Αγορά οικοπέδου άνω των 6 στρεμμάτων στη Ζιά, για κάλυψη των αναγκών στάθμευσης, αποφασίστηκε στο ΔΣ

14
10400

Την αγορά οικοπέδου στον οικισμό Ζια για την κάλυψη αναγκών στάθμευσης αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Κω, στην προηγούμενη συνεδρίαση του την Παρασκευή 28 Απριλίου.

Εισηγητής του θέματος, ο αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Καλλούδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει η δημοτική αρχή.
Με την απόφαση αυτή, ουσιαστικά εκκινείται η διαγωνιστική διαδικασία εξεύρεσης τέτοιου χώρου, πέριξ του οικισμού της Ζιάς, άνω των 6 στρεμμάτων, απόσταση από οικισμό όχι πάνω από 300 μ. να έχει τη δυνατότητα νόμιμης αδειοδότησης της εν λόγω περιοχής, για χρήση στάθμευσης οχημάτων ώστε να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής.
Εκ μέρους της Δύναμης Αλλαγής ο κ.Δαυίδ Γερασκλής επισήμανε πως υπάρχει παραδοχή της δημοτικής αρχής, ότι το υπάρχον ακίνητο που ενοικιάζει, ΄΄δεν κάνει΄΄ και τόνισε πως τέτοιο ακίνητο είναι δύσκολο να βρεθεί και σημείωσε πως το μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή είναι πρωτίστως η ασφάλεια και έπειτα της εξεύρεσης χώρου στάθμευσης.
Η κ.Ρούφα τόνισε πως μέχρι τώρα έχουν δοθεί 340 χιλ. ευρώ για μίσθωση πάρκινγκ και θα μπορούσε να είχε αγοραστεί κάποιος τέτοιος χώρος και σημείωσε πως χρειάζεται να γίνει διαδικασία νομιμοποίησης του υπάρχοντος, ακόμα και η αγορά του, ενώ τόνισε πως η δημοτική αρχή φαίνεται να φωτογραφίζει οικόπεδο 6 στρεμμάτων με τον ιδιοκτήτη του οποίου όλα δείχνουν πως έχουν ήδη γίνει συζητήσεις.
Η κ.Κική Μακρή σημείωσε, πως η τοποθέτηση της επί του θέματος, έχει να κάνει με την συνολική ανάπτυξη και προστασία του συνόλου του νησιού και να ευαισθητοποιήσει σε θέματα όχι μόνο προστασίας, αλλά και άναρχης ανάπτυξης. Η κ.Μακρή σημείωσε πως συμφωνεί με την πρόταση εύρεσης χώρου με την προϋπόθεση να προβλεφθεί χώρος στάθμευσης και για τα βαρέα οχήματα και πυροσβεστικό επισήμανε η κ.Μακρή.
Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος επισήμανε πως την νομιμότητα σε ακίνητα με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές, μπορούμε να τη βρούμε στη περιοχή και καλείται το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση για εκκίνηση της διαδικασίας.

Πηγή: https://www.kostv.gr

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΡΑ ΔΙΚΑΙΏΝΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΤΑΝ ΣΑΝ ΕΙΠΕ ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΉΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!
    5 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΞΑΝΑΕΡΧΕΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΨΑΧΝΕΤΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ;; ΕΝΩ ΜΑΣ ΕΙΧΑΤΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΊ ΟΤΙ ΤΟ 2019 ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΑΤΕ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ … ΝΤΡΟΠΗ ..

  2. ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΠΑ ΚΟΛΑ παραμονές των ΕΚΛΟΓΩΝ … ΖΩΝΤΑΝΑ, προέχει η ΧΑΡΑΞΗ ΝΕΟΥ ΔΡΟΜΟΥ και ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ του υπάρχοντος.

    Η εύθυμη δημαρχία μίσθωσε και ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ σε παρκινγκ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΦΙΛΟΥ με το Δημοτικό Παραδάκι ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ κάθε χρόνο. Το Θ@ΟΝΤΟΣΑΚΗ κάτι έχει στο μυαλουδάκι και ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ του για βόλεμα υμετέρων…

  3. Η παράκαμψη της Ζιάς ΘΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ΤΟ ΛΑΓΟΥΔΙ, πεζόδρομος από το λατομείο-παρκινγκ προς την πάνω Ζιά, θα κόψει το μονοπώλιο.

    Μόνο το πάνω χωριό αντέχει ακόμα στις αυθαίρετες παράγκες και διατηρεί το χρώμα του. Γέμισαν τον κεντρικό δρόμο της Ζιάς με την ανοχή της δημοτικής αρχής ΠΑΡΑΓΚΕΣ. Το χωριό θα το καταστρέψουν όλοι αυτοί που για να τα οικονομήσουν πρόσκαιρα καταστρέφουν κάθε τι το παραδοσιακό στήνοντας παράγκες αλουμινίου μέχρι τον δρόμο. Θα βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους όταν οι τουρίστες βρουν άλλο γραφικό χωριό για ηλιοβασίλεμα και ουζάκι….

    • ΤΟ ΚΑΛ ΥΤΕΡΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟΛΟΓΟ ΣΤΟ ΛΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΧΩ ΚΑΝΗ ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΙΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΡΕΞΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥΔΙΟΥ ,ΝΑ ΓΙΝΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΛΕΟΦΩΡΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΛΛΑ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΗ ΣΈΝΑ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΣΦΓΕΝΔΙΟΥ,ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΑΣΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙΕΓΩ ΘΑ ΠΑΛΕΥΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΤΧΟΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ .

  4. ΑΣΧΕΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ το ΤΕ@ΝΤΟΣΑΚΗ, Η μοναδική λύση είναι ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ της ΖΙΑΣ προς ΛΑΓΟΥΔΙ-ΜΙΝΙΕΡΑ και Παρκιγκ στο ΠΑΛΙΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ

    ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ ΠΑΣΑΛΕΙΜΑ, σε παρκινγκ χωρίς άδεια με χοντρό ενοίκιο σε κολλητούς. ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΖΙΑΣ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΓΟΥΔΙ, τον δρόμο της ΜΙΝΙΕΡΑΣ με δημιουργία παρκινγκ. Η επιστροφή των επισκεπτών και των πούλμαν θα γίνεται από τον δρόμο της ΜΙΝΙΕΡΑΣ δίνοντας ΖΩΉ και ΣΤΟ ΛΑΓΟΥΔΙ. Έχει γίνει επικίνδυνη η κίνηση πούλμαν σε ένα στενό δρόμο όλο στροφές στο ανέβασμα προς το Ασφενδιού . Υπάρχει τεράστιος χώρος για παρκινγκ γύρω από το λατομείο της Ζιάς, ακόμα και στην πλατεία του ίδιου του λατομείου που είναι 200 μ. από τον οικισμό της πάνω Ζιάς και μπορεί να συνδεθεί με πεζόδρομο.

    • Κάτι τύποι σαν εσένα με τέτοια σκεπτικά έχουν καταστρέψει οτι γραφικό υπάρχει στη Ελλάδα. Να μας λείπουν τα πάρκινγκ και τα λεωφορεία με τον μαζικο-παλαβιασμένο τουρισμό. Μια χαρά είμαστε εδώ πάνω χωρίς σταντ με βατραχοπεδιλα και π@τ… ανοιχτήρια.

  5. Ξυπνήστε βρέεεε. ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΝΕΟΥ από την πλατεία προς το ΛΑΤΟΜΕΙΟ-Παρκινγκ, για ΛΑΓΟΥΔΙ.

    Είναι η μόνη μακροπρόθεσμη λύση που θα λύσει το πρόβλημα. Υπεύθυνοι για την κατάντια στην ΖΙΑ, η Δημαρχία του ΚΟΨΙΜΙΟΥ που απουσιάζει κρυμμένος στο πηγάδι, και ο Κωστούκος- Θεοδόσης για το τυφλό χωράφι που νοίκιασαν για παρκινγκ. Υπέγραψαν το δεσμευτικό συμβόλαιο των 86.400 Ευρώ λίγο πριν την κοπανίσουν αφήνοντας στον Κυρίτση το πρόβλημα που ακόμα το λύνει…

  6. ΠΑΡΑΓΚΟΥΠΟΛΗ κατάντησαν την ΖΙΑ για το παραδάκι και τους ψήφους, θυμίζει Γύφτικο χωριό δεν θα πατάνε σε λίγο τουρίστες...

    O Δήμος των ΤΡΙΩΡΟΦΟΩΝ καταστροφέων του ΑΣΩΜΑΤΟΥ και η πρώην διοίκηση του ΚΥΡΙΤΣΗ κλείνουν τα μάτια στην παρανομία προκλητικά, η Αστυνομία απούσα κυνηγά μόνο την παράνομη στάθμευση, η Πολεοδομία του Δήμου σε μόνιμες διακοπές…. και έτσι ένα χωριό με διάταγμα προστασίας εκείνο της Μελίνας καθημερινά καταστρέφετε με κακόγουστες παράγκες στον βωμό του προσωρινού κέρδους. Και τα τριώροφα αυθαίρετα πιο πέρα παραμένουν ακόμα σαν θαλασσιά φαντάσματα για να μας θυμίζουν τις παρανομίες της εκάστοτε Δημοτικής εξουσίας της πρώην και της νυν…

  7. Δεν αξίζει να ασχολείστε με τους επαγγελματίες της Ζιάς, κατάστρεψαν ένα χωριό ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με τις παράγκες τους.

    Όλοι παράνομοι, όλοι για το πρόσκαιρο κέρδος και η Δημοτική αρχή, η παρούσα όπως και η προηγούμενη, απούσες τόσα χρόνια. Κατήγγειλα τους πρώην ότι κλείνει τον δρόμο η παράγκα του, και ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ αντί να επέμβει άμεσα πασάρει το πρόβλημα στο συρτάρι… και δήλωσε ότι τον Οκτώβρη θα ασχοληθεί ο Δήμος με τις παρανομίες και τις αυθαίρετες ΠΑΡΑΓΚΕΣ. ΑΙΣΧΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΩΝ που συνεχίζουν σήμερα οι ΚΟΨΙΜΙΟΙ.

  8. Μην καρφωνεσαι. Ο ιδιος τα εγραψες ολα. Εισαι ο γνωστος αγνωστος που σαρτοπηδας ποδω ποκει.
    Επειδη δε σου καμανε τα οικογενειακα χατηρια πολολαθηκες.

  9. Τη Ζια την καταστρέψατε σε λίγο οι πράκτορες θα πηγαίνουν αλλού τους τουρίστες για το ηλιοβασίλεμα

  10. Εσύ που έχεις γράψει όλα τα παραπάνω σχόλια είσαι επικίνδυνος. Ο τρόπος έκφρασης σου και οι ιδεάρες σου είναι ίδιες και χειρότερες με όλες αυτές που έχουν κάνει την πλατεία όπως είναι. Να μας λείπουν οι καινούργιοι δρόμοι, τα λεωφορεία με παλαβιασμένους τουριστες και τα σταντ με μάσκες και βατραχοπέδιλα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ