«Έφυγε» ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής της Κω & της Δωδεκανήσου Τάκης Γιαννάκης | Στη γειτονιά των Αγγέλων από σήμερα ο δικός μας «Τάκουνας»

9
33727

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ένας από τους κορυφαίους λαϊκούς τραγουδιστές της Κω και της Δωδεκανήσου ο Τάκης Γιαννάκης (Τάκουνας).

Ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης και άνθρωπος με ευαίσθητη, καλή ψυχή.

Μεσουράνησε για χρόνια στις πίστες των νυχτερινών καταστημάτων της Κω τα χρόνια που γνώριζε μεγάλη άνθιση η διασκέδαση και η εξωστρέφεια.

Παράλληλα συνεργάστηκε με κορυφαίους λαϊκούς τραγουδιστές που είχαν έρθει στην Κω (είναι χαρακτηριστική η σχέση και η φιλία του με τον αείμνηστο Στράτο Διονυσίου κ.α.)

Είχε μεγάλη γκάμα και ερμήνευε μεγάλο ρεπερτόριο τραγουδιών από λαϊκό μέχρι έντεχνο και αισθανόμαστε τυχεροί όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να διασκεδάσουμε μαζί του. Με απλότητα, φιλικότητα, ευγένεια χωρίς κανένα τουπέ (όπως όλοι οι πραγματικά μεγάλοι).

Συνεργάστηκε επίσης με επιτυχία με την Φιλαρμονική οχρήστρα ποικίλης μουσικής του δήμου Κω και βραβεύτηκε για την προσφορά του στην πρόσφατη εκδήλωση αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο (το βραβείο παρέλαβαν εκ μέρους της οικογένειας του).

Καλή ανάπαυση και καλό παράδεισο φίλτατε και αγαπητέ μας Τάκαρε. Σε ευχαριστούμε για όλες τις ωραίες στιγμές που μας χάρισες.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 08 Απριλίου 2023 ώρα 2μμ στον ΙΝ Αγίου Παύλου Κω.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένεια και σε όλους του συγγενείς.

Είναι χαρακτηριστικές οι αναρτήσεις του Αρχιμουσικού Θανάση Πουλιού, του συνεργάτη του μουσικού Βαγγέλη Σοφιανού, του ανιψιού του Μιχάλη Χατζηστέργου:

Τάκης Γιαννάκης ,έφυγε για την γειτονιά των Αγγέλων. Ο μεγαλύτερος λαϊκός τραγουδιστής του Νησιού μας!!!! Είχαμε την τιμή να τον έχουμε τραγουδιστή στην Ορχήστρα της φιλαρμονικης μας για πάνω από 10 χρόνια!!!!! Καλό ταξίδι φίλε μου!!!!

Συγκινεί στο fb με την αναρτησή του ο Μιχάλης Χατζηστέργος:

Καλό ταξίδι θείε ….

(13) Facebook

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έφυγε και ο τακαρος και η τάξη του 1971 λιγοστεύει. Ξεχωριστό παιδί για την ευγένεια την καλοσύνη και το πηγαίο ταλέντο του στο τραγούδι. Μας διασκέδασε πολύ την χρυσή εποχή των μπουζουκιων της Κω γεμάτη ανεμελιά. Φαίνεται ο παράδεισος χρειαζόταν άλλο ένα αηδόνι στους κήπους του. Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένεια του Τάκη μας.Αξεχαστος πάντα.

  2. Τακη δε θα ξεχασω τις κανταδες που καναμε σε κοριτσια. Η πειραιωτισσα το τραγουδι της εποχης. Φιλε τακη καλο σου ταξιδι. Ησουν ψυχουλα!!

  3. Καλό ταξίδι στην γειτονιά των αγγέλων,κ καλό παράδεισο, φίλοι από τον χρισμο.

  4. ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΚΕΠΑΣΕΙ.ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ.ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΑΚΗ ΜΟΥ.

  5. Το μεγαλείο στον άνθρωπο μετριέται από την απλότητα την καλοσύνη και την αξιοπρέπεια του. Αυτός ήταν ο φίλος μας ο Τάκης. Ο άνθρωπος με μεγαλείο ψυχής που μας χάρισε άπειρες στιγμές ευεξίας με το θεϊκό χάρισμα της «απέραντης»φωνής του, που μας τίμησε με την φιλία του. Είναι βαθιά η θλίψη όταν χάνει κανείς ανθρώπους που κέρδισαν την αγάπη και την εκτίμηση αβίαστα, γιατί ήταν απλώς αληθινοί.

  6. Το μεγαλείο στον άνθρωπο μετριέται με την καλοσύνη την απλότητα και την αξιοπρέπεια του. Αυτός ήταν ο φίλος μας ο Τάκης. Ο άνθρωπος που με μεγαλείο ψυχής μας χάρισε άπειρες στιγμές ευεξίας με το θεϊκό χάρισμα της απέραντης φωνής του, που μας τίμησε με την φιλία του. Είναι βαθιά η θλίψη όταν χάνει κανείς ανθρώπους που κέρδισαν την αγάπη και την εκτίμηση αβίαστα, γιατί ήταν απλώς αληθινοί. Είναι απέραντο το κενό όταν χάνεις έναν αληθινό φίλο. Φίλε Τάκη είθε το ταξίδι σου να είναι μακάριο και ο παράδεισος να σε καλοδεχτει μαζί με τους αγγέλους, να τραγουδάς κι εκεί ψηλά για ένα διοσμαρακι, για μια ζωή και για ένα κόσμο γυάλινο. Καλό ταξίδι φίλε μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ