Ιωάννα Ρούφα – Ψήφισμα ΔΣ για Νοσοκομείο Κω: Δεν κομίζει τίποτα η επανάληψη ή η ανακύκλωση. Μας καθιστά όχι μόνο γραφικούς αλλά και συνυπεύθυνους

17
4489

Μετά από το αίτημα των 17 δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας ελήφθη η απόφαση  58/2022  που αφορούσε στην ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων, για την άμεση θωράκιση των δημόσιων δομών υγείας του νησιού, με μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων και με σύγχρονο μηχανολογικό – τεχνολογικό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Κω – Κ.Υ. Κω «Ιπποκράτειον» και στην ΤΟ.Μ.Υ. (Τοπική Μονάδα Υγείας) Κω, καθώς και τη λειτουργία Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας.

Μετά από αυτήν, την αρκούντος ισχυρή απόφαση και μετά από περίπου 1 χρόνο ο δήμαρχος της Κω προτείνει την έκδοση ψηφίσματος για τη διεκδίκηση κάλυψης των κενών θέσεων ιατρών στο Νοσοκομείο της Κω , λες και το δημοτικό συμβούλιο της Κω είναι κανένας νεοϊδρυθείς σύλλογος…

Τι καινούργιο θα κομίσει αυτό το ψήφισμα αφού τα αιτήματά  μας παραμένουν ακριβώς τα ίδια με αυτά του Απριλίου του 2022;

Σε ποιον βαθμό υλοποιήθηκε η απόφαση που η παράταξη μας ψήφισε;

Πείτε μου για ποιο λόγο να σας εμπιστευτούμε αφού τίποτα από αυτά που ψηφίσαμε δεν προχώρησε;

« Το Νέο Υπερσύγχρονο Νοσοκομείο Θα γίνει στην πατρίδα του Ιπποκράτη» έλεγε ο πρωθυπουργός, σε σύσκεψη που δεν καλεστήκαμε τον Ιούνιο του 2022.

«Ένα μεγάλο Ευχαριστώ!» Απαντούσε ο δήμαρχος της Κω.

«Μονόδρομος η ανέγερσή του, το νυν νοσοκομείο έχει φτάσει στα όριά του» δήλωνε ο Πρωθυπουργός.

Τι εννοούσε δεν κατάλαβα ακριβώς…  είναι επικίνδυνο το κτήριο, ή μήπως είναι τόσο πολύ το προσωπικό και δεν το χωρά; Η αυτό που ήθελε να μας πει είναι ότι δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε τίποτα γι αυτό;

Τότε μας είπαν:

« Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη».

«Χθες η κυρία Γκάγκα δήλωσε:  Σε αναμονή να ξεκαθαριστεί το οικόπεδο για το νέο νοσοκομείο – Δεν  μπορεί να μπει στο Ταμείο Ανάκαμψης.  

Αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από τους συνδημότες που το 2008 έλεγα αυτό που και εγώ η αφελής πίστεψα και θα επαναλάβω ότι για την υπόθεση νέο νοσοκομείο έχουμε γυρίσει πίσω στο 2008.

Τι είχαμε τότε:

Είχαμε αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων Ηρακλειδών και Δικαίου  για ανέγερση νέου νοσοκομείου στο Λινοπότη.

Είχαμε την αριθμ. 3909/9-9-2008 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με την οποία παραχωρήθηκαν δωρεάν κατά κυριότητα στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τα αριθμ. 601, 602, 603 και 607 διαθέσιμα τεμάχια του αγροκτήματος Λινοποτίου Κω, συνολικού εμβαδού 63.020 τ.μ., με σκοπό την ανέγερση νοσοκομείου στη νήσο Κω.

63 στρέμματα είχαμε για νέο νοσοκομείο από το 2008 μέχρι το 2015 που ανακλήθηκε η παραχώρηση και δεν έγινε απολύτως τίποτα! Είχαμε ακόμα και τα κτήρια στο Λινοπότη!

Ανακύκλωση λοιπόν, λόγια, τα ίδια λόγια, υποσχέσεις, οι ίδιες υποσχέσεις  και μπόλικα, ροκανίδια. Θα το ξαναπώ. Όταν χειροκροτούμε για το τίποτα γιατί να κάνουν περισσότερα οι αποδέκτες του χειροκροτήματος;

Είχα πει τότε τον Απρίλιο του 2022 : « Η πρωτοβουλία των τριών παρατάξεων της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου να εισαχθεί το σημερινό μείζον θέμα σε ειδική συνεδρίαση πέραν του ενωτικού της χαρακτήρα στόχευε στην ανάληψη ευθυνών, στην κινητοποίηση της κοινωνίας του νησιού και στην άμεση εκκίνηση πρωτοβουλιών.»

Διερμηνεύοντας την αίσθηση και τα αλγεινά συναισθήματα των Κώων πολιτών θέλαμε να δώσουμε ένα απολύτως ξεκάθαρο και αμετάκλητο μήνυμα. «Δεν πάει άλλο». Οι ανάγκες μας, οι αντοχές μας, η υπομονή μας δοκιμάζεται επί σειρά ετών και έχουν εξαντληθεί.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να πλειοδοτήσουμε, το θέμα δεν προσφέρεται.

Δεν θέλαμε επίσης να συμβάλουμε, για ακόμα μια φορά, σε μια φιλολογική συζήτηση που απλά θα διασκεδάσει ή θα διασκευάσει τις εντυπώσεις, θα αφορίσει ή θα δαιμονοποιήσει την κατάσταση.

Δεν θέλαμε, εντέχνως και με δοσομετρητή να συμβάλουμε στην εκτόνωση της οργής, της αγανάκτησης σύμπασας της κοινωνίας για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δημόσιες δομές υγείας ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

 Δυστυχώς όμως αυτό ακριβώς που φοβόμασταν, πράξαμε και αυτό κάνουμε και απόψε.

Η απόφαση εκείνη χαρτογράφησε- τρόπον τινά- την ζοφερή, την απαράδεκτη κατάσταση, ανά δομή με αριθμητικά και ποιοτικά στοιχεία. Κατάσταση που ζουν στο πετσί τους οι συνδημότες μου και που δυστυχώς έχει γίνει σύμφυτη με την εικόνα του νησιού και με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν κομίζει τίποτα η επανάληψη ή η ανακύκλωση.  Μας καθιστά πλέον όχι μόνο γραφικούς αλλά και συνυπεύθυνους.

Για το ΚΥ της Αντιμάχειας σας προτείναμε:

 την επικαιροποίηση της απόφασης 206/2006 του δ/σ του πρώην δήμου Ηρακλειδών με περιθώριο υλοποίησης ενός έτους των προϋποθέσεων που τέθηκαν το 2006 και δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

Δηλαδή μετά από 16 ολόκληρα χρόνια από την παραχώρηση και 13 επίσης ολόκληρα χρόνια από την αθέτηση της δέσμευσης του Υπουργείου που αφορά στη μη λειτουργία, να πούμε στο υπουργείο Υγείας το εξής απλό: επικαιροποιούμε την 206/2006 και σας δίνουμε άλλο ένα χρόνο για να δρομολογηθεί η λειτουργία του ΚΥ.

Αν αυτό υλοποιείτο,το δημοτικό συμβούλιο θα είχε δεσμευθεί μέσα στη θητεία του να επαναφέρει το θέμα σε ένα χρόνο, δηλαδή στις 13/4/του 2023.

Σας είπαμε πως αν το κράτος δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του το δ/σ της Κω εμείς δηλαδή που σήμερα ψηφίζουμε και όχι το επόμενο δημοτικό συμβούλιο με όποια σύνθεση και αν έχει να ανακαλέσει την παραχώρηση του κτηρίου και του ακινήτου και να αποφασίσει τη χρήση του.

Αν αυτό είχε γίνει όπως το ψηφίσαμε σήμερα κάποιοι θα μας υπολόγιζαν και δεν θα μας θεωρούσαν δεδομένους.

17 ολόκληρα χρόνια αδράνειας, εμπαιγμού και κοροϊδίας για να γραφτεί η πρόταση μας στην απόφαση και να μην υλοποιηθεί ποτέ… ακόμα περιμένω εκείνο το τηλέφωνο για τη συνάντησή μας με τον κύριο Δήμαρχο.

Τι άλλο σας προτείναμε τότε:

-Ο δήμαρχος της Κω και οι επικεφαλής των παρατάξεων να συναντηθούν όχι μόνο με τους κυβερνητικούς εκπροσώπους αλλά με όλα τα κόμματα και τα αιτήματα μας να προβληθούν στα εθνικής εμβέλειας κανάλια.

Τι κερδίσαμε από τη επίσκεψη μας στη βουλή και στα κόμματα… απολύτως τίποτα.. ίσως κάποιες φωτογραφίες.

Προτείναμε:

-Να αρνηθεί ο δήμος της Κω να στήσει κάλπες για τις επικείμενες εθνικές εκλογές. Πρέπει να καταλάβουν ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει διάφορα παιχνίδια με τις ζωές των συνδημοτών μας.

Το αρνηθήκατε. Ούτε μια τουφεκιά δεν θέλατε να ρίξετε.

Προτείναμε:

-Να προσφύγει το δημοτικό συμβούλιο της Κω στον συνήγορο του πολίτη (Έλληνα και Ευρωπαίο) καθώς το δικαίωμα πρόσβασης του πολίτη της Κω στη δημόσια υγεία δεν υφίσταται όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που περιέχονται στη απόφαση 58.

Προσφύγαμε; Όχι βέβαια. Το ψηφίσαμε αλλά δυστυχώς την πατήσαμε για άλλη μια φορά που πιστέψαμε τον κύριο Νικηταρά.

-Τέλος στο πλαίσιο της νησιωτικότητας εισάγαμε τον όρο «Υγειονομικό Ισοδύναμο»  καμιά παράταξη του δημοτικού συμβουλίου δεν ενδιαφέρθηκε για την πρόταση.

Τι κάνουμε λοιπόν σήμερα εδώ;

Ξανά διασκεδάσουμε, ξανά διασκευάσουμε τις εντυπώσεις, καπηλευόμαστε  και καπελώνουμε τους αγώνες του εργατικού κέντρο που βγαίνει στο δρόμο, την προσπάθεια των μαθητών και των πολιτών που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες μπροστά στη δική μας ανεπάρκεια, κάνουμε αισθητή την παρουσία μας ενόψει εκλογών…

Κυρίες και κύριοι, όλοι εμείς είμαστε μέρος του προβλήματος.

Λέμε ευχαριστώ για όσα μας υπόσχονται και ποτέ δεν θα γίνουν, χειροκροτούμε για το τίποτα, ανεχόμαστε καταστάσεις λέμε και ακούμε μεγάλα λόγια.

Όταν δε, έχεις μια δημοτική αρχή που κύριο μέλημα της είναι να μην χαλάσουν οι ισορροπίες ( χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ , στήριξη από  την ΝΔ, και ολίγον από ΠΑΣΟΚ) Τότε το  αποτέλεσμα είναι τραγικό…

Σήμερα ακυρώνετε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου την οποία ουδέποτε υλοποιήσατε για ένα ψήφισμα και μια φωτογραφία με τον πρωθυπουργό…

Εντούτοις, αν υπάρχει έστω και ψήγμα πιθανότητας η παρουσία μου στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό να βοηθήσει τον τόπο μου, εγώ θα είμαι και πάλι παρούσα.

 

17 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βρε κορη μου, γιατι δεν πατας στα δημοτικα συμβουλια?

  Ακολουθεις αυτον που σε ελεγε ντενεκε και υπολειμμα?

 2. ποιο γραφικη απο εσενα ρουφα το νησί δεν έχει Ξανάδει.Μην μιλάς εσύ για γραφικότητες.Το μονο που ξέρεις να κανεις ειναι να βάζεις αυτόν τον ………..και να τσαμπουνα τα ιδια και τα ίδια.Και να τον κοροιδευουν και οι γνωστοί του.Κούρασες ρουφα μαζι με τον αλον με τις φασιστικες ιδεες.Οι πολίτες τους φασίστες τους σιχαινοντε. ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΠΙΣΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ ΔΕΝ ΥΑ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ.

  • Όταν μάθετε να γράφετε σωστά τότε (ίσως) να είστε σε θέση να κρίνετε μια γυναίκα σαν την κ. Ρουφα.. ως τότε καλύτερα να σιωπήσετε γιατί το πνευματικό της υπόβαθρο είναι κλάσης ανώτερο του δικού σας.. Όσο για το αν είναι γραφική, όταν κάποιος λέει αλήθειες θεωρείται γραφικός; Ίσως.. αν θίγει προσωπικά σας συμφέροντα.. βέβαια κακώς απαντάω σε έναν ανορθογραφο, αμόρφωτο ΑΝΩΝΥΜΟ.. να έχετε το θάρρος της γνώμης σας..

  • Κυρία ρουφα με ολο το θαρρος,νομιζω οτι απαντησες στο,παραπανω σχολιο.Και σας λέω εγώ τώρα,με τον άνθρωπο που ακολουθείτε αυτά συζητούν στο νησί.Δεν υπάρχει περίπτωση να σε ακολουθήσουν οι ψηφοφόροι σου.Για να σας τα γράφω αυτά,τα ακούω στο νησί που ζούμε.

 3. ότι και εγώ ο τελευταίος που ειμουν μαζι σου ΕΦΥΓΑ.Αντιπολιτευση της κακιας ωρας.Νικηταρας για παντα στον δήμο.

 4. Στανατα κυρα μου να μας πριζεις.Δεν αντεχεσαι με την στείρα αντιπολίτευση σου.Πες κάτι σωστό μπας Και σε πιστέψουμε.Τα καρυφια τα σπαγαμε με την πετρα???

 5. Μην παίζεται άλλο με την υγεία τον πολιτον όχι κάλπες στην Κω εάν δεν στελεχώσει το νοσοκομείο.

 6. Γραφικη γινεσαι αν σιγονταρεις αυτον που σε αποκαλουσε ντενεκε που κανει θορυβο, και υπιλειμμα!!!
  Αυτον που ελεγε σε πολιτη μπροστα σε παιδια και γονεις ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΘΑ ΣΕ ΛΙΩΣΩ!!
  Και να ευχαριστεις τον ΝΙΚΗΤΑΡΑ που τρεις μηνες πριν τις εκλογες, εκανε ισχυρο συνδυασμο και αποκαθηλωσε τον υβριστη!!!

 7. Κυρια ΡΟΥΦΑ. Γνωριζες οτι μεσα στα θεματα της συνεδριασης ηταν και το θεμα της ΑΜΒΡΟΣΙΑΣ, στο μαρμαρι, και την κοπανησες μαζι με τον πρωην για να νην προχωρησει και ναχεις να λες.
  Αυτο κιαν ειναι προδοσια προς ολες τις οικογενειες που περιμενουν να λυθει το θεμα τους.

 8. ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ αυτος πού προδίδει τα μυστικά της Πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι καί εκείνος πού, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα,εν γνώσει του, δεν προβαίνει στις απαραιτητες ενέργειες για νά βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο τών ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει.Δυστυχως η χώρα στην οποια ζούμε εχει υπερεπαρκεια.

 9. Μια ζωή στο ίδιο έργο θεατές και το νοσοκομείο χτίζεται από το 1990 και στο 2023 δεν υπάρχει ούτε οικόπεδο. Α καημένε κόσμε πλήρωνε υγεία για να μην εχεις

 10. Να ξανακατεβει μονη της ουτε τον ψηφο τγς δεν θα βρει,ακομα κ στο εκλογικο κεντρο κοντα στο σπιτι της.γραφικη τοσα ζρονια σε κενο περιεχομενο

 11. Η απόλυτη ειλικρίνεια στις τοποθετήσεις. Ιωάννα γι’αυτό δεν εκλέγεσαι Δημ.Αρχή. Η αλήθεια πονάει και δεν πρεπει μαλλον να λέγεται από εκπροσώπους σε κυβερνώντες. Και έτσι ο λαός βιώνει την καθημερινότητα του Πλατωνικού Σπηλαίου επι δεκαετίες….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ