Η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Σκανδαλίδη με τίτλο «Το Κονιαριό της Κω Μνήμες επί ερειπίων της Οθωμανοκρατίας»

9
16391


Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Σκανδαλίδη με τίτλο ‘’ Το Κονιαριό της Κω Μνήμες επί ερειπίων της Οθωμανοκρατίας ’’ πραγματοποίησε ο Πνευματικός Όμιλος Κώων Ο Φιλητάς με τη στήριξη του ΔΟΠΑΒΣ στα Θερινά Ιπποκράτεια 2023 την Πέμπτη 10 Αυγούστου στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Κω ( Χάνι) στις 8 το βράδυ.
Χαιρετισμό εκ μέρους του ΔΟΠΑΒΣ που είναι ο συνδιοργανωτής και ο εκδότης του βιβλίου απηύθυνε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τουρισμού σέβη Βλάχου, ο έπαρχος Κω Νισύρου Γιάννης Καμπανης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ της Κω Γιώργος Χρυσουλακης, εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου ο Γενικός Αρχιερατικός, πρωτοπρεσβύτερος π.Ι.Διακοπαναγιωτης, ο Σοφολογιατατος Ιμάμης Ιρφάν Τραμπα, ο πρύτανης Παναγιώτης Νούτσος, ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής Γιώργος Κυρίτσης
Για το έργο μίλησαν : η πρόεδρος του Φιλητά Μ. Τουλαντά, ο ομότιμος καθηγητής Σταμάτης Αλαχιώτης, ο τ. πρόεδρος του Φιλητά Κ. Ιωάννου ο οποίος επισήμανε πως το βιβλίο είναι αφιερωμένο στην αδελφοσύνη των δύο λαών και έχει εκδοθεί στην Κω, από το Κέντρο Γραφικών Τεχνών.
Ο πρ. υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης μίλησε από καρδιάς για τον ξάδελφο του που έγραψε πάνω από είκοσι βιβλία και επισήμανε πως πρόκειται για έργο πατριδογνωσίας με επώνυμους και ανώνυμους ήρωες. Τα βιβλία του στηρίζονται σε έρευνα και το συγκεκριμένο στο Κονιαριό, περιλαμβάνει μαρτυρίες, ιστορικές καταγραφές με πηγές ελληνικές και τουρκικές.
Η βιβλιογραφία του δείχνει το μεγαλείο της ερευνητικής του δουλειάς. Ενα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια του βιβλίου, είναι αφιερωμένο σε πραγματικές βιωματικές ιστορίες επισήμανε ο κ.Σκανδαλιδης.
Τέλος ο συγγραφέας Κώστας Σκανδαλίδης επισήμανε πως αναπόσπαστο κομμάτι του βιβλίου η ντοπιολαλιά. Αναφέρθηκε στην βιβλιογραφία , στο αρχειακό υλικό και στα αφηγηματικά στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο. Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στην αδελφοσύνη των δύο λαών τόνισε ο συγγραφέας και εξεφρασε την ικανοποίηση του για το ποιμαντικό έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη που συμβάλλει στην ειρήνη και αγάπη μεταξύ των δύο λαών στο νησί μας.

Πηγή: https://www.kostv.gr

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΡΙΖΑΚΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ.[ΒΛΕΠΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ]

  2. Μπράβο Κώστα για την μεγάλη σου προσφορά στην Κω και τα μεγάλα έργα που έκανες και έδωσες σ αυτό το νησί που τόσο αγαπάς !!! Θα σου είμαστε πάντα ευγνώμων!!!

  3. Nα κάνουν και άλλα πρόσωπα παρουσιάσεις βιβλίων όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι, γιαυτό ο κόσμος δεν έρχεται, έχει βαρεθεί, τόσους εκπαιδευτικούς έχει το νησί…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ