Κως: Η διαμαρτυρία για τις ελλείψεις στην υγεία

48
19645

Κραυγή αγωνίας από το σύλλογο εργαζομένων στο νοσοκομείο Κω!!!

Με τη συμμετοχή λιγοστού κόσμου, νοσοκομειακών, εκπροσώπων φορέων και πρωτοβάθμιων σωματείων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, παράσταση διαμαρτυρίας για την υγεία, με πρωτοβουλία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Β.Σ.Δ. με αφορμή το τραγικό γεγονός όπου μία γυναίκα έχασε την ζωή της πάνω σε μια καρότσα φορτηγού την ώρα που την μετέφεραν στο νοσοκομείο της Κω, γιατί το μοναδικό ασθενοφόρο βρίσκονταν σε άλλο περιστατικό! Μεγάλοι απόντες, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού!
Το μήνυμα είναι σαφής:
Δεν πάει άλλο
Τώρα να γίνουν όλες οι μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας
Τώρα να χρηματοδοτηθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Τώρα να απαγορευτεί η ιδιωτική επιχειρηματική δράση στην υγεία

Πηγή: https://www.kostv.gr

48 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έπρεπε να ανακοινωθεί πιο νωρίς. Δεν το ξέραμε. Έπρεπε να γίνει σεισμός στην διαμαρτυρία. Όλοι οι Κώοι θα έπρεπε να πάμε. Όλο το δημοτικό συμβούλιο να παραιτηθεί. Να κλείσουμε το λιμάνι. Τώρα το καλοκαίρι και όχι τον χειμώνα που κανένας δεν νοιάζεται. Κατά τα άλλα ψηφιστε τους στο 50%. Τα Τέμπη τα ξεχάσατε ήδη.

  2. Αλήθεια έχει το νοσοκομείο μας 195 εργαζομενους;Τι κάνουν όλοι αυτοί εκεί;Γιατί τους πληρώνουμε;

  3. Να ενημερωθούν όλα τα τουριστικά γραφεία εξωτερικού σε τη καρμανιόλα νησί στέλνουν τους ταξιδιώτες – πελάτες τους.
    Είναι ή δεν είναι τίμιο αυτό που προτείνω ;
    Μόνο έτσι θα μας ακούσουν οι πίθηκοι πολιτικοί και τα μεγάλα συμφέροντα του νησιού.
    Η υγεία πάνω από τις τσέπες.

    • Ωραία πρόταση.Αν δεν έχουμε κόσμο και μείνουμε 2-3 χιλιάδες μια χαρά θα είμαστε.Δεν θα χρειαζόμαστε καν νοσοκομείο.

    • Ευτυχώς υπάρχει εικόνα και ήχος για να φαίνονται οι απατεωνιές και να φρεσκάρονται οι μνήμες.
      Κάποιος από τους παρευρισκόμενους αναφώνησε ένα ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟΟΟΟ προς τον γουρλομάτη φακίρη που θα έφτιαχνε σε… τρεις μέρες, το ναό του Σολομώντα στον Λινοπότη.
      Θα αφήσει εδώ τώρα την συγνώμη του σε μας που υποστηρίζαμε ότι ο Μεσσίας του ήταν και είναι ένας κοινός ψεύτης ;
      Ή απλά ο ουρλιαχτής του ΜΠΡΑΒΟΟΟΟ ήταν και παραμένει ένας δουλικός αυλικός του ψευτομεσσία;
      https://youtu.be/0NIob5LXHjQ

  4. Καλα θα κανετε και εσεις εκει στο συλογγο του νοσοκομειου που τα ξερετε ολα και δεν βγαινετε μπροστα και να πειτε ολη την αληθεια
    για τους γιατρουςοπως και για το παραιατρικο προσωπικο……

  5. Όλα λειτουργούν με τέτοια τάξη και τέτοια αλφαδιά. Αλλιώς αν το πρόβλημα ήταν σοβαρό θα έπρεπε τουλάχιστον οι 10χιλ απ’τους 40χιλ κατοίκους στο νησί να είναι στην διαμαρτυρία.

  6. Ο λαος εδειξε στην καλπη οτι θελει σταθεροτητα. Αυτα κανετε οι συριζαιοι και θα πατε στο 3%. Ο λαος μιλησε.

    • Ξύπνα μπαγλαμά, ψηφίζοντας μπλε, πράσινες και ροζ συμμορίες καταστρέφεις τον τόπο σου. Μάλλον κάποιο βολεμενο κομματοσκυλο είσαι+

  7. Όταν στην Κω σε ψηφίζουν 763 άτομα και κάνεις συγκέντρωση 70 ατόμων (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ μαζί) τότε δύο τεινα συμβαίνουν: ή δεν εμπνέετε σαν σωματείο, ή ντρέπονται να δείξουν ότι ψηφίζουν αριστερά.Με λίγα λόγια είστε για τον ΑΝΘΟΠΩΛΗ(ψάξτε να βρείτε ποιος ήταν στην αρχαία Ελλάδα στο Google).Ο κόσμος σας πήρε χαμπάρι.Το email και φώτο στο Περισσό να στείλετε.ΟΥΣΤ. ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΜΕ ΦΟΡΑ…..

    • Συνέχιζε να ψηφίζεις τη μπλε συμμορία και σε λίγο θα χρειάζεσαι διαβατήριο για να κάνεις μια απλή εξέταση αίματος! Ευτυχώς που η Αλικαρνασσός είναι κοντά!!!

    • Ντροπή σου!! εσένα σου αξίζει να έρθεις στη θέση τ…… Πραγματικά ………. κι αντί νοσηλεία να έρθουν να σου βάλουν ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο χέρι!!

      • Όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα….Να το θυμάσαι αυτό, βλαξ που εύχεσαι θάνατο….

      • Δεν είσαι ευαίσθητος, σύμφωνα με το σχολιο.σου.Εισαι άρρωστος,που έχεις σ…. στο κεφάλι και την ψυχή.Θανατο συνανθρώπου σου δεν εύχεσαι.Ποσο σ…..ψυχος είσαι; Κρίμα στην οικογένεια σου,αν έχεις.Βρωμερε υπάνθρωπος υποκριτη

  8. Είχατε την εντύπωση ότι οι μποχαλοι θα χανανε τα φράγκα για το νοσοκομειο ? Να εύχονται μόνο να μην τους χτυπήσει στη πόρτα μετά θα δούμε που θα βάλουν τα φράγκα…

  9. Υπόλοιποι που είναι ρε παιδιά…..
    Αααααα ξέχασα είχατε δουλειές
    Μόνο το χρήμα σας νοιάζεις τίποτε άλλο

  10. Σε όσους κρίνουν τους κατοίκους της Κω ότι δεν δίνουν δυναμικό παρόν σε μια εκδήλωσηδιαμαρτυρίας για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το νοσοκομείο της Κω εδώ και πάρα πολλά χρόνια…μάλλον ζουν σε ουτοπία.
    Πόσες σε πλήθος διαμαρτυρίες έχουν γίνει πανελλαδικά για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία;; Ξεχνάτε τα ράντζα, τις πολύμηνες αναμονές για σειρά για χειρουργεία, τα φακελάκια , τις σούπερ ανθεκτικές και ισχυρές ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Δεν είδα ποτέ και πουθενά μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

    • Η κυρια που εψαχνε γαζα στο νοσοκομειο τοτε με τα μνημονια, μηπως την βρήκε τωρα που εχουμε σταθεροτητα;

  11. Δουλευαν μεσα κ βγηκαν εξω οι γνωστοι κνιτες δηλ. Τα κουκουεδια κ οι γνωστοι αριστεροι.φορτσαρετε εκλογες εφτασαν.

  12. Όσο οι διαμαρτυρίες θα έχουν χρώμα και δει κόκκινο,μην περιμένετε κόσμο.Κατεβαστε τις κομματικές σημαίες, κατεβείτε ενωμένες όλες οι δημοτικές παρατάξεις, το επαρχείο, τα σωματεία, σύλλογοι και τότε να δείτε συμμετοχή.Εαν δεν γίνουν συντονισμένες ενέργειες και όχι πανηγύρια,μην περιμένετε κόσμο.Μην περιμένουμε να λυθεί το θέμα έτσι.Ειναι διαχρονικό και το γνωρίζετε.Ολα τα άλλα είναι να είχατε να λέγατε, για να έχετε να πείτε….

  13. Όσοι κρίνουν και λένε μεγάλα λόγια για τους Κωους και ότι αδιαφορούν κοιτοντας τις δουλειές τους .Τι πιο φυσικό;Να φωνάζουν για τα αυτονόητα;Μήπως να τσάκοθουμε σε τελική για τα κόμματα;Στο ένα έχουμε καλούς ανθρώπους στο άλλο κακούς;Το αποτέλεσμα;Εγώ εμα θα ότι έχουμε 195 εργαζόμενους στο νοσοκομείο και τρόμαξα.Που είναι όλα αυτά τα άτομα;Από την άλλη έχει κάνει γιατρός αίτηση και δεν τον προσέλαβαν;Έκανε τραυματιοφορέας και δεν τον πήραν;Πόσους γιατρούς έχουμε ντόπιους παθολόγους και κανένα στο νοσοκομείο;Να έρθουν από άλλου;Αν έρθει καποιος βλέπει τι γίνεται εδώ ποσά θα πέρνει και ποσά περνούν οι συνάδελφοι του εκτός και την κάνει.Θα πρέπει να σκεφτούν κάποιο τρόπο να περνάνε οι γιατροί από τα νοσοκομεία στα νησιά .Ας δώσουν και κάποια προνόμια δημιουργώντας κάποιες υποχρεώσεις για τους γιατρούς .

  14. Κύριοι του ΚΚΕ που κάνατε την εκδήλωση τι ακριβώς ζητησουσατε στα αιτήματα;Προσλήψεις;Υπάρχει κόμμα να μην τις ζητάει;Να μην έχουν προκηρυχθεί θέσεις;Λύσεις θελουμε.Όσο για τους τραγικούς που βρίζουν και ζητάνε λύσεις από τους άλλους ,αλλά αυτοί δεν ψηφίζουν οι διαλέγουν λέει μικρά κόμματα για να τιμωρήσουν ας πάνε σε αυτούς να βρουν λύσεις.Δεν γίνεται να διαλέγεις κάποιον και να βρίζεις άλλον αν δεν γίνεται.Τέλος για όσους ειρωνεύονται για τις σαιζόν και ότι κοιτάμε το χρήμα,αν δεν το κοιτάζαμε θα είχε λήξει το πρόβλημα.Δεν θα είχαμε τόσο κόσμο στο νησί,θα είχαμε φύγει και εμείς να πάμε να ζήσουμε σε αλλά μέρη η Αμερικής και Αυστραλίας και θα είχαμε ησυχάσει,αυτό θέλετε;Καιρός είναι εκτός από λόγια να κάτσουμε με προτάσεις να βρούμε την καλύτερη λύση .Ακόμα και ο Τσιπρας όταν είχε έρθει εδώ και για 28 μέρες το έπαιζε ότι ενδιαφέρετε για εμάς κατεβαίνοντας εδώ βουλευτής,άσχετα αν μετά του πέρασε,είπε μια πρόταση.Να συνεργαστεί το κράτος με του ιδιώτες.Υπάρχουν και άλλες προτάσεις..να βρούμε λύση ,όχι να μαζέψουμε ψήφους όπως βγήκαν μερικοί υποψήφιοι και κόμματα με ανακοινώσεις.

  15. Οι δύο χθεσινοί θάνατοι από έλλειψη ασθενοφόρου να ανασύρουν στη μνήμη και τους δεκάδες χιλιάδες θανάτους από κόβιντ, λόγω κατάντιας ΕΣΥ. Τους το οφείλουμε.
    Κάθε μέρα πεθαίνουν άνθρωποι πεταμένοι σε ένα κρεβάτι ή σε ένα φορείο.

  16. ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΣΜΟ ΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΙΑΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΑΣ ΜΑΣ.

  17. Καταρχάς, ποιος λεει οτι δεν είχε αρκετό κοσμο?
    ‘ισως για την σπουδαιότηα του γεγονότος ηθελε κι αλλο.
    αλλα δεν κατάλαβα το λόγο που οι δεξιοι συμπολιτες μας χαίρονται με ένα θάνατο..
    αξιοθρήνητοι πραγματικά!!

  18. ΤΟ ΚΚΕ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΚΑΠΕΛΛΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΕΙΧΕ ΧΙΛΙΑ ΑΤΟΜΑ. ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΠΑΡΕΑ.

  19. Επειδή οι νέοι με το επαναστατικό της ηλικίας τους παρασύρονται εύκολα ,έχουν σκευτει κάτι απλό;Το ΚΚΕ είναι 49 χρόνια στη Βουλή.Τι έχει προσφέρει στους εργαζομενους;Εγώ πιστεύω θε είμασταν πολύ καλύτερα χωρίς κουμουνιστες ,θα είχαμε καλύτερες συνθήκες και μισθούς όπως έχουν όλες οι χώρες που δεν έχουν ΚΚ.Αυτοί απλά είναι δούρειος ίππος των εργοδοτών και να κάνουν πορείες στην Αμερικανική πρεσβεία .Η πάρει 5% η 10% Σκευτητε τι θα κάνει;

  20. ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΒΟΛΕΨΟΥΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΒΟΛΕΨΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΣΚΑΝΕ ΜΥΤΗ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑ-ΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΝΤΑΡΑ ΟΛΑ

  21. όλοι εσείς που σκίζετε τα καλσόν σας τώρα που ήσασταν με την υποχρεωτικότητα των φολίων?
    που ήσασταν όταν συνάδελφοι σας ήταν 18 μήνες εξόριστοι και άμισθοι??????
    όλοι εσείς που ψηφίσατε ξανά τον δρακουμέλ?
    δείξτε μου ότι θέλετε την διαφορά με την ψήφο σας και θα σας συμπαρασταθώ

  22. 1974 ● 1980
    Κωνσταντίνος Καραμανλής
    1980 ● 1981
    Γεώργιος Ράλλης
    1981 ● 1989
    Ανδρέας Παπανδρέου
    1989 ● 1989
    Τζαννής Τζαννετάκης
    1989 ● 1989 (υπηρεσιακός)
    Ιωάννης Γρίβας
    1989 ● 1990
    Ξενοφών Ζολώτας
    1990 ● 1993
    Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
    1993 ● 1996
    Ανδρέας Παπανδρέου
    1996 ● 2004
    Κωνσταντίνος Σημίτης
    2004 ● 2009
    Κωνσταντίνος Α. Καραμανλής
    2009 ● 2011
    Γιώργος Α. Παπανδρέου
    2011 ● 2012
    Λουκάς Παπαδήμος
    2012 ● 2012 (υπηρεσιακός)
    Παναγιώτης Πικραμμένος
    2012 ● 2015
    Αντώνης Σαμαράς
    2015 ● 2015
    Αλέξης Τσίπρας
    2015 ● 2015 (υπηρεσιακή)
    Βασιλική Θάνου
    2015 ● 2019
    Αλέξης Τσίπρας
    2019 ● 2023
    Κυριάκος Μητσοτάκης

  23. Ντροπή και αίσχος για το νησί του Ιπποκράτη, πατέρα της ιατρικής! Θα τρίζουν τα κόκκαλα του. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις που πέρασαν δεν μερίμνησαν όσο θα έπρεπε για το νοσοκομειο. Πρέπει να γίνει κάτι κακό με τραγικό τέλος, για να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ευθύνη έχουν όλοι στην Κω, κυβερνώντες αλλά και πολίτες. Μόνο ξενοδοχεία πολυτελείας να χτίζετε ξέρετε και να κοιτάτε την τσέπη σας.
    Αν λείψει ο τουρισμός από το νησί, μ’ ένα σεισμό, μ’ τσουνάμι και χωρίς γιατρούς, κατά διαόλου θα πάνε όλοι. Ψηφίζετε στα τυφλά, πήρατε τις επιδοτήσεις για τα ξενοδοχεία, αλλά για την υγεία των πολιτών καμμία σημασία. Ευτυχώς που υπάρχουν τα ΜΜΕ και σας κάνουν καμία διαφήμιση. Να ξέρετε όμως οι τουρίστες ενημερώνονται για τα πάντα πριν ταξιδέψουν, μέσω ίντερνετ. Προσοχή λοιπόν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση! Η Κως ξαναζεί τα δεύτερα Τέμπη. Κρίμα!

  24. Είχα πάει όμως στην προηγούμενη. Και στην ακόμα πιο πριν από αυτήν. Και σε εκείνη ακόμα πιο πριν. Και στο πηλίκο νούλα! Αυτή τη φορά δεν πήγα, όχι γιατί δεν με νοιάζει, αλλά γιατί κατάλαβα ότι είναι μάταιο να προσπαθώ να ακουστώ μ’ αυτόν τον τρόπο. Απ’ ό,τι κατάλαβα από χθεσινό panel σε δελτίο ειδήσεων μεγάλου καναλιού, άλλα είναι τα πραγματικά δεδομένα στο νοσοκομείο και άλλα τα δηλωμένα…! Οι ευθύνες ξεκινάνε από τις καρέκλες εντός του νοσοκομείου και κλιμακώνονται σε περιφέρεια και υπουργείο. Πιστεύω ότι μόνο αν κλυδωνίζονταν οι καρέκλες των ιθυνόντων κάτι ΙΣΩΣ και να γινόταν. Νομίζω καλύτερα αποτελέσματα θα είχαμε με μια ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ από τις βουλευτικές ή/και τις περιφερειακές εκλογές, χωρίς παράλληλα να τρομάζουμε τους επισκέπτες του νησιού μας…

  25. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΠΡΟΚΑΘΗΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΣΑΜΠΟΥΚΑΣ Κ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ

  26. ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΜΕ Κ ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ Κ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ Κ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΒΟΛΕΨΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑ-ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ 25?

    • Ρε παιδιά, που βρίσκονται όλοι αυτοί οι 195, αν είναι αλήθεια? Ένα Νοσοκομείο λειτουργεί με 24/7 ωράριο, σχεδόν κάτι το ίδιο και εμείς στα Ξενοδοχεία. Οι βασικοί παράγοντες, πρώτα οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι Ιατρικοί βοηθοί, ανύπαρκτοι!!! Οι ελάχιστες υποχρεωτικές ειδικότητες χωρίς Γιατρούς!!! Που στον σατανά βρίσκονται οι υπόλοιποι? Τι κάνουν? Σωστά να τα φορτώνουμε στην Κεντρική Εξουσία. Εμείς εδώ τι κάνουμε? Εμείς εδώ τρέμουμε μην αρρωστήσουμε. Όλοι μας είμαστε ΘΝΗΤΟΪ, να το καταλάβουμε…………….

  27. Τα πραγματα ειναι πολυ απλα!!!!
    Νοσοκομειο στην Κω ,οι πολιτες της δεν χρειάζονται!!!
    Υπάρχει χρημα και βολευονται ολοι.
    Αν ηταν αλλιως, και η συμπεριφορα των πολιτων θα ηταν αλλιως.
    Αν δεν πονέσει το κεφάλαιο ,δεν υπαρχει περιπτωση να γινει κατι αλλο.
    Μαζευόμαστε 5000 Ανθρωποι κλεινουμε το αεροδρομιο, και με την πρωτη πτηση ερχονται γιατροι.
    Θα φαμε ξυλο, και λοιπον????
    Μπορει να πεθανουμε και καποιοι , και?????
    Με διαμαρτυριες απο το πληκτρολογιο…..καληνυχτα μας!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ