ΣΥΡΙΖΑ ραγδαίες εξελίξεις: Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας – Εκλογή νέας ηγεσίας, «δεν θα είμαι υποψήφιος»

45
9921

Ανακοινώσεις σε δραματικούς τόνους από το Ζάππειο – Μετά από 3 ημέρες πήρα τις αποφάσεις με το μαξιλάρι μου – Κλείνει ένας ιστορικός κύκλος

Την παραίτησή του από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και την έναρξη διαδικασιών για εκλογή νέας ηγεσίας στο κόμμα ανακοίνωσε από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας πυροδοτώντας ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη βαρία ήττα στις εκλογές του Ιουνίου, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

Δείτε τις δηλώσεις Τσίπρα

«Αποφάσισα να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του Κόμματος, όπως ορίζει το καταστατικό του. Την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες. Στις οποίες φυσικά δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι όμως παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από αυτές» είπε ο κ. Τσίπρας ανακοινώνοντας την απόφασή του για την οποία είχε πρώτά ενημερώσει τα μέλη του εκτελεστικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε λεπτό πρς λεπτό τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα

Όπως είπε «ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι άμεση προτεραιότητα» ζητώντας «να αναδιοργανωθούμε άμεσα και χωρίς καμιά χρονοτριβή. Να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μια μέρα τόσο στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και στην αντιπαράθεση με τις δικές μας αδυναμίες, παθογένειες και προβλήματα».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι έκανε σήμερα την ανακοίνωση αυτή καθώς, όπως είπε, «έχω πια την εμπειρία αυτές τις αποφάσεις να μην τις λαμβάνω εν θερμώ. Να τις παίρνω στο μαξιλάρι μου και να τις βασανίζω. Να αποφασίζω με ψυχραιμία. Και αυτό έκανα για τρία εικοσιτετράωρα».

Δεν παρέλειψε, δε, να πει ότι «δεν το κρύβω ότι είμαι συγκινημένος. Ότι αυτή η απόφαση έχει και για μένα ένα στοιχείο οδύνης, όπως θα είχε και για τον καθένα. Έχει όμως και ένα στοιχείο προσωπικής πρόκλησης. Να αποδείξω με τη στάση και το παράδειγμά μου ότι στη ζωή, στην πολιτική, ιδίως στην πολιτική που αναφέρεται σε αξίες, μπορείς να είσαι μάχιμος και δημιουργικός, ίσως σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα πιο χρήσιμος, και χωρίς αξιώματα».

Όλη η ανακοίνωση Τσίπρα από το Ζάππειο

Είναι ορισμένες στιγμές που καλείσαι να πάρεις κρίσιμες αποφάσεις. Που καλείσαι να σταθείς απέναντι στην ιστορία, απέναντι σε όσους πορευτήκατε μαζί, απέναντι σε όσους σε πίστεψαν και στήριξαν προσδοκίες σε σένα. Απέναντι στον εαυτό σου. Αλλά και απέναντι σε όσους πολέμησες και σε πολέμησαν.

Έχω πια την εμπειρία αυτές τις αποφάσεις να μην τις λαμβάνω εν θερμώ. Να τις παίρνω στο μαξιλάρι μου και να τις βασανίζω. Να αποφασίζω με ψυχραιμία. Και αυτό έκανα για τρία εικοσιτετράωρα. Γιατί, ξέρω καλά ότι οι αποφάσεις μου έχουν επιπτώσεις και σε άλλους ανθρώπους. Ξεπερνούν εκ των πραγμάτων το δικό μου ατομικό ορίζοντα.

Στη δήλωσή μου το βράδυ των εκλογών είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πια κλείσει έναν μεγάλο ιστορικό κύκλο, που πρέπει να τον αποτιμήσουμε με περηφάνεια. Και να ανοίξουμε συλλογικά, έναν επόμενο κύκλο. Δύσκολο, πρωτόγνωρο, αλλά ακόμη πιο ελπιδοφόρο και δημιουργικό.

Μίλησα επίσης για την ανάγκη δύσκολων και γενναίων αποφάσεων, που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Για την ανάγκη να συναντηθούμε πάλι με τις αξίες μας. Της συλλογικότητας, της ανιδιοτέλειας και της κοινωνικής ευθύνης, να ανανεώσουμε τολμηρά το στελεχικό μας δυναμικό από πάνω μέχρι κάτω, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε νέους ανθρώπους, να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστισαν ακριβά

Προσθέτω: Την ανάγκη να εφεύρουμε τον νέο ΣΥΡΙΖΑ, που θα μπορέσει με σεμνότητα και ανοιχτά μάτια να διαβάσει τις νέες αντιθέσεις και τα νέα ρεύματα της κοινωνίας, τις νέες προκλήσεις της εποχής, και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες εκείνων που θέλει και έχει ταχθεί να εκπροσωπεί.

Αυτές οι δύσκολες και γενναίες αποφάσεις, που καλούνται να υπηρετήσουν ένα νέο όραμα, αφορούν προφανώς και μένα. Πρώτο μάλιστα εμένα, που υπήρξα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στον ιστορικό κύκλο που κλείνει.

Παρέλαβα σε ηλικία μόλις 34 ετών ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς. Το ταξίδι που κάναμε μαζί ήταν επικίνδυνο, γεμάτο παγίδες, αλλά συναρπαστικό. Από μικρό κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ο κορμός της προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα. Το πρώτο αριστερό κόμμα στην Ευρώπη που κυβέρνησε και μάλιστα σε ιστορικές στιγμές για την πατρίδα και την Ευρώπη. Σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες, με την κοινωνία καταρρακωμένη και την οικονομία χρεοκοπημένη. Και είχα την τύχη και την τιμή, για την οποία χρωστάω ευγνωμοσύνη στον ελληνικό λαό και τους συντρόφους μου, να είμαι ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός.

Αυτό το ταξίδι ήταν μια πορεία που κάθε μέρα της ήταν μια μέρα μάχης. Αντιμετωπίσαμε μια Ευρώπη καχύποπτη και εχθρική απέναντι στην Ελλάδα και μια συμμαχία δανειστών που θεωρούσε την πατρίδα μας άξια τιμωρίας. Αντιμετωπίσαμε αφόρητες πιέσεις και εκβιασμούς. Που εκπορεύονταν από ισχυρές δυνάμεις έξω από τη χώρα, αλλά έβρισκαν ισχυρούς συμπαραστάτες και μέσα σ’ αυτή.

Δηλώνω και σήμερα, αυτή τη σημαντική μέρα για μένα, περήφανος για όσα πετύχαμε. Για την έξοδο από τα μνημόνια και τη ρύθμιση του χρέους. Για την επούλωση των τραυμάτων της κοινωνίας και της οικονομίας. Για τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας που αποκαταστήσαμε. Και βέβαια για την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό το έργο είναι δικό σας και δικό μας. Δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει.

Αυτό το δύσκολο ταξίδι όμως είχε και συμβιβασμούς Είχε και δύσκολες αποφάσεις. Είχε και τραύματα. Είχε και φθορά. Σε κάθε περίπτωση όμως ήταν ένα ταξίδι που άφησε αποτύπωμα στην ιστορία.

Οι εμπειρίες του, οι επιτυχίες, τα λάθη του, οι μάχες που κερδίσαμε για λογαριασμό της πατρίδας, αλλά κι εκείνες που χάσαμε, αποτελούν αναντικατάστατη παρακαταθήκη για το νέο κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ήρθε η ώρα να ανοίξουμε ένα νέο κύκλο.

Όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί και πρέπει να γίνει η αρχή του. Το εκλογικό σώμα έδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μια διπλή εντολή. Πρώτον, να ανταποκριθεί στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Που πάντα και εκ των πραγμάτων είναι ρόλος κόμματος εξουσίας. Και δεύτερον, να αλλάξει δραστικά, αν θέλει να διεκδικήσει εκ νέου με αξιώσεις την κυβέρνηση.

Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στη λαϊκή εντολή. Να αναδιοργανωθούμε άμεσα και χωρίς καμιά χρονοτριβή. Να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μια μέρα τόσο στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και στην αντιπαράθεση με τις δικές μας αδυναμίες, παθογένειες και προβλήματα. Μια διαδικασία βαθιάς ανανέωσης και επανίδρυσης, που θα αγκαλιάζει όλα τα μέλη του κόμματος, αλλά και τους φίλους και τις κοινωνικές ομάδες που θέλουμε να εκπροσωπούμε, είναι άμεση προτεραιότητα.

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι άμεση προτεραιότητα. Και δεν αφορά μόνο το κόμμα μας. Αφορά την ποιότητα της δημοκρατίας μας, τις αντιστάσεις στις πολιτικές της ΝΔ, το μέτωπο στην ακροδεξιά και το νεοφασισμό που βρήκε θέση στην ελληνική Βουλή. Αυτή την πεποίθησή μου για την ανάγκη μιας διαδικασίας βαθιάς ανανέωσης και επανίδρυσης θα ήταν υποκριτικό να την προτείνω μόνο με το λόγο μου, αν δεν την υπηρετώ ταυτόχρονα και με τη στάση μου.

Το νέο κύμα στην κοινωνία, την τέχνη, την πολιτική, περνάει είτε με συγκρούσεις. Το πιο συνηθισμένο. Είτε επειδή κάποιοι που κατέχουν θέσεις ευθύνης κατανοούν την αναγκαιότητά του. Κι εγώ κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει. Έχω εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό του κόμματός μας. Στις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας και της Αριστεράς.

Αποφάσισα λοιπόν να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του Κόμματος, όπως ορίζει το καταστατικό του. Την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες. Στις οποίες φυσικά δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι όμως παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από αυτές.

Δεν το κρύβω ότι είμαι συγκινημένος. Ότι αυτή η απόφαση έχει και για μένα ένα στοιχείο οδύνης, όπως θα είχε και για τον καθένα. Έχει όμως και ένα στοιχείο προσωπικής πρόκλησης. Να αποδείξω με τη στάση και το παράδειγμά μου ότι στη ζωή, στην πολιτική, ιδίως στην πολιτική που αναφέρεται σε αξίες, μπορείς να είσαι μάχιμος και δημιουργικός, ίσως σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα πιο χρήσιμος, και χωρίς αξιώματα. Να αποδείξω η μάχη για τις ιδέες και η προσφορά δεν ορίζεται από την καρέκλα που κατέχει κανείς.

Θέλω να απευθυνθώ στα χιλιάδες μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που μαζί τους βρέθηκα και βρεθήκαμε σ’ αυτό το συναρπαστικό ταξίδι. Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας.
Να σας αισθάνομαι δίπλα μου. Το ταξίδι συνεχίζεται. Και η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμη ταξιδέψει.

Θέλω όμως να απευθυνθώ και σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Μπορεί κάποιοι να χαίρεστε με την απόφασή μου. Και κάποιοι να λυπάστε. Αλλά τα επόμενα χρόνια δε θα είναι εύκολα για κανένα μας. Ό, τι κι αν ψήφισε στις τελευταίες εκλογές. Ζούμε σε μια περίοδο αλλεπάλληλων κρίσεων, σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον, σε μια περίοδο γεωπολιτικών εντάσεων και προκλήσεων. Η πίστη στις αξίες μας. Η προσήλωσή μας στη δημοκρατία και την ελευθερία, που είναι συνώνυμο της Ελλάδας. Η αγάπη για τον άνθρωπο. Η αλληλεγγύη. Η ενότητα. Το εμείς πάνω από το εγώ, είναι δρόμος για να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες.

Η προοδευτική παράταξη του τόπου, όπως πάντα στην ιστορία, θα είναι οδηγός σε αυτή τη συλλογική εθνική προσπάθεια. Και ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ που θα την εκφράζει, μπορεί να γίνει ξανά η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό το σκοπό υπηρετεί η απόφασή μου. Αυτό το σκοπό θα υπηρετώ πάντα. Την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Οι πέντε που τον συνόδευσαν στο «αντίο» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας: Οι πέντε που τον συνόδευσαν στο «αντίο» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει από τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου να μην διαρρεύσουν κάτι μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις που θα έκανε ο ίδιος.

Στο «αντίο» αυτό από το κόμμα τον συνόδευσαν η Ράνια Σβίγκου, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Βαγγέλης Καλπαδάκης και ο Νίκος Φαραντούρης.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει από τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου να μην διαρρεύσουν κάτι μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις που θα έκανε ο ίδιος.

Θα είναι η Έφη Αχτσιόγλου στην κούρσα διαδοχής του ΣΥΡΙΖΑ;

Θα είναι η Έφη Αχτσιόγλου στην κούρσα διαδοχής του ΣΥΡΙΖΑ;

Ποιοι θα μπορούσαν να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που έκλεισε το κεφάλαιο «Τσίπρας» στην προεδρία του κόμματος; Τα πρόσωπα που έχουν ακουστεί έως τώρα είναι αυτά της νέας γενιάς, που επικοινωνιακά αντιπροσωπεύουν το νέο.

Η Έφη Αχτσιόγλου, σύμφωνα με όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα είναι ένα ικανό στέλεχος που θα μπορούσε να αναλάβει τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας.

Μπορεί η ίδια, λίγες ημέρες πριν να δήλωνε ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν και πλέον όλα βρίσκονται στο τραπέζι.

Ποια είναι η Έφη Αχτσιόγλου

Η Έφη Αχτσιόγλου γεννήθηκε το 1985, στα Γιαννιτσά Πέλλας. Ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ και το 2009 απέκτησε -επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις Πολιτικές Επιστήμες από την ίδια σχολή.

Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014, ολοκλήρωσε ως υπότροφος του ΙΚΥ τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο.

Ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015. Στον ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από τα κομματικά όργανα, ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ ήταν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης. Ως Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Εργασίας ήταν υπεύθυνη για τη διαπραγμάτευση της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους Θεσμούς σε ζητήματα σχετικά με την αγορά εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης.

Έχει υπηρετήσει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ και μέλος του ΑΣΕ.

Από τις 5 Νοεμβρίου του 2016 έως τις 9 Ιουλίου του 2019 ήταν υπουργός στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Κατά τη θητεία της συνδέθηκε με την επέκταση των συλλογικών συμβάσεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και 27% για τους νέους εργαζόμενους (με ενιαίο κατώτατο μισθό τα 650 ευρώ), την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, τη μείωση της αδήλωτης εργασίας και της ανεργίας, τη δημιουργία του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), το νέο πλαίσιο για την αναδοχή και την υιοθεσία κ.α.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 τοποθετήθηκε στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και εξελέγη στη Βουλή των Ελλήνων. Επανεξελέγη στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023 στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας.

Άγριος καβγάς Τζανακόπουλου – Ρήγα στην Κουμουνδούρου – «Έφυγαν» γραφεία

Χρειάστηκε η επέμβαση των ψυχραιμότερων για να αποσοβηθούν τα χειρότερα

tzanakopoulos-rigas-arhtrou

Σκηνές απείρου κάλλους φαίνεται πως εξελίχθηκαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην Κουμουνδούρου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση των ψυχραιμότερων για να αποσοβηθούν τα χειρότερα, όταν «θερμό επεισόδιο» απειλήθηκε μεταξύ των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Πάνου Ρήγα.

Τα όσα συνέβησαν στα κομματικά γραφεία, στην Κουμουνδούρου, αναμένεται να απασχολήσουν πολύ ψηλά την ατζέντα της συνεδρίασης της διευρυμένης Πολιτικής Γραμματείας, καθώς στελέχη που έτυχε να βρίσκονται κοντά στο σημείο του συμβάντος, δηλώνουν απηυδισμένοι από την εσωτερική κατάσταση, αλλά και τις «εκρηκτικές συμπεριφορές» ορισμένων συντρόφων τους. Στο πλαίσιο αυτό, στελέχη που έζησαν από πρώτο χέρι το περιστατικό αναμένεται να ζητήσουν την παραπομπή του κ. Τζανακοπουλου στην Επιτροπή Δεοντολογίας, δηλαδή το Πειθαρχικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τζανακόπουλος  επιτέθηκε κατά του πρώην Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Ρήγα εισβάλλοντας μέσα στο γραφειο του τελευταίου παρουσία μαρτύρων, αλλά και με υβριστικούς χαρακτηρισμούς, σε σημείο που ένας εκ των παρευρισκόντων να παρέμβει για να αποσωβηθούν τα χειρότερα. Η ένταση φέρεται να ήταν τέτοια που μετακινήθηκαν γραφεία, ενώ οι φωνές ακούγονταν μέχρι το ισόγειο του κτιρίου. Στα όσα ακούστηκαν, ο κ. Τζανακοπουλος φέρεται να εγκάλεσε τον κ. Ρήγα αναφορικά με την επιτυχία της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ νωρίτερα από το συμβάν φέρεται να είχε απευθυνθεί ειρωνικά και σε άλλο στέλεχος του κόμματος με την ίδια «επιχειρηματολογία».

Ειδήσεις σήμερα:

Πολάκης για παραίτηση Τσίπρα: Γενναία απόφαση από έναν γενναίο άνθρωπο. Η πρώτη αντίδραση του Παύλου Πολάκη μετά την ανακοίνωση Τσίπρα ότι παραιτείται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑΠερισσότερα… ow.ly/Uioi104Mnw5

Image

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

45 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΑΚΑΡΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΜΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ ΗΣΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΥΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΑΡΧΙΦΑΣΙΣΤΑΡΑΙΟΙ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΑΙΟΙ

      • ΕΛΑ, ΕΛΑ ΜΕ ΦΌΡΑ ΑΛΕΞΑΚΙ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΎ... Στην ΑΠΑΞΊΩΣΗ ΣΤΑ ΑΖΉΤΗΤΑ ΒΡΕεεεεέ

        ΑΡΑΞΕ ΣΤΗΝ ΒΙΛΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕΣ ΣΤΟ ΣΟΎΝΙΟ και με μπόλικο ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΝΑΣ… Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΑΣ ΞΕΣΚΙΣΕ ΦΡΟΚΑΛΑ…

        • Εκεί, Εκεί Εκεί στην απαξίωση της τρίτης Εθνικής ήττας... ΠΟΣΟ ΝΑ ΑΝΤΈΞΕΙ Ο Κ@ΛΟΤΟΎΜΠΑΣ ΑΛΕΚΣΗΣ το 3%;;;...

          Θαύματα δεν γίνονται κάθε μέρα και ο Αλέκσης της ψευτιάς και του λαϊκισμού θα ΑΓΝΑΝΤΕΎΕΙ ΤΙ ΑΙΓΑΊΟ, ΨΆΧΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΎΨΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΛΛΑΡΑ ΣΤΟ ΣΟΎΝΙΟ που κατά δήλωση του ενοικιάζει μοναχά με 500 Ευρώ…

      • Ο ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΠΠΑ ΤΣΙΠΡΑΣ, παραιτήθηκε για νέα διεκδίκηση, ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ...

        Καλύτερος λαϊκιστής από τον ΓΙΔΟΒΟΣΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΆΚΗ είναι. Κάνει για μπρόερδος φτάνει να μην μας κουβαλήσει πίσω όλα τα σκ@τά που με βιτίο βόθρων ξέμπλασαν στην αυλή της κ@λοτούμπας…

        • ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ, ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ και ΤΟΞΙΚΑ ΑΓΡΙΜΙΑ…

          Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Ξύριζα, ο Μύριζα δηλαδή ο ΣφΥΡΙΖΑ της ψευτιά της κολοτούμπας και ΤΗΣ ΠΑΛΛΟΜΕΝΗΣ ΤΣΟΥΤ///. Η κατάντια της πρώτης και για λίγο ακόμα δεύτερη φορά ανίκανης και ανεύθυνης «αριστεράς κυβέρνησης λαϊκιστών με τον κόφτη», ο ΣφΥΡΙΖΑ, για όλους όσους βλέπουν ποιά την ιδεολογία τους που την θεωρούν κουκουρούκου-τουρλουμπούκι ….ΤΩΡΑ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΞΥΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΕΚΛ…., ΣΦΥΡΙΖΑΝ, ΚΑΙ ΤΣΙΡΙΖΑΝ..

      • Μαζί με τον «αρχιμανδρίτη» των τηλεοπτικών αδειών, θα το ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ μιά για πάντα.
        Βέβαια θα τσεπωνει σαν βουλευτής ο Αλέκος το 10λιαρο τον μηνα και άσε τους άλλους να κουρεύονται.
        Άντε γειαααααααά

      • Πρέσπες. η καλύτερη συμφωνία που έγινε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας..
        μετα τη συμφωνία Καραμανλή Ζιφκωβ Βουλγαρία αν δεν το ξέρεις..Μεταφέραμε όλο το στράτευμα από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στα νησιά.. Εκεί που έπρεπε να είναι πάντα.. Διάβασε λίγο ούγκα…

        • …ο ΑΧΙΛΛΕΥΣ εμπανισε το βρωμο….. του.

          Ρε πατροκλε πάρε φόρα και εσύ σαν τον Αλέξη και …μπιπ.
          Τι να φοβηθούμε από πάνω?
          Ο Κωστ/νος Μητσοτάκης , ο Ανδρέας και άλλοι πολλοί ήσαν βλάκες και βρέθηκε ο εθνοπροδοτης και έγραψε ακόμα μια ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ στην ιστορια μας?
          Για ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ όλοι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ.
          Χάσατε μετά τυμπανοκρουσιών.
          Χάσατε παταγωδώς.
          Χάσατε τα αυγά και τα πασχαλιά.
          Χάσατε την γη κάτω από τα πόδια σας.
          Χάσατε και … Άντε γειαααααααά…

    • Εκεί, Εκεί Εκεί στην απαξίωση της τρίτης Εθνικής ήττας... ΠΟΣΟ ΝΑ ΑΝΤΈΞΕΙ Ο Κ@ΛΟΤΟΎΜΠΑΣ ΑΛΕΚΣΗΣ 3%;;;...

      Θαύματα δεν γίνονται κάθε μέρα και ο Αλέκσης της ψευτιάς και του λαϊκισμού θα αγναντεύει το Αιγαίο ψάχνοντας τα σύνορα του από την ΒΙΛΛΑΡΑ ΣΤΟ ΣΟΎΝΙΟ που κατά δήλωση του ενοικιάζει μοναχά με 500 Ευρώ…

  2. Κάποτε είχε πει: ή εμείς, ή αυτοί.Επισης ότι πρέπει να τους τελειώσουμε εννοοντας την ΝΔ.Ελεγα τότε ότι :ενίοτε αυτό που ευχόμαστε για τον άλλον γυρνάει μπούμερανγκ.Βρε τον ΑΧΑΣΤΟ, και τώρα εμείς με ποιον θα γελάμε; Έχουμε λοιπόν ΚΛΑΜΑ, ΞΎΔΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.Θα πάει να βρει και τον Μπούλη, να βγάλουν στα 50 κάρτα ανεργίας στον ΟΑΕΔ.Οταν σας τα λέγαμε κύριοι τοπικοί αναλυτές και συνοδοιπόροι μας χλευαζατε.Αρπαξτε την ΤΣΑΜΠΟΥ και πορευτείτε.Α,ρε Μητσοτάκη τους έκλεισες το σπίτι…….Δεν λέω ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ γιατί η ευχή μου έπιασε…..

    • Μόνο οι χαζοί και οι ηλίθιοι αλαλάζουν χωρίς επιχειρήματα.Ενας απ’ αυτούς κι εσύ.Για πες μας και τα έργα του δικού σας να τ αντιπαραθεσουμε στις καταστροφές του να δούμε τι θα βγει.Α και μη πεις καμμία μακακια ότι είμαι ζαιος,δεν παίζει καν.Αλλα κανένα ρουσφέτι θα παίζει στη μέση έτσι κι αλλιώς η νδουλα είναι μάνα σ αυτά.

  3. Θα μας λείψει η μουτσούνα σου.
    Δε θα φάμε το βράδυ απ’ τη σκασίλα μας.
    Τη Βίλα ποιος θα στη πληρώνει τώρα ???

  4. Αυτός πήρε την Τσαπου και καλά να πάθει….αλλά η ΤΣΑΠΟΥ-PASS που έρχεται με τον Κούλη θας σας δροσίσει όλους…..
    Βρε όλοι δρόμο από την Ελλάδα….και ειδικά εσείς τα κομματόσκυλα. Εχετε φαει τον κορακα και εχει παει η χωρα στα αναθεμα….

    • Τώρα θα σας «αγοράσει» όλους η Κωνσταντοπούλου.
      Θα αλλάξετε στρατόπεδο.
      Όσο για σένα με το ΤΣΑΠΟΥ pass σκάσε από τον καυμό και την ζήλια.
      Να έβλεπες πως αφριζε ο Ζαχαριάδης σας.
      Εσύ δεν θα αφρισεις?
      Κατακαυμενα συριζοπροδοτακια.

      • Βρε καμμένε, ποιος σου ειπε οτι υποστηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ;;; Εγω δεν ανήκω κομματικά πουθενα και δεν λερώνω τα χερια μου με το να ψηφίζω ολους εκείνος που καταδικάζουν την χωρα.
        Ολοι το συμφερον σας κοιτατε που θα βολευτειτε, ποιον θα γλειψετε ποσα θα φατε;;;; Οξω ορνια….

      • Εσυ φαε λαδι και ελα βραδυ. Ο Κουλης ερχετε με μια πλιζινα να, που δεν θα ξερεις που να την εβαλεις…..
        Φατε αλλα 4 χρονια τωρα ΤΣΑΠΟΥ, γιατι δεν εχετε τα …ρι@ να διωξετε ολους αυτους που κανουν κακο στην χωρα….μηδενος εξαιρουμένου…πιο πολυ ζημια στην χωρα κανετε εσεις τα σιχαμενα κομματοσκυλλα που πατατε επι πτωματων για να βολευτειτε……βρε οξω ολοι…λαμογια…….κουρκουβιαλοι….

    • το μεγαλο λαθος σου ηταν που αφησες 37 δις μαξιλαρι.
      επρεπε να τα μοιρασεις στους ευαλωτους, αντι να τα φανε τα περι τον μητσοτακη κορακια!!

  5. σφυριζαιοι όπως καταλάβατε η εξτρεμιστική πολιτική σας σε όλα τα θέματα του τόπου(πολιτικά εθνικά μεταναστευτικά θρησκευτικά κ α.)σας στείλανε στα τάρταρα κι ας είχατε ν αντιμετωπισετε τον Κούλη που δεν τον θέλανε πολλοι.Απλα μεταξύ αυτού και εσάς προτιμησανε τον λιγότερο κακό.Κι αν σκεφτείτε ότι όλα τα κόμματα είχαν ανοδική τάση σκεφτείτε γιατί ήσασταν το μοναδικό με την καθοδική.Ευχομαι νέα μυαλά με λιγότερο τοξικές επιρροές γιατί αλλιώς όχι μονοψήφιο αλλά με δεκαδικό σας βλεπω

  6. Απο το 15μελες του 10ου Λυκειου Αμπελοκηπων στην εξουσια ενος λαου.Με την αγνοια,τις ιδεοληψιες,τον εφηβικο τσαμπουκα και την εθνικη μειοδοσια,δεν πας μακρυα.

  7. Πολύ καλά έκανε και έφυγε..
    Σιγά μην καθίσει να βλέπει ένα ανιστόρητο κόσμο που ψηφίζει ένα ψυχοπαθή φυλακισμένο με αγκυλωτό σταυρό στο χέρι και οπαδό του Χίτλερ, όταν στη κατοχή πέθαναν 715.000 Έλληνες.. Αυτοί όλοι είναι ανθέλληνες Νεοναζί..
    Σιγά μην κάτσει να βλέπει τούς άλλους που περιμένουν το Θεό να κατέβει να σώσει την Ελλάδα.
    Σιγά μην κάτσει να βλέπει τον άλλο που πουλά επιστολές του Ιησού και τον άλλον που έχει γραμμάτια 600 δισεκατομμυρίων αλλά πρέπει να τον ψηφίσουμε για να μας τα δώσει..
    Σιγά μην κάτσει να βλέπει μια Ελλάδα με 15% ανιστόρητους πολίτες.. Όταν οι επόμενες γενιές που σίγουρα είναι καλύτερες και πιο διαβασμένες τότε και μόνο τότε τέτοιοι ηγέτες σαν τον ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ θα αξίζει να ασχοληθούν με τα κοινά…

    • Δεν πας καθόλου καλά.
      Πρέπει να το κοιτάξεις.
      Να αλλάξεις και τα χάπια σου.

    • Αγαπητέ, οι ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ψήφισαν το λεβέντη σου. Διότι αν ήταν ιστορικά γνώστες θα ήξεραν ότι η αριστερά , δεν προόδευσε πουθενά στον κόσμο. Έφερε ανυπέρβλητα προβλήματα.

  8. Ο ΑΛΕΞΗΣ ΦΕΥΓΕΙ Ο JOHNY WALKER ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΑΙΩΝΙΑ ΣΑΣ Η ΜΝΗΜΗ ΣΥΡΙΖΑΚΙΑ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ THE END

  9. Βολευτειτε τωρα με τα ακροδεξιά ροπαλα από την μία, την λεηλασία της Χώρας από τις Γαλάζιες Ακρίδες απο την άλλη και αγοράζετε φρούτα και λαχανικά, είναι γεμάτα κοριούς προσφορά του PARAKRATOS ΝΔ, μπαίνουν σε ολα τα σπίτια, να μαθαίνουν τα…. Ανάκτορα τα… νέα μας…

    Ας γίνουν όλα τσιμέντο και σκόνη, έτσι κι αλλιως είμαστε ανάξιοι της Ελευθερίας που μας χάρισαν οι πρόγονοι μας…

  10. Επιτέλους

    Επιτελους η χωρα στην κανονικοτητα της Ν.δ του πασοκ της ακροδεξιάς για μια νεα χρεοκοπια ! Η μιζα Της μιζας Ω μιζα

  11. ΑΛΕΞΗ, ΕΒΓΑΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ ΜΜΕ, ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΗΛΙΘΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΕΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΕΣ!!

    • Έτσι σου είπανε να λες? Ότι έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια?
      Έτοιμοι ήταν οι 104 ταυτοποιημενοι σωροί της φονικής πυρκαγιάς κι άλλοι τόσοι αταυτοποίητοι να σηκωθούν από τα μνήματα να τον ευχαριστήσουν για την ετοιμότητά του και το άξιο επιτελείο του.
      Τι άλλο θα ακούσουμε Θεέ μου.

    • τα χρήματα τα μάζεψε γιατί του το επέβαλαν αυτοί που θα τους έβαζε να χορεύανε πεντοζάλι.
      Ως εκ τούτου βουλωστο γιατί ξέρεις την τύφλα σου μόνο.

  12. Κι όμως, παρά τη δυσκολία να βρεις κάτι θετικό στον Αλέξη, προσέφερε κάτι σημαντικό.
    Απομυθοποίησε και αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο της Αριστεράς.
    Έδειξε σε όλους ότι τελικά ο βασιλιάς όχι απλα είναι γυμνός αλλά και ότι ειναι μεγαλυτερος φασίστας από τους φασιστες

  13. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΟΚ ΠΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΟ 2027 ΑΥΡΙΟ ΤΡΩΜΕ ΤΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

  14. Ο Τσιπρας έκανε μια μεγάλη προσφορά στη χώρα και πρέπει να του αναγνωριστεί.Ξεγύμνωσε την αριστερά.Όλοι είδαμε πόσο άδεια είναι και εκτός πραγματικότητας.Λόγια και συνθήματα και από ουσία τίποτα.Διαίρει και βασίλευε είναι όλη η θεωρία της.

  15. Δεν προέρχονταν από πολιτικό τζακι
    Πήρε ένα μικρό κόμμα και το έφερε στην εξουσία
    Χαρισματικός ηγέτης, τον λάτρευε ο λαός
    Συγκρούστηκε με το καθεστώς
    Ο λαός τον είδε ως σωτήρα από την φτώχεια του
    Μόνος εναντίον όλων
    Δεν πλούτισε

    Αδόλφος Χίτλερ, 1889-1945

    • Ποιος λαός τον λάτρεψε?
      Γι’αυτό πήγε στα τάρταρα.
      Από τον λαό.
      Κατά λάθος βγήκε πρωθυπουργός γιατί ο λαός ήθελε μια διέξοδο.
      Και αν δεν ήταν ο Καμμένος, σκατ# θα ήταν πρωθυπουργός.
      Η τροϊκα τον χορεψε για καλά πεντοζάλι, τα έκανε μαντάρα γενικώς και ο λαός τον έστειλε επανειλημμένα στον ΑΓΥΡΙΣΤΟ.
      Αυτός ήταν ο ΤΣΙΠΡΑΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ