Ενισχύονται με μοτοσικλετιστές – διασώστες του ΕΚΑΒ τα νησιά του Αιγαίου

7
7274

Τα νησιά του Αιγαίου εξοπλίζονται με μοτοσικλέτες ταχείας απόκρισης του ΕΚΑΒ που θα δίνουν τη δυνατότητα στους διασώστες να φτάνουν νωρίτερα από τα ασθενοφόρα στον τόπο του ατυχήματος.

Αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 17/6, οι μοτοσικλέτες αυτές φτάνουν σε Σύρο, Νάξο, Μύκονο και Σαντορίνη, ενώ την επόμενη εβδομάδα εξοπλίζεται αντιστοίχως και η Πάρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μηχανές και διασώστες του ΕΚΑΒ θα μετακινηθούν από την έδρα τους στην ηπειρωτική χώρα, δεν θα πάρουν καλοκαιρινή άδεια αλλά θα δουλέψουν με αυξημένους μισθούς και εξασφάλιση δωρεάν κατοικίας στα εκάστοτε νησιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλωστε, δεν έχει κρύψει την επιθυμία της κυβέρνησης να στείλει 250 διασώστες μοτοσικλετιστές στα νησιά κι όχι μόνο, ενώ ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε την ενεργοποίηση ψηφιακής πλατφόρμας για την πρόσληψη 250 επικουρικών διασωστών.

Παράλληλα, σε συνδυασμό με αυτό, σε εξέλιξη είναι η εκπαίδευση και τοποθέτηση προσωπικού από τις Ενοπλες Δυνάμεις σε Κέντρα Υγείας περιοχών με σοβαρή υποστελέχωση των ασθενοφόρων.

Φυσικά, υπάρχουν και οι αντιδράσεις λόγω δυσαρέσκειας, όπως για παράδειγμα στο Λεωνίδιο που αγροτικοί γιατροί του Κέντρου Υγείας σε ανακοίνωσή τους κατήγγειλαν ότι το προσωπικό που υποδέχθηκαν δεν είχε την κατάλληλη εκπαίδευση.

«Δεν έχουν λάβει καμία εκπαίδευση στον χειρισμό και τη μετακίνηση ασθενών, δεν έχουν καν εκπαιδευθεί επαρκώς στην παροχή πρώτων βοηθειών, δεν έχουν απολύτως καμία παρελθοντική επαφή με ασθενοφόρα και τον εξοπλισμό τους, ενώ δύο από τους τρεις δεν έχουν καν δίπλωμα οδήγησης μεγαλύτερης κατηγορίας από Ι.Χ. και προφανώς ούτε εμπειρία οδήγησης παρόμοιου οχήματος», αναφέρουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, βάσει της οποίας έχει γίνει η συγκεκριμένη παρέμβαση, το προσωπικό που θα διατεθεί στα ασθενοφόρα θα πρέπει να έχει δίπλωμα οδήγησης β΄ κατηγορίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα ενισχυθούν και με Ραφάλ με διασώστες.!!!
    Α ρεεεε αρχικαραγκιόζηδες νεοδημοκράτες!!!! και οι μοσχαροκεφαλές που σας ψηφίζουν!!!

    • Η Κως δεν χρειάζεται τίποτα από αυτά.
      Ο Άγιος Ιπποκράτης και τα μαϊδιά τα τουριστοπροσκυ ημένα, θεραπεύουν πάσαν νόσον και Μαλακίαν.

  2. Νωριτερα απο τα ασθενοφορα λεει! Χαχαχχαχα! Ποια ασθενοφορα ρε ανθελληνες και εθνοπροδοτες; Θα παει ο διασωστης να φορτωνει καβαλα τον ασθενη στο τελος αφου ασθενοφορα δεν εχουμε. Θα του φοραει κρανος και θα του κανει καρπα. Οξω γιδια!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ