Με πολύ κόσμο ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής και το παραδοσιακό πανηγύρι στην Παναγιά Τσουκαλαριά Κω

1
19055


Μεγάλη Θεομητορική εορτή σήμερα Παρασκευή της Διακαινισίμου,  της Ζωοδόχου Πηγής και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο παλαιό εξωκλήσι της Παναγιάς Τσουκαλαριάς Κω στο φερώνυμο δάσος, με συλλειτουργούς τον π. Αναστάσιο Τσουκνιά, τον π. Αναστάσιο Γιώτη από την ενορία Αγ. Αθανασίου & Αρχαγγέλου Γαβριήλ Πλατανίου όπου υπάγεται το εξωκλήσι και τον Διάκονο π. Περικλή.

Έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης του ΙΝ Αγ. Αθανασίου & Αρχαγγέλου Γαβριήλ Πλατανίου Τρύφων Γεωργίου και ο Γιώργος Σανιδάς.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Αριστείδης Καβαρλίγκος, ο πρ. Δήμαρχος και επικ. της Δύναμης Αλλαγής Γιώργος Κυρίτσης, ο Δημοτικός σύμβουλος Σεβαστιανός Μαραγκός, ο Αντιπρόεδρος του ΔΛΤ Χαράλαμπος Ναβροζίδης, ο Πρόεδρος Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής κ.α.

Ακολούθησε το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι με τράπεζα και παραδοσιακή μουσική.

Πρόσθετες φωτό και βίντεο από kostv

Πολύς ήταν ο κόσμος που παρευρέθηκε σήμερα στη γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Παναγιά Τσουκαλαριά. Από νωρίς στη Θεία Λειτουργία αλλά και μετά στο καθιερωμένο πανηγύρι, η ατμόσφαιρα που συνθέτει το πευκοδάσος και το σημείο που είναι κτισμένο το μικρό εξωκλήσι, είναι ιδιαίτερη και ευλαβική.
Τα εδέσματα ήταν προσεχτικά φροντισμένα από τα μέλη της Αδελφότητας του Αγίου Αθανασίου, ενώ τα παραδοσιακά ακούσματα από το Μανώλη Κεφαλιανό, το Νίκο Μάμμη και την υπόλοιπη ορχήστρα έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα και κέφι για χορό στο πανηγύρι.
Παρόντες μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο Αντιδήμαρχος Σταμάτης Καμπουράκης, ο Πρόεδρος των σχολικών επιτροπών Μάνος Μήτρου , ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Παναγιώτης Χατζηχριστοφής και η υπεύθυνη του δήμου σε θέματα πρόνοιας Σταματία Κανταρζή.

BINTEO: https://www.kostv.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ουδέν σχόλιον ;;; -μέχρι αυτήν τήν ώρα. περίεργο…, πολύ περίεργο. πού είναι οί ανθρωποφάγοι τού πληκτρολογίου; κλείνοντας… προσοχή στά δάση καί γενικότερα στίς πυρκαγιές.χρ.πολλά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ