Χριστούγεννα στην πόλη: Παραδοσιακά κάλαντα, μαντινάδες και κεράσματα στους δρόμους της Κω από τον Σύλλογο Κρητών «Ο Τάλως»

9
4302

Χαρίκλεια Χριστοφή
Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του ΔΟΠΑΒΣ, ο Σύλλογος Κρητών Κω «Ο Τάλως» με παραδοσιακές φορεσιές και παραδοσιακή κρητική μουσική στους δρόμους του Ιστορικού κέντρου τραγούδησε τα κάλαντα και όχι μόνο, συνεχίζοντας με παραδοσιακές μαντινάδες  με τσικουδιά και κεράσματα στον κόσμο, δίνοντας με τον καλύτερο τρόπο, εορταστικό τόνο, χρώμα και ατμόσφαιρα στην πόλη της Κω.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συγνώμη που θα χαλάσω το εορταστικό κλίμα αλλά ένα γεγονός σήμερα με σόκαρε … μπήκα σε δύο μαγαζιά της πόλης και μπήκαν παρέες μικρών παιδιών να πουν τα κάλαντα … και όχι απλά οι καταστηματάρχες τους αρνήθηκαν να τα πουν αλλά τα ηρωνεύτηκαν κιόλας … ντράπηκα τόσο πολύ εγώ ο πελάτης τα παιδάκια και εννοείται πως δεν ψώνισα και ούτε θα ξαναπατήσω σε μαγαζιά που φέρονται έτσι γύφτηκα σε μικρά παιδιά που το μόνο που ήθελαν ήταν τα τιμήσουν ένα παραδοσιακό παιδικό έθιμο … μην απορείται λοιπόν γιατί σαν κοινωνία φτάσαμε στο 0 ούτε και γιατί δεν έχετε δουλειά … καλές γιορτές σε όσους μένουν ακόμα άνθρωποι με αξιοπρέπεια.

    • Εσυ γιατί δεν τους έδωσες;Σε ποσα παιδιά έδωσες;Τέλος δεν είναι επάγγελμα τα κάλαντα.Εμείς πηγαίναμε σε συγγενείς και γειτόνους.

  2. τους αξιζουν τα χειροτερα μερες που ειναι…καιεαν δεν θελεις να δωσεις χρηματα τι θα παθεις εαν δωσεις ενα κερασμα τελοσπαντων.κρατηστε τα για κουμπανιες λοιπον κυριοι σκρουνζ

  3. Παραμονή Χριστουγέννων και παραμονή Πρωτοχρονιάς που βγαίνουν τα παιδιά να πουν τα παραδοσιακά κάλαντα.Ορισμένοι θεώρησαν σωστό να χλευάσουν τα παιδιά με ακατανόητες ενέργιες και φράσεις[ μας τάπανε,τελείωσαν τα λεφτά για τα κάλαντα, μας κουράσατε ],σ΄αυτούς θα αφιερώσω ένα Κεφαλιανό τραγουδάκι που λέγαμε μικροί σέ τέτοιες περιστάσεις [σ΄αυτό το σπίτι πούρθαμε και δεν μας εκαλέσα,του χρόνου του αντίχρονου χοίροι να πέφτουν μέσα]…Καλά Χριστούγεννα και Καλή χρονιά σε όλους.Ας ανοίξουμε την αγκαλιά μας στα παιδιά, είναι η ελπίδα και μέλλον μας.

    • Να αγιάσει το στόμα σας. Τα είπατε όλα. Έζησα περιστατικό με μαγαζάτορα προς παιδιά χθες … ντροπή τπτ άλλο δεν έχω να πω. Όλα από το ίντερνετ 100 % πια γιατί άνθρωποι δεν ήστε.

  4. Χρόνια πολλά χρόνια καλά χρόνια ευτυχισμένα !μπράβο δώσατε μια νότα αν και πολύ λίγη ήταν αλλά ακούσαμε και μαντινάδες όμορφες μπράβο στον λυλαρη στα παιδιά που έπαιξαν τα μουσικά όργανα στον γιατρό στην όμορφη κυρία Βλάχου παρότι την κούραση των ημερών και όχι μόνο πάντα χαμογελαστή να είστε όλοι καλά και να κάνετε και μια καντάδα σε καθε χωριό οι άνθρωποι το έχουμε ανάγκη απλά ταπεινά όμορφα !μπράβο λυλαρη μου μας συγκηνισες !!!!! Καλές γιορτές με υγεία για όλους !!!!

  5. Αν σου πω πόσα έδωσα και δίνω κάθε χρόνο σε όλα τα παιδάκια για κάλαντα από τον μισθό των 650 ευρώ θα κλαις … τα παιδικά χαμόγελα αξίζουν πολύ περισσότερα όμως . Ψηλά γράμματα όμως για ανθρώπους σαν εσένα. Χρόνια πολλά με λιγότερα καβούρια στις τσέπες

  6. Να αγιάσει το στόμα σας. Τα είπατε όλα. Έζησα περιστατικό με μαγαζάτορα προς παιδιά χθες … ντροπή τπτ άλλο δεν έχω να πω. Όλα από το ίντερνετ 100 % πια γιατί άνθρωποι δεν ήστε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ