Μιχάλης Γιωργαλλής: Τα φτωχικά Χριστούγεννα του ΣΚΡΟΥΤΖ στο νησί της Κω

52
10369

 

 

   Τα   φτωχικά    Χριστούγεννα   του  ΣΚΡΟΥΤΖ  στο  νησί  της   Κω.

Ο  Σκρουτζ  το  πνεύμα  των  Χριστουγέννων   αποκάλυψε   ότι :  Το  ποιο   φτωχικό  διάκοσμο  – στολισμό   και   παιδικές    χριστουγεννιάτικες    δραστηριότητες    είναι  η Κως !!

Μια   βόλτα   στο  νησί   μας    από    την  Κω    έως   την  μακρινή   Κέφαλο   και  σε όλα τα  χώρια    μπορεί   κάποιος   να  αντιληφτεί    άμεσα   και   γρήγορα   πόσο  φτωχικά   είναι   ο φετινός   χριστουγεννιάτικος   στολισμός .

Εξάλλου    σε  κάθε  γειτονιά  του  νησιού  μας    στα  μικρά  και  μεγάλα   καταστήματα  η  συζήτηση   γονέων  από   παππούδες  και  γιαγιάδες   είναι  και  ρωτούν   γιατί   τόσο  φτωχικά   φέτος ;;

Από   που  να ξεκινήσει   κάποιος   από  τον  κακό   προγραμματισμό  ;

Ξ εκίνησαν  την  τοποθέτηση  διακόσμου  σε  πολλά  σημεία   λίγο  μετά  τις  12 Δεκεμβρίου    και  ακόμα   στολίζουν  για  να καλύψουν   τρύπες    μετά  την  κατακραυγή   του  κόσμου  σε όλο  το νησί μας .

Να  μιλήσουμε   για   το  ορεινό   Ασφενδιου    που  για πρώτη  φορά  μετά  την  ίδρυση  του τέως    Δήμου  Δικαιου   και  Ενιαίου   Δήμου  Κω    δεν  τοποθετηθήκαν     τα  επιστυλίων Αστεράκια   φωτισμού  στο  Λαγουδι , Ευαγγελίστρια,  Ασώματο , Ζια , Τιγκάκι  ;;

Να  μιλήσουμε  για   την  λίμνη   στο  Πυλι  ;

Τόσο   φτωχικά    ποτέ  δεν  ξαναείδαμε σε   τέτοια   κατάσταση   το σημείο   ακόμα  και  ένα  μεγάλο   φωταγωγημένο   αστέρι   που υπήρχε  εκεί   και  αυτό   το  πήραν   στην  Κω   για  να το παρουσιάσουν   ως  καινούργιο  !!!  Για τις υπόλοιπες   γειτονιές  στο  Πυλι  ούτε  λόγος ‘’ ΦΥΣΙΚΑ .

Να  μιλήσουμε   για τους  2  πανέμορφους   κύκλους  του  τριγώνου  στην  είσοδο   της Αντιμαχειας  ;;

Πανέμορφα   δέντρα   μόνα   τους  μέσα  στην  συσκότιση  λες  και  εκεί  Σταματά   ο χρόνος   εκεί  ζεις την  απόλυτη   κατάθλιψη   των  Χριστουγέννων!!!

Έφτασαν  στο  σημείο   να  παίρνουν   από το ένα  χωριό  στο άλλο   και  από την Κω προς χώρια  χριστουγεννιάτικα    στολίδια  και  να τα  προβάλουν  ως  καινούργια  για να καλύψουν    την  παταγωδώς   αποτυχίας   τους  στο χριστουγεννιάτικο   διάκοσμο  του νησιού  μας !!!

Οι πρόεδροι  κοινοτήτων    παλεύουν  μόνοι  τους   με δικά τους    χρήματα  και κόπο    στολίζουν  ότι  μπορούν  !!

Αξίζει   ένα  μεγάλο  ευχαριστώ   στους  ηλεκτρολόγους  του  δήμου μας  που καταβάλουν  κάθε προσπάθεια  όλο  αυτό  τον  καιρό  και  σε όλους τους  επαγγελματίες   του  νησιού μας  που  φωταγωγούν   αρκετά  σημεία  των  επιχειρήσεων  τους   μόνοι  τους .

Υπάρχει  άραγε  κάποιος  υπεύθυνος  του  Δημου  εάν  υπάρχει    να  δώσει   μια απάντηση   στους  γονείς   και  να τους εξηγήσει   που  μπορούν  τα  μικρά  παιδιά   να παίξουν  τον ελεύθερο   χρόνο ;

Ο  κ. Νικηταρας   μπορεί   να μας  πει  δημόσια   τα  χρήματα    που  δαπάνησε   για τον  φετινό   διάκοσμο   του νησιού μας  ;

Δεν  αξίζει  άραγε   στους   πολίτες   μια  γενναία    δαπάνη  για   χριστουγεννιάτικο   διάκοσμο   και  την  ψυχαγωγία   των μικρών   παιδιών  Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, περίπτερα με τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα, εργαστήρια  οινογαστρονομίας  και χειροτεχνίας, δραστηριότητες στην φύση, Καρουζελ , παγοδρόμια  ,    χριστουγεννιάτικο χωριό κ.τ.λ

Πόσο   δύσκολο   είναι   να υπάρχει   ένας  σωστός   προγραμματισμός  ;

Δυστυχώς  λείπει   η φαντασία  ,η  όρεξη ,  το όραμα ,  και  η αγάπη   για τα  Χριστούγεννα  κάτι   για το οποίο   φαίνεται    το  πνεύμα  του  Σκρουτζ   να  το  έχει   μεταφέρει  στον  κ. Νικηταρα  .

Εύχομαι   ολόψυχα    Καλές   γιορτές   με υγεία   και  ένα  Νέο  έτος    με Ειρήνη   χωρίς  πολέμους.

 

Ο

Πρόεδρος    Κοινότητας    Ασφενδιου

ΓΙΩΡΓΑΛΛΗΣ    ΜΙΧΑΗΛ

52 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εδώ μας ζητάνε να κάνουμε οικονομία στο ρεύμα στα σπίτια και δεν θα πιέσει τους Δήμους η μαμά Ευρώπη των σκανδάλων και της λαμογιας. Τα παράπονα σου στις κλέφτες και τις απατεωνισες που κυβερνούν στην ευρωπαϊκή ένωση Μιχαλάκη για τη συσκοτηση.

  2. Πόσα θέλεις να μας τρελλάνεις;Ποιος σου τα έγραψε αυτά και χωρίς ντροπή τα λες;Ο κόσμος χαίρεται και ζει τις γιορτές δεν το βλέπεις;Στις εκλογές θα το μάθεις!!!!!

  3. Καλά τα λέει , και μην εθελοτυφλητε για τα συμφέροντά σας όσοι δεν συμφωνείτε, πραγματικά η απόδοση της ομάδας του κ Νικηταρά δεν έχει πιάσει τα αναμενόμενα σε πολλούς τομείς της ζωής μας

    • Ποιος κατεβασε τα … στους κωους πολιτες;ποιος ελεγε τους πολιτες σκουληκια;ποιον έδειραν οι πολίτες;ποιος έλεγε τους εργαζομενους του δήμου κοπροσκυλα και τώρα τους γλειφει;ποιος αφησε το νησί στο ελεος του και εκανε ταξιδια;ποιος ελεγε αυτην που εχει τωρα διπλα τενεκε;ποιος είπε τον δάσκαλο γρη;ποιος αποφάσιζε και διαταζε χωρις να δίνει σημασία στους συμβούλους του;…….το 80% θέλει τίμιο και καλό δήμαρχο.Ξανασυνενοηθηκαμε;;;;;;;

    • ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ;;;;ΦΑΓΩΘΗΚΑΝΕ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ,ΚΑΙ ΒΑΨΙΜΑΡΑ ΕΝΟΣ ΜΕΤΡΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕ Ο ΚΩΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΕΝΤΟΨΙΛΙΑΡΑ;;;;ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΘΡΑΣΣΟΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ;ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ,ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ ΕΧΟΥΝ,ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΕΧΕΙ ΑΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΛΗ ΑΚΡΗ.ΣΥΜΒΟΥΛΗ.ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ.

  4. ΌΤΑΝ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΝΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ..
    ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Η ΑΠΛΑ ΕΑΝ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ..
    ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ ΒΛΈΠΕΙ…ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΕΚΕΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΝΑ ΛΑΜΠΑΚΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΜΑΚΡΥΑ..

  5. Πόσο δίκαιο έχεις….τα είπες όλα!!! Εντάξει ήρθε ο Χατζηγιάννης στο νησί, οπότε μετά από αυτό δε χρειάζεται κάτι άλλο το νησί!!! Ξεφτίλα….

  6. Εντάξει το τερμάτισες….πόσο σε κεει η καρέκλα…αν δε σε λένε πρόεδρο θα πας για κατάθλιψη…..κατάντησε γελοίο …

  7. Ο λαός πασχίζει για την επιβίωση εξ αιτίας των επανωτών κρίσεων [μεταναστευτικό,σεισμός,πανδημία,ενεργιακή κρίση,η ακρίβεια η αύξηση επιτοκίων] και ο Μιχάλης ασχολείται με λαμπιόνια και πυροτεχνήματα δηλαδή φρουφρού και αρώματα.Περίμενα να ακούσω προτάσεις για το πως θα βοηθηθούν οι μη έχοντες,οι πολύτεκνοι,οι μαθητές,οι φοιτητές,οι υπάλληλοι και οι γιατροί που πληρώνουν για ενοίκιο κοντά στο 50 τοις εκατό του μισθού τους.Αγαπητέ Μιχάλη λαμπιόνια θα στολίσεις όταν έχεις λύσει όλα τα παραπάνω.Καλά Χριστούγεννα καλή Χρονιά και καλά μυαλά σε όλους τους πολιτικούς.Και μη ξεχνάς Μιχάλη ο Χριστός γεννήθηκε μέσα σε μια φάτνη,φτωχός και ταπεινός.

    • Αγαπητέ μου κύριε,μέχρι τις 3 Νοεμβρίου τα All Inclusive με διαθεσιμότητα κάπου 30-40 άτομα

      όχι απλώς ήταν φωταγωγημένα προκλητικά ,αλλά και ενοχλητικά ..Ενώ δεν υπήρχαν εκδηλώσεις στους κήπους τους, στις παραλίες ,στα γκολφ, στις πισίνες ,στα σαλόνια, στις τραπεζαρίες, στα Bar,στα πρωινά ΌΛΑ μα ΌΛΑ τα τμήματα ήταν στο έλεος της ΣΠΑΤΑΛΗΣ. Της προκλητικής ΣΠΑΤΑΛΗΣ,ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΟ ΓΡΑΦΑΜΕ, κάποιοι το ζούσαμε από μέσα.. Νύχτες μάλιστα όταν όλοι ήταν ηλικιωμένοι , καμιά έξοδος στην πόλη, καμιά εκδήλωση σε χώρους εστίασης του ‘Παλατιού’ και όλα φωταγωγημένα και απέξω μάλιστα.
      Φαίνεται ότι αυτοί είναι πολίτες ανώτερης κατηγορίας!!!!!
      Πριν γράψετε κάτι, ρίξτε καμιά ματιά στις καταγγελίες /σχόλια που έχουν γράψει πολλοί τον Οκτώβριο και Νοέμβριο.
      Και μην ξεχνάτε ότι σε ΟΛΑ τα All Inclussive,ο κάθε λιγούρης απολάμβανε Κλιματισμό επί 24ώρου βάσεως, ενώ ο καρκινοπαθής ντόπιος ούτε τον εξαεριστήρα δεν άναβε.
      Ας εξοικονομήσει το μυαλό σου λίγη ΙΣΟΝΟΜΙΑ και ισοτιμία και μετά κάνε την Μαμά Τερέζα!!!!!

  8. ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ.ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΡΕΧΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (ΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ)ΑΝΤΕ ΡΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΑΣΦΑΛΤΟ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΤΡΥΠΑ.ΑΥΤΑ

  9. Πέρα από κάθε πολιτική σκοπιμότητα, είναι γεγονός ότι το νησί δεν είναι επαρκώς στολισμένο για τα Χριστούγεννα. Ειδικά στην πόλη είναι τραγικός ο στολισμός. Πλατεία Ανταγόρα ένα έλκυθρο με τα μισά λαμπάκια καμμένα. Κρίμα για τους δημότες που αξίζουν κάτι καλύτερο.

  10. ……Εχουμε ενεργειακη κριση Μιχαλιω !!
    Για ολα φταιει ο Πουτιν γιε μου!
    Του χρονου θα στολισουμε πιο πολυ !

  11. Δικιο έχει ο Μιχάλης εμείς που μένουμε στο νησί δεν καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν Χριστούγεννα!!! μας έχουν γραμμένους κανονικά ο ποιο πλούσιος Δήμος στην Ελλάδα.

  12. Για το ότι το φαινόμενο είναι πανελλαδικά σας λέει τίποτα; Μήπως στα πλαίσια της ενεργειακής κρίσης πρέπει να είναι έτσι; Διάκοσμο εννοείται τα ελαιοπανα που στολίζονται για χριστουγεννιάτικα δέντρα;. Κακά τα ψέματα,η Κως έγινε καθαρά τουριστικό νησί με 5 μήνες ζωή.Παρτε το χαμπάρι…..Μην εθελοτυφλειτε…

  13. Μιχάλη μου, εντάξει, φτάνει πια! Εχουμε καταλάβει τις θέσεις σου εδώ και καιρό… Ο καθένας κρίνει και αποφασίζει βάσει των εκάστοτε δεδομένων… Αρκετά και από σένα και που κάνει όλες αυτές τις αναρτήσεις κοιτάζοντας το υπερπέραν… Γελοιοποιείστε…

  14. Δεν ειναι φτωχος ο χριστουγεννιατικος στολισμος. Φτωχο ειναι το μυαλο καποιων, που σαρτουν ποδω ποκει. Απο το ΠΑΣΟΚ στη Χρυση αυγη, απο κει στο ΣΥΡΙΖΑ, μετα στη νεα δημοκρατια, ξανα στο ΠΑΣΟΚ, Απο τον καισερλη, στον κυριτση, μετα στον ΝΙΚΗΤΑΡΑ, Και τωρα που εγιναν παραπανω οι απαιτησεις, ξανα στον κυριτση. Τετοιο πραμα δεν ξαναφανηκε. Μονο με ΣΚΡΟΥΤΖ μυαλο το καταφερνει κανεις!!!

  15. Τα χωριά όλα σε άθλια κατάσταση δυστυχώς ούτε αυτές τις άγιες μέρες δεν κάνατε τίποτα

  16. Θα μπορούσε να είναι περισσότερο στολισμένα όμως θυμάστε τα σποτάκια για την ενεργειακή κρίση; Μετά θα λέτε τα πληρώνουμε σε τέλη. Είμαι πολύ σίγουρος πως ο Δήμαρχος δεν είχε την διαχείριση της ενεργειακής κρίσης στο μυαλό του αλλά καλύτερα από το να πληρώνουμε κερατιάτικα, όπως στον Δήμο Βόλου ή στη Δράμα.

  17. Με τετοιες ηλιθιοτητες περιμενετε να κερδισετε;;Εχετε να φατε το μαυρο της ζωης σας,σε 8 μηνες.Σαπιο αντικειμενο μιραντοειδες βλακομετρο,εαν μπορεις σκουληκι θα σε λιωσω βγαλε τον εαυτο σου φανερα,να φανερωθω και εγω,για να δουμε παλαβιαρη τον σακο με τα αχλαδια…..

  18. Εχω δει μαζοχιστες,αλα αυτοι τους ξεπερασαν.Μεγαλος ξεπεσμος.Εαν νομιζουν οτι ετσι θα κερδισουν την ισχυρη κω,ας βαλουν μια και τογρου στο λιμανιπου ειναι και βαθυ.

  19. Εχεις κουράσει πολυ..απο ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ Κυριτση Νικηταρά…έφαγες πόρτα απο όλους..ολοι σου φταίνε..κοιτα στον καθρέφτη κ απάλλαξε μας απο την παρουσία σου..

  20. Που ειναι το καρουζελ που θα εβαζαν;
    Που ειναι το παγοδρομιο που θα εβαζαν;
    Που ειναι τα ηχεια μεσα στην πολη;;;
    Πιυ ειναι το πηγαδι;;;;;

  21. Ας φτιάξουν τα φανάρια,εκεί στην Πειραιώς που χάθηκε το παλικάρι, συνεχίζεται η παρανομία, μπαίνουν και βγαίνουν απ’ τους γύρω δρόμους…όσο για τον στολισμό του νησιού… κάθε χρόνο και χειρότερα..,…καλές γιορτές με υγεία και αγάπη.

  22. Μιχάλη μήν γράφεις και κατακρίνεις γιατί έχεις χάσει τον έλεγχο των απόψεων σου μια από δω και μια από κει.
    Καλά κάνουν και λίγο οικονομία ,αλλά παράγουν και έργο δεν μπορεί να μηδενίζουμε τα πάντα.
    Χρόνια Πολλά σε όλους.

  23. Ρε φιλε πλακα κανεις;Οι πρωην για το νησί της κω τελειωσαν.Το ΜΑΥΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ.

  24. Μάθε την παροιμια,γυρισε η τεντζερη και βρεικε το καπακι.Πασοκ,σύριζα,νέα δημοκρατία,κυριτση,νικηταρα
    ,ρουφα,και πάλι κυριτση.Ο ξεπεσμος στο μεγαλειο του.Μην ξεχάσεις την παροιμία.

  25. Βρε Μιχαλη μου σταματα πια κουρασες !!!!!μια πο δω μια πο κει !!!παντου τρεχεις να βγαλεις φωτογραφιες/////.για να ερθει καρουσελ πχ θελει 40-45 χιλιαδες ειναι καιρος για τετοια εξοδα??Και εχετε την εντυπωση οτι εσεις οι δυο βγαζετε δημαρχο χαχαχα το ακουσα κ αυτο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  26. Πέρυσι που είχαν φωτίσει όλη την πόλη φωνάζετε που χαλουν τα χρήματα του δήμου,φέτος που δεν στόλισαν,πάλι φωνάζετε,δεν σας βρίσκει κανεις´,

  27. Τι κάνει ένα άτομο για να δείξει ότι υπάρχει………….άιντε γαλοπούλα η κοτοπουλο το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ;;;;

  28. Καλά κάνετε και δημοσιεύεται άρθρα του (κατα τα αλλά αξιόλογου κριτή των πάντων )κ Γιωργαλη.λειπει το γέλιο απ τη ζωή μας!!!να μας δίνεται ευκαιρίες σαν αυτές….(κιας λυπομαστε για την κατάσταση του)γελάμε κιολας!

  29. για σου Μιχάλη τους πειράζει η αλήθεια δυστυχώς!!! εγώ φίλε δεν σε ψήφισα αλλά τώρα θα σε ψηφίσω γιατί είσαι ο μόνος που βγενει και τολμά και λέει τα πράγματα με το όνομα τους!!! ποια Χριστούγεννα κύριοι, τα παιδιά μας που κάθονται στο νησί και δεν έχουν την οικονομικοι δυνατότητα να πάνε στην Αθήνα, καταλαβαίνουν Χριστούγεννα!!! σας ρωτώ!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ