Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση στο μεγάλο πανηγύρι της Παναγίας Στυλωτής στην Κέφαλο Κω

0
22544


Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε η προσέλευση στο μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι της Παναγίας Στυλωτής στην Κέφαλο της Κω (από τα μεγαλύτερα της Κεφάλου και του νησιού, καθώς ο αριθμός των επισκεπτών βρίσκεται στο ζενίθ).

Είναι χαρακτηριστικό ότι η προετοιμασία που γίνεται για αυτό με περίπου 70κατσίκες για κρέας συν τα υπόλοιπα υλικά ενώ είχε προϋπολογιστεί για ακόμη περισσότερο κόσμο από άλλες χρονιές σχεδόν δεν έφτασε με συνέπεια προς το τέλος το φαγητό να μοιράζεται στα δύο για να πάρουν όλοι.

Ο κόσμος προσκύνησε με ευλάβεια την Εικόνα και τον επιτάφιο της Παναγίας, θαύμασε τη φύση και την πολύ όμορφη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου από την εκκλησιαστική επιτροπή και τους εθελοντές με τε έργα ευπρεπισμού που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και συνεχίζονται, ενώ  πέρασε για άλλη μια χρονιά ξεχωριστές στιγμές και διασκέδασε με την ψυχή του.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

Ευχαριστούμε πολύ για το υλικό και τις αεροφωτογραφίες με drone, τον καλό φίλο και συνεργάτη Σωτήρη Χριστοδούλου

 

Η Ακολουθία του Επιταφίου και το παραδοσιακό πανηγύρι της Παναγιάς Στυλωτής στην Κέφαλο
Πλήθος προσκυνητών συνέρρευσε και φέτος στην Κέφαλο στο μεγάλο πανηγύρι της Παναγίας Στυλωτής . Ονομάστηκε Στυλωτή λόγω αρχαίας μαρμάρινης στήλης (αμφικιονίσκος) που βρέθηκε εκεί και που τώρα δεσπόζει στο κέντρο της εκκλησίας.

Μια ξεχωριστή γιορτή για τον Δεκαπενταύγουστο ο Επιτάφιος της Παναγίας με την περιφορά του γύρω από το ιερό εξωκκλήσι και τα καθιερωμένα κόλλυβα της παναγιάς, που μοίρασαν οι ενορίτισσες.

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν αρκετοί ομογενείς και πλήθος κόσμου από όλο το νησί.
Αμέσως μετά -όπως κάθε χρόνο- ακολούθησε το παραδοσιακό πανηγύρι το οποίο συγκέντρωσε φέτος ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό προσκυνητών.

Οι εθελοντές της Κεφάλου ετοίμασαν  άφθονο φαγητό (γίδα βραστή με ρύζι) για όλο τον κόσμο και η διασκέδαση κράτησε έως αργά με την παραδοσιακή ορχήστρα των: Αλέκου Κρητικού, Βασίλη Κοκαλάκη και Νίκου Παριανού και το χορευτικό του πολιτιστικού συλλόγου Κεφάλου Άγιος Νικόλαος, που κέρδισαν το πιο ζεστό χειροκρότημα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ