«Φως εκ φωτός έλαμψε τω κόσμω» Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τα Θεοφάνεια στην Κω | Με 53 κολυμβητές! Τον Σταυρό έπιασε ο Μανώλης Χατζαρούλας

9
25126


Χαρίκλεια Χριστοφή

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν σήμερα στην Κω τα Θεοφάνεια ολοφώτεινα και με ανοιξιάτικο καιρό.

Πολύς κόσμος παρακολούθησε το πρωί την Αρχιερατική Θεία λειτουργία της εορτής και στην συνέχεια την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού που τελέσθηκε  στον ανακαινισμένο Μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Κω προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου.

Στη συνέχεια με την Φιλαρμονική Κω να προπορεύεται και τις δέουσες τιμές συνόδεψαν την πομπή διά της οδού Κοραή και την παραλιακή έως την πολεμική σκάλα,  όπου και έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην απόλυτα ήρεμη θάλασσα και με υπέροχο καιρό.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Γεν. Αρχιερατικός Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης και το σύνολο των Ιερέων της πόλεως Κω.

Έψαλλαν χοροί ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη – καθηγητή Γιώργο Σακέλλη και τον Κωνσταντίνο Χατζηάμαλλο.

Προηγουμένως, ο Σεβασμιώτατος πλαισιωμένος από τον ιερό κλήρο και τις τοπικές αρχές τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό.

Ακολούθησε η  κατάδυση του Τιμίου Σταυρού με πλήθος κόσμου στην θάλασσα, όπου και βούτηξαν φέτος 53 κολυμβητές μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα (αριθμός ρεκόρ) – βοηθούντος και του ιδιαίτερα καλού καιρού.

Τον σταυρό έπιασε ο Μανώλης Χατζαρούλας ο οποίος επί 16 συνεχή χρόνια βουτάει για το έθιμο και είναι η πρώτη φορά που τον πιάνει όπως μας είπε..



3

4

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ουτε ιχνος ανθρωπιας αυτη την ημερα απο την αντιπολιτευση.Μα ουτε εναν να μην δω!!!!!!!και μετα εχουν το θρασσος να μας ζητουν την ψηφο μας.Το ΜΑΥΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ που θα φατε,θα μαρτυρα την ανυπαρξια σας.Να μου πεις απο πασοκους και συριζαιους τι να περιμενεις; Π-Ρ-Ο-Δ-Ο-Τ-Τ-Ε-Σ.

    • Εσύ και το συνάφι σου… μάθετε οτι για αυτήν σας την κακία .. το μίσος και την αμεροληψία και για άλλα πολλά…θα χάσετε και του δικούς σας..
      Ασε που τους έχετε ηδη χάσει!!
      Παρακολουθώντας το τοπικό κανάλι του ΚΙΜ…από ενα τραπέζι βλέπουμε στις φωτογραφίες τον κ.Κυριτση και στα γραφόμενα σας τον ξεχνάτε!
      Θα σας τον θυμήσουμε εμείς!!!

  2. Τέσσερις ώρες στα κρητικά δεν έχει νερό,δεν ειδοποίησε κανείς . ντροπή φουσκώνουν από υπεροψία για τα ποδήλατα και για δεύτερη φορά μέσα στις γιορτές να μην έχει ολόκληρη περιοχή νερό…

  3. Το Άγιο πνεύμα να φωτίζει τα κοπρόσκυλα.Ούτε να βγάλουν ένα δελτίο.Όλα στον αυτόματο,ένα κράτος …χανείο..τα πάντα τα φταίνε οι πολίτες.

  4. Καλή Φωτιση
    Με καπετάνιο τον Αλέξη τον Τσίπρα και μπροστάρηδες τον κύριο Μαρινάκη, τον κύριο Βαρδή, την κυρία Αγγελοπούλου, την κυρία Παναγοπούλου, τον κύριο Κόκαλη και τη βοηθεια του συντροφου Ερντογάν ξαναφέρνουμε την Ελπίδα, τη δηκεοσινη και τη Λαοκρατία.

    VENCEREMOS

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ