«Αγκαλιά Αγάπης» οι δήμοι Κω και Λέρου – το 1ο ΕΠΑΛ Κω, το 2ο Γυμνάσιο Κω και το 1ο Δημοτικό με είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους

11
8598

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Κω συγκέντρωσαν και παρέδωσαν σήμερα το πρωί τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας – Συρίας στον Οργανισμό Διαχείρισης Κτημάτων Βακούφ Κω.

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κω συγκέντρωσαν και παρέδωσαν σήμερα το πρωί τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας – Συρίας στον Οργανισμό Διαχείρισης Κτημάτων Βακούφ Κω.

Τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κω συγκέντρωσαν και παρέδωσαν σήμερα το πρωί τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας – Συρίας στον Οργανισμό Διαχείρισης Κτημάτων Βακούφ Κω.

«Αγκαλιά Αγάπης» οι δήμοι Κω και Λέρου, με ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους των απέναντι Τουρκικών παραλίων

Την Αλληλεγγύη του προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας εξέφρασαν σχεδόν όλοι οι δήμοι της χώρας μας.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ο δήμος Λέρου, η Ιερά Μητρόπολη, μαζεύτηκε ιατροφαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα και ρουχισμός, μετά από επικοινωνία με τους Δημάρχους των απέναντι Τουρκικών παραλίων και στάλθηκαν στην Κω, κατόπιν επικοινωνίας με τον δήμο, για να φύγουν από κοινού, στους σεισμόπληκτους στην περιοχή της Τουρκίας και της Συρίας.
Το υλικό παρέλαβε το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου, η ειδική σύμβουλος του δημάρχου Κω, σε θέματα Πρόνοιας , κ.Σταματία Κανταρζή από το καταμαράν, με την βοήθεια ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Μεταφορικής Δαυίδ Χατζηδαυίδ, για να αποσταλούν όλα μαζί – με το υλικό που έχει μαζευτεί από το δήμο της Κω – την Πέμπτη 15/02/23 στις σεσιμόπληκτες περιοχές , για όσους τα έχουν πραγματικά ανάγκη.
Το ανθρωπιστικό υλικό αφορά:

Ιατροφαρμακευτικό υλικό(παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γαζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί)
Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια
Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες
Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα
Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας κονσέρβες,παξιμάδια, δημητριακά
Είδη ατομικής υγιεινής
Κουβέρτες
Κρεβατάκια
Κλινοσκεπάσματα

 

βίντεο:KOS TV

 

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο για την φιλευσπλαχνία. Δεν ξέρω κατά πόσον θα μπορούσε να συμβεί το αντίστοιχο στην περίπτωση που η Ελλάδα είχε ανάγκη αλλά σε κάθε περίπτωση οι Έλληνες γι αυτό ξεχωρίζουν και πάντα διακρίνονταν!
    Μια απορια, γιατί οι ανακοινώσεις για βοήθεια στους σεισμόπληκτους μιλάνε για προσφορά καινούριων ρούχων η μη μεταχειρισμένων ρούχων; Δηλαδή μια οικογένεια που έμεινε στο δρόμο θα κοιτάξει να κόψει την καρτέλα από ρούχο για να το φορέσει; Μυστήρια πράγματα.

    • Ο Δήμος Κω δέχεται μεταχειρισμένα ρούχα .
      Σήμερα τα πήγα στην Αρτεμισίας 35 στην κ. Κανταρζή.

    • Γιατί μπορεί ο κάθε βρωμιάρης να βρει ευκαιρία να ξεφορτωθεί τη σαβούρα του. Δεν είναι αυτονόητο για όλους ότι τα ρούχα πρέπει να είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση.

  2. Όλα τα σχολεία συγκέντρωσαν είδη…. Δεν υπάρχει λόγος για προβολή αλλά ουσία στις πράξεις!!!

  3. Μπραβο σε οσους βοηθουν και στεκονται αλληλεγγυοι στον πονο του αλλου, του γειτονα, του προσφυγα ακομα και του εχθρου. Ο Θεος μας διδαξε να αγαπαμε!!!!

  4. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ! ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΒΑΚΟΥΦ!

  5. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ!!

  6. ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ! ΑΠΛΑ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ