Καταχειροκροτήθηκε η συγκλονιστική ερμηνεία της Μάνιας Παπαδημητρίου στην παράσταση «Αθηνάς Παναγούλη, Επιτάφιος» στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Κω

6
8170

Ο μονόλογος του Γιάννη Σολδάτου «Αθηνάς Παναγούλη, Επιτάφιος», σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη, μουσική Σταύρου Σιόλα και σκηνογραφία Έλλης Λιδωρικιώτη, με τη Μάνια Παπαδημητρίου στον ρόλο της Αθηνάς Παναγούλη, παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Ρωμαικό Ωδείο της Κω, μπρόστα σε ένα ενθουσιώδες κοινό, που παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή και ιστορικό ενδιαφέρον την μονόπρακτη αφήγηση των γεγονότων της 7ετίας από την σκοπιά της Αθηνας Παναγούλη, μητέρας του αγωνίστη της δημοκρατίας και αντιστασιακού Αλέκου Παναγούλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η ιδιαίτερη θεατρική παράσταση, με τα ιστορικά και κοινωνικοπολιτικά χαρακτηριστικά, εντάχθηκε στα φετινά Ιπποκράτεια, χάρη στην ΕΓΕ παράρτημα Κω, καθώς και με την αμέριστη στήριξη του ΔΟΠΑΒΣ, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκάνησου και φυσικά της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Σέβης Βλάχου, που στηρίζει διαχρονικά, τις δράσεις της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος, η οποία και εξήρε το έργο και την διαχρονική προσφορά των γυναικών της ΕΓΕ στον χαιρετισμό της, πριν την έναρξη της θεατρικής παράστασης.

Πηγή: https://www.kostv.gr

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απογειώθηκε η ΕΛΛΑΔΑ σε οικονομικό επίπεδο. Το ίδιο και οι πολίτες. Αγρότες βρέθηκαν με χάρισμα δάνεια. Βέβαια με κάποιο σχετικο τίμημα λόγω μη δημοκρατικής κατάστασης.
    Έρχομαι στο σήμερα με δημοκρατικές κυβερνήσεις τα τελευταία 20 χρόνια.
    ΣΚ@Τ@.

    • έχει κάποια σχέση το σχόλιο σας με την θεατρική παράσταση ;;δεν το καταλάβαμε ,ίσως μια παραπάνω εξήγηση θα βοηθούσε

  2. Ο κοσμος παλευει για να ζησει,βοηθηστε οικογενειες που λιμοκτονουν.Καλες οι εκδηλωσεις αλλα δωστε αλλαες προτεραιοτητες Κυριες!!!!

  3. Φαντάζομαι το «μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου» θα το γνωρίζετε ως καλός Χριστιανός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ