Δημόσια συζήτηση: «Η Ίαση έως τον Ιπποκράτη και από τον Ιπποκράτη έως σήμερα»

8
4707

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εβραϊκής Συναγωγής «Χάβρα» η ομιλία του προγράμματος δημοσίων συζητήσεων απ’ το ΔΙΙΚ Κω και την Αστική εταιρεία με τίτλο «Η Ίαση έως τον Ιπποκράτη και από τον Ιπποκράτη έως σήμερα».
Σκοπός του κύκλου των δημοσίων συζητήσεων είναι να καταδειχθεί η Ιπποκρατική Ιδέα και να αναμετρηθεί με τον πολιτισμό της εποχής μας.
Συζητήθηκε η διαχρονική ανάγκη του ανθρώπου για ίαση, έννοια υγείας, ασθένειας, αποκατάστασης, πρόληψης. Διερευνήθηκε η αίσθηση του ιερού, στην θεραπευτική σχέση.
Παρουσίασαν και συζήτησαν οι κ.κ. Θεοδόσης Διακογιάννης, συγγραφέας και ο Δρ. Δημήτριος Γερούκαλης, Ιατρός Ψυχίατρος ενώ το παρών έδωσε και η πρόεδρος του του δημοτικού συμβουλίου και πρόεδρος του Δ.Σ της Αστικής εταιρείας, Διονυσία Τελλή όπως και αρκετοί πολίτες που άκουσαν με ενδιαφέρον την ομιλία.

Πηγή: https://www.kostv.gr

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξαιρετική η ομιλία των κυρίων Γερούκαλη και Διακογιάννη. Πράγματι, ανατρέχοντας στην σκέψη και τα επιτεύγματα των προγόνων μας, καταλαβαίνουμε πόσο πιο μπροστά ήταν από εμάς. Μακάρι την επόμενη φορά να συμμετέχουν περισσότεροι συμπολίτες μας γιατί πραγματικά αξίζει.

  2. Θα μας τρελάνουν.Ποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον;6 θεατές και 3 ομιλητές στο πάνελ.Αλλα βλέπουμε εμείς;…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ