσίου, Μανώλης Κυπραίος, Γιώργος Μιαούδης, Ηλίας Διακαντώνης, Σεβαστιανός Παναγιώτου, Παναγιώτης Γιακαλλής και Θέμος Κουκούλας.

Πλήθος προσκυνητών από όλο το νησί και απόδημοι, κατέκλυσε για άλλη μια χρονιά  τον μεγάλο αύλειο χώρο του ναού, ενώ εντυπωσιακά πολλές ήταν οι Φανουρόπιτες αλλά και οι αρτοκλασίες για σήμερα και αύριο που έφεραν οι πιστοί προς τιμήν του Αγίου.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, ο πρ. Δήμαρχος και Άρχων του Πατριαρχείου Θεοδόσης Βαρκάς, η Ντίνα Σβύνου, ο Διοικητής του ΑΤ Ηρακλειδών, ο Κυριάκος Πέτρου κ.α.

 

Ακολούθησε το καθιερωμένο μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι με πλούσια τράπεζα από την ενορία Μαστιχαρίου με πολύ χορό και νησιώτικη μουσική με το δυναμικό συγκρότημα του Δημήτρη Πέτρου (βιολί-τραγούδι), με την ομάδα του: Μανώλης Τσακίρης βιολί-τραγούδι, Νίκος Τσατσακλάς λαούτο, Νίκος Παρβάκης λαούτο.

 

3

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. καλά πανηγύρια; ακόμη μόλις έφυγε ο μέγας δωρητής Μανώλης Μαύρος στην οικογένεια του οποίου ανήκει το παρεκκλήσιο και πιάσατε πένθος με πανηγύρια; λίγη ντροπή….

    • Σοβαρά μιλάς εδώ τα παιδιά του ήταν εκεί για να τιμήσουν τι μνήμη του πατέρα τους και εσείς γράφετε ότι να ναι και βγάζετε χολη..

  2. ο μανωλης ο μαυροσς ηταν γλετζες ανθρωπος δεν θα ειχε προβλημα κ πιστευω οτι απο κει ψιλα γλεντουσε κ αυτοσ μαζι μας!!!

  3. ολα τα χωρια ψηφιζουνε κυριτση θα παρει μεγαλη διαφορα απο τα χωρια που εγκαταληφθηκανε απο την παρεα ατου νικηταρα παντου σκοταδι μαυροκ σκουπιδια κανενα εργο

  4. Όλα πολύ όμορφα. Και του χρόνου να είστε καλά! Βοήθεια σας ο Άγιος. Συγχαρητήρια στον παπά Νικόλα και στην ομάδα του!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ