Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η παρουσίαση στην Κω του βιβλίου του Π. Σόμπολου «Άμεση Δράση, παρακαλώ!»

7
3592


Χαρίκλεια Χριστοφή

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του «πρύτανη» του Αστυνομικού ρεπορτάζ Πάνου Σόμπολου, που διοργάνωσε το Ράδιο Έκφραση με τη στήριξη του ΔΟΠΑΒΣ, απόψε στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Κω (Χάνι)

Στην ομιλία του ο κ. Σόμπολος, εμφανώς συγκινημένος για την υποδοχή που έτυχε στο νησί μας, όπου υποσχέθηκε ότι θα ξανάρθει για να παρουσιάσει το επόμενο βιβλίο του, αναφέρθηκε στο νέο του βιβλίο, τονίζοντας ότι όλα τα περιστατικά που περιγράφει είναι πέρα για πέρα αληθινά.

Όπως πάντα γλαφυρός και απολαυστικός ο Πάνος Σόμπολος παρουσίασε όλες τις λεπτομέρειες για το νέο του βιβλίο με τίτλο «Άμεση Δράση, παρακαλώ!» (εκδόσεις Πατάκη), που καταγράφει περίπου 300 περιστατικά παραβατικότητας μίας ιδιαίτερης κατηγορίας εγκλημάτων.

«Θυμάμαι – είπε- ότι, παλαιότερα, περνούσαμε καθημερινά από το κέντρο της Άμεσης Δράσης και, αργότερα, από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και παίρναμε από τον αρμόδιο αξιωματικό το λεγόμενο «δελτίο αδικημάτων και συμβάντων». Σ’ αυτό το δελτίο υπήρχαν καταγεγραμμένα όλα τα περιστατικά του εικοσιτετραώρου, ανάμεσα στα οποία πολλά ήταν αστεία και παράξενα. Αρκετά απ’ αυτά τα «περίεργα» τα γράφαμε σε ειδικές χιουμοριστικές στήλες στις εφημερίδες ή στα περιοδικά στα οποία εργαζόμασταν, και μάλιστα μπορώ να πω ότι διαβάζονταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το αναγνωστικό κοινό.

Ξεχώρισα λοιπόν από το αρχείο μου αυτές τις ευτράπελες ιστορίες, κι αφού τις επεξεργάστηκα, διαπίστωσα ότι μπορούν να εκδοθούν σε ένα ενδιαφέρον και για τον σημερινό αναγνώστη βιβλίο, ο οποίος θα διασκεδάσει, θα μυρίσει το άρωμα μιας εποχής και, ίσως, κατανοήσει λίγο καλύτερα την ανθρώπινη φύση.

Στο βιβλίο αυτό, που το κρατάτε τώρα στα χέρια σας, έχω καταγράψει πάνω από τριακόσια περιστατικά, όλα τους πραγματικά, από σαράντα χρόνια δημοσιογραφικής πορείας, από την περίοδο δηλαδή 1970-2010. Δεν πρόκειται για περίεργα, ευτράπελα και διασκεδαστικά γεγονότα που θα σας φτιάξουν απλώς το κέφι και τη διάθεση, κατά τη γνώμη μου είναι επίσης διδακτικά, κάτι που το έχω επιδιώξει όχι μόνο σε τούτο, αλλά και σε όλα τα βιβλία που έχω γράψει έως σήμερα. Χωρίς να με ενδιαφέρει σε καμιά περίπτωση να κάνω τον δάσκαλο, προσπαθώ ο αναγνώστης να ωφελείται από την ανάγνωση, ώστε να μη γίνεται εύκολο θύμα των απατεώνων και των κάθε λογής παρανόμων», τόνισε ο πρύτανης του αστυνομικού ρεπόρτερ.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Kαλλιόπη Δανελλάκη, ενώ για το βιβλίο και τον συγγραφέα του, μίλησαν ο Αστυνόμος Β’ Θοδωρής Νικολόπουλος και η δημοσιογράφος Ηλιάνα Πετρή.

Σύντομο χαιρετισμό, απηύθυναν: ο Ιεροκήρυκας της ΙΜ π. Ιωακείμ εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου, η Αντιδήμαρχος Σέβη Βλάχου, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Κρητικός,  ο ιδιοκτήτης του Ομίλου »ΈΚΦΡΑΣΗ» Σπύρος Κλάδης και ο δημοσιογράφος Νίκος Δημαράς.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Απορια μου είναι,αυτός μια ζωή δεν δούλευε σε «συστημικά» μέσα που ταΐζουν τον κόσμο σανό;Πως και τον προβάλετε;

  2. συγνωμη ειδατε την επιθεση της κυριας που δεν ηξερε οτι θελει διαβατηριο για ΑΓΓΛΙΑ, προς τον κυριο φραγκουλη και δεν εχετε γραψει τιποτα προσεβαλε απιστευτα τον ανθρωπο αυτον εγω δεν το εχω ξαναδει και μετα λενε για τον κυριτση

  3. Η απορία σας κα Μιράντα είναι μάλλον προβοκατόρικη και ελαφρώς... χαζοπόνηρη

    Αν βάλετε στη μηχανή αναζήτησης της ετζίαν και της γκουγκλ, μαζί πάνε αυτά, πόσες προβολές έχει το κόμμα σας η τοπική του, η ΔΕΕΠ του με τα παρακλάδια της η ΔΗΜΤΟ και ΣΙΑ, οι βουλευτές σας ένας ένας με τα καθημερινά… δελτία… θα χάσετε το μέτρημα. Η ετζίαν ανέκαθεν είχε πολυφωνία, πλουραλισμό και παράθεση ΟΛΩΝ των απόψεων. Αν δεν ήταν έτσι δεν θα ξημεροβραδιαζόσασταν άδικα εδώ μέσα… Οπότε η απορία σας είναι επειδή σας πειράζει η ΑΛΗΘΕΙΑ αλλά, δυστυχώς για σας, θα πάει μέχρι τέλους. Και όπως λέει και το βιβλικό ‘εάν ημείς σιωπήσωμεν λίθοι (τα γεγονότα, ξαφνικά κ.α.) κεκράξονται… κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε

    • Δεν απευθύνομαι στην aegeanews,αλλά σε αρκετούς παρευρισκόμενους.Οποίος κατάλαβε κατάλαβε.Όσο για σένα δεν έχεις καταλάβει πολλά.Δεν έχω βουλευτές εγώ .Αυτό που λέω είναι ότι η ΝΔ είναι αυτή την στιγμή η καλύτερη λύση για τι χώρα.Αν έχεις αντίρρηση σε αυτό …πισε μας για κάτι άλλο.

  4. Το κανουν γαργαρα! Μόνο το βήμα της κω τολμησε και ανεβασε το βιντεο με σχολιασμο.

  5. Άσχετο.Κυκλοφορανε πολύ καλύτερα βιβλία για τις γιορτές από αυτό του βολεμένου δημοσιογράφου που παρέστησαν όλες οι αρχές.Δεν ξέρω κάποιο σπουδαίο συγγραφικό του έργο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ