850.000€ για έργα σε Καρδάμαινα και Κω από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΚ

14
3280

850.000€ για έργα σε Καρδάμαινα και Κω από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΚ

 

Τις συμβάσεις για δύο σημαντικά έργα που υλοποιεί η ΔΕΥΑΚ υπέγραψε σήμερα ο Πρόεδρος της επιχείρησης Κώστας Ζαχαρός, παρουσία του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά και εκπροσώπων των εργοληπτριών εταιρειών.

Πρόκειται για το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και την κατασκευή νέας δεξαμενής νερού στην Καρδάμαινα.

Η δεξαμενή στην Καρδάμαινα είναι το μεγαλύτερο έργο της τελευταίας δεκαετίας, αποκλειστικά από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΚ, χωρητικότητας 2000m3 και κόστους 781.958€ (με ΦΠΑ).

Με τη νέα δεξαμενή θα ενισχυθεί η κάλυψη των σημερινών και μελλοντικών αναγκών ύδρευσης στην Καρδάμαινα, ενώ θα αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα πίεσης που εμφανίζεται σε κατοικίες οι οποίες βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο από την παλαιά δεξαμενή αλλά και σε ορόφους εντός του οικισμού, ειδικά σε περιόδους αιχμής.

Με την ολοκλήρωση του έργου, και την σύνδεση της δεξαμενής στο δίκτυο, θα ενισχυθεί η υδροδότηση της Καρδάμαινας με επαρκείς ποσότητες νερού, ενώ θα βελτιωθεί και η ποιότητα του, μέσα από το βελτιωμένο σύστημα επεξεργασίας που εγκαθίσταται.

Το προαναφερόμενο έργο, εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της δημοτικής αρχής και στο σχεδιασμό της Διοίκησης της ΔΕΥΑΚ για επίλυση των προβλημάτων ποσότητας και ποιότητας νερού στη Δ.Ε. Ηρακλειδών, για την ενίσχυση της οικονομίας, την βελτίωση της ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Όσον αφορά στο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, πρόκειται για νέο αγωγό μήκους 280 μέτρων και κόστους 69.756,20€ (με ΦΠΑ) η κατασκευή του οποίου κρίνεται αναγκαία για την αντικατάσταση του υφιστάμενου πεπαλαιωμένου δικτύου, από την περίοδο ιταλοκρατίας.

Το υφιστάμενο δίκτυο βρίσκεται εντός ιδιοκτησιών, γεγονός που καθιστά δύσκολη την συντήρηση και απόφραξη του, ενώ λόγω της παλαιότητας του (υπάρχουν αρκετές ρηγματώσεις σε όλο το μήκος του) παρουσιάζονται διαρροές σε υπόγεια κατοικιών.

Με την κατασκευή του έργου επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου εξαλείφονται τα προβλήματα και αποκαθίσταται η ομαλή λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης της περιοχής.

Ο κύριος αγωγός ακαθάρτων ξεκινά από την συμβολή των οδών Θεοφράστου και Μ. Αλεξάνδρου και καταλήγει στην συμβολή των οδών Βερριοπούλου και Μ. Αλεξάνδρου με την σύνδεση του σε υφιστάμενο δίκτυο.

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όσα έργα και να μας λέτε ότι ΘΑ κάνετε είναι πια αργά … χάσαμε δικούς μας ανθρώπους, άλλοι ταλεπορούντε για απλά θέματα υγείας να μεταβένουν στην Αθήνα. Μας τάξατε πολλά στο θέμα της υγείας. Δεν κάνατε τπτ . Μόνο την πλάτη μας θα βλέπετε όλοι οι πολιτικοί. ΑΠΟΧΉ

    • ΘΑ ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΣΕΙ με ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ο Τριώροφος ΤΕΟΝΤ@Σ@ΚΗΣ... ΘΑ, θα, θα.... και ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙιιιιιι ..

      Και για παραμονές των εκλογών, μετά τις 2 Ελιές, ετοιμάζετε να μας παρουσιάσει την ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ σε ανύπαρκτο οικόπεδο, την ίδια που μας έφερε και ο ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ, ΤΡΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, σανό για να φάνε τα ζωντανά… ΟΛΑ, ΜΑΖΙ και ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ, ΜΑΖΙ και ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΟΝ ΛΙΝΟΠΟΤΗ, ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΟΛΑ σε φωτογραφίες και σε μουσαμά…. ΠΑΡΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΕΟΝΤ@Σ@ΚΗ, ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ μαζί με τους τεμπελχανάδες ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΟΥ, που αδειάζουν με υπέρογκους μισθούς το Δημοτικό Ταμείο, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΣΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ παρά μόνο ΜΠΟΛΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ που γεμίζουν 100 ΑΛΜΠΟΥΜ, ΜΠΟΛΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ και τις 2 ταλαίπωρες ΕΛΙΕΣ….

  2. ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΞΙΟΣ Ο ΖΑΧΑΡΟΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ ΑΛΛΑ ΟΠΟΥ Κ ΝΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΑΦΗΣΗ ΕΡΓΟ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΚΩ ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΥΓΕ ΖΑΧΑΡΕΕΕΕΕΕ

    • ΟΠΟΙΟΣ ΤΥΧΕΡΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ένα ΕΡΓΆΚΙ της ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΟΨΙΜΙΟΎ ΚΕΡΔΙΖΕΙ μια ΕΛΙΑ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ...

      ΤΕΟΝΤ@Σ@ΚΗ, οι δημότες ερωτούν… ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΣΟΥ Ή ΜΌΝΟ ΠΟΖΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ για να μασουλάνε τα ζωντανά;?;?;?;? ΚΛΕΙΣΤΟ στον Λινοπότη ΓΙΟΚ, ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΓΙΟΚ, 70 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΒΙΚΩ ΓΙΟΚ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΟΚ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ το νέο αφήγημα…και τώρα το οικόπεδο για το κλειστό που ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ θα είχε αποπερατώσει… Το Μόνο που ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΎ για αντιπαροχές αλλά ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΛΑΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ…

  3. Ο ΑΜΠΑΒΡΗΣ ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΟΘΡΥΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΤΑΝ ΤΥΦΛΗ ΜΗΠΩΣ ΔΗΜΑΡΧΕ,ΖΑΧΑΡΕ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΣΕΙΣ

  4. Ποτέ θα γίνουν αυτά;Πρην το Πάσχα;Χμ μήπως δεν προκάνατε και θα θα θα τα κάμετε την επόμενη τετραετία που υα είστε σπίτια σας;

  5. //////διαγωνισμός 69000 ευρώ ..με διαδικασία πρόσκλησης σε τρεις εταιρείες εκτος κω και με έκπτωση 4%

  6. Ότι καλύτερο έχει αυτή η δημοτική αρχή μαζί με 2-3 ακόμα που έχουν όρεξη! Δεν σε περίμενε κανείς τα έστρωσες μπράβο μεγάλα έργα ! Συνέχισε έτσι μπας και προκόψει αυτός ο τόπος

  7. Ζαχαρε σε ρωταμε εαν στερεψουν οι γεωτρησεις νερο αναπληρωσης εχουμε εναλλακτικές? καλες οι μελετες της μασας με τα γραφεια των αθηνων, αλλα εναλλακτικές λυσεις δεν εχουμε, δεν βλεπουμε δεν μιλας για αυτα μουγκα στην στρουγκα, εαν λεμε εαν ω μη γεννετω ξεμεινει το νησι να φυγετε ολοι η κουστωδια απο την Κω γιατι μεχρι σημερα αδιαφορειτε πανηγυρικως να ευχεστε να μην σκασει λειψυδρια το καλοκαιρι μετα θα ψαχνετε την ψηφο σας και εμεις θα εχουμε καταστραφει απο την επιδεικτικη αδιαφορια σας

  8. Εισαι οτι καλυτερο υπαρχει απο ολες τις παραταξεις!!!! Το μόνο σου λαθος το……Πασοκ! Μολις φτιαξουμε αυτο το λαθακι πας για Δημαρχος! ΜΟΝΟ ΖΑΧΑΡΟΣ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΣ!!!!!!

  9. Ζαχαρε προσεξε, αυτος που σε πενευει σου κανει ζημια. Εδω ισχυει η λαικη παροιμια, ειπαν του τρελλου να χ…. και ξε…ωθηκε..
    πες του να κοψει το πολυ το κυρελεησον γιατι κιο παπας βαριετετο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ