Απίστευτη η προσέλευση κόσμου στην ξακουστή γιορτή μελιού στην Αντιμάχεια της Κω

35
40480
Συνεργάτης aegeanews.


Απίστευτη η προσέλευση κόσμου στην φημισμένη γιορτή μελιού στην Αντιμάχεια της Κω.Υπολογίζεται ότι πέρασαν πάνω από 3.000 άνθρωποι.

Η πλατεία δεν ήταν αρκετά μεγάλη να χωρέσει τον κόσμο…

Η πιο γλυκιά και απολαυστική βραδιά του καλοκαιριού έχει πλέον καθιερωθεί στην συνείδηση του κόσμου, ντόπιων και επισκεπτών που φαίνεται ότι την περιμένουν πως και πως.

Κι αυτή η πιο γλυκιά γιορτή διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία με συνδιοργανωτές τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αντιμάχειας «Η Πρόοδος», το Τμήμα Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,, την Κοινότητα Αντιμάχειας και τον ΔΟΠΑΒΣ στο πλαίσιο των Θερινών Ιπποκρατείων 2023.

Μια γιορτή αφιερωμένη στον τρόπο παραγωγής μελιού με εδέσματα όπως λουκουμάδες με μέλι, γιαούρτι, καρύδια με μέλι κλπ.

Την βραδιά πλαισίωσαν καλλιτεχνικά οι:  Τσακίρης Μανώλης βιολί, Μανώλης Μάμμης λύρα, Νίκος Παριανός λαούτο-τραγούδι και Φραζής Μανώλης πλήκτρα, όπως και τα υπέροχα χορευτικά της Προόδου και του Λυκείου Ελληνίδων Καρδάμαινας.

4

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

35 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οτι μίλησε ο δήμαρχος και δεν τον χειροκρότησε κάνεις, το πρόσεξε κανένας η πέρασε στο ντούκου

    • Ανόητε ψευτοκεφαλιανε,έγραψες πέντε σχολια και βριζεις δήμαρχο και κόσμο.Είσαι η Μιράντα,ο ψιτ,ο μπακλαβάς,ο μπαρπα σουλης,ο α@ηταμπουρας,που ξέρει μονο να βρίζει.Είσαι το τσελοειδες χιπαριο λεγομρνο στην γλώσσα των κωων:Ω! ΝΑΝΟΣ! ΧΑΡΑΜΙΑ όσα σου προσφέρει το νησι.ΓΥΦΤΕ.Να το βάλεις καλά στο μυαλό σου,Ο αγαπημένος δήμαρχος όλου του νησιου,θα έρθει πρώτος από την πρώτη Κυριακή.Και λέγετε ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ.Παρε καμια κοκα κολα? να το χωνέψεις μια και κσλη α@ηταμπουρα.

  2. Στην γιορτή πήγατε γεια να δείτε αν θα χειροκροτήσουν τον δήμαρχο η γεια να φάτε τζάμπα και να παρέτε και γεια το σπίτι πυκροψηχη τζαπανζηδες που θέλετε και το καλό του νησιού

    • ρουφο του πρωην,πηγαμε να χειροκροτησουμε τον δήμαρχο μας,και τα εθιμα της γιορτης του μελιου,που εσύ κ αι το τομαρι δεν θα ξανα γλειψετε,γιατι συν την γιορτή του μελιου γιορτασαμε σημερα την επανεκλογή του αγαπητού μας νυν δηναρχου.

    • Ότι φάγαμε το πληρώσαμε κεφαλιανε, τα τσάμπα που τα είδες εσύ? και σίγουρα δεν θα έφτανα μέχρι εκεί για να δω τον δήμαρχο. Αλλα όταν μιλά ο άρχοντας του νησιού και δεν το επιβραβεύει κάνεις, ναι μου κάνει εντύπωση

  3. Στις 8 άρχιζε και στις 11.30 και μετά δεν είχε τιποτα να πάρει ο κόσμος. καλοκαίρι είναι! οι περισσότεροι σχολανε στις 11 και μετά και δεν βρήκαν να πάρουν τίποτα! ούτε για δείγμα! ημαρτον δηλαδή!

    • …… λεω να βάζει τωρινές φωτογραφίες στα σαιτ και όχι πριν 40 χρονια.Η ασχήμια δεν κρύβεται συγχωριανη.ΦΟΒΗΘΗΚΑ.Θελεις και εξουσία.

  4. Αυτοί ηταν μονο οι παραγωγοί του νησιού ή τους υπολοιπους τους ξεχάσατε; Πηγαίνετε να δειτε στη βόρεια Ελλάδα πως γινεται και μετα πειτε την ξακουστή τ η γιορτη σας. Ντροπη για τους μελισσοκόμους ηταν το θέαμα

  5. Υπαρχει καποιο ξακουστό μέλι που να το ξερει η μανα του ή μονο η γιορτη ήταν ξακουστή; Γελάσαμε παλι

  6. Γιορτή ΜΕΛΙΟΥ στην αντιμαχεια
    ΜΕΛΙ έπρεπε να τα δίνουν αντιμαχειτες παραγωγοί!!!

  7. ντροπη ο παπανικολαου που ξεκηνησετην γιορτη το 1986 ηταν εκει με την γυναικατου και δεν του προσφερθηκε ουτε καρεκλα να καθηση αισχος στους διοργανοτες

  8. Επί Βιμελ _αθάνατη_ηταν γιορτή μελιού και μελισσοκομων. Εκτός από τρεις που είχαν στήσει πρόχειρα τους πάγκους τους οι υπόλοιποι που ήταν? Θα διδαχθητε ακόμα πολλά. Όσο και να θέλουν κάποιοι να ξεχάσουν η βιμελ θα τους θυμίζει πολλά!!!!!

  9. Υπάρχει κάποιο μέλι ονομασίας παράδοση από Κω;Απλά γιορτή κάνουν;Θα μου πεις κάνανε μια εταιρία μελιού και μπήκαν τα κοράκια του δήμου,και την ρήμαξαν.Καϊσερλή ακούς η κανείς …ομίλους;

  10. Φίλοι μου καλοί η ιστορία έχει μεγάλη αξία καί για αυτό μην πετάτε μικρές ιστορίες του τόπου σας.

  11. δεν φτάνει που περιμέναμε στην ουρά μια ώρα να αγοράσουμε λουκουμάδες είχαμε και 2 μπαγλαμάδες στην ουρά που έπιναν μπίρες και χόρευαν τραγουδούσαν λες και είναι σε κανένα μπαρ με ….στο χέρι θα μείνετε μάγκες κάτι τέτοιο πανιβλακες διώχνουν της κοπέλες από κοντά τους όσο και να θέλετε να δείξετε ότι ειστε κάποιοι

  12. αυτο ειναι το ευχαριστω στα μελλη του Δ.Σ.[ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΟΤΕΣ ] σερβιραν 3.0000 κοσμο με ταχυτητα και κοποση και γιατι ο πρωην που λεσ καιπαρουσιαζειςγια ηρωα δεν ηρθε να πει μια κσλησπερα στα παιδια σε τοσο κοσμο επρεπε να ψαχνανε να τον βρουν γιατι δεν λες για τους μελισοκομους που εχασαν τον κοπο τους εκεινος τι εχασε τα λεφτα του για τις εκδηλωσεις δικα σου και δικα μας ηταν και λεφτα με σεσουλα ΠΑΣΟΚ ΩΡΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ πες εσυ τα ευχαριστω μιας καιεισαι νοσταλγος εκεινων των εποχων του σλογκαν δια εμου του ιδιου μπραβο και παλι μπραβο στο Δ.Σ.

  13. ακριβά μας στοίχισε το μέλι επί καισερλη κ Νικηταρά ο κόσμος δεν είναι χαζός κ δεν ξεχνάει

  14. Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΡΑΓΙΑΔΩΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΕΡΝΕΙ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ

  15. 5 ευρώ ήταν η μερίδα κ είχε λουκουμάδες 2 κρέπες γιαούρτι με μέλι κ καρύδια μεγερια κ νερό. οκ ;; αιντε

    • Δηλαδή μπήκατε μέσα;Αν ναι ποιος τα πλήρωσε;Αν είχατε κέρδος ποιος το πήρε;Αυτός είναι καλός λογαριασμός και όχι πόσους λουκουμάδες έβαλες στο πιάτο

  16. Απο οτι μαθαμε ο Παπανικολαου προσκληθηκε απο επισημο μελος να καθισει αλλα δεν ηθελε γιατι δεν το λενε.Ηγνωστη τακτικη του ναι μεν αλλα ομωσ ηιστορια γραφει να ευλογισουμε ομωσ και τα γενια μας και αστους να τρεχουν για 3.000 ατομα ουτε ενα καλο δενειπε παρα αυτοπροβολη και μονο

  17. ακόμα και τους δικούς σας, τους κολλητούς σας, τους κουτσομπολευετε μπροστά στα μάτια μας.Μη νομίζετε ότι δε σας πήραμε χαμπάρι. Γι αυτό και μόνο δε σας αξίζει να είστε στην παράταξη. Οχι να βγειτε κιόλας… Επίπεδο 0. τρομερά αντιπαθής.

  18. Πέρυσι ήταν πιο σωστα οργανωμένο. Μπορεί κάποιος να ενημερώσει τώρα για την επερχόμενη εορτή του Αγίου Φανουρίου και αν ισχύει το πανηγύρι μετά τον εσπερινό στην εκκλησία του Αγίου στο Μαστιχαρι?
    Ευχαριστώ.

  19. Συγχαρητήρια στον σύλλογο και σε όλα τα μέλη – εθελοντές για την προσπάθειά τους. Συνεχίστε την δύσκολη προσπάθεια σας με αυτοκριτική και αυταπάρνηση γιατί ο τόπος έχει ανάγκη τέτοιες κινήσεις.
    Μην απολογείστε σε κανέναν. Όσοι ασκούν τόσο άκομψη κριτική είναι εκείνοι οι τύποι που τις χρυσές εποχές έφευγαν με τσάντες και τάπερ για το σπίτι ή τους μάζευε το ασθενοφόρο από το πολύ φαγητό.

  20. Εχεις δίκιο κύριε Αυγουλα πάντα γινοταν και θα γίνεται άκομψη κριτική. Η οποία βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι… Αναμφίβολα κάποιοι κόπιασαν.Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια που η γιορτή γίνεται χωρίς μελισσοκομους έχει χάσει την αξία της. Λυπάμαι αλλά έχει καταντήσει πανηγύρι…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ