Κοσμοσυρροή στο μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι της Κοίμησης της Θεοτόκου Αντιμάχειας

3
13877
Συνεργάτης aegeanews.


Το ξακουστό-παραδοσιακό πανηγύρι της Κοίμησης της Θεοτόκου («Προσκύνημα») στην Αντιμάχεια, αναβίωσε και φέτος με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία και προσέλευση.

Πλήθος προσκυνητών συνέρρευσε για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας και στη συνέχεια να διασκεδάσει στη Χάρη της.

Ένα από τα παλαιότερα και μαζικότερα πανηγύρια του νησιού.

Για άλλη μια χρονιά ο π. Αντώνιος Κασιώτης με την μεγάλη ομάδα των εθελοντών της ενορίας του  ετοίμασαν άφθονο φαγητό για όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Σεφ κ. Τάσο Γιακούμαρο που μαγειρεύει ακούραστα από το πρωί για την μεγάλη προετοιμασία χρησιμοποιεί γύρω στα 80 κιλά παραδοσιακά πιτταρίδια, 200 κιλά κατσίκα, 250 κιλά μοσχάρι και 100 ψημένα κοτόπουλα (προσφορά όλα του κ. Σταύρου Μήτση για την εκκλησία).

Ο χορός και το γλέντι κράτησαν έως αργά με νέους κάθε ηλικίας… μεταξύ των οποίων αρκετοί απόδημοι Αντιμαχείτες και μη συμμετέχοντας δυναμικά στο χορό με την παραδοσιακή μας μουσική.

Το κέφι απογείωσε η παραδοσιακή ορχήστρα των: Δαυίδ Νέσκε (βιολί), Μανώλη Μάμμη (λύρα-τραγούδι-τουμπελέκι), Νίκου Τσατσακλά (λαούτο) και με την φιλική συμμετοχή όπως πάντα στο τραγούδι των αγαπητών μας κ. Σάββα Κεφαλιανού και του κ. Γιάννη Χατζηβαλούδου με την παρέα του.

Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εγώ ξέρω τόσα χρονια ότι το φαΐ δεν το πληρώνουν, τώρα γιατί έπαιρναν 5€ τη μερίδα,για ποιο λόγω καλειτε το κόσμο,ντροπή

    • ΣΕ ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝ ΘΕΣ ΠΑΣ ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΕΣ ΜΗΝ ΈΡΘΕΙΣ ΑΝ ΠΑΛΙ ΘΕΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΑΣ
      ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΦΑΙ ΗΤΑΝ ΤΣΑΜΠΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΦΕΥΓΕ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ..
      ΤΩΡΑ ΠΑΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΘΕ ΞΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΜΠΥΡΕΣ ΚΑΙ ΦΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ
      ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΕΙ Ο ΝΑΟΣ ΚΑΟ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ